Mens! Erger je niet (8x dingen waaraan ik me kan ergeren)

Ken je dat spel? Mens erger je niet! Een spel wat ik vroeger (en nu nog steeds) vreselijk vond om te spelen, maar dat had meer te maken met mijn dyscalculie. Vandaag 8 keer dingen waaraan ik me dóód kan ergeren. Van die dingen die echt het bloed onder mijn nagels vandaan kunnen halen..

Mensen die langzaam rijden
Ik kan me daar altijd zó aan ergeren he. Vooral als ik naar werk rij en over een 60 kilometer weg rij, waarbij ze 40 gaan rijden. Echt levensgevaarlijk. Of ineens overal remmen, rare slinger bewegingen maken of gewoon zich niet aan de verkeersregels houden. Pffff. Hou hebben jullie je rijbewijs gehaald?

Skate seizoen officieel voorbij
Officieel niet meer skaten. Het weer is zodanig slecht dat het echt geen skate weer meer is. Ik hoop als het beter weer is mijn skates weer aan te kunnen trekken en weer heerlijk wat kilometertjes te kunnen maken.

 

Muggen (in November)
Vreselijk dat gezoem bij je oor. Brrrr. Zelfs in November(!) hadden wij nog last van muggen in huis. Slapeloze nachten door al dat gezoem…

Onzekerheid
Ik ben gewoon iemand die graag zekerheid heeft over van alles en nog wat. Zwaar vervelend dus als ik dat niet heb. Het geeft mij onnodige stress als ik gewoon niet zo goed weet in situaties waar ik aan toe ben. Ik probeer het los te laten en er goed mee om te gaan, maar helaas lukt dit niet altijd even goed.

Inscheurende nagels
Ik ben jaren lang een nagelbijter geweest, en nu al meerdere jaren mee gestopt. Ik hou ze ook goed bij en heb dan ook erg lange nagels. Helaas moet ik deze op een gegeven moment knippen, aangezien ze dan aan alle kanten inscheuren. Zo jammer, aangezien ik erg blij ben met mijn eigen lange nagels.

Lichamelijke ongemakken
Hoef ik niet uit te leggen toch?

Schijnheilige mensen
Oh van die on-echte mensen die leuk doen in je gezicht maar ondertussen… Doe gewoon hoe je bent, zeg gewoon wat je wilt.. Dat schijnheilige gedoe kan ik nooit zo goed tegen. Misschien omdat ik zelf best wel rechtdoorzee ben.

Picture perfect levens
Ken je dat? Die perfecte Instagram feeds of foto’s bij blog artikelen? 9 van de 10 keer is dat helemaal niet de werkelijkheid. Zoals dit mooie artikel van Melle, wat zeker waar is. Er is geen perfect plaatje en ik doe er dan ook mijn best niet voor. Ik leef mijn leven, ben steeds meer offline en maak me zeker niet druk over hoe tof het er wel niet op de foto uitziet. Zo had ik laatst nog een leuke date en vergat gewoon een foto te maken.

https://twitter.com/Sassie__/status/1066279777437446144

Waar kan jij je aan ergeren en waarom?

17 reacties op “Mens! Erger je niet (8x dingen waaraan ik me kan ergeren)

 1. Oh, alweer zoveel punten waar ik mezelf in herken. Mensen met twee gezichten vind ik echt zo vervelend. Die kan je precies nooit vertrouwen zelfs niet wanneer ze super vriendelijk doen. Ook lichamelijke ongemakken en onzekerheid (die ik blijkbaar niet kan overwinnen) blijven struikelblokken voor me. Zelfs de muggen mogen ook op mijn lijstje staan. Ik werd in januari op één avond gewoon in onze woonkamer 15x gestoken door een ijverige mug die ik niet éénmaal heb horen zoemen. Ah nee, die had het veel te druk met prikken.

 2. Grotendeels zeer herkenbaar! Iets wat het eerste in me opkomt waar ik me aan erger, is aan mensen die heel erg om aandacht vragen en daar zo mee bezig zijn, dat ze daarbij bewust of onbewust andere mensen aan de kant schuiven als ‘niet relevant / minder belangrijk dan zij’. Héél slecht trek ik dat.

 3. Die onzekerheid, daar blijf ik ook last van houden. Heel irritant! Met de jaren gaat hey beter, maar af en toe heb ik er juist weer mee last van. Balen!

 4. Mensen die langzaam rijden, knipperlicht niet gebruiken, niet kijken, continu remmen etc allemaal bloed irritant. Ik denk dat ik dit seizoen ook het meest irritant vind qua weg gebruikers.

 5. Ik erger me heel vaak aan mensen die op sociale media elkaar gaan uitmaken in statussen. Echt ruziemaken en beledigen en dan vervolgens in de comments verder vechten. Vooral als er dan persoonlijke issues van elkaar naar boven worden gegooid. Omdat dat ten eerste persoonlijk is, en je een ruzie niet via facebook uitvecht. Dat doe je face-to-face. Ik heb er niks tegen als mensen iets negatiefs online gooien. Soms kan zeuren over het feit dat het openbaar vervoer te laat is of dat je een rotdag hebt deugd doen. Ik doe dat ook wel eens. Gewoon ook omdat ik niet de illusie wil meegeven dat mijn leven perfect is, maar dat ik mensen wil tonen hoe ik daarmee omga. Ik wil mensen inspireren. Dan gaat het wel over grotere dingen dan een bus die te laat is natuurlijk. Maar ik zal er nooit iemand anders bij betrekken of iemand uitschelden via sociale media. Grappige titel voor je blogpost trouwens, ik zou er zo snel niet opkomen haha

 6. Haha ik ben zelf niet de meest geduldige persoon achter het stuur, dus punt 1 is heeeel herkenbaar. En ik erger me soms aan mijn eigen Social Media -verslaving. Na terugkomst uit Taiwan heb ik Instagram niet meer echt los kunnen laten en dat vind ik best vermoeiend aan mezelf :’)

 7. Hahahahaahh ooooh die muggen in december nog! In mijn huidige huis heb ik ze gelukkig niet, maar in mijn vorige woning had ik ze het hele jaar door. En inscheurende nagels zijn ook echt zo vervelend. Mijn nagels scheuren heel snel, daarom draag ik ook altijd nagellak.

  Liefs,
  Marloes

 8. Vee herkenbare dingen! Ik hou ook niet van schijnheilige mensen maar ook niet van fake mensen die iedereen na-apen. Zelf kan ik ook moeilijk om met onzekerheid en dat terwijl er niks zeker is. Of toch heel weinig.

 9. Oh ja, langzaam rijdende mensen vind ik ook ontzettend irritant. Maar mijn nummer 1-irritatie zijn absoluut bumperklevers. Als ik 130 rij op een 130-weg om een vrachtwagen in te halen, dan vind ik het zó irritant dat iemand achter me blijkbaar 150 wil rijden en maar blijft kleven. Of dat je achter een langzaam rijdend persoon zit en iemand achter je laat blijken harder te willen. Ja hoi, ik kan niet door de auto voor me heen rijden 😉 Herkenbaar lijstje verder! Muggen zijn inderdaad ook niet mijn ultieme blijmakers.

 10. Of van die accounts met duizenden volgers en perfecte foto’s van hunzelf bah. Herkenbaar hoor daarstraks nog zo’n wezenloos geschift figuur voor me een lege rotonde en dan remmen en niet oprijden. En ja ik heb een rijbewijs maar fiets liever.

 11. Ik was laatst bij de voorstelling van Cats en daar was iemand aan het filmen met haar mobiel. En dan is van te voren gezegd dat dat niet mag. En dan doet zo iemand dat toch! Dat irriteert me zo dat ik dan eigenlijk hoop dat diegene gesnapt wordt en weg moet. En het irriteert me ook dat het me zo irriteert!

  Fijne feestdagen!

 12. Langzaam rijdende mensen…helemaal mee eens! Bedoel, ik ben ook geen snelheidsduivel op de snelweg maar zie wel in dat als iemand eraan komt ik op tijd aan de kant ga. En vooral op 60- en 80 wegen als mensen te langzaam rijden. Grrr!

  Ik herken ook wel wat je zegt over continu onzeker zijn. Daar heb ik ook last van en maakt toch dat je hoofd nooit helemaal rust heeft. Hoop dat je wat handvatten hebt om ermee om te gaan.

  Fijne tweede Kerstdag nog!

 13. Gelukkig erger ik me niet zo heel snel. Probeer dat altijd zoveel mogelijk te voorkomen omdat ik alleen mezelf er maar mee heb.
  Het laatste waar ik me aan geërgerd heb is onze nieuwe stagiaire. Ze zit in haar laatste jaar, maar gevoelsmatig begint ze net. Ik heb heel veel geduld met dit soort dingen, maar op gegeven moment is mijn geduld toch ook een keer op. Hopelijk komt er nog vooruitgang in, anders gaat ze haar stage echt niet halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *