Making a house a home | Project Steenstrips in de woonkamer

Een nieuw project in onze woonkamer: project steenstips! Wij wilde heel graag in onze woonkamer een wand maken van steenstrips. Omdat we dit mooi vinden, maar ook zeker om de muur wat te ‘breken’. Alles is namelijk best wel een lichte kleur en het leek ons tof een ander soort materiaal in de huiskamer te maken. Eentje die wel past in ons interieur.

Het duurde even. Eigenlijk langer dan verwacht. Niet omdat we niet wilde starten, maar omdat we gewoon weg geen gezamenlijke keuze konden maken. Als je iets doet, doe je het goed en onder het mom daarvan duurde het ruim een half jaar tot we over gingen tot actie. Sowieso waren we al erg blij met onze woonkamer door de nieuwe bank en de super toffe lampen (1/2). Dit maakt de huiskamer eindelijk helemaal af.

Benieuwd hoe het is geworden? Hieronder even een ‘before’ foto.

Work in progress..

Aller eerst is er dus een muurtje om onze tv heen gebouwd, wij wilde de tv namelijk in het muurtje laten vallen. Een super tof idee, waardoor je tv geheel rondom is ingebouwd. Het muurtje was door M. zo opgebouwd. Wel hebben we nog een tijdje tegen het witte omhulsel zitten kijken, aangezien we nog aan het dubben waren over welke steenstips we wilden nemen. Een lichte kleur vonden we beide mooi, echter paste dit juist weer niet bij de rest van het huis. Uiteindelijk hebben we de onderstaande keuze gemaakt:

Daarna is M. gaan zagen, plakken en uitmeten. Hij heeft ALLES zelf gedaan (het is een toppertje die vent van me hoor) en is eigenlijk uiteindelijk met de steenstips 1 dag bezig geweest, en nog een paar uurtjes nog om dingen af te werken. Ik vond het kunstig hoe precies hij alles heeft gedaan en het zit er strak op. Daarbij ben ik erg blij met de kleur van de steenstrips, aangezien deze prima bij ons interieur past.

Before

Hierbij nog wat foto’s van hoe het er eerst uitzag…

After foto’s

Inmiddels is het geheel af! De latten zijn op maat gezaagd, gebeitst en hebben ronde kanten. De binnenkant hebben we zwart geverfd en het is nu 1 geheel geworden.

Toen & nu…

*tromgeroffel*

Om even te laten zien hoe het er eerst en nu uitziet naast elkaar ter verschil:

Ik ben erg erg blij mee en het geeft een stuk meer sfeer in onze woonkamer. Daarbij lijkt het op de foto’s heel donker, maar in het echt is het zeker een tintje lichter. Ik geniet er in ieder geval met volle teugen van en ben erg blij met deze keuze.

Welke kleur hebben jullie (of willen jullie) in de woonkamer?

13 reacties op “Making a house a home | Project Steenstrips in de woonkamer

 1. Leuk om de before en after naast elkaar te zien, echt een heel verschil. Lijkt gelijk een stukje voller. Maar wat nou als jullie een keer een grotere tv willen? Vind het wel een tof origineel idee zo bij de tv, dat zie je niet vaak.

  1. Haha je lijkt M. wel ๐Ÿ˜‰ Maar in principe kan de tv uiteraard niet groter, maar je hebt altijd nog een slijptol om hem groter te slijpen ๐Ÿ˜‰
   Echter hebben we nog niet zolang deze tv, dus hij doet het er nog maar even jaren mee haha :’)

 2. Ik dacht aan van die roodbruine, ouderwetse steenstrips… Gelukkig zijn het deze geworden. Mooi, hoor! En een compliment voor je Bob de Bouwer! Vakwerk!

  Wij hebben gewoon witte muren. We hebben nogal joekels van meubels (daโ€™s niet mijn schuld overigens) dus hebben alles zo wit mogelijk gehouden. Dan lijkt het groter. Maar soms jeuken mijn handen…

 3. Mooi resultaat, Wij hebben 3 van de 4 muren wit en de andere muur grijs. Beetje dezelfde kleur grijs als jullie steenstrips als ik het zo zie.

 4. Mooi resultaat! Wij hadden al een ‘schouw’ in de woonkamer, dus we hebben daar wel een accentmuur gemaakt (een papiertje met een leuke print tegen de muur). Voor de rest hebben we lichte kleuren grijs gebruikt in ons huis. Maar de foto’s daarvan heb je vast al op mijn blog gezien ook ๐Ÿ˜‰

 5. Ik vind het echt heel erg tof geworden! Onze woonkamer is op 1 wand na wit. Die ene wand is volgens het kleurstaaltje jade groen. Beetje mintgroen-achtig. Ik ben er nog steeds erg blij mee!

 6. Wat een mooi resultaat en het brengt veel sfeer in de woonkamer! En hoe knap dat M. dit allemaal zelf heeft gedaan! Gaaf hoor ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *