RECAP week | Over zijn (zelfgemaakte) verjaardagstaart

Deze week een hele week RECAP terugblik artikelen van Noa zijn verjaardag. Niet elke dag komt er een artikel online, maar wel regelmatig om zijn 2de verjaardag wel speciaal te maken.Elk jaar (want dat ZIJN er nog al wat met 2 jaar op de teller ;-)) maak ik zelf zijn verjaardagstaart. Dit is een nieuwe traditie die ik zeker wil doorzetten, uiteraard als Noa oud genoeg is kan hij helpen. Ik besloot het wat grootster aan te pakken dan zijn vorige taart: een heuse Kikker en vriendjes taart is het geworden. Met vormpjes, letters, kikker figuurtjes, fondant en gras…. Nieuwsgierig hoe het resultaat is geworden? (en of het te eten was?)

Voorbreidingen

Ik ben zo iemand die niets aan het toeval overlaat hé. Dus al maanden ben ik aan het brainstormen en spulletjes aan het verzamelen voor dé taart. wat het zou worden was al gauw duidelijk: Een Kikker en vriendjes taart. 🐸🦆🐰🐭 Meneer is er helemaal weg van dus dit zou een schot in de roos zijn. Ik had figuurtjes van het spel die ik op de taart kon zetten nu nog even inspiratie op doen. Ik zocht Pinterest af naar ideeën en zocht op hoe ik kan werken met fondant.

Ik ben een lange tijd bezig geweest met de voorbereidingen. Alles kopen qua bak benodigdheden (ik heb erg weinig aangezien ik het weinig doe) en alle decoratie ervoor. Ik maakte dat ik de middag vrij gepland had de dag voor zijn verjaardag en ging aan de bak.

Het begon uiteraard met het maken van de taart, afkoelen, daarna insmeren met botercremé, koelkast weer eventjes in en daarna bekleden met fondant. Ik vond het best een beetje spannend of het zou lukken, ik genoeg fondant had en of de bovenkant wel mooi glad zou zijn. Al met al aardig gelukt. Ondanks dat er aan de randen wat kleine scheurtjes in zaten zat het er mooi recht op. Vooral voor een eerste keer 😉 Nu kon het decoreren beginnen.

The making off

Wat heb ik gebruikt?
Deegroller
Bakvorm: Pippo’s
Cakemix: Citroen cake DR Oetker & ingrediënten
Invetten bakblik: Dr Oetker inspuit spul
Toefjes: Dr Oetker spuitmondjes
De grote 2: Action
Fondant in verschillende kleuren: AH, Xenos & Pippo’s
Kleine marshmallows: Xenos
Kikker en vriendjes poppetjes: Kikker speelt tikkertje
Voor het maken van het fondant gras: Fondant Mal grasversiering
Voor het maken van de fondant letters: Fondant Uitstekers Alfabet

Ik heb deze Een taart bekleden met fondant link gebruikt om de stappen te volgen voor het maken van de taart.

» Lees meer over de affiliate links hier

Tijdens het wachten met afkoelen, botercremé in de koelkast staan heb ik alle fondant decoratie gemaakt. Zijn letters, 2 jaar en het gras. Wat.een.werk kan ik je zeggen. Voor iemand met weinig geduld inclusief géén bakskills was dit een hele klus. Het gras moest nog, zoals je hierboven kan zien uitgesneden worden. Daarna heb ik de poppetjes erop gezet, toefjes gemaakt en de kleine marshmallows erop geplakt. Kaarsje met een 2 erop en KLAAR.

Het uiteindelijke resultaat

Dit is dus het resultaat geworden en voor een eerste keer ben ik DIK tevreden. Vooral toen ik Noa zijn gezicht zag was het de bloed, zweet en frustratie meer dan waard geweest. Een middag ben ik bezig geweest met deze taart en zelfs de ochtend van zijn verjaardag nog de finishing touch.

I.v.m. bewust bloggen is Noa zijn 2de naam niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

En? Was hij te eten?

JA. Hij was lekker. Wel erg machtig met dubbele lagen fondant door de witte laag, het gras en een 2 aan de voorkant maar hij was zeker lekker. Volgende keer zou ik alleen het gras wat dunner maken, zodat je nog een hele hap fondant binnen krijgt. Ook het gladstrijken ervan zou ik volgende keer anders doen, aangezien hij toch wel een beetje was gescheurd. Oefening baart kunst. Maar hij is door iedereen, vooral door Noa goedgekeurd en dat was de bedoeling. Misschien volgend jaar wel weer een nieuwe taart?

Heb jij wel eens een taarts zelf gemaakt & gebakken?

16 reacties op “RECAP week | Over zijn (zelfgemaakte) verjaardagstaart

 1. Ik vind ze echt super goed gelukt. Zelf heb ik vroeger vooral heel veel cupcakes versierd omdat de grote taarten me minder aanspraken en ik die kleine cakejes leuker vond om te versieren. Mijn schoonzus deed het echter wel en die heeft echt prachtige creaties gemaakt waaronder een heus piratenschip. Ik vond die taarten altijd heel knap om te zien – het zijn eigenlijk eetbare kunstwerkjes hé – maar ben zelf geen fondant-fan. Ik koos dus liever voor een frosting met een smaakje en dan een kleine fondant versiering bovenop om het af te werken. Heb er eigenlijk meerdere jaren veel mee bezig geweest en toen had ik het plots gehad en ben ik enkel nog ‘gewone’ taarten gaan maken.

 2. Wat een mooie taart heb je gemaakt voor Noa’s verjaardag! Ik maak graag zelf taarten, heb ook al vele gedecoreerde taarten gemaakt, erg leuk om te doen. Die mal voor je gras is trouwens heel gaaf. Ik heb ook iets dergelijks, maar die maakt minder mooi gras.

  1. Ik normaal ook maar dacht even HUP. Out of the box voor die jongen en proberen. Gelukkig gelukt anders hadden we nog snel langs de bakker gemoeten voor taart 😉

 3. Hartstikke mooi geworden, hoor! Veel werk is het, hè? Ik maakte altijd heel veel taarten zelf en heb nog een hele verzameling uitsteekvormpjes en ander spul liggen. Je kunt trouwens ook gras maken met een slagroomspuit, hè? Of kleine sprietjes maken met een knoflookpers 🙂 Ik vond vooral ‘puzzeltaarten’ maken erg leuk om te doen.

  1. Oh dat is dan wel weer EEN BEETJE late tip haha 😛 Maar denk dat het dan niet zo goed was gelukt als dit. Maar ben vooral erg blij met het resultaat, op naar volgend jaar en kijken wat we dan gaan maken/Noa wilt voor taart. Deze had hij ook zelf gekozen 😉 Puzzeltaarten, ik ga dat eens even googelen om daar een beeld bij te krijgen.

 4. Wat een prachtige taart is het geworden. Dat het de eerste keer is, is er echt niet aan te zien, integendeel!
  De Kikkerfiguurtjes zijn zo leuk 🙂

  Zelf bak ik niet vaak, heb er niet echt het talent voor en zeker met glutenvrij is het nog een stuk ingewikkelder.

 5. Wat is die taart goed gelukt zeg! Het is voor mij eerlijk gezegd erg lang geleden dat ik uberhaupt iets gebakken heb. Vroeger deed ik dat echt vaak, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. Best wel jammer!

 6. Wat een mooie taart is het geworden! Extra bijzonder en extra lekker als hij helemaal zelf gemaakt is! Mooie blognaam heb je ook trouwens <3

 7. Heel erg leuk! Ik heb er ook al heel wat met fondant gemaakt, vooral voor de verjaardagen van mijn neefjes. Ik heb alleen een hekel aan fondant uitrollen, dus de laatste paar taarten heb ik afgewerkt met botercreme.

 8. Ik bak regelmatig taarten maar ik heb nog nooit met fondant versieringen gemaakt. Ik denk dat ik er gewoon een kaarsje op zou zetten, haha. Ik vind dit wel echt super mooi en heel goed gelukt voor een eerste keer! Hoedje af! En dubbel leuk dat hij er zelf ook van onder de indruk was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *