Hoe ik door ‘The Kissing Booth’ weer contact kreeg met mijn voormalig beste vriend

Waar gaat de film over? Elle Evans, een zestienjarig meisje feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school.

Maar uiteindelijk gaat dit artikel niet over de film. De film deed me alleen stérk aan mezelf denken in mijn tienerjaren… Ik kon me best wel verplaatsen in Elle, aangezien ik ook ooit een crush (en een relatie had) met de broer van mijn beste vriendin (niet vriend zoals de film..) Op de middelbare was ik een grijs muisje en totaal niet populair zoals de OMG girls in deze film. Maar ook het uit je broek kunnen scheuren en het onhandige.. Yep, that’s me. Toen ik de vriendschap tussen Elle & Lee zag moest ik gelijk aan K. denken. Vroegâ had ik namelijk een beste vriend. Eentje die ik 100% vertrouwde, waar ik mezelf kon zijn en die er altijd voor me was. Iemand waar ik lol mee kon hebben en gek kon doen. Net als zo’n verf gevecht in 1 scene. Precies zoals die vriendschap in de film, eentje waarvan ik uit mijn omgeving heb gehoord ‘Dat zou ik ook wel willen hebben’ Zie hier een filmpje met fragmenten van hun uit de film (inclusief spoilers, dus als je de film nog wil kijken NIET KLIKKEN)

Anyway, door deze film dacht ik na al die jaren weer eens aan K. Het is 9 jaar geleden dat het contact verwaterde, en waarom? Ik heb eigenlijk geen flauw idee! Ik stuurde hem dus een berichtje via Facebook Messenger en we raakte aan de praat. Al snel kwam de vraag of we een keertje weer konden afspreken. We wisselde nummers uit, sloegen aan het appen en gingen dus afgelopen Vrijdag in mijn dorpje een drankje doen. Ook zoiets typisch: niet van ‘we spreken wel een keer af’ maar gelijk concreet nog even binnen 2 weken. Vanaf moment 1 dat ik hem weer sprak via Messenger was het weer als van ouds, of we de week ervoor nog bij hem op zijn kamer zat film te kijken. Of dat we lekker buiten waren en praatte over van alles en nog wat. Feeling like I was 16 again..

En ik snap nog steeds niet hoe we zolang hebben kunnen wachten af te spreken! Het was echt als vanouds en hadden veel bij te praten. Ik heb weer gelachen en we zijn beide eigenlijk na al die jaren geen spat veranderd. Gehad over vroeger, ons werk en vrienden/leven van nu.. De tijd vloog werkelijk om. We gingen ieder ons eigen weg na een heerlijk drankje op het terras in mijn (new) hometown met de belofte: Hier gaan we niet wéér zoveel jaren overheen laten gaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Heb jij zo’n vriendschap (ooit gehad) en heb je The Kissing Booth al gezien?

17 reacties op “Hoe ik door ‘The Kissing Booth’ weer contact kreeg met mijn voormalig beste vriend

 1. Wat fijn dat je na 9 jaar toch op elkaar terug kan vallen! Ik heb ook een paar vriendschappen gehad die verwaterd zijn, maar ze waren verwaterd door negatieve redenen. Ik denk niet dat ik ooit uit mezelf weer contact zou nemen en ik weet ook niet hoe ik zou reageren, mochten die vrienden opeens weer voor mijn deur staan.

  1. Dat is inderdaad lastiger, als iets verwaterd met een negatieve reden of ondertoon. Bij mij was dat totaal niet het geval, heb echt alleen maar leuke en toffe herinneringen. Dit is ook zeker wat het zo fijn en vertrouwd maakte 🙂

 2. Ik had in mijn tienertijd + tot een paar jaar geleden een heel goede vriend. Door omstandigheden is het contact verwaterd en ik heb me in dat proces vaak zo onbegrepen en genaaid gevoeld. Ik koester de leuke herinneringen, maar ik heb er volledig vrede mee dat die tijd ook geweest is. Het is jammer, maar ook wel beter zo.

 3. Ja! Tijdens mijn HEAO-tijd had ik een vriendin waarmee later het contact is verwaterd maar op een gegeven moment via schoolbank.nl kwam ik haar weer tegen en inmiddels hebben we alweer een jaartje of 10 contact nadat we elkaar zo’n 10 ook niet hadden gezien en gesproken.

 4. Deze film ken ik niet, maar wat leuk als je nog steeds zulke contacten/oude vriendschappen hebt die eigenlijk gewoon weer opbloeien als je weer afspreekt!

 5. Ik heb de film nooit gezien. Ik werd verliefd op de neef van mijn beste vriendin en we hadden ook kort een relatie. Helaas ben ik met geen van beide nog echt bevriend.

 6. Wat mooi, dat jullie weer contact hebben en dat het zo gezellig was! Ik heb vroeger ook wel een beste vriend gehad, maar in de praktijk blijkt toch ook wel dat de partners dat niet altijd zien zitten. Dat was bij zijn vriendin ook en zo is dat langzaam verwaterd. Erg jammer, maar ook prima. Soms loopt het leven nu eenmaal zo. Ik heb wel een vriendin die ik dit jaar al 20 jaar ken en al die jaren zijn we vriendinnen gebleven.. dat is toch wel heel bijzonder, om de verschillende levensfasen van elkaar mee te maken.

  1. Toch altijd vreemd dat de partners dit niet zien zitten… Ik vertelde dat ik geen meeten met K. aan collega’s op mijn werk.. De eerste reactie was gelijk: vind M. (mijn man) dat dan niet erg?! Gelukkig heeft hij er totaal geen problemen mee, wat ik super fijn vind. Maar wat je zegt, soms loopt het leven gewoon zo en is dat ook (vaak) beter. Mooi dat je al 20 jaar vriendinnen bent. Ik heb ook een aantal vriendinnen die ik +15 jaar ken. Trouwen, kindjes, samenwonen… Leuk om alles te hebben meegemaakt!

 7. Ik herken me wel in zo’n vriendschap. Helaas is die beste vriend van toen (in het lager al!) verhuisd naar Londen. Via Facebook heb ik al terug contact opgezocht en hebben we wel al eens gebabbeld, maar nu blijft het wel stil. Zo gaat dat.. Maar ben blij voor jullie, dat jullie elkaar terug gevonden hebben 😉 De film zelf heb ik nog niet gezien en zou ik graag eens willen zien.

 8. Die film heb ik nooit gezien, geloof ik. Ik heb wel een vriend die ik al vanaf mijn veertiende ken. Ook wij hebben sindskort weer contact na een paar jaar geen contact te hebben gehad. Ik vind het altijd heel bijzonder om iemand zo lang te kennen. Zo’n vriendschap moet je koesteren.

  1. Leuk is dat he?!<3 Zeker iets wat je moet koesteren. Zo heb ik een 5 tal vriendinnen die ik echt al dik 10 jaar ken. Zo mooi en waardevol. Maar vind het ook zeker fijn dat ik weer (als van ouds) contact heb met K.

 9. wat mooi dat jullie weer contact hebben en dat het eigenlijk meteen weer zoals vroeger was! Bij mij was het eigenlijk precies andersom, ik heb heel lang nog contact gehad met vriendinnen uit die tijd, maar doordat wij wel veranderden is het verwaterd en uiteindelijk kapot gegaan. De film heb ik nooit gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *