10x dingen waar ik deze maand gelukkig van werd | April

Elke laatste dag van de maand online: 10 positieve en leuke dingen die mijn afgelopen maand nóg mooier maakte. Want, het leven is gewoon leuk. We maken er zelf elke maand een feestje van. Hoogtepuntjes. Lichtpuntjes. Gewoon alle leuke dingen. Om op deze manier terug te blikken naar alle leuke dingen die ik mee heb gemaakt. Dit met uiteraard Instagram foto’s, leuke Youtube filmpjes, gifjes en dergelijke. Ik maak ze altijd met heel erg veel plezier. Kijken jullie mee?

PS: Aankomende 2 weken ben ik minder op mijn blog/online te vinden. Het is namelijk meivakantie en ik heb dan andere werkdagen & tijden. Ciao!Paasontbijt
De maand begon met een super fijn paasontbijt. Een nieuwe traditie waar we sinds onze nieuwe woning mee zijn begonnen. We ontbijten uitgebreid, met een fijne aangeklede tafel en lekkere broodjes. Het was super fijn om even aan onze eettafel samen te ontbijten. We eten namelijk altijd aan de salontafel, en nooit aan de eettafel. Alleen bij bijzondere gelegenheden.

Druk drukker drukste @ work
Ik had een zware maand qua werken. Dit omdat mijn vaste collega op vakantie was en de ander ziek werd. Ik stond dus veel met inval en werkte door deze uitval ook heel wat dagen extra. Ik nam daarbij ook wel goed mijn rust en plande een vrije dag in. Daarbij had ik deze maand weer workshop maand, waarbij ik met alle kinderen de Enkaustic workshop weer deed (op verzoek van de kinderen) Ze waren erg enthousiast en ik vond het erg leuk om weer te doen. Tevens hadden we een scholingsdag met inspirerende mensen die kwamen spreken en heb ik me opgegeven voor een nieuwe cursus. Eind deze maand hoor ik of ik hieraan mag deelnemen en zal er tegen die tijd (als ik het ben geworden) meer over vertellen op mijn blog.

Zen momentjes
Zoals ik al zei: ik nam extra zen-momentjes voor mezelf. Ik las vaker een boek (De Poppenspeler – die ik hieronder nogmaals benoem) en was heel erg vaak boven te vinden met een filmpje. Ik heb heel wat ‘oude films’ geleend bij mijn ouders en had er zelf nog een aantal op de kop getikt bij de kringloopwinkels. Welke ik onder andere keek? Pride & Prejudice (beide versies), 10 Things I Hate About You, The Net (beide favoriete films van vroegâ), Serendipity en wat Nora Roberts films. Lees hier meer over de films die ik afgelopen tijd keek. Echt heerlijk genieten is het geweest dat offline zijn en even verstand op 0.

Ook begon ik met een nieuwe serie op Netflix namelijk Manhunt: Unabomber met Sam Worthington al profiler. Ik heb een aantal afleveringen gezien en vind het tot nu toe een toffe serie. Ik kom mijn vrije uurtjes dus wel door. Waar de serie over gaat? Zie hier de trailer

Waar het over gaat? De Amerikaanse miniserie Manhunt: Unabomber is gebaseerd op de ware gebeurtenissen rond de jacht van de FBI op de zogenoemde Unabomber, de wetenschapper Theodore ‘Ted’ Kaczynski (in de serie gespeeld door Paul Bettany) die vanaf het einde van de jaren zeventig verantwoordelijk bleek voor een reeks aan bombrieven in de VS. Hierbij vielen verschillende doden en gewonden. Na een jarenlange opsporingsprocedure werd hij uiteindelijk op 3 april 1996 gearresteerd in zijn schuilplaats in de bossen van Montana.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heerlijke skaterit
Ik maakte een heerlijke skate rit, de eerste in het fijne zonnetje. Het was echt zó genieten van de natuur en eventjes mijn verstand op 0. Lees hier mijn hersenspinsels tijdens het skaten. Wat dat betreft echt dankbaar voor de mooie omgeving van ons dorp. Aankomende maanden wil ik zeker vaker mijn skates uit de kast pakken en een rit maken.

Kringloopaankoopjes & lekker op stap
Ik ging veel naar de kringloopwinkels en kocht héél wat toffe boeken van mijn wishlist. Bekijk hier de boeken. Tevens altijd gezellig om samen met mijn ouders opstap te zijn. Ook had ik vele gezellige lunch dates. Zo ging ik met een aantal collega’s eten & genoot ik van een ontbijtje samen met mijn nicht.

Slipper en met-zonder-jas weer
Heerlijk was het he? Het fijne, warme weertje. Ik trok mijn slippers aan en had geen jas bij me. Het was super genieten, vooral om op werk lekker met de kinderen buiten in het zonnetje te zijn. Ik voelde me helemaal opladen van het zonnetje op mijn huid. Maar hoe fijn het ook was, na een aantal dagen sloeg het weer weer totaal om. Zo zonde altijd, die schommelingen van warm-kouder-koud. Ik hoop dat de aankomende maand het zonnetje door gaat komen en ik weer lekker vaak mijn slippers aan kan! (en kan liggen in mijn hangmat met een mok thee & een fijne thriller)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De Poppenspeler #reading
Ik legde een boek weg en begon in het boek van James Carol. In een aantal dagen had ik het boek al uit. Hij las heerlijk weg en was zeker spannend en met een twist.

Waar gaat het over? Er is een geniaal brein voor nodig om een gestoorde geest te pakken
Profiler Jefferson Winter buigt zich over het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-doodt: een maniak die vrouwen met messteken bewerkt en een lobotomie laat ondergaan. Alleen hun gezicht is ongeschonden gelaten. Ze leven nog, maar zijn hulpeloze kasplantjes. Rachel Morris heeft een date met een man met wie ze al maanden chat. Ze zit in een ongelukkig huwelijk en deze chatvriend begrijpt haar zó goed… Zij zal het volgende slachtoffer zijn. Maar is deze maniak wel de échte kwade genius, of is er iemand anders die de regie voert?

Inmiddels heb ik hem uitgelezen & vond het echt een super tof boek. Binnenkort ga ik een recensie ervan maken.
Stay tuned..

#echtepostiscool uitpakmoment / Winactie
YAY! Het was #echtepostiscool – uitpakmoment! Ik was zo benieuwd wie mij had en ben zeker niet teleurgesteld met mijn gekregen pakketje. Lees hier wat ik stuurde en wat ik kreeg. Het was weer zo’n fijne editie en heb genoten van alle toffe foto’s die voorbij kwamen. Super initiatief!

Ook won ik deze maand een toffe winactie bij lieve Renske! Super blij mee. Bekijk op haar blog mijn gewonnen pakketje. De mok heb ik inmiddels op mijn werk staan & de toffe mand staat in de woonkamer met boeken erin. Maar ook het toffe kaartje hangt op de koelkast en de chocolade is al aangebroken… Heel erg bedankt nog voor dit super gave pakketje!

Klusjes in huize H.
Deze maand stonden er heel wat klusjes op het lijstje van onze woning. In het begin van deze maand werd onze kelder geïsoleerd. Super fijn en we zijn er erg blij mee. Het verschil was direct te melden en weer iets wat we kunnen afvinken van het lijstje. Het einde van de maand kochten we de steenstips en gingen we aan de slag om het muurtje te maken. In de collage boven aan deze post is een stukje te zien (sneak peak) Ik vind het ZO MOOI GEWORDEN! ? Binnenkort een geheel artikel online met de before & after foto’s. Ik ben echt een blij ei, zo komt alles steeds meer af in onze eigen stijl..

Dit filmpje/liedje:
Ik kan echt genieten van dit liedje en móet hierbij gewoon bewegen…

April was een drukke maar een prachtige maand. Op naar een nieuwe!

Wat is jouw liedje van de maand?

About the Author

18 Comments

Nicky

Heerlijk, dat mooie weer! Ik was er aan toe! We zijn er ook lekker op uit geweest met z’n tweetjes. Wat liedje betreft: ik vond ‘Back together’ van Waylon leuk (is die van april? Voor mij wel). Ben geen fan maar dat nummer vind ik leuk!

Reply
Hilde

Zo’n overzicht vind ik altijd ontzettend fijn om door te lezen. Pasen is hier ook een traditioneel moment, zij het wel bij m’n ouders thuis. Ik hou daar wel van, van zulke tradities. Een lievelingsliedje heb ik niet echt. De laatste tijd word ik wel telkens vrolijk van ‘La ballade des gens heureux’ van Michel Fugain 🙂

Reply
Jessica

Dat zijn de fijne dingen om op terug te kijken.
Het boek: ‘De poppenspeler’ lijkt me echt een heel goed en spannend boek. Ik houd wel van thrillers.
Kate Beckinsale vind ik een goede actrice. De Underworld films zijn favoriet, maar deze wil ik ook nog wel zien.

Reply
Saar

Klinkt inderdaad een mooie maand met leuke hoogtepunten! Op naar een even mooie meimaand, maar dan met een beetje meer rust ?

Reply
sammie

Oh dat warme weer was inderdaad heerlijk! Heb de slippers gelijk weer aan gehad 🙂 We hebben ook amper wat gedaan dat weekend, was te druk met genieten van de zon 🙂 Veel mooie fijne momentjes had je in April, op naar een fijne maand mei met hopelijk nog meer warm weer 🙂

Reply
Michelle

Oh heerlijk he dit mooie lente weer, doet een mens goed!
Een fijne en mooie maand zo te lezen, hopelijk kan je weer een beetje opladen tijdens je meivakantie. Ik ben momenteel helemaal into ‘Motionless in White’. Een totaal andere muziekstijl dan wat jij hierboven laat zien hihi 😉

Reply
Evelyne

Het is inderdaad al heerlijk weer geweest in april. We mogen niet klagen. Ik ben zelfs blij dat het momenteel regent, want het gras was niet langer groen, haha.

Reply
Simone

Oh wat een fijne dingen allemaal, ondanks de drukte. Ik had ook wel een fijne maand. We hebben nog wat kleine dingetjes voor de bruiloft geregeld en nu begint toch echt wel het aftellen. Komende maand mag ik mijn jurk weer aan <3 <3 <3

Reply
Inge | Monsieur Mango

Wauw wat een leuke terugblik! Ik weet eerlijk gezegd niet eens wat ik allemaal in april heb gedaan.. het gaat een beetje aan mij voorbij merk ik. Wat een tof pakketje heb je bij Renske gewonnen! Hopelijk wordt de maand mei een rustigere maand voor je. 🙂

Reply
Morgaine

een echte song van de maand heb ik niet echt, maar deze is wel een aantal keertjes voorbij gekomen…

https://www.youtube.com/watch?v=FA5jsa1lR9c

Jij had een heerlijke maand in elk geval, dat straalt ervan af, altijd fijn, hier dito overigens! Kan ook niet anders als je kleinzoon ineens in je armen ligt na 38 weken wachten 😉

Ik zeg, werkze, en ik zie je vanzelf wel weer verschijnen, einde van de week gaat het weer de goede kant weer op, klopt deze zin nu wel? hahahaha

Geniet Sas!

X

Reply
Jenn

Wat een fijne maand! Ik heb De poppenspeler ook nog op mijn to-read stapel liggen, ben erg benieuwd.

Reply
Romy

Dat klinkt als een heel fijne maand! Ik heb ook zo genoten van het weer, alhoewel de regen nu natuurlijk iets minder is 😉 Ik ben heel benieuwd naar de voor- en na-foto’s van het muurtje. Wat onwijs tof dat jullie dat hebben gedaan!
Geniet van de maand mei en succes met de meivakantiedrukte op het werk!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *