Dit was mijn 2018

Net als vorig jaar weer online: de welbekende vragenlijst over 2018. Een mooie terugblik met foto’s, vragen, mooie en minder mooie momenten. Kan er niet bij dat we alweer bijna in 2019 zitten, een jaar die voor ons zeker wel wat mooie dingen in petto gaat hebben. Kijken jullie mee naar mijn 2018?

Elk jaar maak ik een aantal terugblik artikelen om zo stil te staan bij het afgelopen jaar. Klik hier om de artikelen te lezen. Elk jaar kijk ik er weer met veel plezier naar uit deze artikelen te maken, maar ook zeker bij jullie te lezen. Heb jij ook wat terugblik artikelen staan? Laat het me weten in de comments dan breng ik zeker een bezoekje!


(bron)

Wat heb je in 2018 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Ik deed mee met de De Kattukse Lichiesloop samen met mijn nicht. En god, wat was dat zwaar! Ik rende 5 km op een verlicht parcours en was compleet gesloopt haha. Toch even iets anders dan skaten 😉 Maar het was wel super gezellig en blij om dit samen met mijn nicht te hebben gedaan.

Ook startte ik dit jaar met een geheel nieuwe interne baan, een werkveld wat totaal nieuw voor mij was. Ik kwam op verschillende locaties en voerde gesprekken met de stagiaires en stagebegeleidster over de voortgang. Maar ik deed ook examens afnemen en al het andere werk wat erbij komt kijken. Uiteindelijk is dit een tijdelijke, ondersteunde baan en in Januari 2019 weet ik meer erover of deze baan vervalt of hetzelfde blijft. Voor nu ben ik er in ieder geval erg tevreden mee en het geeft mij wat meer opvulling in de dag.

Welke landen heb je bezocht?
Hallo Oostenrijk! In Juni 2018 gingen wij een weekje met mijn schoonfamilie richting Oostenrijk. Een land waar ik ooit ben geweest toen ik 2 was, en niets meer van herinner. Ik heb echt super genoten van deze mooie trip en vooral van de rust en de mooie natuur. Daarbij gingen we werderom een weekendje naar Centerparcs in Aug/Sep 2018 waar we ook nog even bij kwamen. Het was super fijn korte broeken en slipper weer, dus genieten was het zeker!

Wat zijn je favoriete momenten van 2018?
Wij waren dit jaar 6 jaar getrouwd & alweer 11 jaar samen. ♡
Ik was 5 jaar in dienst bij mijn huidige werkgever.
Hield 2x dit jaar weer vogelspinnen vast @ werk
Er was een groot eendennestje (12 kleine eendjes) in onze voortuin
Ik genoot van de Sint viering met mijn ouders. Leuke cadeaus en veel gezelligheid.

♡♡♡

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Een prestatie heb ik denk ik niet echt. Wel zijn we dit jaar flink bezig geweest met vernieuwingen/verbouwingen in onze woning. Zo hadden wij een Tuinverbouwing 2.0, aangezien we met de eerste toch niet geheel tevreden waren. Nu echt super blij met onze nieuwe, mooie tuin. We (of nouja, M.) maakte een mooie steenstips in de woonkamer, waar de tv invalt. De woonkamer is hierdoor een stuk knusser geworden en ben er erg blij mee. In onze vakantie in September begonnen wij aan operatie schuur & zolder opruimen. De schuur en zolder hebben beide een nieuwe indeling gekregen en zijn eindelijk grondig uitgezocht en opgeruimd. Daarbij hebben we ook door het gehele huis nieuwe, grotere kunststofkozijnen vensterbanken. Erg blij mee, aangezien er nu veel ruimte is om dingen op te zetten.

Ook ben ik weer erg blij met mijn blog. Dit jaar ruim 58,000 Comments(!) in al die jaren bij elkaar gekregen. Super leuk dat jullie na al deze jaren mijn schrijfsels nog lezen. Ook zelfs toen het het einde van het jaar wat stiller was op mijn blog. Nog steeds een trouwe groep volgers, wat voelt als 1 grote familie. Ik ben jullie dankbaar en vind het altijd zo gezellig om weer terug te keren naar mijn blog & artikelen te maken, en lezen bij jullie! Mijn dank is groot.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2018?
M. en collega’s op werk. Maar ook zeker veel geknuffeld met onze poezels Yara & Ayla.

Ben je verliefd geworden?
Dit jaar zeker weer een beetje meer.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Aan onze nieuwe koelkast die hard nodig was. De koelkast die erin zat koelde niet goed en we hadden er eigenlijk weinig ruimte. Hoewel we gingen voor een inbouw koelkast mocht dit helaas niet lukken en hebben we nu een grote uitbouw koelkast staan. Even wennen maar wel erg blij mee.

Daarbij kochten we een nieuw kleed voor in onze woonkamer, een nieuwe lamp en een super tof Londen schilderij.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Een toffe armband met ‘Joie de vivre’ erop, samen met lief vriendinnetje Julie. Zo ontzettend blij mee en draag hem naast deze armband elke dag. Ik twijfelde eerst of ik hem zou kopen, aangezien in mijn ogen duur. Maar zocht al heel lang zoiets en fijn dat ik hem nu samen deel met een lief vriendinnetje.

Wat deed je op je verjaardag?
Het was een bijzondere verjaardag, ik werd dit jaar namelijk 30! Yay. Ik deelde op mijn verjaardag 30 random feitjes op mijn blog & genoot de dag ervoor van het uitstapje op onze verjaardag. (M. = 28-02 jarig, ik 01-03 😉 ) Hij had stiekem een dagje vrij geregeld en we hebben een heerlijke dag opstap gehad. Daarbij het weekend nog gevierd met familie & vrienden. Gezelligheid allom. Ik zal deze verjaardag niet snel meer vergeten.

Wat stond er op de uitjeskalender?
Wij hadden heel wat leuke uitjes op de kalender staan dit jaar. Zo gingen we naar een cabaret voorstelling van Roue Verveer, naar het hertjes bospark, ging ik veel high tea’en (ook bij mij thuis) en Bagelen met vriendinnen, bezocht ik veel kringloopwinkels met vele mooie aankoopjes, ging ik met bestie een dagje naar Amsterdam.

Maar ik ging ook sinds jaren weer afspreken met former BFF K., deed de lichiesloop in Katwijk met mijn nicht, ging naar het signeren van het nieuwe boek van Karin Slaughter en ik had een prachtige bruiloft van blogvriendinnetje Simone. Ook ging ik poolen, naar het vuurwerkfestival in Scheveningen met lieve vrienden, naar de bios en met vrienden naar het Pannenkoekenhuis. Vele leuke dingen waar ik met een glimlach op terug kijk.

Heb je iemand gemist/terug gevonden?
Jazeker! Ik had vorig jaar al het contact met mijn nicht terug gevonden, deze werd dit jaar nog meer. Super fijn dat we elkaar regelmatig spraken en meetings hadden. Hoop dat dit in 2019 net zo blijft gaan.

Waar heb je om moeten huilen?
Uiteraard het hele verhaal rondom Yara die naar de kliniek moest. Zo zielig dat ze een aantal dagen werd opgenomen & mijn hart brak echt een stukje om haar zo te zien. Gelukkig is uiteindelijk alles goed gekomen, hoewel ze altijd last blijft houden van haar (kleine) nieren. Met het nierdieet doet ze het gelukkig erg goed en alles gaat weer als vanouds. Wel hou ik haar nog steeds goed in de gaten en hoop dat het zo voorspoedig blijft gaan.

Maar ook het overlijden/begrafenis van M. zijn opa & het ongeluk in mijn branch wat gebeurde met de Sint.

Waar werd je heel erg blij van?
Ik maakte dit jaar een hoop leuke DIY’s voor dierbare en ben ook nog aan een aantal bezig. Kan het zo leuk vinden lekker te freubelen & ook mensen ergens blij mee te maken.

Dit jaar woonde we 2 jaar in onze woning. Manman, wat gaat dat hard zeg! Nog steeds zijn we super gelukkig hier in het dorp maar ook zeker met onze ruime woning. Een goede beslissing waar we nog steeds super gelukkig mee zijn.

Ik had daarbij dit jaar ook zeker heel wat leuke smaenwerkingen op mijn blog. Zoals altijd was ik kritisch, maar er zijn zeker wat super toffe voorbij gekomen. Ook in onze woning zijn heel wat samenwerkingsproducten terug te vinden. Lees hier de samenwerkingen van afgelopen jaar.

Daarbij genoot ik ook erg van de vakanties die we dit jaar hadden, zowel toen we op vakantie gingen als lekker thuis waren. Vooral even bijtanken zo het einde van het jaar, 3 weken lekker vrij. Voor mezelf. Rust. Genieten. Ik las veel boeken (47) en keek heel wat fijne films (ook via Netflix) (bijna 100 maar liefst). Ik startte met een aantal nieuwe series, waaronder Elementary en keek ook mijn oude vertrouwde series. Lees hier meer over de Films & boeken 2018

Wat heb je vaker gedaan dan voorheen?

Ik was meer en meer offline dit jaar. En het voelde goed. Ik pakte meer mijn rust, las heel wat boeken en keek films/series. Meer dan de jaren voorheen, en ik genoot ervan. Daarbij heb ik dit jaar veel geskate, van Januari tot zelfs met het mooie weer in Oktober heb ik vele mooie ritten gemaakt. Mijn totaal aantal kilometers dit jaar: 61 in totaal. Waarvan we 1 rit samen maakte, ik 1 rit in mijn vakantie van 8,44 kilometer maakte en ik maakte zelfs ook een kleine rit tijdens onze vakantie in Centerparcs. Ik heb dit jaar nog meer geskate en vooral ervan genoten.

Ik nam meer quality time voor mezelf, maar ook zeker meer tijd brachten we samen door. We ontbeten meer samen, genoten van fijne uitstapjes of gewoon een filmpje kijken op de bank. Ik maakte wat vaker een fijne wandeling en dronk fijne theetjes. Gewoon, meer genieten. Voor mezelf & van elkaar.

Wat had je minder willen doen?
Stressen om dingen waar ik toch geen invloed op heb/had.

Heb je iemand gemist?
Ik had wat vaker willen meeten met blogvriendinnetje Simone. Hoewel ik er dit jaar heb gezien, had ik graag gewild dat we vaker hadden afgesproken. Echter, liep het zoals het liep en hoop ik op vele leuke dates in 2019.

Wat is het belangrijkste dat je in 2018 geleerd hebt?
Dingen gebeuren nu eenmaal als je ze het minste verwacht

…een dagje niksen is soms ook wel eens even lekker

Liedjes van dit jaar:
Bebe Rexha – Meant to Be (feat. Florida Georgia Line)
Liam Payne, Rita Ora – For You (Fifty Shades Freed)
Rita Ora – Let You Love Me [Acoustic]
Demi Lovato – Warrior
’90s playlist die ik zelf heb samengesteld

Geef 2018 een cijfer van 1-10
Een cijfer vind ik altijd lastig te geven. Want wat maakt een jaar perfect, of juist een naar jaar? Dit jaar had vele ups & downs, maar vooral heel wat hectiek de laatste 2 maanden van 2018. Mooie dingen, minder fijne dingen. Elk jaar maakt dit weer uniek en maakt dat ik uitkijk naar wat volgend jaar weer in petto voor ons heeft.

Waar werd jij dit jaar heel erg blij van? Deel je mooiste herinnering in de comments!

17 reacties op “Dit was mijn 2018

 1. Ergens weet ik – dankzij je blogposts – natuurlijk wel dat je veel leuke momenten hebt meegemaakt in 2018 maar het is toch nog indrukwekkender om ze samen in zo’n terugblik-samenvatting te zien verschijnen. Het jaar een nummer geven zou ik zelf ook moeilijk vinden hoor. Bij boeken heb ik dat ook. Ik schrijf liever in een recensie wat ik er al dan niet leuk aan vond en heb het idee dat dat veel meer zegt dan een cijfer of ster-beoordeling. Bovendien is het veel leuker om te genieten van al die fijne momenten dan om na te denken hoe ik ze zou beoordelen. Hopelijk heeft 2019 opnieuw een hele verzameling prachtmomenten voor jullie in petto. Maar vermits ik behoorlijk achterloop met mijn blogfeed en ondertussen op social media je aankondiging al zag ga ik er vanuit dat dat helemaal in orde gaat komen dit jaar. xxx

  1. Dit is nog een beetje af te wachten, vooral met het nieuws dat ik vandaag heb gedeeld. Ik denk zelf dat ik na mijn verlof deze functie niet meer ga doen. Dit, aangezien het weinig vaste uren zijn en veel flexibel. Maar ze weten er pas over een aantal maanden meer over, dus ik wacht af. Zal toch even puzzelen worden met mijn werkuren 😉

 2. Nou, al met al toch een prima jaar dat 2018.

  Ik vond de verjaardag van Vriendje-lief zo leuk! Iedereen kon het goed met elkaar vinden. En hij kreeg zo’n schattig blij hoofd van het vuurwerk op zijn dessert toen we met z’n alles uit eten gingen. <3

  De beste wensen voor het nieuwe jaar!

 3. Een leuke manier om even terug te kijken op het afgelopen jaar! Veel dingen herken ik vanuit je blogs en ja, Oostenrijk… wat mij betreft echt één van de mooiste landen waar ik ben geweest. Mijn mooiste herinnering? Dat we in augustus de knoop hebben doorgehakt en een vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer hebben gekocht, eindelijk straks in het voorjaar lekker naar buiten, iets bij ons thuis lastig is.

 4. Een mooie terugblik op een mooi jaar! Gelukkig gaat het met Yara inmiddels beter, zo vervelend als één van je huisdieren ziek is. Mijn terugblik op 2018 zal morgen online komen, mocht je het leuk vinden om te lezen. Op naar een heel fijn, gezond en liefdevol 2019 😉

 5. Wat mooi om zo terug te blikken! Wat een heerlijk jaar is het (grotendeels) voor je geweest! Altijd leuk om zulke terugblikken te lezen. Ik heb op het moment één terugblik, namelijk het jaar 2018 in boeken. Maar ik vermoed dat er nog een tweede aan zit te komen. 🙂

 6. Wat knap dat je zover kan skeeleren zeg, ik heb rolschaatsen en gaan ook aardig snel maar ik moet zeggen dat ik rond de 5 km aardig op ben! Maar dat ga ik pas weer doen als het iets warmer word

 7. Wat een mooie terugblik! Leuk al die skate foto’s ook zo samen 🙂 ik heb tot nu toe alleen nog terug geblikt op mijn meest populaire blog berichten, de rest komt nog 🙂 Vind zo’n persoonlijke terugblik ook altijd leuk om te maken.

 8. Wat een enorm uitgebreid artikel, maar heerlijk om even te lezen. Inderdaad jammer dat het niet is gelukt om vaker af te spreken, maar er is ook zoveel gaande bij ons beide. Ach, komt vast wel goed in 2019!

 9. Wat een prachtige terugblik op het afgelopen jaar! Zo te horen heeft het jaar veel mooie grote en kleine dingen gebracht. Zo fijn dat het met Yara inmiddels beter gaat. Ik hoop dat je de vervelende dingen uit het laatste deel van 2018 snel achter je kunt laten en dat 2019 je heel veel moois zal brengen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *