MOMlife | Van die dingen die ik me graag wil herinneren…. Noa is vandaag 2 jaar!

Mijn 2500ste artikel is een feit op mijn blog! En wat voor een artikel is het precies vandaag. Vandaag ben je 2 jaar geworden lieve Noa. 2. 🎉🎈🎁 Ik knijp eventjes in mijn arm en denk aan al die mooie herinneringen in deze 2 jaar. Veel offline vandaag, in het teken van JOU feestje. Papa en mama zijn trots op jou.

Ik wil me herinneringen

…hoe jij altijd vrolijk wakker wordt met een lach op je gezicht. Je roept ‘Mama’ en ik krijg een ontzettend grote glimlach toegeworpen. Ook begin je gelijk met vertellen, aanwijzen en laten weten wat je graag wilt. Elke ochtend uit je raam kijken naar alle spullen uit de tuin (en of het regent, de zon schijnt…) Daarna klets je al 100 uit op het aankleedkussen en vertel je iets van de dag ervoor, wat je die avond hebt gedroomd of wat je van de week helemaal leuk vond om te doen. Kleine kletskop.

…hoe je altijd met je voeten of benen over elkaar ligt op het aankleedkussen of in je stoel. Je bent altijd aan het wiebelen met je voeten of ligt met je benen op tafel tijdens het eten.

…als ik het lastig heb dat je altijd even extra komt knuffelen en uit jezelf kusjes geeft. Het geeft je als mama zijnde echt even een boost als dat gebeurd. Juist in tijden dat je moe & futloos bent. ‘Mama verdrietig’ en je geeft me dan een handje ter steun. Ook elke ochtend wil je even knuffelen als je uit bed komt. Ik geniet er extra van; wetende dat dit over een paar jaar niet meer het geval gaat zijn.

…hoe boos je kan worden als je niet iets gelijk gedaan krijgt. Geduld is een schone zaak maar deze eigenschap heb je zeker van mij. Stampvoeten, huilen, pruillipje en vertellen dat mama niet lief is. ‘NEE, nu’ Ook als je uit bad moet waar je geen zin in hebt zet je een grote keel op, een pruillipje erbij en een kusje wil je dan hélemaal niet geven. ‘Mama (of papa) niet lief’

…hoe blij je wordt van naar buiten gaan. ‘Buiten’ ‘Zon’ ‘Speeltuin’ ‘Diertjes’ Je staat óveral bij stil en benoemd alles. Bomen. Bloemen. Dieren. Een wandeling met jou duurt zo xxl lang en is een genot om te doen. Het wasd an ook een feestje de eerste keer met jou in de dierentuin

Ik wil me herinneringen

…hoe je fan bent van chocolade pasta en altijd eerst even je vinger in de pasta pot wilt steken. ‘1 keer’ Maar ook hoe je geniet van ‘aardbeien ijs’ en het uitlikken van je schaaltje. Soep is ook favoriet: dopen met je stukjes brood in de tomatensoep en daarna giet je je kommetje geheel in je mond.

…dat je precies weet als je iets fout doet. En dan uit jezelf bij de muur gaat zitten die wij in huis hebben als ‘straf plekje’. Je zegt dan ‘Noa stout’ en blijft daar zitten om vervolgens Sorry te komen zeggen en een kusje te geven.

…dat je favoriete TV programma KIKKER en vriendjes is. Dat je favoriete kleuren toch wel blauw en zwart zijn. Dat je een uil en een flamingo de leukste dieren vind en dat verven, Super Mario spelen (met papa op de Switch), kleien en buiten spelen toch altijd het leukste blijven. Je favoriete voortuig is een vliegtuig en je hoort & ziet ook echt álles.

…dat je een spons bent. Elk woordje neem je in je op, probeer je te herhalen net zolang tot je het goed zegt. Dan trots zijn op jezelf en klappen.. Het is verbazingwekkend hoeveel woorden je al weet. Tot de dag van vandaag heb ik het bijgehouden in een schriftje. Vanaf nu stop ik ermee, aangezien het ook gewoon niet meer te doen is.

Ik wil me herinneringen

…wat een bikkel je eigenlijk bent. Je bent totaal niet kleinzerig en als je écht pijn hebt ben je na een paar minuten alweer je vrolijke zelf. Ik sta er soms verbaast naar te kijken.

…hoe goed je het hebt gedaan in deze corona-tijden. Wat een wisseling van ritme heb je gehad. Zowel omdat je ouder werd maar ook omdat je weken niet naar de kinderopvang kon en de oppas ook telkens anders geregeld was. Na weken niet naar de opvang te zijn geweest wandel je er zo naar binnen. Soms eventjes aarzelen maar je slaat je er altijd weer doorheen. Ook heb je het prima gedaan tijdens onze eigen lockdown als gezin, wat best een lastige periode was ook voor jou.

…maar ik wil me vooral herinneringen welk gevoel je mij geeft als mama. En hoe fijn het is dat alles zo goed met je gaat. Een vrolijk kind, die 2 jaar geleden na een heftige, redelijk korte bevalling tevreden op mijn borst werd gelegd. #waarblijftdetijd

Gefeliciteerd lieve Noa!🎈🎁🎉
“Sometimes, the smallest things take up the most room in your heart”

Vandaag vieren we jou feestje. Gisteren hebben we je feestje al gevierd en nog 2 weekenden te gaan boordevol feest voor jou. Door de corona maatregelen (die wel versoepeld zijn) doen we het nog even een aantal keertjes zodat we genoeg afstand kunnen houden.

Aankomende week komt er bijna elke dag een RECAP artikel online van verjaardag perikelen van onze Noa. Van zijn cadeaus, kinderdagverblijf traktatie tot het maken van zijn verjaardagstaart.

10 reacties op “MOMlife | Van die dingen die ik me graag wil herinneren…. Noa is vandaag 2 jaar!

  1. Zo fijn dat je dit soort herinneringen op je blog kan bewaren. Het gaat immers allemaal zo snel en vele zaken wil je inderdaad echt niet vergeten. Die voetjes zijn bijvoorbeeld super schattig.

  2. Wat een prachtig stukje! Gefeliciteerd (met), Noa!
    Logisch dat je stopt met het opschrijven van zijn pas geleerde woordjes, maar blijf wel zijn leukste uitspraken opschrijven, hoor.
    Die zijn zoooo leuk voor later!

    1. De boeken liggen er al voor klaar 😉 maar ik ga niet meer dagelijks bijhouden wat ‘hij nou weer zegt’ Het is ook niet meer te doen met meneer :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *