Onze eerste reis van 2018 ging naar…

….OOSTENRIJK ♥

Zoals jullie weten waren wij een weekje in Oostenrijk. Het lijkt alweer zo lang geleden terwijl het nog maar vorige week was. Het was genieten, ik deelde al wat prachtige foto’s maar wil ook zeker even wat highlights van deze vakantie met jullie doornemen. (een aantal foto’s zullen je dus bekend voorkomen van het vorige foto artikel) ?

Wij (ik, M. zijn broertje en mijn schoonouders) verbleven in Landhaus Cornelia in een fijn appartement voorzien van veel hout en een typische Oostenrijkse stijl. Wij verbleven in ‘Thaneller’ (mijn schoonouders hadden een andere kamer), alle kamers zijn vernoemd naar bergen in Oostenrijk. Het was van een luxe badkamer voorzien en een ruime woonkamer met nog 2 fijne slaapkamers. Het enige ‘luxe’ wat ik miste was een vaatwasser, maar dit was ook wel weer ontspannend om te doen. Daarbij heb ik het nog niet eens gehad over het uitzicht. (klik hier voor het uitzicht vanaf ons balkon)


Daarbij moet ik zeggen dat zo’n lange auto trip (ook al deden we hem in 2 delen) niets voor mij is. Net als al die hoogte verschillen i.v.m. pijn mijn oren. In vliegtuigen heb ik het heel erg, maar het was met de hoogte verschillen in Duitsland & Oostenrijk niet veel beter. Precies de reden dat ik een aantal bergen heb overgeslagen en soms met pijn mijn oren wel genoot van het uitzicht. daarbij de terugrit.. Man, lange auto ritten & Saskia? Nope, gaan we niet meer doen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Daarbij deel ik wel graag de 6 leukste dingen van onze trip in Oostenrijk met jullie. want er waren zoveel toffe dingen.

Highline 179

Wij bezochten de Highline 179, waar we al onder door reden tijdens de heenrit naar ons appartement. Dit is een hangbrug (‘Hängebrücke‘) voor voetgangers die ligt in Reutte. Hij maakt een verbinding tussen 2 kastelen: Burg Ehrenberg en Fort Claudia. Deze brug (gemaakt pas in 2014) maakt het makkelijk om beide kastelen te bezoeken. Hij is maar liefst 406 meter(!) lang en 114,6 meter hoog… Echt een dijk van een brug. Ik kan je vertellen: deze brug is zeker niet voor mensen met hoogtevrees.

In totaal kunnen er 500 mensen op de brug staan, maar laten we dat maar niet doen. Bij de brug was het niet druk toen wij er waren (toen we eraf gingen wel). Ik heb geen hoogtevrees en had daar ook geen last van. Toch vond ik de brug geen pretje en was blij toen ik er heen & terug over had gelopen. Hij wiebelt namelijk erg als mensen erop lopen en gelukkig was het redelijk wind stil. Dit maakte dat ik de brug zeker spannend vond. Spannender dan ik van te voren had gedacht. Daarbij was ik blij toen ik weer met beide benen op de grond stond, vooral aangezien het ineens wat harder ging waaien…

Maar ik heb het toch maar even mooi gedaan en het kaartje hangt in de nieuwe momentenlijst (zie hier de oude) te pronken. Been there, done that

Bronnen informatie: 1 & 2

Ruïne Ehrenberg

Zoals ik al aangaf hierboven, lig naast Highline 179 een kasteel ruïne Ehrenberg. We besloten daar nog even te gaan kijken & wat was het prachtig mooi. Het was écht een ruïne en er was een prachtige natuur (om nog maar te zwijgen van het prachtige uitzicht). De ruïne ligt op 1100 meter hoogte en

Skischaukel Berwang

Uiteraard kan een rit in een stoeltjes lift niet ontbreken als je in Oostenrijk bent. Dat hebben we dan ook genomen via Skischaukel Berwang. We kwamen boven op een prachtige berg uit, met een toffe tent (Schretter Otto & Rudolf GesmbH & Co KG) waar we heerlijk wat hebben gedronken. Tevens genoot ik van het prachtige uitzicht.

Vanaf deze berg hebben we een prachtig (lange) wandeling gemaakt naar beneden.

Wandelen: Heiterwanger Hochalm

Wat ik al aangaf zijn we gaan wandelen, úren. Heerlijk in de natuur? en ondanks de spierpijn in mijn dijen heb ik er van genoten. Een deel van de familie ging met een step naar beneden en ik en mijn schoonmoeder gingen lopen. Er waren heel wat bospaadjes maar we zijn de algemene weg maar gaan volgen. Op de bordjes stond namelijk niet alles goed aangegeven. Op een gegeven moment was ik blij Google Maps te hebben, aangezien het echt geen wegwijs was uit de wegwijzers ? Uiteindelijk vonden we de goede route en hebben we zeker genoten van de natuur. Sowieso heb ik ook in de omgeving veel gewandeld en genoten van de mooie routes in de natuur.

Meertje Ehrwald

Ik bedoel: KIJK DAN. Dicht prachtige meertje lag op loopafstand van ons appartement. Bij toeval ontdekt en er echt genoten. Ik heb een hoop prachtige foto’s gemaakt en met het mooie weer was het echt genieten. Erin springen was alleen geen optie, aangezien het echt zwart zag van de… kikkervisjes! Echt miljoenen naar mijn idee. Het lijkt ook zelf aangelegd, en heb nog gezocht of hij een naam heeft. Helaas was dit nergens terug te vinden.

Dieren

Eigelijk iets waar ik altijd erg blij van kan worden: dieren. Overal dieren. Zo liepen er overal katten maar hebben we ook een eekhoorntje gezien. 2x (maar misschien was het dezelfde, dat heb ik niet aan hem gevraagd) Er was een kat die bij een hoop stenen zat te koekeloeren en toen ik erheen liep schoot er een eekhoorn (in paniek) uit. Hoewel ik onwijs van katten hou, heb ik hem toch maar even weggejaagd en vervolgens wat foto’s gemaakt. Mijn vakantie was al geslaagd ?️ Daarbij lag bij het bovenstaande meertje ook een manege waar ik heel wat paarden heb geaaid. Maar ook bij de ruïne waren dikke slakken, een soort hagedis-achtig-iets en heel veel vlinders. Rupsen en vogels waren er ook genoeg tijdens het wandelen.

Ook op de heen & terugreis ooievaars, koeien, schapen en ook grote konijnen gezien.

Souvenirs die we kochten…

Wij namen deze 2 leuke boomstammetjes als waxinelichtjes mee, en deze staan te pronken bij onze tv. Daarnaast kochten we wat leuke dingen voor mijn ouders (een houten ketting en een hout gemaakte waxinelichtjeshouder) en wat voor mijn schoonouders (een grote versie van dat houten waxinelichtjeshouder). Ze waren er allemaal erg blij mee ?️

Ben jij wel eens in Oostenrijk geweest? En welke trip staat bij jou dit jaar op de planning? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter in de comments.

15 reacties op “Onze eerste reis van 2018 ging naar…

 1. Wij waren ook een keer in Ehrwald, en een keer vlakbij, in Lermoos. Super mooi daar!
  tip voor je oren: je hebt speciale vliegtuig oordopjes bij de apotheek. Die hebben mij door de hel van vliegen heen geloosd 🙂
  Werken ook in de auto of kabelbanen, wel op tijd in doen. Echt geweldig!!

 2. Jemig.. Die brug ziet me er een partij eng uit! Ik heb dus wel hoogtevrees. Haha. Maar als ik dan de foto’s zie van de kasteel ruïnes lijkt het me juist fantastisch om daar op die manier naar toe te kunnen.
  Je kunt aan de foto’s en je verhaal zien dat je echt genoten hebt (op de oorpijn door de hoogte verschillen na dan 😉 )

 3. Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest. Staat ook niet op mijn lijstje. Maar die brug is wel indrukwekkend, zeg!

 4. Wat een mooie vakantie was dat! Die brug zou ik denk ik niet op gaan haha! Dat gewiebel op hoge hoogte is niks voor mij ?

 5. Wat een prachtig gebied en dat meertje ziet er heel mooi uit! Die brug lijkt me ook geen pretje om over heen te lopen, hoewel het idee wel leuk en handig is.

 6. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Het ziet er prachtig uit 🙂
  Ik ben wel eens door Oostenrijk gereden, maar er nog nooit echt op vakantie geweest – wel twee keer in Wenen, maar dat is toch wel heel anders dan in de bergen.
  Deze zomer staan er 3 dagen Duitsland (in de buurt van Bremen) op het programma én 8 dagen naar Marokko! Superveel zin in, ik ben enorm benieuwd!

 7. Wat een prachtig land en mooie regio! Je hebt veel leuks gezien en gedaan joh! Ik ben echt fan van het meer Ehrwald, zo onwijs mooi! Gave foto’s van jullie! Mooie herinneringen heb je lady! Fijn! Ik wil graag terug naar Oostenrijk, maar ipv een lange autorit denk ik aan een vliegreis naar Inssbruck. Kunnen we vanaf daar de natuur induiken met een huurauto!

 8. Super foto’s! Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest. Die brug lijkt me super, ik hou wel van dat soort ‘enge’ dingen 🙂

 9. Ja, ik ben weleens in Oostenrijk geweest, ik was 11 jaar oud en we zaten in Pfunds, praktisch het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland, en vanuit Pfunds zijn wij ook naar Davos geweest bijv. en een dag naar Italië ergens, ik was nog zo jong, dat ik de plaatsnamen niet meer weet en midden in de zomer, met de lift omhoog, de eeuwige sneeuw in, ook in Zwitserland.

  Jij bracht hele mooie foto’s mee terug in elk geval! Plannen voor dit jaar, buitenland? Zijn er niet, wat niet is kan nog komen natuurlijk.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *