DIY Project | Het keukentje pimpen van Noa

Yay, eindelijk kan ik na tijden deze DIY met jullie delen. Hij is namelijk écht helemaal af. Zoals jullie weten kon ik GRATIS een keukentje op de kop tikken en wilde deze geheel gaan pimpen. Ik neem jullie graag mee in het proces. Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat 😉

DIY Project | Het keukentje pimpen van Noa

In September 2020 zag ik op Facebook Marketplace dat er een gratis keukentje werd aangeboden: in onze woonplaats nog wel. Ik kon het eigenlijk niet laten om erop te reageren en trok de stoute schoenen aan. De vrouw was zelfs nog zo lief om het keukentje voor de deur neer te zetten. #lievemensenbestaanecht

Zodra hij in de gang was was Noa er al te vinden. Daarna heeft hij er veel mee gespeeld in de woonkamer. Maar af was hij niet. Ik had hele ideeën en ben daar gestaag mee aan de slag gegaan. Het duurde even wat ik wilde de juiste verf, kleuren en dergelijke bij elkaar vinden. Dat is uiteindelijk gelukt!

Eerst het schuren. Wat.een.pokken.werk. Ik was echt blij toen ik hem een aantal keren had opgeschuurd en kon beginnen met naar mijn mening het leukste gedeelte: pimpen. Ik draaide de knoppen eraf en heb deze geverfd met rode verf en de ijzeren kleine dopjes die erop zaten schilderde ik zilver.

Daarna alles afplakken en heb ik hem 3 keer(!) geschilderd voor een mooi resultaat. Ook het kookgedeelte en de hendel van de deur verfde ik rood. Zijn originele kleur maar dan nét eventjes iets feller dan de doffe kleur die er al jaren opzaten. Ik heb ook een aantal keren gedacht: waarom koop ik geen keukentje voor een aantal 10tjes? Maar uiteindelijk is het erg leuk iets zelf te maken.

Ik ben er heel wat uren (wat zeg ik weken en maaaaaanden) mee bezig geweest maar uiteindelijk erg blij met het resultaat. Na het verven kon ik dan ook eindelijk de gepersonaliseerde sticker erop plakken en klaar was Kees Sas. Hieronder dan ook foto’s van het uiteindelijke resultaat.

Het eindresultaat

Ik ben er echt super blij mee en vooral Noa staat er erg vaak te koken met zijn potjes en pannetjes. Maar dat had hij waarschijnlijk ook gedaan als ik hem zo had gelaten. Maar het oog wil ook wat 😉

Ik ben er echt super blij mee en vooral Noa staat er erg vaak te koken met zijn potjes en pannetjes. Maar dat had hij waarschijnlijk ook gedaan als ik hem zo had gelaten. Maar het oog wil ook wat 😉

Benodigdheden

Hierbij een lijst van alle dingen die ik ervoor heb gebruikt
Uiteraard een keukentje
Rode en zilveren verf
Beits
Schuurpapier
Kwasten, afplak tape
Gepersonaliseerde sticker via MyLittleBuddha
#nospon maar ik ben echt super tevreden met deze shop aangezien ik er vaker dingen heb aangeschaft

Hebben jullie wel eens iets tofs gepimpt?

About the Author

13 Comments

Nicky

Hartstikke leuk geworden! Daar zal Noa veel plezier van hebben. Ik haalde vroeger nogal eens wat huisraad op bij het grofvuil dat langs de kant van de weg gezet werd. Zo heb ik ooit een nachtkastje voor Mich helemaal opnieuw geschilderd. Heel leuk!

Reply
zwartraafje

Wat is het mooi geworden! De afmetingen zijn ook echt perfect. Het lijkt wel op maat gemaakt om daar in het hoekje te kunnen staan. Hier gaat Noa ongetwijfeld nog heel veel plezier aan beleven.

Reply
Simone

Wat is hij leuk geworden zeg! Dat is je geploeter in elk geval helemaal waard geweest en zo te zien is de kleine man er erg blij mee <3

Reply
Tamara

Erg leuk zeg, wat een mooi eindresultaat! Ik deed ook al eens hetzelfde met een fietsje die ik kon kopen voor 2 euro. Het is al een tijdje af maar nu nog wachten tot Remus ook kan fietsen :p

Reply
Robin Schrijvers

“Chef Noa”, hoe schattig!! Ik denk dat Noa een klein gelukzakje is met zo’n mama!

Gepimpt niet trouwens maar ik heb wel al eens oude elektronica gerepareerd. Zo heb ik bv. zo’n oud zwart (ik noem het) bakje waar je Tetris op kan spelen gerepareerd voor m’n oma!

Als ik later een kind heb hoop ik wel allerlei coole tech dingetjes te maken voor/met hem/haar 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *