Highlights part I | De eerste 6 maanden van 2018

juni 26 2018

In 2016 maakte ik al een soort gelijk blog (lees hier deel I, hier deel II) over het eerste en 2de half jaar van 2016. Nu, 2018 leek het me leuk hetzelfde te doen, maar dan even in een ander jasje. Hierbij dus de 20 highlights van de eerste 6 maanden van 2018. Want de helft van 2018 zit er alweer op. Het klopt, Time flies when you’re having fun

Ik keek The Fall geheel af (ook gelijk een diepte punt haha)
Ik keek 1 van mijn favoriete (next to Criminal Minds) af. Ik had echt máánden deze laatste aflevering laten staan op Netflix. Didn’t want it to end.. Toen hij klaar was met de laatste aflevering was ik toch wel een beetje verdrietig. Geen The Fall meer. Geen Gibson. Geen Spector. Wat een steen goede serie was dit, met een geweldige cast.

Lief pakketje Liesbeth / #echtepostiscool
Ik kreeg heel lief een pakketje van Liesbeth toen ik haar winactie won. Super lief en werd er instant blij van. Tevens was het eerste half jaar editie 6 van #Echtepostiscool. Super tof dat ik degene had die mijn editie 5 had, en lieve Annouska (die ik echt al sinds het begin volg) had mij. Zie hier wat ik gaf en kreeg van #echtepostiscool 6.0

Meer rust
Ik naam meer rust. Bewuste rust. Ik schreef er meerdere artikelen over (meer rust en ruimte, Terug in balans & Offline genietmomentjes) Ik was meer offline, genoot vaker van een serie/film of boek. Ik deed meer aan wandelen, skaten en vooral gewoon genieten. Ik voelde me rustiger en was bewust daarmee bezig.

Nieuw logo / nieuwe look
Eindelijk heb ik de look gevonden! Yay. Na jaren lang van telkens layout en lettertypes wijzigen, ben ik eindelijk heel erg tevreden. Met alles. Met mijn cusom made logo, met het gekochte thema en vooral het lettertype. Ik geniet echt van dit plekje op het WWW die ik nu al dik 10 jaar heb. Tevens geeft het niet meer veranderen van mijn layout & tevreden zijn een stukje rust. Super fijn!

Eerste skateritten 2018
Ik maakte heel wat fijne ritten op mijn skates. Ik geniet van het dragen van verschillende outfits en van de hersenspinsels die ik heb tijdens het skaten. Verstand op 0. Skaten is voor mij puur genieten. Ik had het zeker vaker willen doen, maar ik merk dat het toch een drempel is dat ik niet direct uit de voordeur weg kan gaan met skaten door de tegels. In onze flat kon dit wel en deed ik het dus vaker. Nu moet ik zelf eerst een heel stuk lopen, met de auto gaan of fietsen en daar mijn skates aantrekken. Dit houdt me toch een sort van tegen en heb er nog niet echt een ritme in gevonden. Een doel voor het 2de half jaar van 2018.

Kringloopdagjes
Samen met mijn ouders ging ik heel wat keren naar kringloopwinkels. Super gezellig en heb heel wat toffe kringloop vondsten gevonden. Ook deelde ik wat tips voor het vinden van pareltjes. Ik scoor er vaak boeken en/of mokken voor mijn verzameling, of toffe spulletjes voor in huis.

IK WERD 30!
Hallo 30! Dit jaar was toch zeker wel een mijlpaal. Voor onze verjaardag gingen we een dagje samen weg en op mijn eigen verjaardag deelde ik op mijn blog 30 weetjes & feitjes over mij. Het was echt een super fijne verjaardag, met daarbij ok nog een verjaardag thuis met vrienden/familie.

Las zooooooveel boeken
Inmiddels ben ik bezig in mijn 31ste boek(!) Ik ben zeker al verder met lezen dan andere jaren, mede door het herlezen van wat Nora Roberts boeken. Heerlijk! Bekijk hier mijn lijst: Film’s & boeken uit 2018

Functioneringsgesprek / reptielendag
Ik vind het altijd fijn om feedback te krijgen en had dit jaar een super goed functioneringsgesprek. Van alle mensen die mij moesten beoordelen (en met mijn werksoorten zijn dat er nog al wat, maar liefst (inclusief mezelf) 6!) Ik werd er erg blij van en je voelt je gezien en gewaardeerd wat je staat te doen. Daarbij was het weer Reptielen dag op werk en hield ik weer verschillende reptielen waaronder een krokodil, slangen en uiteraard een vogelspin vast. Altijd een hoogtepuntje! Ik heb nu 3 foto’s op een rij met vogelspinnen. Lees hier wat we verder op mijn werk deden in de meivakantie.

Onverwacht avondje naar Roue Verveer
De dag ervoor kochten we een kaartje, een avond later rolde de tranen over mijn wangen bij Roue Verveer. Al een aantal jaren geleden gingen we erheen, en kan zó om hem lachen. Het was een drukke week, dus zo’n onverwacht avondje uit was meer dan genieten.

High tea (andere dates) met vriendinnen
Ik had vele dates met vriendinnen, super fijn! Ik ging een aantal keren eten, ging langs bij vriendinnen thuis, had een fijne high tea en we gingen een keertje bowlen. Super fijn om zulke lieve vriendinnen te hebben en elkaar eens in de zoveel tijd gezellig te zien.

Paasontbijt thuis
Een nieuwe traditie sinds we in deze woning wonen: een paasontbijt. Inclusief gedekte tafel en lekkernijen. Het heeft toch iets speciaals om dit samen hier te doen en ga dit zeker jaarlijks herhalen.

Steenstrips
Eindelijk de steenstip muur voor in onze woonkamer! Lang mee bezig geweest, het uitzoeken wat we precies wilde. Maar ben echt super blij met het resultaat. Het geeft heel wat meer sfeer in de woonkamer.

Het heerlijke slipper weer
Het was naast slecht weer, ook vaak slipper en met-zonder-jas weer. Heerlijk! Ik genoot van het lopen binnen op blote voeten, en slippers aan naar werk.

DIY’s
Ik maakte voor een aantal mensen weer leuke DIY’s. Eentje ben ik nog voor bezig en hou ik nog geheim. Sssst. De andere maakte ik voor mijn vriendinnetje die 30 werd. Ze was er super blij mee en vind het super tof van die gepersonaliseerde dingen te maken. Lekker crea bea’en.

Eendennestje
Wij hadden voor het eerst een heus eendennestje bij de voordeur. Bij de woonkamer, onder het raam lag een eend te broeden. Er kwamen maar liefst 12(!) kleine eendjes uit. Zo super cute om te zien. Daarbij komen er regelmatig eenden in onze voortuin om eten te sprokkelen. Net of je op vakantie bent.

De thuiskomst van Yara uit de kliniek
Uiteraard een hele opluchting toen Yara vanuit de opname weer thuis was. Lees hier het verhaal van Yara in de kliniek voor als je het hebt gemist. Uiteindelijk was het nierfalen en is dit niet te verhelpen. Gelukkig doet ze het super goed en zijn haar waarden al meer gedaald. Daarbij krijgt ze een nierdieet en ondersteuning van medicijnen.

Trip naar Oostenrijk
Eindelijk was daar dan onze trip, lang naar uitgekeken en we gingen heerlijk een aantal dagen richting Oostenrijk. We hebben zoveel gedaan, gezien en vooral genoten. Bekijk hier de foto’s van Oostenrijk & lees hier wat we allemaal deden deze trip.

Signeren nieuwe boek Karin Slaughter
1 van mijn favoriete schrijfsters gaf een boek signering. Zo liet ik het nieuwe boek en mijn favoriete boek van Karin Slaughter voorzien van een handtekening en boodschap. Super tof om zo iemand eens te ontmoeten! Het gehele verhaal komt online zodra ik het nieuwe boek, Gespleten uit heb en ik een recensie maak. Het was echt een hele toffe ervaring.

Samenwerkingen
Daarbij had ik al heel wat toffe samenwerking op mijn blog, met o.a. Buddha to Buddha armband, prints van Desenio, fijne sta lampen en hanglampen voor in de woonkamer. Maar ook zeker in mijn inbox zitten nog een aantal leuke samenwerkingen in de pen. Of in het toetsenbord dan.

♥ ♥ ♥

Lees hier wat ik nog meer deed (inclusief foto’s) in de maanden januari, februari, maart, april & mei. Juni komt uiteraard pas het einde van deze maand online, wel heb ik al een aantal momentjes benoemd in dit bovenstaande artikel.

Wat waren jou hoogtepunten van het eerste half jaar? Waar denk jij met een glimlach aan terug?

8 comments

 • Marcella

  07/07/2018 at 11:06

  Leuk, zo’n half jaar overzicht. Je hebt al veel leuks gedaan, gezien en gelezen! Ik ben nu met mijn 18e boek bezig, maar jij wint met je 31. Fijn joh! Ook om af en toe bewust offline te zijn. Heerlijk!

 • Kim

  28/06/2018 at 15:56

  Je hebt een boel meegemaakt zeg! Leuke foto collage 🙂 Liefs

 • Nicky

  27/06/2018 at 20:28

  Jeetje! Wat gek dat we al halverwege het jaar zijn. De tijd vliegt. Hier hadden we hele gewone huis-tuin-en-keuken-hoogtepuntjes. Ook leuk.

 • Saar

  27/06/2018 at 15:11

  Mooie highlights. Bij mij staat stip op nummer één de eerste verjaardag van mijn dochter. Ons weekendje in de Ardennen mag ook niet op het lijstje ontbreken natuurlijk 🙂

 • Darina

  27/06/2018 at 07:14

  Hele fijne momenten. Ik baalde ook toen ik alle seizoenen van The Fall had gezien. Hele goede serie!

 • Romy

  26/06/2018 at 19:33

  Wat een superleuk idee, zo’n positief halfjaaroverzicht! Mooie momenten heb je beleefd en ook bijzondere dingen heb je meegemaakt. En supergoed dat je meer rust hebt gepakt en tijd voor jezelf hebt genomen! Die foto’s van Oostenrijk blijf ik jaloersmakend mooi vinden…wat is het toch een prachtig land!
  Mijn hoogtepunt is toch wel iets heel recents, namelijk aangenomen worden voor mijn nieuwe baan 🙂

 • Jessica

  26/06/2018 at 18:07

  Wat een fijne momenten zitten er bij. Dat zijn echt dingen waar je blij van wordt.
  Als ik nu terug kijk naar het afgelopen half jaar dan is het de komst van Toos, onze puppy en mijn sprsme reis naar bestemming onbekend.
  Ik kijk ook uit naar de volgende sprsme reis naar bestemming onbekend, dit keer een roadtrip samen met mijn vriend en onze vakantie naar Texel met Toos.

 • Simone

  26/06/2018 at 16:28

  Wat een fijne momenten heb je allemaal gehad het afgelopen halfjaar. Ik ben benieuwd wat je over een half jaar allemaal gaat benoemen 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *