RECAP week | Noa zijn traktatie op het kinderdagverblijf

Deze week een hele week RECAP terugblik artikelen van Noa zijn verjaardag. Niet elke dag komt er een artikel online, maar wel regelmatig om zijn 2de verjaardag wel speciaal te maken. Vandaag aanbod zijn traktatie voor het kinderdagverblijf. Het is super leuk hem te laten trakteren daar en heb er dan ook even over gedaan voor het idee, de voorbereidingen en de inhoud wat ik wilde trakteren. Ik ja. Noa heeft wel door dat hij jarig is en wat trakteren is, maar niet het ‘echte’ idee van wat hij wil trakteren. De aankomende jaren wil ik hem zeker erbij betrekken. Voor nu, vertel ik jullie graag over de Nijntje taart

Het idee…

Het idee om iets met Nijntje te doen was gelijk geboren. Denk ook 1 van de laatste maanden dat Nijntje nog ‘hot’ is. Ik kwam via-via op de website terecht waar je gratis traktaties kan uitprinten. Direct mee begonnen en gaan brainstormen hoe verder. Wat wil ik als cadeautje erin en PAST het in de taartpunt? En wat wil ik voor de juffen? Telkens kwam er een nieuw idee bij. Ohhhh en ik kan zijn bad speeltje ook nog voor de taart-topper gebruiken 😉 Ik ben dan ook best een aantal maanden ermee bezig geweest. Ook om alles lekker te fröbelen en op tijd af te hebben.

Voor de juffen

Uiteraard wilde ik ook wat aan de juffen geven voor zijn verjaardag. Het is een kaars geworden, versierd met een verftekening gemaakt door Noa. Uitgeknipt als rondje en op de deksel geplakt. Daarbij met stift ‘Noa’ erop geschreven en een sticker met 2 (van de Zeeman) erop geplakt. Ik heb ze met een labeltje & doorzichtig papier ingepakt met de namen van de juffen erop.

Benodigdheden

Taartpunten Nijntje: printjetraktatie.nl
Noa 2 jaar tekst: zelf gemaakt
Klei & kleine potloodjes: Action
Sterrenzakjes voor koekjes: bol.com
Sluitzegels: Zeeman
Dierenkoekjes: Jumbo
Nijntje: Badspeeltje via bol.com
Kaarsen juffen: Zeeman
Labels juffen: Action

» Lees meer over de affiliate links hier

Ik heb de taartpunt dus ook echt fysiek meegenomen om te kijken wat er allemaal in paste, aangezien mijn ideeën telkens te groot waren. Uiteindelijk erg blij met deze toffe oplossing.

The making off

Heel leuk héy. Maar WAT EEN WERK. Alle taartpunten (16 stuks) heb ik uitgeprint, uitgeknipt en netjes gevouwen. Daarna het plakwerk om de doosjes dicht te krijgen. Voor de punten heb ik dikker papier gebruikt zodat het wat stevig aanvoelt. Het vouwen was dus nog een karwei om goed gedaan te krijgen. Auw, m’n handen. Maar het resultaat mag er zijn! Ik ben erg blij met de taartpunten, cadeautjes die erin zitten en het staat super leuk op een groot dienblad.

Het uiteindelijke resultaat

Wat zit erin?
In elke Nijntje taartpuntje zit een klein potje gekleurde klei met erop ‘Noa 2 jaar’, 2 gekleurde potloodjes en 2 dierenkoekjes in een sterrenzakje.

Het waaide toen we met traktatie en al over straat gingen. Wat.een.drama. Ik de ballon maar in m’n handen gehouden, anders was ik hem waarschijnlijk kwijt geweest. Noa had er helemaal zin in, propte zijn boterham naar binnen en stond al te roepen. ‘Driewieler. Trakteren. Naar de kindjes’ Hij wilde binnen niet eens een foto, dus die heb ik buiten maar gemaakt 😉

Foto’s van het kinderdagverblijf

I.v.m. bewust bloggen is Noa op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Hij heeft het super naar zijn zin gehad. Helemaal blij met z’n gekregen stoepkrijt, mooie verjaardagsmuts en het uitdelen / in de belangstelling staan.

Heb jij wel eens een (kinder)traktatie zelf gemaakt?

11 reacties op “RECAP week | Noa zijn traktatie op het kinderdagverblijf

  1. Wauw, daar ga je inderdaad een hele poos zoet mee zijn geweest maar het eindresultaat is wel schitterend. Ik kreeg onlangs van een lieve vriendin zo’n papieren stuk taart. Ze had het helemaal zelf geknutseld en wanneer je het deksel er af haalt ziet je pas dat het eigenlijk een kaart is. Zo mooi gedaan. Ik ben aan het overwegen om het zelf ook een keer te proberen maar weet nog niet zeker of ik daar momenteel aan wil beginnen (omwille van de tijd en energie die het vraagt).

    1. Ik ben hier zeker wel wat uurtjes mee bezig geweest verspreid over een aantal weken (i.v.m. werk e.d.) Het vouwen en uitzoeken van de traktatie die erin paste is het meeste werk geweest haha.

  2. Oh, wat ziet dat er leuk uit! Maar wat een werk inderdaad. En wat een enthousiasme bij Noa. Prachtig!

    Of ik wel eens traktaties gemaakt heb? Ohhh, houd op! Zo veel! Van nul tot vier jaar trakteerde dochterlief op het kinderdagverblijf. Van vier tot acht jaar trakteerde ze op school én op de buitenschoolse opvang. Van acht tot twaalf jaar trakteerde ze op de buitenschoolse opvang, op school én op turnen. Ik was zó blij toen ze naar de middelbare ging. Toen trakteerde ze alleen nog maar bij turnen. (Een tip: begin nooit aan de bananenboot waarbij je krentjes moet rijgen. Gatver!)

  3. Keileuk gedaan en origineel ook om die potjes klei te geven! Dat ga ik onthouden. Ik vind het bewonderenswaardig dat je er zoveel werk in stopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *