Currently #14

Reading • Eindelijk las ik De Dorst & heks uit en kon beginnen aan een nieuw boek. Maar welke? Ik heb de laatste tijd zoveel leuke boeken aanschaft, gekregen en op de kop getikt bij de kringloop. Het werd toch De laatste meisjes van Riley Sager. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek, aangezien ik er goede verhalen over heb gehoord.Waar heb boek over gaat? De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een beruchte groep waar niemand toe wil behoren. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?


Watching • Naast mijn normale series ben ik via Netflix bezig met Border Town/Sorjonen. Een super gave serie, waarvan ik nog een aantal afleveringen moet. Ik ben erg benieuwd naar de ontknoping. Daarnaast heb ik een nieuwe quilty pleasure die ik dagelijks kijk: Love Island. Was een géweldig hersenloos programma. Tijdens het eten kijken we elke keer een aflevering en ik blijf erom lachen.

Waar gaat Sorjonen over? Topdetective Kari Sorjonen (Ville Virtanen) verhuist met zijn gezin van de Finse hoofdstad Helsinki naar de grensstad Lappeenranta – de Engelse titel van de serie is dan ook Bordertown. Hij hoopt dat hij in deze rustigere gemeente met 72.000 inwoners – omringd door het wonderschone Finse achterland – meer tijd zal hebben voor zijn gezin (zijn echtgenote herstelt van een hersentumor, zijn tienerdochter is opstandig). Niettemin blijkt de aan Rusland grenzende plaats een bolwerk van ernstige criminaliteit. Komt dat omdat de slungelige rechercheur met zijn merkwaardige werkwijze juist psychopaten aantrekt? Deze dwaze gedachte wordt tegen het einde van het eerste seizoen nog even terloops gesuggereerd. bron tekst

Wat is Love Island? Love Island werd in 2015 een grote hit op de Britse commerciële zender ITV 2. De Britten genoten massaal van de escapades op het eiland waarin twaalf jongens en meiden één doel hebben. De 12 uitgesproken types moeten een liefdeskoppel vormen, want anders horen ze het eiland te verlaten en maken ze geen kans op de hoofdprijs van 50.000 pond. bron tekst

Drinking/eating • Thee, thee & nog meer thee. Daarnaast kan ik in de weekenden erg genieten van een stukje chocola (iets wat ik door de weeks minder probeer te eten).

Loving • Dates met vriendinnen, lezen, Netflix, new hair (kappertje geweest), dik 10.5 jaar samen ♡, workshop op mijn werk, echte post versturen (en krijgen), het sporten weer hebben opgepakt, Nieuwe Favoriet Rubriek en mijn eigen gastartikelen die binnenkort op een aantal blogs gaan verschijnen.

Not loving • Dat het zo lastig is mijn tijd tussen werk/privé/vrienden te verdelen. Ik heb hele hectische weken waardoor ik af en toe een break voor mezelf inlas. Zo lastig, maar wel erg noodzakelijk. Het liefste plan ik mijn hele week vol, maar ik ben daar dit jaar even wat anders mee om aan het gaan.

Happy about • De nieuwe lampen in onze woonkamer! Deze zijn al te zien, de andere lampen komen binnenkort op mijn blog. (zijn wel al te zien op Instagram) Ze passen zó erg bij ons interieur en staan heel erg tof. Lekker robuust en industrieel. Genieten, elke dag weer als ze aan staan.

Crafting • Op dit moment ben ik nergens mee bezig.
Wat ik wel heel tof vond was een super mooie zelfgemaakte boekenlegger van Liesbet (Zwartraafje.be). Ik deed namelijk mee met winnen: een gepersonaliseerd boekenjuweel & ik won! Ik kreeg dit onderstaande prachtige exemplaar met lieve presentjes opgestuurd. Super lief en ben er nog steeds super blij mee! Dat worden heel wat fijne leesuurtjes met deze toffe eekhoornboekenlegger.

Needing • Vakantie! Maar dat duurt nog wel even! Sowieso als ik jarig ben (voorjaarsvakantie) ben ik 2 dagen vrij waar ik erg naar uitkijk. Daarnaast is onze eerste vakantie (als alles doorgaat qua inval regelen) begin Juni. Dan gaan we naar Oostenrijk!

Thinking • Sommige dingen moet je gewoon los laten. Dat is soms beter.

Feeling/mood • Ik voel me goed, opgeladen na mijn vakantie hoewel de drukte in het begin van het jaar op werk nog wel zoeken naar balans geef. Ben er druk mee bezig. Tevens zijn er wat strubbelingen op werk waar ik het deze week lastig mee heb gehad. Zodra het rond is, wil ik het wel (beveiligd) delen op mijn blog.

Looking forward to • Het weer kunnen skaten. Ik mis het super maar het weer (lees: regen) zit niet echt mee. Ik wil wekelijks gaan skaten, zodra het weer het doe laat. Ook kijk ik erg uit naar onze verjaardag/verjaardagsviering en naar een fijne high tea met al mijn vriendinnen.

Listening to • You are the reason. Prachtig nummer en bij toeval ontdekt door Youtube die dan verder gaat na een ander nummertje.

En? Hoe gaat het nou écht met jou?

9 reacties op “Currently #14

  1. Wat een leuk lijstje Sas! Ik blijf jullie nieuwe lampen prachtig vinden. Wat meer loslaten moet ik zelf ook nog onder de knie krijgen. Vooral de eisen die ik van mezelf stel zouden wat haalbaarder moeten zijn. Nogmaals bedankt voor het lieve kaartje. Heel fijn om te horen/lezen dat je blij bent met je gepersonaliseerde boekjuweeltje.

  2. Ze blijven leuk deze Currently’s! Balans zoeken, vinden en behouden is altijd lastig he. Het lijkt soms wel een wekelijkse strijd hihi. Hier gaat het gelukkig weer wat beter. Hopelijk ligt er een fijne, nieuwe week in het verschiet.

  3. Weer een leuke Currently Sas! Vind deze artikelen altijd leuk om te lezen. Ik ben wel erg benieuwd naar dat boek trouwens. Klinkt goed!

  4. Oeh, dat boek klinkt goed. Ik ben heel benieuwd. Misschien ga ik ook een poging wagen… Met mij gaat het goed overigens. Eindelijk, eindelijk na de verhuizing heb ik de boel op elk gebied op orde. Administratie op orde, struik weggewerkt, huisje netjes, al mijn zaakjes geregeld. Ik ben zelfs bij met weblogjes lezen! Jeeeeej! Ik ben blij

  5. Toffe post! Vervelend dat het moeilijk is om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé maar dat zal misschien vanzelf ook weer over gaan als de hectische periode voorbij is? Hopelijk 🙂 Fijn dat je al een vakantie hebt om naar uit te kijken. Ik wil ook graag op vakantie en heb al een paar toffe reisjes gezien maar mijn vriend en ik hebben beslist dat we pas iets gaan vastleggen als ik terug werk heb, qua financiën enzo.

  6. Lastig dat je het zo druk hebt en daardoor de balans zelf nog een beetje moet zoeken tussen werk en privé. Hopelijk zijn de strubbelingen snel opgelost en kun je dan weer iets meer genieten. Je hebt in ieder geval leuke dingen om naar uit te zien. En wat een leuk pakketje heb je ontvangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *