En dat is 2… (inclusief tips voor het vinden van je droomhuis)

…en dat is dikkedikkeDIKKE tante kéé… *ik werk niet voor niets met peuters he 😉

Vandaag hebben we 2 jaar de sleutel van onze droomwoning. Wauw, wat gaat het toch hard als je zo fijn woont. 2 jaar geleden kwam onze droom eindelijk uit, na bijna een jaar wachten met de verkoop van ons flatje. Alles had zo moeten zijn. Had ons flatje niet zo lang te koop gestaan, hadden we dit huis dat nét op de markt was niet kunnen kopen.Even een throwback…

Oude flatje


Huisje: Blokker – Zelfgemaakt lijstje & pen in doosje waar we mee hebben getekend

Op 25-09-2008 trokken we in ons nieuwe flatje. Daar hebben we met heel erg veel plezier 8 jaar gewoond. Een fijne buurt, voor met z’n 2tjes (inclusief 2 katten) groot zat en dicht bij allerlei winkels, veel groen, dichtbij werk.. Kortom we waren er blij! Toch wisten we dat we later een ‘groot mensen huis’ wilde hebben. De tijd was daar toen ik eindelijk mijn vaste contract kreeg. Hup, in de verkoop. En wat kwamen er véél mensen kijken, echter gebeurde er verder hélemaal niets. Frustrerend is er een goed woord voor. Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet zijn als je flatje jaren te koop staat. Echter na een switch van makelaar ging alles in een sneltrein vaart. » Lees in deze categorie alles over onze (ver)koopreis

Onze nieuwe woning…

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto van het huis toen we aan het wachten waren voor de bezichtiging

…kwamen we per toeval tegen, aangezien we de radius van waar we wilde wonen op > 5 km hadden gezet. Het leek te mooi om waar te zijn (en eachteraf was dat het ook, aangezien er meer onderhoud aan nodig was dan gedacht). Een geheel gerenoveerde woning in een klein dorpje. 130m2 met een voor & achtertuin. Alles ging in een sneltrein vaart van verkopen tot kopen. Binnen 2 weken was het verkocht & gékocht. De papierwinkel en het inpakken ging beginnen. Een hectische tijd, aangezien alles ineens in 2 maanden moest gebeuren.

Maar nog steeds, elke dag als ik binnen stap voel ik me zo dankbaar dat dit allemaal zo is gelopen. ♡
Hieronder een 6 tal tips om dat ene droomhuis te vinden.

6x Tips voor het vinden van je droomhuis

Maak een lijstje met prioriteiten
Heel belangrijk: waar moet je toekomstige huis aan voldoen? Wil je 2 slaapkamers? Wil je een zolder of een grote tuin? Maak een lijstje met prioriteiten waar jou huis sowieso aan moet voldoen. Maak daaronder een lijst met dingen waarin je wel een compromis wil sluiten. Heb je die ene mooie tuin die je in een hoofd had maar zijn de kamers wat klein? Weeg af of dit het voor jou waard is of dat er wat te doen is eraan. Lees hier wat ruim 9 jaar huizenbezit met heeft geleerd.

Denk vooruit
Het is belangrijk voor ogen te hebben wat je in de toekomst gaat wilt. Een flat, een eengezinswoning. met of zonder tuin? Garage of niet? En daarbij je prioriteiten. Je zal met sommige dingen toch water bij de wijn moeten doen. Bij de dingen waar je dat niet wilt, kan je je zoektocht op focussen. The must haves van je toekomstige huis. Denk ook vooruit als je al een (koop)woning hebt. Ons flatje stond bijna een jaar te koop voordat we hem eindelijk verkochten. Denk dus goed na voordat je een woning aanschaft. 10x persoonlijke tips voor koop & verkoop.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Maak een budget (en hou je hieraan)
Een té duur huis kopen kan maar raad ik niet aan. Of je moet op water een droog brood leven. Wij hebben bewust gekozen voor een maximaal budget wat we wilden bieden voor een woning. Dit, omdat we ook graag nog daarnaast willen leven. Soms even uit eten of niet opletten met wat je koopt. Ieder natuurlijk zijn eigen ding, maar hou rekening met je budget en hou ruimte voor overschrijding. Wij kochten een AF huis en hebben er uiteindelijk toch nog een hoop aan moeten doen. Onvoorziene kosten die we wel konden betalen door onze bewuste keuze.

Wat wil je?
Wat voor een woning wil je? Eentje die af is of eentje die je nog op moet bouwen? Bedenk hoeveel geld je kwijt wilt en kan aan een eventuele verbouwing. Bij ons zou een renovatie projectje ook prima zijn geweest, maar mijn man heeft dit beroep. Wij zouden dan niet op andere mensen hoeven rekenen. Bedenkt wat haalbaar is en of het het waard is om een tijdje in een bouwval te verblijven. Bij ons had het gekund, maar hadden de mazzel dit huis te zijn tegen gekomen.

Kijk door interieurs heen
Een tip vanuit onze eerste koopflat: kijk door kleuren op muren en interieur heen. Voor sommige lastig, maar wij konden dat GELUKKIG heel goed. Ons eerste flatje had oranje muren, een fel oranje WC, een schouw met een kunstwerk erop (kleuren pallet van hier tot tokio) en onze muur in de slaapkamer had ook alle kleuren van de regenboog. Alles werd wit/grijs uiteindelijk. Als we hier niet doorheen hadden kunnen kijken hadden we het nooit gekocht. Bedenk wat je zelf met een ruimte wilt: van de kleuren, indeling als het verplaatsen van bijvoorbeeld een muur om ruimte te creëren.

Geef niet op!
Zoals ik al eerder aangaf in dit artikel stondons flatje bijna één jaar te koop. Ik.werd.letterlijk.gek. Zoveel kijkers maar er gebeurde weinig. Telkens weer je huis op orde maken en niet weten waar het niet verkopen aan ligt. Toch bleef ik op een positieve manier ernaar kijken en uiteindelijk heeft het deze droomwoning opgeleverd. Het was het wachten meer dan waard!

(bron idee)

Heb jij nog tips voor het vinden van je droomhuis? En waar moet jouw droomhuis ABSOLUUT aan voldoen?

9 reacties op “En dat is 2… (inclusief tips voor het vinden van je droomhuis)

  1. Wauw, ik herinner me nog het hele proces van zoeken naar jullie droomhuis en vervolgens wachten tot jullie appartement verkocht was. Wat gaat het toch allemaal heel snel. Voor ons ook hoor. We wonen ondertussen al zo’n twaalf jaar in dit huis en ik vind het nog steeds een geweldig thuis. Ik zag wel dat het oude huis veel mogelijkheden had maar had niet verwacht dat we er zoveel in zouden moeten veranderen. Laat staan dat ik had kunnen voorspellen hoe gezellig het zou worden na al dat verbouwen.

  2. Wauw, twee jaar alweer… Wat fijn dat jullie er zo van kunnen genieten 🙂 Goede tips ook! Door interieurs heenkijken… ik was er nooit goed in haha.

  3. Fijn dat jullie zo genieten van jullie ‘nieuwe huis’. Ik zit wel goed (voorlopig want ik ben dol op verhuizen) maar dochterlief en partner zijn zoekende. Ook nog eens in Amsterdam en omgeving. Om moedeloos van te worden. Appartement in Oost, drie hoog zonder lift? Vier ton! Nieuwbouwappartementen die niet eens een apart toilet hebben? Vier en een halve ton. Krankzinnig! Maar door hun werk moeten ze in de buurt blijven dus tja…

  4. 2 jaar alweer, wat gaat dat snel, gefeliciteerd! Ik zit al wel in mijn droomhuis eigenlijk. Genoeg ruimte, een goeie tuin, een rustige plek, we zitten hier prima. Afgelopen zomer flink verbouwd, en op de badkamer na (die moet nog) is het precies zoals we het graag willen hebben.

  5. 2 jaar alweer? Wat vliegt de tijd! Ik denk dat ik nu wel een beetje naar buiten kan treden met dat wij druk bezig zijn met een toekomstige droomwoning. Daarover volgt nog een blogartikel natuurlijk. Het zijn in elk geval fijne tips die ik nog even kan meenemen 🙂

  6. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! En goed om te horen dat de aanhouder uiteindelijk won en dat jullie vorige woning toch verkocht is. Ik ben zelf ook op zoek naar een eigen woning en herken de 6 tips die je geeft. Ik probeer inderdaad ook door dingen als kleuren of interieur heen te kijken en heb goed voor mezelf op een rij gezet wat ik belangrijk vind. Helaas is de woningmarkt op dit moment qua kopen een gekkenhuis. Vooral in de regio waar ik kijk, wordt soms wel 30.000 euro overboden voor huizen die al prijzig zijn. Maar de aanhouder wint, dat weet ik zeker 🙂 Dus ik zoek gewoon vrolijk door!

    1. Ja bizar is dat he, die prijzen en bods die worden uitgebracht.. De huizenmarkt zit in een stijgende lijn wat zo zijn voor & nadelen heeft voor huizenkopers. Ik hoop dat jij ooit je droomhuisje tegen komt, maar daar ben ik van overtuigd! Succes met de zoektocht in ieder geval 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *