Dit was mijn 2017… 2000ste artikel!

Hoewel ik vorig jaar twijfelde om hem te plaatsen, wist ik zeker dat ik hem dit jaar ging invullen. De welbekende vragenlijst. Altijd vind ik het super leuk deze lijsten bij jullie te lezen, vandaar mijn keuze hem zelf ook zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Kijken jullie mee naar mijn 2017?

Elk jaar maak ik een aantal terugblik artikelen om zo stil te staan bij het afgelopen jaar. Klik hier om de artikelen te lezen. Elke keer als ik aan dit artikle begin denk ik: Hmmm ik zal vast niet veel te vertellen hebben, maar niets is minder waar!

Wat heb je in 2017 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Ik start gelijk met iets ingrijpends. Iets wat ik nooit had gedaan maar hoop nooit meer te hoeven doen.
Dat ene moment dat mijn hart even stil stond en ik een peutertje van 3.5 van de verstikking heb geholpen. Iets wat mij altijd zal bijblijven & wat gelukkig een goede afloop had. Ik schreef ook een gastartikel erover bij Renske.

Daarbij ook even iets leuks wat wij voor het eerst deden: wij hadden namelijk een tuin renovatie. Ik keek er al tijden naar uit, vooral aangezien wij altijd een klein balkonnetje hadden. Nu heb ik heerlijk kunnen genieten in de zomermaanden van de tuin. M. had namelijk ook een eigen steigerhouten bank gemaakt. β™‘Welke landen heb je bezocht?
Wij bleven dit jaar in Nederland. Wij maakte een fijne reis naar Centerparcs Heijderbos, waar we jaren geleden al eens waren. We hebben super genoten en was even fijn eruit te zijn. Verder gingen we nog gezellige dagjes weg.

Wat zijn je favoriete momenten van 2017?
Ik behaalde mijn UK & PUK diploma na jaren. Erg fijn, vooral aangezien ik er wekelijks nog in werk. Even kort: UK & PUK is het programma waar wij mee werken op de VVE Peuterspeelzaal

Ik deed weer mee met 2 edities van #echtepostiscool Ik kreeg super toffe post bij editie 4 & editie 5. Echt super tof en een gaaf initiatief (en shout out) naar Northflix & Inge voor de organisatie ervan.

Dit jaar een speciaal jubuleum voor ons samen. Wij waren dit jaar 10 jaar samen & 5 jaar getrouwd. Op mijn blog deelde ik ons verhaal en schreef een artikel voor ons 5 jaar getrouwd met alle momenten die ik nogmaals zou willen beleven. Daarnaast gaven wij, in onze nieuwe tuin een super fijn feestje ter ere hiervan. Met al onze dierbaren β™‘.

In mijn vakantie in Augustus ging ik een dagje naar werk. Ze hadden namelijk weer reptielen dag! Ik mis het nooit want vind het zo ontzettend tof. Ik heb weer een vogelspin vastgehouden, een baby krokodil, salamanders, slangen.. Zo tof! Zie hier de foto’s ervan

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Blog wise: Ik had weer een aantal rubrieken (eentje kom er nog aan en kan ik nog niet linken > Jouw moment(en) van 2017) Maar eentje vond ik wel heel speciaal. Bij de rubriek Dromen is het halve werk liet ik 13 bloggers aan het woord over hun droombaan. Of ze die nou al hadden of wel al wist wat ze later wilde. Ik ben er erg trots op dat er altijd zoveel animo is voor mijn rubrieken (die ik meestal in bed of onder de douche verzin haha). Daarbij ben ik in het algemeen trots op mijn blog. Inmiddels 10 jaar verder & dik 55.000 reacties(!) en….

DIT ARTIKEL VANDAAG IS MIJN 2,000ste artikel!


Wauw. En nog steeds heb ik veel inspiratie & blog met even veel plezier. Ben zo benieuwd wat 2018 gaat brengen voor mij & m’n blog.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mijn functioneringsgesprekken vind ik altijd zo fijn. Ik krijg super veel complimenten op werk, zowel van ouders,kinderen als collega’s. Dit doet me zo goed en maakt dat ik met nog meer plezier mijn werk uitoefen. Ik merkte dat ik dit jaar erg creatief was met de kinderen en vond de reacties daarin erg leuk. Bij de peuters maakte ik een zelfstandigheidsbord, verfde ik met fruit & kurken, maakte collages (en liet ouders hier in hun eigen taal opschrijven) en liet ik kinderen helpen met van alles. Op de naschoolse gaf ik weer pietengym, gaf een judo workshop, hadden pyjama dag (waarin ik in mijn Disney pyjama liep), maakte foto collages..

Tevens vond ik dit jaar rust. Iets wat ik zΓ³ moeilijk kan vinden, maar de laatste maanden van 2017 echt heb hervonden.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2017?
M., vriendinnen & mijn collega’s.

Ben je verliefd geworden?
Elk jaar wordt ik nog meer verliefd op mijn man. Ik voel me dankbaar. Maar ook zeker voor mijn lieve ouders en lieve vriendinnen. Dankbaar.
Daarbij ben ik ook verliefd op mijn nieuwe eekhoorn blouse & de CD van P!NK.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Dat waren dingen voor onze woning. Zo hadden wij natuurlijk een tuin renovatie maar kochten ook een nieuwe fijne bank en een nieuwe vaatwasser.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Zeker onze bovenstaande bank! Ik kan er echt genieten met thee, een boek of serie/film. Hij zit heerlijk & vind het fijn wat meer plek te hebben voor mensen die op visite komen. Maar ik ben ook erg blij met alle dingen voor mijn Belle & Het Beest collectie, die zeker erg is gegroeid dit jaar.

Welke concerten bezocht je in 2017?
Geen. Ik ga eigenlijk nooit meer naar concerten. Geen leuke, ben er al geweest of ik vind het gewoon rete duur. Maar ik genoot zeker wel van de nieuwe CD P!NK. Net een soort concert in huis als ik mee loop te zingen πŸ˜‰

Wat deed je op je verjaardag?
Onze eerste verjaardag die we vierde in onze nieuwe woning. Het was super gezellig en we werden erg verwend met toffe cadeaus.

Waar heb je om moeten huilen?
Ik zag er erg tegenop die ene tandarts afspraak Hoewel ik nooit bang ben voor de tandarts had ik echt de zenuwen. Ik had namelijk voor het eerst 2 kleine gaatjes die gevuld zouden worden. Ben er erg ziek van geweest een aantal dagen en heb daarna echt zitten huilen als een klein kind van de napijn.

Wat stond er op de uitjeskalender?
Ik had heel wat leuke dates dit jaar. Ik ging meerdere malen uit eten met lieve collegaatjes, ging vaak ontbijten/lunchen/winkelen met vriendinnen. Had fijne date nights met M. en ging met vrienden naar Madame Toussaint. Maar ook lief blog vriendinnetje Simone zag ik dit jaar 2 keer. Ik had een babyshower van mijn beste vriendinnetje geregeld en zag uiteraard eind dit jaar baby 2.0.

Ik zag voor het eerst mijn penvriendin met wie ik al schreef toen ik 11 jaar was. Ik bezocht heel wat leuke kringloopwinkels samen met mijn ouders. & ook gingen M. en ik uit eten in onze nieuwe woonplaats.

Waar werd je heel erg blij van?
M. knutselde voor mij deze super toffe nieuwe boekenkast. Myn god, ik ben er nog steeds super verliefd op (en heb al bijna geen plek meer haha) Ik kan er zo van genieten om al mijn mooie boeken (en accessoires) in de kast te zien staan. Daarbij ben ik gewoon super blij met ons huis in het algemeen. Ik geniet hier nog elke dag. Zo pakte we heel wat dingen in huis aan & is er nog een hoop te doen. Lees meer over onze woning in de Home sweet home categorie.

Ik werd ook erg blij van de vele toffe samenwerkingen op mijn blog. Zo kreeg ik een hoop nieuwe spullen voor onze nieuwe woning. Waaronder dit pronkstuk van de woonkamer: Een Londen Canvas. Een eigen gemaakte foto van onze mooie trip in Londen. Een mooi aandenken & een fijne toevoeging voor onze woonkamer. Lees hier meer over de samenwerkingen van dit jaar.

Verder werd ik erg blij van sinterklaas en kerst (de gezelligheid & alle leuke cadeaus), ik genoot van mijn vakanties (augustus en in december, nu), ik keek/las vele films & boeken.

Ik maakte heel wat toffe DIY’projecten voor vriendinnen. Zo maakte ik een geboorte bord voor baby 2.0 en een bord voor mijn opa&oma, en vriendinnetje die ging samenwonen. Super leuk om weer te kunnen knutselen.

Wat had je vaker of meer willen doen?
Ik had vaker willen skaten, net als wat ik vorig jaar benoemde. Niet gelukt! Is ook wel hectisch geweest en het weer heeft ook niet altijd meer gezeten. Wel ben ik fanatieker gaan sporten, wat ik erg fijn vind en goed voelt. In 2018 hoop ik meer te gaan skaten in het prachtige natuurgebied om de hoek. Ik wil dan ook wekelijks dit gaan toepassen en alleen niet gaan als het echt slecht weer is. To be continued..

Wat had je minder willen doen?
Extra werken haha. Dit jaar was echt het toppunt en maakte ik de laatste maanden wekelijks bijna het 3 dubbele aan uren. Vaker nee zeggen en kiezen voor mezelf en mijn vrije tijd. Dit, omdat ik toch al best lange dagen maak op werk en dit echt moet bewaken.

Heb je iemand gemist/terug gevonden?
Ik heb weer contact met mijn nicht, waar ik ruim 2 jaar geen contact mee heb gehad. De reden hiervoor hou ik even privΓ©, maar het kwam vanuit haar kant. Toevallig waren we beide met de tuin bezig en kwamen we elkaar weer tegen bij een Intratuin en raakte weer aan de praat. Zo spreken we eens in de zoveel tijd weer eens af en heb ik haar kinderen ook weer eens gezien.

Wat is het belangrijkste dat je in 2017 geleerd hebt?
Geef positiviteit, dan komt het bij je terug.

Je kunt een mooi persoon zijn,
een groot hart hebben en toch nee zeggen.
Nee is ook een antwoord.

Geef 2017 een cijfer van 1-10.
Ik vind dit altijd erg lastig, aangezien er ups & downs zitten in een jaar. 2016 was een 7.5 gemiddeld, ik maak er nu een 8.5 van aangezien het een fijn & goed jaar was.

Wat is het belangrijkste wat jij hebt geleerd in 2017?

23 reacties op “Dit was mijn 2017… 2000ste artikel!

 1. Altijd leuk om te lezen! 2017 was wel een jubileumjaar op vele gebieden,he? πŸ™‚ Proficiat met je 2000ste blog1 En echt! Heb jij een eekhoorntjesbloes! Leuk!

 2. Wat een mooi jaar om op terug te blikken. Ik blijf jullie tuinset echt prachtig vinden. Zo knap dat M dat zelf heeft gemaakt. Ik weet eigenlijk het aantal blogposts sinds ik via WordPress werk, van de posts daarvoor weet ik het aantal niet. Zou wel leuk zijn om het exacte aantal eens te achterhalen. Misschien moet ik toch maar ooit eens aan het tellen gaan.

 3. Mooi overzicht! Fijn dat het voor jou een goed jaar was! Voor mij had het jaar wat flinke downs, maar gelukkig had ik ook wat lichtpuntjes. Wat ik heb geleerd in 2017 is dat ik niet teveel hooi op mijn vork moet nemen. Ik moet accepteren dat ik door mijn beperkingen lang niet alles kan wat ik zou willen.

 4. 2000ste artikel al? Gefeliciteerd. Hoe lang blog je al? Wat mooi dat je nog steeds verliefd bent op je man, zo zijn er helaas weinig.

 5. Super leuke tag! Ik onthoud ‘m even πŸ™‚ Die tuin, kan me voorstellen dat dat ontzettend fijn was na altijd een balkon. Wij hebben nu hetzelfde, moeten alleen nog de hele tuin aanpakken. Het is nu een klei massa zonder schuttingen.

 6. Leuke vragenlijst. Ik was aan het bedenken wat ik met mijn jaaroverzicht zou doen en ik vond het wel leuk om deze vragenlijst over te nemen. Ik heb je uiteraard vernoemd πŸ™‚

  1. Super leuk dat je hem ook hebt gemaakt, had hem gelezen. Een mooi jaar heb je gehad. En nogmaals thanks voor het linken van mijn post erin.

 7. Het ziet er uit als een geweldig jaar die jij hebt gehad. Gefeliciteerd ook nog mer 5 jaar getrouwd, ik ben inmiddels een half jaar getrouwd πŸ˜‰

 8. Wat een uitgebreide terugblik! Ik geloof dat ik deze tag ook wel eens heb ingevuld, maar heb het nu veel te druk gehad en ben weinig aan bloggen toegekomen. Het is een mooi overzicht geworden van leuke momenten zo bij elkaar. Dat 2018 je maar veel mooie dingen mag brengen! πŸ™‚

 9. Een judo workshop? Wat leuk, zeg! En wow.. 2000 artikelen! Wat een prestatie, zeg. Super tof. Leuk ook dat je weer contact hebt met je nicht, als ik het zo lees. Met heel veel dingen die je noemt, zie ik ook de Insta foto’s in mijn hoofd. Leuk om het zo even visueel te hebben!

  Wat ik heb geleerd in 2017? Niet persΓ© iets nieuws. Maar dat komt omdat ik jaren geleden (onbewust) de keuze maakte om bewuster door het leven te gaan. Als ik iets wil, ga ik er voor. En ik maak me niet snel druk om iets. Ik kan in ieder geval zeggen dat een moeder zijn van 2 kinderen helemaal niet zo druk is zoals vaak wordt voorgehouden πŸ™‚ . Maar dat is mijn ervaring, hΓ¨.

 10. Wat een leuke tag! Je hebt sowieso een mooi jaar gehad en super mooie herinneringen kunnen maken. Op naar nog zo’n mooi jaar!

 11. Deze vraag kwam ik al eerder tegen bij iemand anders, wat heb jij geleerd, zou ik niet zomaar kunnen zeggen. Ik denk dat ik dit afgelopen jaar vooral mijzelf op 1 heb gezet en daarmee met daten bijv. gewoon open en eerlijk ben geweest en gebleven en echt weet, dat ik mijzelf niet zomaar ga geven aan iemand omdat … ik ook maar een mens van vlees en bloed ben, dus dat ik mijzelf in ere hou op het gebied van daten en geven.

  Jeetje, best een intiem antwoord πŸ˜‰

  X

  1. Dat is ook zeker belangrijk: jezelf op 1 zetten. Soms lastig (weet ik uit ervaring) maar mooi te lezen dat je dit in 2017 wel is gelukt.

 12. Wat een mooie en uitgebreide terugblik op het afgelopen jaar. Fijn om te horen dat het een goed jaar was! De tuinrenovatie, plezier in je werk, de uitjes en vakanties en jullie jubilea zijn natuurlijk ook bijzondere momenten πŸ™‚ Op naar een mooi nieuw jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *