Making a house a home | Tromgeroffel, onze nieuwe kozijnen (de before & after foto’s)

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Strooming

Het is eindelijk allemaal gebeurd geheel nieuwe kozijnen in onze woning. Wat keek ik er tegen op en wat is het een werk geweest. Geheel terecht dat ik er zo tegen op keek maar het is het méér dan waard geweest. Toen we het huis kochten wisten we al dat we hier ooit wat aan moesten en wilden doen. De kozijnen hebben na nu bijna 5 jaar hun beste tijd gehad en ook wilde we op sommige plekken een andere indeling.

We hebben voor de kamers boven en beneden aardig dezelfde layout aangehouden qua ramen, alleen de draaiende delen kregen een andere kleur. De voorkant zou heel anders worden qua voordeur en achter zouden we een schuifpui krijgen. ALLES was wit, witter, witst en we wilden graag wat meer kleur erin. Het is antraciet uiteindelijk geworden en het staat prachtig.

Graag laat ik jullie the before & after foto’s zien en foto’s van de verbouwing zelf.

Het zetten van de kozijnen

Heel je huis ligt op zijn gat. Ondanks het afdekken OVERAL stof. Overal mannen door je huis. Allerlei dingen van de ene kamer in de andere. Ook hebben we nu een zwarte hangende verwarming, aangezien er een schuifpui kwam en we een vensterbank met daaronder verwarming kwijt raakte. De tijd voor dat de kozijnen werden gezet waren we dus ook al bezig: voorbereidingen door dingen weg te slopen/halen en dingen alvast te verplaatsen die in de weg stonden (denk aan onze extra kamer die bommetje vol stond)

De voorkant

Hoe we het kochten…

Before…

After…

Zoals je ziet een HELE verbetering. De inkijk is minder groot en de brievenbus zit eindelijk op een fijne hoogte. Ook fijn dat er wat meer kleur te zien is aangezien alles erg wit was. Tevens door het hele huis lijkt het of we meer ruimte hebben. Tuurlijk optisch bedrog want dat kán helemaal niet. Maar door de schuifpui hier beneden en de kantelramen die hoger zijn lijkt het of we meer raam hebben en meer lichtinval. Elk raam heeft nu ook een schuifje waardoor er altijd mogelijkheid is tot ventilatie, iets wat we eerst in heel veel kamers miste. Ook heeft elk kantelraam een inzet-hor en hebben we aan de voorkant (waar veel zon staat) zonwerend glas genomen.

De achterkant

Hoe we het kochten…

Wat er al was opgeknapt

Links: Hoe we het kochten / Rechts: Na de tuin renovatie

Hoe het er nu uitziet…

Links: Hoe we het kochten / Rechts: Nieuwe kozijnen & schuifpui (hier kan je ook mooi zien hoeveel groter onze ramen in de keuken – links – zijn in vergelijking met daarvoor. Het raampje erboven is vervallen waardoor de ramen groter zijn. Dit is meerdere kamers zo.

Wat. een. werk. Gelukkig zat alles met de kozijnen mee en zijn ze er uiteindelijk van Maandag tot Vrijdag mee bezig geweest. Gelukkig hebben we ook geen last gehad van vocht en schimmel paddestoel in huis dus hoefde we geen extra maatregelen te nemen.

Of het af is? Nee. Er moet nog raambekleding terug gehangen worden, een lat op de grond worden gemaakt bij de schuifpui (aangezien we nu laminaat tekort komen) en nog wat andere kleine aanpassingen. Maar alles op z’n tijd. Ik ben voor nu al ontzettend blij dat alles af is en ik mijn huis gewoon weer terug heb (de badkamer is inmiddels ook al klaar.)

Ik heb het als ontzettend pittig ervaren. Uiteraard niet alleen de kozijnen maar ook de verbouwing van 3 weken van onze badkamer, het door werken en het zorgen (regelen) voor Noa. Binnenkort heb ik een XXL weekend en ik hoop in Oktober/November nog een weekje vrij te kunnen regelen om écht even bij te tanken van deze heftige weken. Maar was hebben we er wat moois voor terug gekregen. Telkens als ik mijn huis binnen loopt voelt het alsof we geheel zijn verhuisd. Het is nu nóg meer ons geworden.

Proost! Op de nieuwe kozijnen 🥂

11 reacties op “Making a house a home | Tromgeroffel, onze nieuwe kozijnen (de before & after foto’s)

  1. Echt prachtig, Saskia! Wij hebben, alweer bijna 2(!) jaar geleden, ook hele huis in kunststof laten zetten. Antraciet kleur en hout motief erin. Zo blij mee! Dakgoten ook weer netjes en strak!

  2. Wauw, wat een verschil zeg! De kleur van de kozijnen is ook ontzettend mooi. En heel fijn, die nieuwe voordeur met minder inkijk, denk ik zo 🙂
    Superfijn dat het grote werk voor de verbouwing nu achter de rug is! Ik snap dat dat wel heel pittig was allemaal bij elkaar. Wij hebben (geregeld vanuit de VvE) dit jaar nieuwe kozijnen gekregen bij alle ramen en tegelijkertijd werden ook de berging aangepakt (waardoor alles uit de berging in huis moest staan en alle balkons leeg moesten zijn). Was ook zo’n gedoe met al die werkmannen en je even niet thuis voelen in je eigen huis, maar wat ben ik blij met het resultaat.

  3. Wow, wat een verschil zeg! Ik had natuurlijk al wel iets gezien. Maar zo op de laptop kan ik het wel een stuk beter zien. Ziet er echt super netjes uit! Love de schuifpui <3

  4. Oh, man! Wat een klus! Maar het is echt wel heel erg mooi geworden! En een schuifpui is natuurlijk wel helemaal super lekker! En nu eerst maar even bijkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *