Making a house a home | Tuinverbouwing 2.0 inclusief vijf tips

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Tuinmanofferte

Zoals jullie weten hadden wij in Juni 2017 onze tuinverbouwing 1.0. Echter, was afgelopen Mei de verbouwing 2.0 aan de beurt! Waarom een 2de tuinverbouwing zou je zeggen? Wij waren namelijk niet geheel tevreden. Wij kozen namelijk voor een geheel vlakke tuin zonder enige opstapjes en dergelijke. Omdat wij dachten dat dit fijn zou zijn. Niets bleek minder waar, echter was onze ondergrond zodanig, dat de gehele tuin wel erg schuin kwam te liggen. Vanuit de poort deur leuk het namelijk net op je bergopwaarts aan het lopen was. Voor ons een keuze om toch te vragen of de man van mijn vriendin de tuin wilde verleggen met verhogingen.


De tuin hoe hij was

Een heel karwei, eentje die we best zonde vonden. Want als we het direct hadden bedacht hoefde niet alles er weer uit. Echter gedane zaken nemen geen keer en besloten we toch voor een 2de aanleg. Dit aangezien we ons toch ergerde aan onze geheel vernieuwde tuin en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Alle tegels gingen er dus weer uit en er werd een stuk opgehoogd. Tevens kwam er een opstap bij de poortdeur.

Het uiteindelijke resultaat..


Hoe de tuin er nu uitziet

En nu? Zijn we super happy met onze tuin! Het oogt een stuk rustiger en ik zit er met een fijn gevoel in. Iets wat ik toch wel fijn vind aan het hebben van een tuin. Ik lig vaker in mijn hangmat een boek te lezen, of nuttig een drankje op onze steigerhouten bank. Het is nu met mooi gewoon genieten van het feit dat we een prachtige tuin hebben. In de zomer wil ik er zeker vaker gaan zitten.

Daarbij wil ik jullie zeker nog wat tips meegeven, waar moet je op letten bij (het aanleggen van) een tuin? En wat heb ik van de tuinverbouwing 2.0 geleerd?

5 tips voor het aanleggen van je tuin

Bedenk goed wat je wilt
Voor een tuin aanleggen is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Dit was bij ons dus een lastig geval, en misschien hadden wij meerdere opties moeten onderzoeken. Echter, voor ons de eerste keer dat we een tuin hadden en we dachten een juiste keuze te hebben gemaakt. Ga op onderzoek uit. Bekijk op internet of via Pinterest inspiratieplaatjes van tuinen.

Bepaal een budget
Stel een vast budget vast. Wat zijn de maximale kosten die je kwijt wilt voor het verbouwen van de tuin? Hou hier rekening mee als er dingen tegen zitten, dat je niet op je maximale budget zit. Plan dit dus niet te strak in en maak een vaste geld afspraak met degene die je tuin gaat doen. Zo is het voor alle partijen helder en heb je geen geld(gezeur) achteraf.

Bepaal vaste objecten in je tuin
Wil je vaste dingen in je tuin? Een perkje, een prachtige fontein of een beeld op een plek? Beslis van te voren de goede plek. Anders ben je naderhand misschien niet tevreden en moet alles er weer uit. Of is het, het toch nét niet.

Denk aan de bloeitijd qua planten/bloemen in de tuin
Belangrijk ook om te kijken wat voor een planten je in je tuin zet. Is het wel de tijd van het jaar om te bloeien? En mogen de planten wel in de volle zon als je alleen maar zon in de tuin hebt? Scheelt je een hoop gedoe en tijd als je van te voren nadenkt wat je wilt met je tuin

Vraag meerdere offertes aan
Zoals bijvoorbeeld bij Tuinmanofferte.nl. Verbreed je horizon en kijk naar de prijzen en mogelijkheden van verschillende aanbieders. Zo kan je een wel overwogen keuze maken. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn.

Hebben jullie een tuin? En wat vind je het belangrijkste aan de tuin?

About the Author

15 Comments

Nicky

Op zich wel zonde natuurlijk maar wel goed dat jullie het opgelost hebben. Anders blijf je je toch maar ergeren. Ik vind het belangrijk dat het lekker rustig in een tuin. En da’s vaak niet zo. Mijn balkon had ook wat rustiger gemogen. Maar goed; je kunt niet alles hebben…

Reply
SAS

Ik ben er vaak dan ook te vinden met een boek & mok thee. Of ik ligt heerlijk in mijn hangmat!

Reply
Wendy

Wij hebben een tuin en best een royale tuin ook. Maar helaas is mijn tuinman (lees: mijn vriend) een beetje laks met het afmaken van de tuin. Hij heeft me echt al 4 of 5 zomers achter elkaar beloofd dat het die zomer ook echt af zal zijn. Maar helaas, ik kan Demi nog steeds niet gewoon lekker in de tuin laten spelen. Ik heb daar echt enorm de balen van. En omdat ik toch niet kan genieten van mijn tuin, heb ik het gazonnetje ook heel erg verslonst. Dat ziet er nu niet meer uit. Zo jammer.
Bij jullie ziet het er goed uit hoor. Gek hè, hoe zoiets ‘kleins’ toch zoveel verschil kan maken.

Reply
SAS

Jammer dat Demi nog niet echt in de tuin kan spelen! Ben wel erg benieuwd hoe jullie tuin gaat worden als hij af is!

Reply
Evelyne

Wat is de tuin mooi geworden! Wij hebben een hele grote tuin. Aan het huis is er een terras en daaraan gras. Daarachter had je nog een gans veld om aardappelen en groenten op te zetten. Dat deel hebben we ondertussen grondig gerenoveerd, want we worden allemaal een jaartje ouder 😉 Het stuk land is nu een houten terras met rondom mooie planten en 2 appelbomen. Het is mijn vaders plekje geworden. Hij zegt dan, ik zou hier 100 jaar kunnen worden 😀

Reply
Borduursaramsades

Ziet er prachtig uit.

Een deel overdekt terras ? Nu met parrasol is soms onhandig altijd verplaatsen om niet te veel in de vlakke zon te zitten…

Mijn droogmolen kan ik nie meer missen zeker met al die rompjes en kleine kleertjes. Meer was nu

Reply
SAS

Overdekt terras? Nee hoor dat hebben wij niet 🙂 De parasol komt deze week aan, kunnen we lekker genieten in de tuin!

Reply
SAS

Binnenkort komt er een artikel online met een tal planten die we hebben aangeschaft. Echter, moet er nog een hoop gebeuren qua aankleding aan de tuin. Dit gaan we deze zomer doen. De grindbak is ook pas deels gevuld en willen we ook potjes met plantjes op zetten. Wordt vervolgd, zodra hij hélemaal af is meer foto’s 🙂

Reply
Irene

Mooi! Ik zou er alleen nog wat gras bij willen 🙂 haha, maar ik vind gras dan ook echt super fijn. Al valt het met de hitte van de laatste tijd wel wat tegen qua zachtheid aan je voeten 😛 Je tuinmeubels zijn ook super leuk! Dat missen wij hier nog maar onze tuin moet ook helemaal opgeknapt worden dus ik wacht nog even tot alles netjes is.

Reply
Simone

Ik vind het er in tuin 2.0 ook leuke uitzien. Je creëert zo echt een knus hoekje. Wij hebben best een flinke tuin en daar hebben we vorig jaar ook wat aan laten doen. Daar ben ik nog steeds erg blij mee. 🙂

Reply
Darina

Het ziet er heel mooi uit! Een gezellig plekje zo. Ik zit ook graag in de tuin en heb een hoekje gecreëerd met tegels die we overhadden. Die heb ik opelkaar gestapeld, pallet erop, kussens erop en relaxen maar 🙂

Reply
Romy

Wat fijn dat het het nu helemaal af is! Het resultaat ziet er mooi uit. Heerlijk om nu echt te kunnen genieten van in de tuin zitten met een zonnetje! 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *