Dit was mijn 2021

Het is bijna klaar 2021. En wat ben ik er klaar méé. Het was een veel bewogen jaar met veel meer downs dan ups. Juist fijn dus om, zoals elk jaar uitgebreid stil te staan en terug te blikken. Op de positieve dingen. Maar ook de dingen die dit jaar extra zwaar hebben gemaakt. Alles bij elkaar ben ik blij om weer een nieuw jaar te starten, vol positieve moed.

Bron: Friends facebook pagina

Wat heb je in 2021 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Verplicht door COVID-19 een week thuis zitten. Ik vond het een hel en hoop het niet meer mee te maken. Ook werkte ik een periode een dagje thuis, voor mijn werk als pedagogisch medewerkster uniek. Hoewel COVID er al een tijdje is waren er nu meer besmettingen te merken in mijn kennissen kring en op mijn werk.

Ook kwamen we dit jaar een aantal keren met Noa bij de huisartsenpost, iets wat we voorheen nog niet hadden gehad. Lees de beveiligde artikelen hier & hier. Mocht je het wachtwoord willen ontvangen, neem dan contact op via contact@iliveformydreams.com

Ook hadden we een grote renovatie thuis. Iets wat we nog niet eerder zo groots hadden gedaan en waarmee ik echt ontzettend blij mee ben. Nieuwe kozijnen en een prachtige badkamer. Daarover later in dit artikel meer.

Welke landen heb je bezocht?
Dit jaar bleven we in Nederland door COVID. We zouden eigenlijk naar een Belgisch Centerparcs gaan maar bleven dus toch in Nederland. Ondanks alles hebben we super genoten. Zie hier alle foto’s van deze fijne (en enige) vakantie. Ook gingen we voor de eerste keer met Noa naar de dierentuin, een hele belevenis en zo fijn om samen met hem te doen.

Wat zou je in 2022 willen dat je in 2021 niet had?
Meer dates met vriendinnen. Uiteraard door COVID en alle maatregelen waren deze er wel, maar erg beperkt. Ik hoop aankomend jaar. Ik hoop ook minder stress te hebben in het algemeen. Het is een stressvol jaar geweest zowel privé als werk gerelateerd. Ik hoop in 2022 wat meer rust te vinden in hoe dingen zijn.

Wat zijn je favoriete momenten van 2021?
Genieten van nieuwe afleveringen van Lucifer, maar ook van het (her)kijken van Castle en beginnen met Bones
We vierden Moederdag 2021
Was ik heerlijk veel aan het lezen & nam me-time
1 skaterit die ik heb gemaakt dit jaar

De 2de verjaardag van Noa <3
Noa zijn ontwikkeling in het algemeen
Het feit dat hij een heel makkelijk kind is en eigenlijk altijd vrolijk
Waren veel buiten te vinden, weer of geen weer
Noa die bezig is met zindelijkheid, hij is het nog niet maar het begin is er zeker
Het vieren van Sinterklaas & Kerst met onze eigen tradities en familie

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Positief blijven ondanks alles. Ik heb het geprobeerd, hoewel het in sommige situaties zeker wel lastig was. Toch overal het glas half vol zien. Toch schouders eronder en er weer voor gaan. Het heeft me op sommige dagen erg veel gekost maar het motortje draaiende houden is toch wel mijn grootste prestatie. Soms wat ten kosten van mezelf, maar ik heb het allemaal toch maar mooi gedaan allemaal.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2021?
Noa en mijn man! Voor de rest was knuffelen niet echt toegestaan 😉

Ben je verliefd geworden?
Altijd een beetje meer op m’n kind en m’n vent. Wat ben ik blij met deze 2 in mijn leven. Blessed 🤎

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
De renovaties in huis: Onze vernieuwde badkamer & kozijnen. Wat een werk, bloed, zweet & tranen is het geweest. In Augustus was het dan eindelijk zover, onze grote verbouwing. Zo blij met het resultaat maar wát een stress is het geweest. Geen vakantie genomen beide maar M. aan de badkamer gewerkt en ik werkte door. Bikkelen, dat was het. Maar het is nu echt ultiem genieten en ons huis voelt helemaal ONS. Prachtige kozijnen, waardoor ik een ander huis lijkt te hebben gekocht. Maar ook mijn badkamer dagelijks in te stappen en me helemaal ontspannen te voelen. 🚿

Bekijk hier de before & after foto’s van onze badkamer en Bekijk hier de before & after foto’s van onze kozijnen

Waar heb je het minste geld aan uitgegeven? Een eigen toegevoegde vraag
Boeken voor mezelf. Mijn voornemen is eerst alle nieuwe boeken die ik heb te gaan lezen. Ik heb nog zóveel nieuws liggen maar greep toch meestal naar Nora boeken. Juist omdat ik dan mijn verstand op 0 kan zetten. Bij psychologische thrillers moet je toch meestal je hoofd erbij houden. Dit jaar was dat even lastiger waardoor ik juist greep naar romannetjes om te lezen. Ook boeken voor Noa kreeg ik, vond ik in de kringloop of gratis in boekenschuurtjes.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht? #nospon
Voor Noa: ABC magneet letters voor €2.50 bij de Action. Echt een hit. Ik dacht nog: Nóg meer ABC heeft hij niet genoeg? Hetzelfde met de grote Hema letters en het letter/woord spel van de Zeeman. Maar allemaal gebruikt hij het nog dagelijks en is er zoet mee. Ik heb niet voor niets een letter en cijfer doos gemaakt. Loco doet het ook nog steeds helemaal goed, hoewel hij het uiteraard iets anders gebruikt dan wat de bedoeling is #vanaf4jaar

Ook voor Noa zijn zindelijkheid wat goed ging kreeg hij ene groot cadeau: een Paw Patrol uitkijktoren! (Gekocht bij Kruidvat) Een grote hit voor onze grote Paw Patrol fan. Hij speelt er dagelijks mee samen met de poppetjes (potlood opzetpoppetjes van de Action) maar ook de treinbaan van Paw Patrol die ik voor een prikkie via Marktplaats kocht is een hit. Als kerstcadeau kreeg hij ook nog Mega Blok Paw Patrol Ride & Rescue Voertuigenpakket met 4 Paw Patrol poppetjes waar hij helemaal fan van is. Dan nog Duplo, wat hij veel kreeg voor verjaardag/sint/kerst en nog steeds is hij fanatiek lezer.

Voor mezelf: een nieuwe waterkoker waar ik ZO blij mee ben. Ik had altijd one-up waterkokers maar door het vele gebruik hier thuis (oeps theeleut) gaan deze zo snel kapot. Nu heb ik een normale, glazen waterkoker met licht erin als hij aan staat. Ik ben er ontzettend blij mee. Verder ben ik ook erg blij met mijn gekregen kerstcadeaus.

Wat is het leukste dat je hebt gekregen? #sponEen eigen toegevoegde vraag
Voor Noa: De toffe Zindelijkheidsbox (waarover zeker nog een artikel online gaat komen) en kreeg een houten speelbord & stapelstenen waardoor ik Noa meer kon uitdagen. Maar de leukste dingen zijn toch wel de Vloermat & placemat voor Noa en deels de Leertoren waarvan we elke dag met veel plezier gebruik maken. Noa is ook nog steeds ontzettend fan van het Digitale boek regenboog Dino’s en blij met z’n walvis laarzen. 🎁 Als laatste & klap op de vuurpijl nog een Kurio TAB Lite, waar deze week nog een review van online komt. Echt zoveel leuke dingen!

Voor mezelf: Ontving ik leuke gadgets en een Ravi giftbox als cadeautje voor mezelf.

Wat deed je op je verjaardag?
Ik had een COVID verjaardag maar werd super verwend. Ik kreeg heel wat pakketjes door de brievenbus en de felicitaties stroomde binnen. Uiteindelijk was ik deze dag vrij, ongepland wat ook nog eens extra fijn was.

Wat stond er op de uitjeskalender?
Ondanks alle maatregelen had ik zeker tussendoor nog heel wat fijne dates. Ik maakte een Singelstadspark wandeling met mijn nicht, ging naar het Kattencafé Sofie met een vriendinnetje, naar de dierentuin samen met Noa en mijn schoonfamilie en had een aantal high tea’s met vriendinnen. Ook een etentje met een collega/vriendin was erg gezellig net als een wandeling en Bagel-date.

Ook hadden we een fijn uitstapje naar het Panbos met een etentje bij de Pannenkoekenboerderij, gingen we naar de Natuurspeeltuin, kinderboerderij en zwommen we een aantal keren.

Waar heb je om moeten huilen?
Ik heb een aantal zware tijden gehad te maken van COVID. Ook hadden we wat huisartsenpost bezoekjes dit jaar met Noa. De nodig stress en zorgen die hierbij kwamen kijken hebben me uit balans gebracht. Ook waren er wat werk gerelateerde dingen waardoor ik het einde van het jaar in een behoorlijke dip kwam te zitten. Tevens overleed begin dit jaar mijn lieve opa. 🥀

Ik wil bij de bovenstaande dingen niet te lang stil staan.

Waar werd je heel erg blij van?
Het feit dat het werken weer wat meer ‘genormaliseerd’ werd. Ik kon vriendinnen weer vaker zien. Tevens maakt Noa me elke dag weer blij. Hij is altijd vrolijk. Altijd bezig. Altijd gezellig. Hij heeft me op de been gehouden, ook in lastigere tijden.

Leukste dat je hebt gemaakt? Een eigen toegevoegde vraag
Ik was weer lekker creatief bezig dit jaar. Ik maakt een geboortebord, pimpte een keukentje voor Noa, (hoewel er nu inmiddels een Ikea keukentje staat), maakte de traktatie voor Noa zijn verjaardag voor het kinderdagverblijf en de welbekende GELUKTE verjaardagstaart. 🎂 Ook knutselde ik weer wat leuks voor de dag van de leidster, maakte we met scheerschuim verftekeningen en maakte met Noa koekjes, cup cakes & dino kerstboomhangers.

Wat heb je vaker gedaan dan voorheen?
Gelezen. Heerlijk om te ontspannen hierdoor. Ik heb dit jaar een beetje een lees dip gehad maar verdween het einde van het jaar weer. Ik heb ruim 40 boeken gelezen/herlezen en heb er echt van genoten. Ook was ik dit jaar meer offline dan ooit en dat voelde goed.

Wat zou je meer hebben willen doen?
Sporten en skaten. Ik heb wel geteld 1 keer een skaterit gemaakt. Verder had ik er de energie niet voor of werkte het weer niet mee. Ik hoop aankomend jaar weer wat meer plezier eruit te halen en vaker de skates te pakken. Sporten heb ik wel periodes vaker gedaan maar zou ik graag wat meer regelmatiger willen doen.

Wat had je minder willen doen?
Me zorgen maken en lichamelijke klachten hebben hierdoor. Het was een zwaar jaar. Een rollercoaster ook voor mijn lichaam. Ik hoop wat meer balans te vinden en meer voor mezelf te zorgen. De laatste maanden van 2021 ben ik hier zeker al mee begonnen.

Heb je iemand gemist?
Sommige vriendinnen waarbij het contact is verwaterd wat erg jammer is. Tevens met een goede vriendin is het contact weer wat beter geworden, waar ik erg dankbaar voor ben. Ik merk dat sommige mensen gewoonweg niet altijd meer in je leven passen hoe vervelend ook. Ook heb ik meer contact met nichten van mij mede door het overlijden van mijn opa.

Wat is het belangrijkste dat je in 2021 geleerd hebt?
F*ck het leven. Geniet. Je hebt er maar 1
Gezondheid en mijn gezinnetje is ALLES
Je kan je nog zo druk maken, het leven gaat zoals het leven gaat

Liedjes van dit jaar:
De gehele nieuwe CD van Westlife – Wild Dreams (hierboven te horen)
Pink – All I know so far
Ed Sheeran – Shivers
Jason Darulo – Love not war
Jonas Brothers – X
“Rewrite The Stars” 
Westlife – My Blood nog steeds
Jaap Resema – Alles komt goed *een hele belangrijke betekenis voor mij dit jaar. En dat terwijl ik totaal niet van NL’s talige muziek hou. Het heeft een plekje in mijn hart de tekst van dit nummer. Hij kwam op een aantal belangrijke momenten voorbij waardoor ik me eraan vast kon houden.

Dansjes maken op ’90 songs! Echt een nieuwe traditie samen met Noa. Maar ook lekker dansen/zingen op kinderliedjes van hem. Gewoon even alles los laten en samen genieten. Dit heeft me echt wel geholpen in lastige tijden. Geniet met die kleine hummel.

Geef 2021 een cijfer van 1-10:
Ik vind dit echt een vervelende vraag, aangezien er zoveel mooie dingen zijn maar vooral die jaar een hoop diepte punten. Ik beantwoord de vraag dus lekker niet meer en laat het in het midden. Het zou niet een best cijfer zijn. Elk jaar heeft zijn mooie en minder mooie kanten. Op naar een nieuw jaar!

Nog 3 dagen tot het nieuwe jaar. Hebben jullie nog plannen?
En deel in de comments je mooiste herinnering van 2021 ⭐🪄

» Lees meer over de affiliate links hier

10 reacties op “Dit was mijn 2021

 1. Het was een heftig jaar. Hopelijk gaat het volgend jaar beter en kunnen we allemaal een beetje bijkomen. Gelukkig kwam er ook veel moois voorbij, als je zo terugkijkt. Mijn belangrijkste herinnering aan 2021 is dat mijn moeder zo ziek was dat we dachten dat ze het niet zou redden. Maar gelukkig werd ze weer beter! Elke dag is er een en zo gaan we voorzichtig richting het nieuwe jaar. Voor de rest mag 2021 van mij zo de prullenbak in. Weg ermee!

 2. Mooi om zo terug te blikken, best een heftig jaar. Ik hoop dat 2022 rustiger wordt. Het was ook niet echt mijn beste jaar moet ik zeggen. Toch ben ik heel blij dat ik mijn manuscript heb kunnen afronden en kunnen opsturen om te laten redigeren. Een heel positief moment van 2021! Op naar een beter 2022!

 3. Voor mij was het ook absoluut niet mijn beste jaar. Aan de ene kant ben ik blij dat het voorbij is (bijna dan), maar aan de andere kant voelt het alsof er geen “nieuw begin” komt. We gaan gewoon weer op dezelfde voet door en dat maakt dat ik er allemaal maar weinig zin in heb. Toch hoop ik dat het volgend jaar beter wordt. En dat we vaker gezellige videobel-dates hebben <3

 4. Wat mooi dat je op deze manier terugblikt op de fijne dingen van het afgelopen jaar, ondanks dat er helaas ook veel downs voor je waren in 2021. Jullie verbouwing heeft zó mooi uitgepakt. Een fijne investering om nog jarenlang plezier van te hebben. Ik hoop dat 2022 een rustiger jaar met meer balans en fijne momenten voor je mag worden <3

 5. Heel knap dat je ondanks de vele mindere momenten toch positief gebleven bent. Echt niet makkelijk!
  Ik wens je een rustiger en minder stressvol nieuw jaar toe… met alles wat belangrijk is.

  Ik moet heel erg zoeken naar het meest fijne moment. Misschien wel het besef dat de netelroos (heel heftig, net niet op spoed beland in de eerste week) na twee maanden toch vanzelf over gegaan was. Gezondheid dus eigenlijk. (maar niet veel later kwam alweer het volgende issue…)
  Dus ik sluit me aan bij jouw inleiding, ik ben er gewoon helemaal klaar mee met dit jaar. Op naar het nieuwe!

 6. Het was zeker een jaar met hoogte-, maar ook met dieptepunten. Wel fijn om te lezen dat er ondanks de stress en het verdriet toch ook heel veel mooie en gezellige momenten zijn geweest. Hopelijk kan je je daaraan vasthouden en het meenemen naar het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *