Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Uit mijn comfortzone: Ik heb een nieuwe interne (bij)baan!

Zoals vele van jullie al op mijn Instagram hebben gelezen: ik heb een nieuwe interne baan! Whut? Hoor ik jullie al denken… Ik heb er inderdaad niets over verteld op mijn blog en/of social media kanalen. Juist, omdat het het alleen wilde delen zodra ik meer wist. Hier dus even een happiness artikeltje over welke werkzaamheden het zijn, het proces van solliciteren en hoe ik hoorde dat ik het ben geworden.

Oke, back it up.. 2 weken geleden kwam er een interne vacature voorbij via de werkmail. Eentje waar ik blij van werd, maar die ik eigenlijk gelijk aan de kant schoof. Ik heb inmiddels 4(!) werksoorten waar allerlei dingen bij komen kijken, dit erbij zou teveel worden. Toch stuurde ik hem naar mijn eigen mail door & zou er nog over nadenken…

De vacature? Ondersteunend praktijkopleider. Ik begeleid nu al jaren stagiaires en we hebben een BPV coordinator waaronder je dan zou moeten werken. De werkzaamheden wat op de email beschreven stond? Het introduceren van eerste jaars stagiaires en het beoordelen van 1,2,3de jaars stagiaires bij hun examens/eind examens. Dit zou voor 3/4 maanden zijn en daarna komt er een evaluatie hoe en wat qua uren.

1 dag later kwam deze praktijkopleider langs voor een collega die een BBL opleiding volgt en vroeg me even apart in kantoor. Ik was razend benieuwd waar het over zou kunnen gaan, aangezien ik geen stagiaire begeleide. Zou er een nieuwe komen? Of had ze ergens anders vragen over? Ik was de vacature totaal alweer vergeten, aangezien ik het weekend pas erover wilde nadenken. Ze vroeg dus aan me of ik de vacature had gezien en of ik erop ging reageren. Ik heb met haar, en mijn leidinggevende (die ook in kantoor zat) lang gepraat over het gene. Ik gaf aan zeker wel interesse te hebben maar wilde voorkomen dat alles téveel werd met alle werksoorten. Mijn leidinggevende gaf ook aan dat daar zeker wel over te praten valt en er een werksoort in te wisselen was.

Tevens hoorde ik van mijn leidinggevende maar ook van sommige collega’s dat ze direct aan mij moesten denken bij het ‘eisen pakket’ – iets wat ik zeker ook aan kon en ik tikte eigenlijk alle punten wel aan. Ik besloot dus die dag te reageren, met de uitleg dat ik graag in gesprek wilde gaan hoe dit vormgeven zou worden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Het gesprek ansich

4 dagen geleden had ik tussen werk door dus het gesprek. Ik had van te voren een klein lijstje aan puntjes gemaakt die ik wilde vragen en voor de rest zou ik het wel zien. De huidige praktijkopleider zat erbij en de rechterhand van mijn directeur. Er werden wat vragen gesteld, er werden casussen voorgelegd en er werd meegedacht over een oplossing voor mijn werksoorten. Het zou erop neer komen als ik het werd, dat ik de TSO (tussenschoolse opvang) zou opgeven, met 3/4 maanden terugkeer garantie. er werd ook uitgelegd dat de uren nog te bepalen zijn en af hangt van het aantal stagiaires dat zich aanmeld. Op dit moment veel, vandaar deze vacature. Maar het kan na een schooljaar zo ineens anders zijn. Keuze om af te wegen dus, aangezien ik vaste uren voor waarschijnlijk ‘iets tijdelijks’ opgeef. Echter werd er wel gezegd dat het sowieso een baan is die dit schooljaar blijft bestaan, alleen het aantal uren moeten nog bepaald worden.

Het was een super fijn gesprek en ging met een positief gevoel weg. Deze vacature krijgen zou een nieuwe uitdaging zijn en ik was blij verrast met de oplossingen gericht op mijn werksoorten.

Ik heb met mijn collega’s het gesprek gedeeld en iedereen was er van overtuigd dat ik het zou worden. IEDEREEN. Super lief, en hoewel ik positief was wilde ik niet op de feiten vooruit lopen. Er waren immers nog 2 andere kandidaten. Mijn collega’s en leidinggevende van de TSO waren uiteraard niet blij dat ik eventueel zou vertrekken. Er werd zelfs al gekeken voor vervanging, terwijl ik toch echt nog niets had gehoord. (iets met de goden verzoeken, dus zelf doe ik dat nooit haha) Ik heb bij de TSO 2 hele fijne collega’s, die ook bij de NSO zijn en heb er een hele fijne band mee. Het is dus ook zeker niet dat ik ermee wil stoppen omdat het niet leuk is, echter zijn die uren juist fijn i.v.m. werkzaamheden.

I’ve got the JOB!

Ik was dus 3 dagen later aan het eten met de 2 collega’s van de TSO toen ik gebeld werd… Ze kon me feliciteren want ik had de baan!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ze vond het een super fijn gesprek en goed voorbereid (uhum, 80% deed ik go with the flow) en de rechterhand van mijn directeur was ook helemaal onder de indruk. Super fijne complimenten! We spraken in de herfstvakantie (aankomende week) een ochtend af om even op het hoofdkantoor alles door te spreken. Dan zal alles ook wat duidelijker worden qua uren, werkzaamheden & overige vragen. Uiteraard was iedereen super blij voor me, maar vonden het ook echt heel jammer dat ik wegga.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)

Ik ga dus per, nog geen idee haha een nieuwe uitdaging aan! Heel benieuwd hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen maar ik heb er heel veel zin in! Of ik het spannend vind? Jazeker. Het gaat meer auto rijden worden (wat ik naar onbekende plekken toch altijd nog een beetje spannend vind) en misschien wat meer onregelmatigheid. Maar doen wat je leuk vind is toch het belangrijkste! Tevens hoop ik dat het zich zo gaat ontwikkelen dat ik op een andere manier mijn uren kan gaan invullen. De lange dagen blijven namelijk voorlopig, alleen ga ik in de tussenuren méér werken.

Wordt vervolgd…

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

33 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  16/11/2018 at 22:58

  Ik moet nog even reageren hoor: gefeliciteerd met je nieuwe baan! Zo tof voor je lady!

 • Reply
  sammie
  31/10/2018 at 22:20

  Leuk om het hele verhaal te lezen en te zien dat ze al gelijk aan je dachten bij het eisenpakket! Dat is toch een mooi compliment 🙂

 • Reply
  saskia
  30/10/2018 at 14:22

  Wat ontzettende gaaf! Gefeliciteerd. Het is je gegund.

 • Reply
  Sheila
  28/10/2018 at 03:13

  Oh wat super tof!! Het klinkt echt alsof het helemaal bij je past. Gefeliciteerd dus. Succes, maar ook heel veel plezier met je nieuwe uitdaging!

 • Reply
  Jessica
  25/10/2018 at 19:40

  Wat tof zeg. Gefeliciteerd!!

 • Reply
  Nicky
  24/10/2018 at 23:03

  Hé! Wat goed! Gefeliciteerd!

 • Reply
  Borduursaramsades
  24/10/2018 at 21:19

  Proficiat met deze nieuwe uitdaging, ben zeer blij voor jou

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  24/10/2018 at 19:15

  Heel leuk, gefeliciteerd met deze mooie uitdaging 🙂

 • Reply
  Saar
  23/10/2018 at 14:32

  Gefeliciteerd! Je klinkt alvast super enthousiast!

 • Reply
  Wanda
  22/10/2018 at 17:09

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ook een lekker gevoel dat je door iedereen wordt gezien als de juiste kandidaat voor deze functie!

 • Reply
  Paul
  22/10/2018 at 11:46

  Leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe deelbaan.

 • Reply
  Jenn
  22/10/2018 at 10:32

  Gefeliciteerd!!

 • Reply
  Sandra
  22/10/2018 at 08:25

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 • Reply
  Morgaine
  22/10/2018 at 08:24

  Wat goed! Super, van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met dit nieuwe stukje passie in jouw leven 😀

  X

 • Reply
  saralien
  21/10/2018 at 23:54

  Volgens mij is dat hartstikke leuk! En uit je comfortzone treden eng maar ook leuk en goed voor je. Succes! Is straks zó gewend 🙂

 • Reply
  Rianne
  21/10/2018 at 22:05

  Gefeliciteerd. Mooie uitdaging!

 • Reply
  Amy
  21/10/2018 at 21:29

  Wauw, van harte gefeliciteerd met je nieuwe job! Super dat je deze kans gepakt hebt toen deze voorbij kwam en top dat je jezelf nu verder kunt ontwikkelen.. veel succes!

 • Reply
  Michelle
  21/10/2018 at 21:00

  Gefeliciteerd! Goed dat je voor jouw je eigen belangen ook in oog hield, nieuwe uitdagingen zijn leuk maar het moet niet alleen maar opstapelen! Ik ben wel erg benieuwd hoe het je gaat bevallen, klinkt wel erg leuk!

 • Reply
  Mei Qi
  21/10/2018 at 17:13

  Aah wat goed!! Gefeliciteerd met je nieuwe baan!! En heel erg veel succes!! 🙂

 • Reply
  Evelyne
  21/10/2018 at 14:47

  Gefeliciteerd! Ik ken je dan wel niet persoonlijk, maar ik zie je deze job helemaal doen. Het word spannend, want er moeten nog heel wat antwoorden op vragen komen, maar dat komt helemaal goed 😉 Succes alvast! You can do this girl!!

  • Reply
   SAS
   26/10/2018 at 11:06

   Inmiddels de vragen beantwoord gekregen en ben nu al enthousiast. Eind volgende week starten!

 • Reply
  Mrs. T.
  21/10/2018 at 13:54

  Wat leuk. Gefeliciteerd!

 • Reply
  Johanne
  21/10/2018 at 12:53

  Ah, wat tof zeg! Gefeliciteerd! Wel spannend, zo’n nieuwe uitdaging, maar aan de reacties van je collega’s te zien (lezen) komt het vast helemaal goed.

 • Reply
  Simone
  21/10/2018 at 11:57

  Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe (interne) job lieve Sas!

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  21/10/2018 at 11:51

  Wat een mooi nieuws Sas, gefeliciteerd! Groot compliment zeg dat iedereen gelijk aan jou moest denken. Te gek, die kun je in je zak steken! Heel veel succes! <3

 • Reply
  Romy
  21/10/2018 at 11:48

  Wauw, wat een geweldig goed nieuws! Van harte gefeliciteerd met deze mooie baan en leuke nieuwe uitdaging! Wat mooi ook om te horen dat je collega’s er ook direct van overtuigd waren dat jij het zou worden. Dan kan het niet anders dan helemaal goed zitten <3

 • Reply
  annouska
  21/10/2018 at 11:08

  Wat een gave job krijg je er naast zeg! En ik denk voor jouw als pedagogisch medewerker er op deze manier een goede uitdaging blijft omdat je dus wisselt van verantwoordelijkheden! Hopelijk is het uiteindelijk voor langere duur

  • Reply
   SAS
   26/10/2018 at 11:05

   Precies dit ja! Hoewel ik sowieso wel uitdaging heb met mijn vele werksoorten. Maar dit is wel net even wat anders 😉
   Volgende week starten en hoe ik het inschat zal dit sowieso wel voor een langere tijd zijn (per schooljaar)

 • Reply
  Madelon
  21/10/2018 at 11:02

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan en heel veel succes gewenst!

 • Reply
  Darina
  21/10/2018 at 09:09

  Gefeliciteerd met deze nieuwe en mooie uitdaging. Heel veel succes!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  21/10/2018 at 09:00

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Altijd weer leuk een nieuwe uitdaging. 🙂
  Bij ons zit het begeleiden van een stagiaire trouwens gewoon bij ons takenpakket inbegrepen.

  • Reply
   SAS
   21/10/2018 at 09:12

   Dankjewel! Bij ons ook, aangezien ik al 5 jaar stagiaires begeleid. Dit is echter een andere functie: aangezien je normaliteit maar 1 stagiaire hebt het gehele jaar. Dit is over de gehele organisatie taken die met stagiaires te maken hebben. 🙂

 • Reply
  Diana
  21/10/2018 at 08:43

  Wat ontzettend leuk dat je een nieuwe uitdaging bij krijgt, leuk dat je collega’s ook zien dat het wat is voor je!! Van harte gefeliciteerd en veel succes.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png