Genieten van ons (t)huis | Waar ik extra van kan genieten in de weekenden

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Directlampen

Ik hou van de weekenden! Je krijgt er vooral waardering voor als je 5 dagen in de week onderweg bent op werk. Mis ik zo’n vrije dag in mijn week? Als ik heel eerlijk ben wel. 5 dagen ben je écht bezig met je werk. En hoewel ik wel ontzettend blij ben met mijn 2 kortere middagen zou een gehéle vrije dag niet verkeerd zijn. Me-time. Iets waar ik al heel erg van geniet die 2 kortere middagen. Ik ben wat dat betreft ook wel een echte huismus.

Ik kan er echt van genieten heerlijk in mijn eigen coconnetje te zitten. Even helemaal niks! Zo plan ik in drukke werkweken de weekenden meestal vrij. Voor mezelf. Om even op te laden. Want hoewel ik het super leuk vind bij vriendinnen langs te gaan, of op stap te gaan met M, is thuis zijn toch ook wel super fijn. ‘Ik kan merken dat ik de 30 aan ga tikken’ haha.Onze woonkamer is nu eindelijk zo goed als klaar. Echt een favoriet plekje geworden. Alles past bij elkaar en is in een fijne, industriële look. Het geeft mij een stukje rust. De rust om fijn met een boek te kunnen zitten of een serie/film te kijken. Tevens hebben we panelen voor onze ramen, waardoor ik ongestoord ze dicht kan trekken en kan genieten zonder glurende mensen naar binnen.

Het enige wat we nog miste waren goede lampen binnen. Alles wat we hadden was meeverhuisd uit onze flat. En als note: in onze oude flat hadden wij hele andere meubelen & een geheel andere stijl. Tijd dus voor iets passend!

Deze fijne houten lamp past prima bij onze inrichting en de stijl die we voor ogen hebben. We hebben weer licht! Eerst stond er een lage, ronde bol-lamp (van de Ikea) die eigenlijk weinig licht gaf, maar kijk dit plaatje is! Deze is 167 cm, heerlijk groot en ruimtelijk door de lange, uit elkaar staande poten. We zijn er zo tevreden over (goede kwaliteit en gewoonweg een prachtige lamp) dat we nog een zelfde Houten Vloerlamp van Directlampen.nl hebben besteld. Iets met symmetrie. Iets met nog licht missen aan de andere kant van de kast.

Het ziet er nu dus zo uit:
Ben ook zo benieuwd hoe het eruit gaat zien als we de steen strips die we in ons hoofd hebben op de muur achter de tv maken.

Dit is dus 100% fijn chillen op de vrije uurtjes die ik heb, vooral de weekenden. Er zijn zeker wat noodzakelijkheden in mijn ogen voor een chill-dag..

Checklist voor een fijne chill-dag:

✰ Thee. Liters thee. In natuurlijk een fijne mok.
✰ Heerlijke dikke sokken
✰ Dekentje. Inclusief poezel natuurlijk.
✰ Serie, film of juist een fijn spannend boek
✰ In de schemer een fijne lamp zoals hierboven

CHECK. ✓ Check, dubbel check.
En dan ben ik klaar voor een fijn weekend.


Hoe ik er dus voortaan de weekenden bij zit

Wat doen jullie het liefste thuis (in het weekend)?

Blog, Home sweet home
Previous Story
Next Story

16 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  18/01/2018 at 11:48

  Mooie lampen, hoor! In het weekend slaap ik graag (een beetje uit). Verder een beetje lezen, schrijven en kokerellen. Heerlijk!

 • Reply
  Eveline Fleur
  16/01/2018 at 13:48

  Heerlijk zeg! Jouw checklist is ook mijn checklist zeg maar. I love it om heerlijk knus te genieten! <3

 • Reply
  Michelle
  14/01/2018 at 21:26

  De lampen zien er prachtig uit! Ik houd er wel van, terwijl ik meestal lampen niet snel mooi vind. Weekenden hier is echt gezinstijd. Chris is dan wat meer met Eleanor bezig en ik besteed wat extra aandacht aan de dieren, het huishouden en ook niet geheel onbelangrijk: aan mijzelf.En dat is soms nog knap lastig met een kleintje in huis. Je weekenden zien er heel anders uit, dan voor je kinderen had. Soms mis ik het wel, een heel weekend lekker uitslapen en luieren. hihi

 • Reply
  Mrs. T.
  14/01/2018 at 19:34

  Het is nu al echt mooi. Zouden die steenstrips het nog mooier maken?

  • Reply
   SAS
   17/01/2018 at 22:07

   Ik ga ervan uit van wel 😉

 • Reply
  sammie
  14/01/2018 at 18:09

  Leuke lampen hebben jullie uitgekozen. Ik vond de service van deze webwinkel ook erg goed, nog steeds erg tevreden met de lampen die we daar uitkozen.

  • Reply
   SAS
   14/01/2018 at 18:45

   Zeker een hele fijne service en winkel. Ook echt een goede kwaliteit lampen. Binnenkort komen de rest van de lampen aanbod op mijn blog 🙂

 • Reply
  annouska
  14/01/2018 at 17:41

  Oeh die lamp, zoiets hadden wij ook in de woonkamer staan. Helaas heeft de babybox die ruimte in beslag genomen, hij staat dus nu op de kamer van Tygo waar hij ook prima past.

 • Reply
  zwartraafje
  14/01/2018 at 15:02

  Die lampen vind ik heel mooi. Sfeervol en rustgevend door hun rustieke look. In het weekend geniet ik vooral van het samen thuis zijn én uiteraard ook van het lezen. Gewoon ook de dag in een rustiger tempo opstarten is ook al fijn.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  14/01/2018 at 14:45

  Hmmmm heerlijk zo’n chillweekend! Die lampen zijn echt zo mooi, wat een speciale standaard hebben ze. Dit weekend moet ik zelf heel hard studeren voor mijn tentamen vrijdag, dus voor mij wordt het helaas niet zo lekker rustig… Malou x

 • Reply
  Veerlez
  14/01/2018 at 13:30

  Wow dat zijn wel hele toffe lampen zeg! En ik krijg nu meteen zin om op de bank te kruipen met een boek! Heb je Heks al bijna uit? Ben benieuwd wat je er van vond! (Ik geloof dat ik ondertussen al zo vaak op insta heb gereageerd met hoe erg ik heb genoten van dat boek haha)

  • Reply
   SAS
   14/01/2018 at 18:44

   Eind deze week komt de recensie eraan, heb hem aantal dagen geleden uitgelezen. In 1 woord: WAUW<3

 • Reply
  Evelyne
  14/01/2018 at 12:43

  Dit herken ik volledig. Ik werk om de 3 weekends een volledig weekend maar dan een halve dag (ben je nog mee?) en omdat ik fulltime werk komt dat uit dat ik na het werkend weekend nog 5 volledige dagen moet werken, dus dat betekent dat ik eigenlijk 7 dagen aan een stuk werk dan. Zoals afgelopen week. Ik was zo blij dat het vrijdag was en mijn werkdag afgelopen was. Ik kon bijna geen pap meer zeggen, ik was echt doodop. Dan relax ik graag in het weekend voor tv en met mijn laptop. Heel veel moet je dan niet van mij vragen. Laat me gewoon relaxen met een drankje bij me en ik ben gelukkig.

 • Reply
  Nikita
  14/01/2018 at 11:20

  Ik ben een schoolnerd en ben altijd blij als het maandag is. Maar toch geniet ik na vijf dagen vroeg opstaan van een vrije dag. Dan neem ik een goed boek, wat achtergrondmuziek en gaan!

 • Reply
  Anneleen
  14/01/2018 at 10:49

  Echt heel mooie lampen! En wat een lichte woonkamer hebben jullie, echt heel tof! 🙂

 • Reply
  Romy
  14/01/2018 at 08:42

  Wat een prachtige en sfeervolle lampen! Ik vind het ook heerlijk om in het weekend tijd thuis door te brengen. Die tijd is me echt heilig 😉 Verder ben ik het weekend ook wel echt meer gaan waarderen sinds ik fulltime werk. Het is zo fijn om na 5 dagen vroeg opstaan en werken lekker thuis de dingen op je gemakje te kunnen doen.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png