Zo scoor jij ook de mooiste koopjes in een kringloopwinkel

Kringloopwinkels, ik heb er een voorliefde voor. 9 van de 10 keer ga ik samen met mijn ouders daarheen of ga ik zelf even snuffelen. Tevens doneer ik zelf heel wat spullen aan de kringloopwinkel om zo iemand anders er blij mee te kunnen maken. Ik ben in ieder geval dol op tweedehands shoppen en haal er zeker wat pareltjes vandaan. Vandaag mijn tips (en foto’s van toffe vondsten) voor het scoren voor die mooie items in een kringloop.


Overige credits: Linker fotoblok met foto Londen Qphoto – Plaat Durven Dromen Doen #echtepostiscool5.0 – Schildpadjes: Reis Kos – Be Happy glas Blokker – Rekje Action

Waarom ik zo van kringloopwinkels hou

Ik vind het dus echt heerlijk om in kringloopwinkels te neuzen. De diversiteit aan spullen, maar ook zeker qua winkels is leuk om te zien. Zo heb je echt een kringloopwinkel met alleen maar meuk en geen organisatie, maar je hebt er ook zeker een aantal bij die georganiseerd zijn en van alles tussen zit. Maar hoe vind je nou precies die pareltjes er tussen?

Tips om de beste koopjes te scoren

Bedenk wat je zoekt
Ik heb vaak in mijn hoofd naar wat ik op zoek ben. Wil ik een nieuwe beker of juist spullen vinden voor leuke DIY’s? Niet dat je als je andere leuke dingen tegen komt deze moet laten liggen, maar om al een beetje iets in je hoofd te hebben van wat je zoekt. Dat maakt de zoektocht toch nét iets makkelijker.

Heb je het écht nodig?
heb ik het écht nodig? Word ik hier echt enthousiast van? Wat ga ik er in godsnaam mee doen? Dit zijn zeker wel kritische vragen die ik mezelf stel. Anders zit je nog met een hoop spullen in huis, die je vervolgens weer netjes terugbrengt naar de kringloop. Ik bedenk dus eerst even goed wat ik ermee wil, waar ik het neer ga zetten en of ik het wel echt nodig heb in huis.

Check het item
Ga niet af op de eerste indruk maar controleer het item ook zeker nog een aantal keren. Soms zijn dingen beschadigd, terwijl je dit op het eerste oog niet ziet. Zonde als je iets aanschaft wat niet helemaal aan je wensen voldoet.

Twijfel je? Gewoon meenemen!
Neem een mandje mee (in de grotere kringloopwinkels zijn deze er gewoon) en leg daar de items in. Als je namelijk iets te lang laat liggen kan het zijn dat het al weg is. Dit heb ik 1 keer gehad en baalde er stevig van. Twijfel je? Leg hem in het mandje en maak voordat je naar de kassa gaat een selectie of je het echt wilt hebben.

Loop meerdere keren dezelfde route
Een hele fijne en handige tip: loop een aantal keren langs dezelfde stellingen. Je oog valt dan vanzelf op iets nieuws, omdat je nét even naar dat andere item keek. Je kijkt altijd heel gericht en ziet dan soms de pareltjes ernaast niet. Die ene gele theepot sprong er zo uit, dat je dat leuke houten beeldje ernaast miste. Grote kans dat je na een 2de keer lopen je ogen op andere dingen richt.

Zoek naar leuke DIY’s of opknappers
Ik neem vaak wat spullen mee voor een DIY bord die ik wil maken. Baby beeldjes, datum’s/cijfers/letters.. Allemaal handig om te kunnen gebruiken met leuke DIY’s. Daarbij staan er soms ook wat opknappertjes tussen. Zo heb ik ooit een krukje gekocht die nu boven naast mijn boekenkast staat. Deze wil ik ooit nog gaan schuren en opnieuw verven. Kijk daarbij door bijvoorbeeld dat lelijke bloemetjes patroon heen en bedenk wat je er van zou kunnen maken.

Heb plezier tijdens het zoeken
Ook zeker belangrijk! als je kringloopwinkels helemaal niets vind, moet je er zeker niet gaan struinen.

Dingen die ik meestal meeneem

Er zijn ook eigenlijk een standaard aantal items wat ik meeneem vanuit zulke kringloopwinkels. 9 van de 10 keer neem ik boeken & theebekers/glazen mee. Daarbij ook vaak leuke decoratie voor in huis of voor in mijn boekenkast.

Super leuk om na een maand weer in die ene kringloop winkel te zijn. Dan is er weer een hele nieuwe lading aan dingen binnen gekomen en kan je opnieuw beginnen met struinen! Zo kom ik in een aantal kringloopwinkels vaker dan in anderen.

Mijn mooiste aankoopjes

Ik deelde al eerder wat toffe aankopen in het artikel: Ik ging naar de kringloopwinkel en nam mee… Daar kwam ik onder andere dat toffe potje, de houten kat en het glaasje op de bovenste foto in dit artikel tegen. Daarbij hou ik op Instagram de hashtag #kringloopaanwinstsas bij, voor al mijn koopjes te taggen.


Ook kwam ik dit pareltje tegen: 2x! Een echte Disney Land Parijs beker. Voor mijn nostalgie, aangezien we van verschillende Disney films deze bekers altijd hadden. Toevallig deze van Jungle Book niet. Super tof en is een fijn formaatje om uit te drinken.


En ook deze items kunnen niet ontbreken bij de pareltjes. 2 toffe mokken, DIY stuff voor de borden die ik graag maak en nog een super lief getekend lijstje van Winnie the Poeh en Iejoor.

Kom jij vaak in kringloopwinkels?

Ik wens je ontzettend veel neus-plezier in de kringloopwinkels. Ik hoop dat je wat aan deze kleine tips hebt en erg mooie items op de kop kan tikken. Ik zie ze graag als je iets hebt gekocht! Ook hoor ik graag wat jullie favoriete kringloop winkels zijn (voor eventuele inspiratie of winkels die ik nog niet ken en kan gaan bezoeken)

About the Author

25 Comments

Nicky

Ik kwam er vroeger vaak. Om speelgoed te kopen voor dochterlief toen ze nog klein was. Nu ga ik eigenlijk nooit meer. Hoewel het wel leuk is om er rond te kijken.

Reply
zwartraafje

Ik ga best vrij vaak bij Kringloopwinkels langs. Het helpt natuurlijk wel dat ik op 500m van het filiaal in ons eigen dorp woon waardoor ik 1 à 2 maal per maand eens kan gaan kijken. Soms ga ik ook met de fiets naar het filiaal in een van onze buurdorpen en af en toe doe ik een Kringloopwinkel dagje met mijn tante en rijden we met de auto naar winkels die wat verder liggen. Altijd fijn want zo’n bezoekjes voelen steeds aan als een schattenzoektocht.

Reply
Paulien

Oh, wat leuk. Ik breng wel regelmatig wat naar de kringloopwinkel, maar koop er niet zo vaak wat. Ik vind het echt lastig om te zien wat leuk is in die enorme hoeveelheid die wordt aangeboden. Maar jouw blog inspireert weer. Dank voor de tips.

Reply
Hilde

Gisteren nog langsgeweest bij de kringwinkel. Deze keer enkel om iets af te geven. Ik ga er regelmatig. Echt mooie spulletjes die jij er gevonden hebt 🙂 Voor ik iets meeneem, stel ik me nu ook de vraag ‘Heb ik dit echt wel nodig?’ en ‘Maakt het mij gelukkig?’ Is dat niet het geval, dan laat ik het staan. Boeken vind ik er ook voor een prikje.

Reply
Floor Daasvand

Ik ga dit weekend weer op kringlooptour met mijn moeder en zussen. Heerlijk om zo’n dagje te plannen! Ik koop meestal kleding en boeken, maar af en toe ook wel wat anders.

Reply
inge

toen ik nog in zwolle woonde, kwam ik regelmatig in de kringloopwinkels daar, kon er altijd wel wat scoren. maar hier is het eh.. anders. heel af en toe een goede vondst, zoals een kastje voor in ons nieuwe huisje! 🙂

Reply
Sammie

Ik kom eigenlijk zelden bij de kringloop. Ben er in Nijmegen 1 keer geweest en vond de prijzen bijzonder hoog voor een kringloop winkel.

Reply
SAS

Oh dat is wel jammer. Er is ook echt wel een groot verschil in kringloopwinkels. Kom nu regelmatig bij dezelfde.

Reply
Sarah

Zelf kom ik ook graag in de Kringloopwinkel. Bij de boeken ga ik àltijd kijken, en meestal vind ik daar ook wel iets. Verder kijk ik ook graag bij het servies en de vazen. Kadertjes heb ik helaas nog nooit gevonden. Op de één of andere manier ben ik precies niet zo goed in het vinden van die dingen.

Reply
Jenn

Ik kom eigenlijk zelden in kringloopwinkels, die bij ons in het dorp is niet zo leuk. Ik ga wel graag naar rommelmarkten, en daar kun je soms ook leuke dingen scoren 🙂

Reply
Sheila

Ik liet een lange reactie achter, maar nu ben ik alles kwijt 🙁 . Kort gezegd, ik ga ook graag naar kringloopwinkels én rommelmarkten. Leuke tips.

Reply
Michelle

Ik kom eigenlijk nooit in kringloop winkels. Nouja heel enkel eens, eigenlijk doneer ik vaker spullen dan dat ik er echt kom. Eigenlijk zou ik er vaker moeten komen, maar als ik iets wil hebben dan wil ik het NU hebben en niet hopelijk-heel-misschien- dat-het-er-ligt.

Reply
Evelyne

Ik ben nog maar 1 à 2 keer in de kringloopwinkel geweest, met als reden dat ik er niet echt vind wat ik nodig heb. Misschien dat ik toch best nog eens een kijkje ga nemen de komende tijd 😉 Misschien zijn er nu wel leuke spullen te bemachtigen 😉

Reply
Nikita

Goede tips! Ik vind de kringloopwinkel supertof, maar ik ga er gewoon veel te weinig heen. Ik denk als ik nog een keer iets heb om te spenderen, dat ik dat maar eens daar ga spenderen. Je kan er inderdaad echt hele leuke dingen vinden. Voor Kerst heb ik er een knuffeltje voor mijn vriendin gekocht. En ik heb er ooit een keer mijn favoriete boekenserie mee compleet gemaakt! Ik vind de kringloopwinkel echt goed, maar ik kom er veel te weinig. Goed artikel, mijn complimenten!

Reply
Linda

Goede tips! Vooral het nog eens voor een tweede keer in dezelfde stellingen kijken vind ik wel een leuke tip!Mijn fijnste aanwinsten uit de kringloopwinkel zijn toch wel een glas met cactussen erop, kersthangers in de vorm van een uil, boeken (zoals allerlei boeken van Dan Brown en het boek ‘de schaduw van de wind’, voor €1 per stuk), een dobbelspel van Kolonisten van Catan voor maar €2, en ik koop ook vaak lp’s bij de kringloop! Veel goedkoper dan nieuwe lp’s, met een kenmerkend geluid omdat ze vaak lekker oud zijn én heel goedkoop, dus als ze niet zo goed meer zijn dan kan ik ze weer terugbrengen of weggooien zonder dat het veel geld heeft gekost.

Reply
Simone

Ik kom wel eens bij de kringloopwinkel. Ik kan er vaak goed scoren voor boeken, maar aangezien ik nu een hele verzameling heb hoef ik die voorlopig nog niet aan te vullen. Ik heb alleen nog nooit echt iets voor mijn interieur gevonden helaas.

Reply
Anne-Sterre van der Zalm

Ik ben eigenlijk nooit echt op zoek, maar loop wel vaak tegen leuke hebbedingetjes aan. Die ik misschien niet nodig heb, maar voor dat weinige geld toch niet kan laten liggen. Een paar keer dezelfde route lopen doe ik wel inderdaad, om maar niets over het hoofd te zien :’) En gewoon regelmatig terugkomen omdat het aanbod echt elke dag anders is.

Reply
Rowan

Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat anderen bij de kringloop scoren! Leuk ook dat je zoveel Disney items vindt!

Reply
Jantine

Juist zo’n lijstje met tekening van Winnie the Pooh en Eeyore heb ik volgens mij bij de verhuizing naar de kringloop gebracht xD hij is superleuk inderdaad, maar het werd tijd om hem een plekje bij iemand anders te geven.De kringloop is inderdaad ook mijn favoriet. Heerlijk om rond te snuffelen en dingen te vinden. Nou ga ik wel liever naar de ene dan naar de andere; die hier in Wageningen vind ik dan weer niet fijn. Het gebouw is eigenlijk te klein, alles is krap en veel te druk, waardoor lekker snuffelen moeilijk wordt. Maar als het even kan en ik ergens anders bij de kringloop ben ga ik er graag even naar binnen.

Reply
Irene | tussenmarsenjupiter

Meerdere keren dezelfde route lopen is een goede tip! Bij onze kringloop zijn er helaas niet heel veel toffe dingen. Maar het is al een tijdje geleden dat ik er nog was dus misschien dat ik er binnenkort toch nog maar eens een kijkje neem. Mooie dingen heb je wel gevonden!

Reply
Romy

Je hebt echt mooie vondsten gedaan en geeft goede tips! Vooral bij twijfel meenemen vind ik een slim idee. Ik ben zelf ook gek op kringloopwinkelen en heb toevallig ook een conceptartikel klaarstaan met tips voor tweedehands shoppen 🙂

Reply
Darina

Wat een mooie vondsten! Ik hou ook zo van kringloopwinkels dus deze tips komen goed van pas. Laatst heb ik er nog een mooi lampje gevonden.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *