Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Hersenspinsels: Waar ik altijd aan denk tijdens het skaten

Inmiddels zit mijn 3de fijne skaterit van 2018 erop. Zowel 2 ritten in de vries koud, als eentje afgelopen week in het zonnetje. Het skaten: iets wat mij rust geeft. Iets waarmee ik in 2013 ben begonnen uit noodzaak (aangezien ik een baan had toen der tijd zonder enige vorm van beweging). Hoewel ik aan weinig sporten iets vind is dit echt iets wat mij tot rust brengt. Iets waar ik van geniet. Volg #sasfitgoals2018 via Instagram voor meerHoewel ik altijd super geniet van muziek staat er niets op. Het enige waar ik naar uitkijk als ik op de fiets zit is het skaten. Ik parkeer mijn fiets, trek mijn skates aan en begin de ronde. Uiteraard heb ik van te voren mijn bescherming aan getrokken, mijn waterflesje en SPIbelt aangetrokken en mijn GPS aangezet. Ik ben altijd super benieuwd hoeveel kilometers ik nu weer maak.

Ik begroet mensen onderweg. Zowel wandelaars als mede sporters. Mensen die aan het hardlopen of wielrennen zijn. Mensen die hun hond uitlaten of fietsers. Ik geniet van het zonnetje op mijn huid. Van de fluitende vogels en verbaas me weer over het feit dat deze polders naast mijn woning liggen. Waar ik aan denk? Helemaal niets. Dat is het fijne van skaten. Want hoewel ik eigenlijk áltijd wel gedachten heb is skaten (naast een boek lezen) 1 van de dingen waarbij mijn verstand op 0 gaat. Niet denken aan privé dingen, niet aan werk of aan de aankomende drukke week. Gewoon zijn. In het hier en nu.

Ik voel me moe worden, mijn spieren beginnen te protesteren. Toch ga ik door. Hoewel ik weet dat ik nog een heel stuk terug moet. Telkens wil ik mijn grenzen verleggen. Meer kilometers maken. Langer en meer genieten. Ik maak onderweg wat mooie plaatjes en neem af en toe wat drinken. Het is heerlijk stil en op de terugweg geniet ik extra. Maar oh zo blij als de laatste bocht komt en het einde in zicht is.

Ik heb weer genoten. Ik ben weer opgeladen en mijn lichaam is me telkens weer dankbaar. Ik fiets richting huis, moe maar voldaan en spring onder de douche. Wetende dat aankomende periode de regen wegblijft en ik dus vaker zo’n fijne rit kan maken.

Heb jij een bezigheid/sport waar jij ontzettend van kan genieten (en waarom)?

0
Geluksmomentjes, Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

14 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  R&R
  19/04/2018 at 18:02

  Heerlijk om zo op te gaan in het sporten!

 • Reply
  Nicky
  19/04/2018 at 12:58

  Lekker is dat, he? Ik ga twee keer in de week 5 km stevig wandelen. Maar ik (be)denk juist van alles onderweg. Ik krijg de meest briljante ideeën als ik zo rondloop. Ook zonder muziek overigens. Met muziek voel ik me een beetje afgesloten van de wereld en dat wil ik niet.

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  18/04/2018 at 08:38

  Het klinkt heerlijk, maar ik weet niet of ik het na zoveel jaar nog zou durven om op skates te staan. Haha, echt veel te lang niet gedaan. Ik vind wandelen heerlijk en vaak geniet ik van de natuur om mij heen en met een zacht muziekje op lukt het mij ook op mijn gedachten uit te zetten. 🙂

 • Reply
  Michelle
  15/04/2018 at 20:30

  Lijkt me heerlijk om zo op te gaan in het sporten. Heb ik zelf nog nooit gedaan/gehad (helaas).

 • Reply
  Nesrin
  14/04/2018 at 13:18

  Heerlijk! Oh dat moment dat je spieren beginnen te protesteren en je toch doorgaat is toch een mooi moment.

 • Reply
  Lilian
  13/04/2018 at 21:02

  Wat heerlijk! Toen ik nog in Groningen woonde skate ik veel, toen had ik een hele route langs het water en langs een oude molen, zo mooi! Ik moet snel hier ook een mooie route vinden. Heerlijk dat je zo kunt ontspannen 🙂

 • Reply
  annouska
  13/04/2018 at 20:34

  Heerlijk als je zo kan genieten van je sport en alle rust die het met zich mee brengt. Ik moet mijzelf ook echt motiveren om weer aan de slag te gaan merk ik.

 • Reply
  Mei Qi
  13/04/2018 at 20:25

  Wauw! Heel mooi geschreven!

  • Reply
   SAS
   14/04/2018 at 21:59

   Dankjewel!<3

 • Reply
  Jenn
  13/04/2018 at 11:53

  Wat fijn! Ik word hier helemaal rustig van 🙂

 • Reply
  Irene
  13/04/2018 at 10:09

  Zo fijn dat je iets gevonden hebt wat je echt graag doet en waarmee je even aan niets hoeft te denken. Bij mij is dat voorlopig vooral lezen. En ik wandel heel graag en veel de laatste tijd maar tijdens het wandelen denk ik net wel vaak na. Maar het brengt ook veel rust en inzicht dus in dat opzicht is het ook goed 🙂

  • Reply
   SAS
   14/04/2018 at 21:59

   Zijn bij mij inderdaad ook de dingen waarbij m’n verstand op 0 gaat: wandelen, lezen en skaten. Love it!

 • Reply
  Simone
  13/04/2018 at 10:02

  Wat klinkt dit heerlijk zeg en even mijn complimenten voor dit heerlijke zen artikel! Ik word er zo ook gewoon helemaal zen van.
  Sporten zit er voor mij eigenlijk niet in. Maar nu het beter weer is, wil ik – opbouwend – beginnen om te gaan fietsen naar mijn werk. Het is helemaal niet ver. Maar ik heb de afgelopen 10 jaar niet zo super veel meer gefietst. Dus daar zou ik al heel wat mee kunnen denk ik. En fietsen vind ik nog best oke. Wie weet fiets ik later deze zomer weer een aantal kilometers achter elkaar? 😉

  • Reply
   SAS
   14/04/2018 at 21:58

   You can do it! Zodra het begin er is… 🙂

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png