Making a house a home | Operatie schuur & zolder

In het overzichtje van onze vakantie vertelde ik al dat we druk bezig zijn geweest met operatie schuur en daarmee operatie zolder ook van start kon gaan. Toen wij in onze woning kwamen wonen, alweer bijna 2 jaar geleden hebben we niets aan de schuur gedaan. Hup, alles erin tot de afgelopen jaren hij bommetje vol stond. Hij was totaal niet logisch ingedeeld en we hadden weinig ruimte. M. had 3 weken vrij en ik 2. In die eerste week is hij druk aan de slag gegaan met het herindelen van de schuur.

Wat er allemaal is gebeurd? Er zijn nieuwe platen in de binnenkant gemaakt, nieuwe stellingen en een nieuwe deur. De boeidelen en de nieuwe buis komt nog later, dus af is het nog zeker niet. Maar dat is voor een andere keer, the finishing touch.

Wat een zooi kan een mens hebben! Eerst de gehele schuur uiteraard leeg halen… Alle spullen gesorteerd wat weg kon (zie foto) en wat weer de schuur in moest.

Before & after foto’s

Een geheel nieuwe deur. Deze moet uiteraard nog een likje verf hebben. Dit gaan we doen als de rest van de schuur aangepakt gaat worden.

Ik heb maar een foto gemaakt van de lege schuur, aangezien je in de volle schuur niets zag haha. Dit is de before foto…

Planken in de maak…

(tot nu toe) eindresultaat…

Ik ben echt super blij met de vele ruimte. Dit maakte dat ook eindelijk al M. zijn gereedschap richting de schuur kon & weg van zolder. Ik kon alles een plekje geven en er konden heel wat dozen richting de schuur. We hebben heel wat ruimte nog over en moeten nog even met een goede indeling komen. Tevens boven nu zeeën van ruimte.

Eindelijk kon de loopband midden uit de zolderkamer en naar het raam toe. Daarbij is mijn toffe leeshoekje bij mijn grote boekenkast nu wat fijner. Wat meer ruimte wat maakt dat ik er ook zeker wat vaker ga zitten.

Van de week hebben we ook 2 nieuwe opberg kasten gekocht, die we nog in elkaar gaan zetten op zolder. Zo krijgen we wat meer dozen van de grond af en alles wat meer gesorteerd. Ik werd er nu al blij van, laat staan als het geheel af is. Ik heb nu echt de ruimte weer terug die eerst ontzettend vol stond.

De eerste week van M. zijn vakantie en de eerste week van mijn vakantie, voordat we richting Centerparcs gingen stond dan ook vol ik het teken hiervan. Opruimen, sorteren, bedenken hoe en wat. Ik was gesloopt. Extra fijn dus om eventjes op vakantie te gaan en die laatste week samen te genieten. Gewoon genieten en niets doen. In de wintermaanden wil ik zeker verder gaan met de puntjes op de i.

Er komt dus zeker nog een 2.0 artikel zodra alles van de schuur echt klaar is en de zolder geheel ingedeeld. Kijk er nu al naar uit.. Beetje bij beetje wordt het steeds meer ons

Is er iets dat jij nog graag zou willen aanpakken/opruimen?

12 reacties op “Making a house a home | Operatie schuur & zolder

 1. Dat ziet er goed uit, zeg! Ik ben met de berging bezig. Daar hadden we ook van alles ingegooid. Ik kon nergens meer bij. Dus ook hier uitzoeken, weggooien en anders indelen. Ik word daar zo blij van!

 2. Schuur hebben wij niet, Maar de zolder staat op de nominatie om aangepakt te worden. Ideeën genoeg in mijn hoofd, maar nu nog zien uit te voeren. Moet vooral veel opberg ruimte gaan bieden.

 3. Zoo dat ziet er mooi uit! Goed bezig geweest!
  En jaa hoor: hier ook zat projecten. Ik heb laatst ook de schuur aangepakt en nu ben ik bezig met de zolder. Stap voor stap… En de trap staat ook nog (steeds) op de lijst :’)

 4. Ziet er heel opgeruimd uit, lekker al die ruimte! Wij hebben de schuur in onze zomervakantie leeggehaald en opgeruimd, was ook nodig na de verhuizing, je kon er niet meer in lopen 🙂

 5. Wij hebben hier nog heel veel klusjes op de lijst die we willen doen 😛

  Super hoe jullie al zoveel hebben opgeruimd en geklust. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe dat allemaal gaat. Jullie gaan best snel vooruit met al jullie plannen!

 6. Ziet er goed uit! Wij zijn nu met de slaapkamer bezig, het idee was eigenlijk om na de zomer even te stoppen met verbouwen, maar goed…
  Verder willen we de badkamer nog doen, maar daar gaan we eerst even weer voor sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *