Omdat ik best wel een goed weekend had ♥

Een goed begin, is het halve werk! Zo ook een fijn weekend voordat de Maandag er weer aankomt.. Ik had echt een heel erg fijn en gezellig weekend. Zo eentje die zowel druk als een dagje rustig was. Ik nam tijd voor mezelf en begon het weekend met heftige spierpijn. Benieuwd wat ik afgelopen weekend heb gedaan?

De Kattukse Lichiesloop

Mijn weekend begon goed op Vrijdag avond! Mijn nicht had me een tijdje geleden uitgenodigd voor De Kattukse Lichiesloop. Dit is onderdeel van de Kattukse Brainweek, waarin ze een week aan activiteiten doen in Katwijk. Hiermee proberen ze aandacht te vragen voor de erfelijke ziekte HCHWA-D (hersenbloedingen met amyloïdose) (Lees hier meer erover) De gehele kaartverkoop wordt dan ook gedoneerd voor dit goede doel. Wij deden dus mee aan het onderdeel van Vrijdagavond: een Glow in de dark run.

Ik was heel benieuwd wat we konden verwachten, aangezien ik nog nooit met zo’n run heb meegedaan. Het idee was om een aantal kilometers te lopen via een glow in de dark route. Zelf hadden we wat attributen gekocht, maar in de kantine van de vereniging lagen ook heel wat spullen. Zo konden we ons in sportkleding hijsen met daarbij glow in de dark bandjes, brillen en andere items. Het was voor jong en oud een feestje, echt super leuk om te zien.

Daarbij was het een warm bad waarin we terecht kwamen. Vriendelijke vrijwilligers, mensen die je aanmoedigen of met je mee rennen ter motivatie. Het liefste had ik deze route op de skates gedaan, aangezien ik geen fan ben van hardlopen. En deze avond kwam ik er weer achter waarom niet: wat was het zwaar. Ik was echt super vermoeid en mijn benen verzuurde snel. Toch heb ik doorgezet en ondanks de vermoeidheid de 3 rondes uitgelopen.


Bron: Kattukse Lichiesloop FB pagina. Foto’s gemaakt voor Maart van Rijn ©

Blijkbaar was er daarna ook nog een prijsuitreiking, waarbij ik 3de ben geworden. Niet om het geheel onvermeld te laten: het merendeel waren leden van de atletiek vereniging en waren al tijden klaar toen ik nog eens over de finish kwam haha. Ik heb me echt kapot gelachen samen met mijn nicht. We hebben filmpjes/foto’s gemaakt, gezongen, ik heb gesteund en gekreund van het zware hardlopen/snel wandelen. Maar ben toch super blij dat ik het uiteindelijk heb gered! Het onderstaande bloemetje heb ik gekregen. Ik heb in ieder geval een super leuke avond gehad, echter de dag erna (& daarna) kon ik amper lopen van de spierpijn haha.

Series » CHILLMODUS ON

Gelukkig weinig op de planning de dag erna, en door de spierpijn besloten lekker wat dingetjes in huis te doen en series te kijken. Zo keek ik weer de aflevering van Criminal Minds en wat afleveringen van Elementary. Het regende behoorlijk dus was het zeker tijd voor heerlijk dikke sokken, thee en een dekentje.

Ook keek ik wat fijne films in dit regenachtige weekend. Zo keek ik Ever After: A Cinderella Story, een film uit 1998 die ik al járen niet had gezien. En de matige film Daniel’s Daughter.

Bloggen

Tevens weer wat tijd om heerlijk te bloggen. De afgelopen weken ben ik veel offline geweest. Na onze fijne vakantie was het mega druk op werk. Ik kan niet over alles in details treden maar het is een beetje een zooitje op werk en daarbij was mijn leidinggevende afwezig + hebben we een nieuwe collega. Drukdrukkerdrukst. De aankomende weken gelukkig weer wat rustiger, dus ook wat meer zin en tijd om aan mijn blog te besteden.

Ik zit te sleutelen achter de schermen (dus als mijn lettertype nog een aantal keren veranderd, kan dat kloppen) en ben bezig met wat leuke artikelen in te plannen. Daarbij zaten in mijn inbox ook wel een aantal leuke dingen waarover later meer. Ook was het super fijn alle gemiste artikelen van jullie bij te lezen.

Heimwee naar bloed

Eindelijk had ik weer zin om te gaan lezen! Zo zit ik in een leesflow en zo ben ik gewoon even te druk met andere dingen. Dit toffe boek kreeg ik ter recensie en ben ik nu in begonnen. Lekker kortere hoofdstukken en ben erg benieuwd naar het verloop van het verhaal.

Waar het boek over gaat? Wie imiteert de eerste Italiaanse seriemoordenaar?
Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd “de vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.

Wat hebben deze nieuwe moorden te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten storten zich op de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

♡♡♡

Nieuwe Koelkast

Wéér? Hoor ik sommige die me volgen op Instagram denken. Daar deelde ik een tijdje terug al een foto van onze nieuwe koelkast. Echter zijn we niet tevreden en het eind van het weekend kwam er een nieuwe koelkast: een uitbouw. Wij hebben een keuken met inbouwkoelkast. Echter, aangezien er geen andere optie is qua klachten die we hadden gaan we het kastje weghalen en komt er een nieuwe te staan.

Super zonde, want had hem liever in het kastje gehad als 1 geheel. Echter, aangezien dit niet mogelijk was is dit toch de beste optie. Hij staat op de foto op z’n plek maar we gaan hem nog aanpassen en dingen wegwerken. Maar nu al even op de foto om te laten zien. Voor nu wel fijn, de koelkast is eindelijk naar ons zin.

Wat deed jij afgelopen weekend?

Fijne nieuwe week iedereen! Let’s make it a Monday to remember ?

12 reacties op “Omdat ik best wel een goed weekend had ♥

  1. Wat knap van je! Groot gelijk om daarna een dagje rustig aan te doen! En ik loop weer eens achter met lezen… Geen idéé meer wat ik dat weekend gedaan heb.

  2. Nou nou, lekker weekend. Nuttig en aangenaam. Wij hebben dit weekend ook film gekeken, omdat het zondag zo regenachtig was. We (dochter (7) en ik) hebben Coco gekeken, iets met het Mexicaanse hiernamaals en heel veel vrolijke Mexicaanse muziek.

  3. Wauw wat goed! En knap dat je derde bent geworden! Criminal Minds is echt een leuke serie, heb het lang niet meer gekeken! Ik vind de nieuwe cast minder leuk namelijk!

  4. Balen dat de inbouw koelkast niet beviel en je nu weer een losse hebt, maar wel zo handig om een koelkast te hebben die het goed doet. Wat knap dat je 3 rondes hebt hardgelopen! Zou ik niet kunnen 😀

  5. Een leuk weekend heb je gehad. Ik kan mij al voorstellen dat je heel wat plezier hebt gehad met die loop op vrijdag 😉 Is niets voor mij, want lopen is helemaal mijn ding niet. Punt 1 omdat ik geen conditie heb en punt 2 omdat.. euh ja.. zal wel die conditie zijn 😛 Oei, jammer dat de koelkast nu niet past in de kast. Hopelijk vinden jullie er iets op. Mijn weekend was chill. Moet ook eens kunnen 😉

  6. Een weekendje waar je weer een tijdje op kan teren dus! Goed van je dat je aan de loop hebt meegedaan! Dat doe ik je echt niet na hoor. Wel een klein dingetje… je hebt staan Ik was echt super bemoeid, ik denk dat je vermoeid bedoeld toch?

  7. Wat goed dat je aan die loop hebt meegedaan en hem helemaal hebt uitgelopen! En hoe leuk dat je er nog met een prijs vandoor ging ook 🙂 Gave koelkast hebben jullie gekocht! Wel balen dat de vorige koelkast niet zo goed beviel, maar ik vind deze ook zeker wel mooi staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *