Recap | Onze 2 weken in totale lockdown COVID-19

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Robuustetafels

Zoals jullie weten hadden wij pasgeleden zo’n 2 weken een lockdown als gezin. Dit door positieve testen op COVID-19 binnen ons gezin. Wat te doen in de weken dat je samen verplicht thuis zit en niet naar buiten mag? Ik neem jullie graag mee in een fotoverslag van deze weken, die we ondanks alle narigheid toch gezellig hebben gemaakt.

Lees hier het gehele verhaal over onze lockdown en hoe we hier zo in verzeilt raakten. Dit is een beveiligd verhaal i.v.m. de privacy van mijn gezinnetje. Wil je het wachtwoord ontvangen? Dit kan via PB op Instagram of stuur een emailtje naar contact@iliveformydreams.com

Me-time, beneden leven & dancing in the living room

Ik probeerde zoveel mogelijk me-time te creëren. Juist door alle stress die ik heb ervaren was dit harder dan hard nodig. Waar kon laste ik dus tijd in voor mezelf. Ik begon weer met het her kijken van Castle, keek verder met Bones, maakte wat leuke blog artikelen en las de Sterren trilogie van Nora Roberts uit. Ik leefde een aantal dagen gescheiden van M, beneden. Super vreemd om een soort van te kamperen in je eigen huis en je niet ’thuis’ te voelen. Gelukkig was dit na een aantal dagen weer klaar. Ik was de ochtenden erg blij met onze industriële verlichting die in onze huiskamer hangt, genoeg licht en toch nog even met een theetje & ontbijt kunnen bloggen in de ochtend. Even de dagen opstarten wat door, door, doorgaan was.

Verder was het elke dag dansjes-dag. Noa vind het heerlijk om te springen, bewegen, draaien en een soort van dansen met z’n billen. Mama zette dan ook heerlijke 90’s muziek op en zo maakte we er thuis wat van. S Club 7 kwam langs, N*sync, BackstreetBoys, Westlife, Sisqo, Five, Hanson, P!NK, Spice Girls & zo kan ik nog wel even doorgaan. Een nieuwe traditie is geboren, om zo de dag dansend af te sluiten samen. Sluit de dag af met een dansje…

Lockdown met een bijna 2 jarig buitenkind

Dit was dus wel even een dingetje he. Met zo’n buitenkind die we hebben en dan binnen moeten blijven. Dus maakte we de tuin extra kind-proof door een glijbaan, speelhuisje en een sporadische zandbak op te zetten. Een aantal dagen was het wel ontzettend slecht weer, wat maakte dat we binnen activiteiten moesten organiseren. Veel verven, knutselen, plakken met stickers, boekjes lezen en nieuw speelgoed introduceren.

In deze weken tikte Noa de 1 jaar en 10 maanden aan & gaan we dus alweer richting de 2 jaar. Uitproberen, uitproberen en nog meer uitproberen. Veel nee. Nog meer ja. Nog meer zijn zin doordrammen en proberen hoever hij kan gaan. Soms wat de rek er bij mij eventjes uit maar ik heb geprobeerd zo consequent te blijven, hoewel er wel wat vaker de TV aan stond dan dat nodig was. Gewoon, om voor mij ook even een rust puntje tussen het zorgen voor M. en Noa in te lassen. Hij genoot van zijn spulletjes buiten en ging telkens gillend weer naar binnen. ‘Tuin’ ‘Buiten’ ‘Blijven’ We weten nu in ieder geval dat een zandbak voor zijn verjaardag een goede aanschaf gaat worden 😉

Het laten testen van Noa

Met pijn in mijn hart, omdat we geen andere keuze hadden hebben we Noa laten testen. Hoe hij het vond? Vreselijk. Hoe mama het vond? Waarschijnlijk nog erger. De uitslag & hoe het verder verliep zet ik hier wegens privacy even niet online. Het was wel puzzelen van te voren: wat met een negatieve uitslag, wat met een positieve… Gelukkig deze 2 weken is hij zijn vrolijke zelf geweest en heeft zich thuis prima vermaakt. Hoewel hij de opa’s & oma’s en het kinderdagverblijf zeker wel heeft gemist.

Inmiddels ben ik nu uit quarantaine wat super fijn was na al die dagen thuis. Weer gewoon boodschappen halen (hulde voor mijn ouders die ons in van alles hebben bijgestaan😘) en kocht ik weer wat kleding voor onze groter wordende meneer. Het is toch gek hoe je zo waardering krijgt voor de kleine, fijne dingen die ‘normaal’ horen te zijn. Volgende week ga ik naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer aan het werk en weer een ritme krijgen.

Hebben jullie iets COVID-19 gerelateerd meegemaakt in je omgeving/bij jezelf?

Daarbij wil ik IEDEREEN bedanken voor de lieve kaartjes, Whatsappjes en vooral de berichtjes op Instagram die binnenstroomde. Het doet me goed, juist toen we ‘afgesloten waren’ dat er zoveel mensen aan ons denken & met ons hebben meegeleefd. Ook de hulp die veelal werd aangeboden was echt heel erg lief 💖😚

15 reacties op “Recap | Onze 2 weken in totale lockdown COVID-19

 1. Wat fijn dat het best goed is gegaan allemaal. Hier hebben we vorig jaar van 16 maart t/m 9 april in een soort van quarantsinesituatie gezeten. Niet ivm een positieve huisgenoot maar ivm mijn schoonvader die positief was en voor wie mijn man, net voor de lockdown begon onbeschermd heeft gezorgd. Dat bleef hij doen tot het overlijden en vervolgens testte zijn zus positief waardoor onze quarantaine verlengd werd. Pittige tijd en dan hadden wij niet eens een peuter in huis.

 2. Sorry dat je van mij niet veel gehoord hebt in die moeilijke periode. Het energiepeil is hier heel miniem (mijn geheugen werkt ook niet echt mee want ik ben het paswoord van je blog vergeten) waardoor mijn blogfeed-achterstand net het tegenovergestelde daarvan is . Maar we zijn er mee aan het verder gaan in de hoop dat ze in het ziekenhuis een oplossing kunnen vinden of toch een hulpmiddel om het ietsje beter te kunnen maken. Gelukkig hebben jullie ouders er voor gezorgd dat jullie boodschappen aan huis krijgen en zijn jullie ondertussen allemaal weer beter. Maar wat moet het rottig geweest zijn om Noa te moeten laten testen. Jullie danstraditie lijkt me dan weer wel heel leuk.

 3. Ah wat fijn dat jullie nu eindelijk uit quarantaine mochten! Wat zal dat lastig zijn geweest, zeker met een kleintje erbij die ook het liefst naar buiten gaat. Heel knap hoe jullie het hebben gedaan de laatste tijd! Die dansjes klinken als een heerlijke manier om toch wat vrolijkheid in de dag te brengen 🙂

  1. Lief dat je dat zegt, was ook zeker even aanpoten en ben echt onwijs moe van de hele periode. Zorgen, zorgen, zorgen en zorgen maken. Die dansjes houden we erin 😉

 4. Wij hebben ook even in quarantaine gezeten afgelopen oktober. Gelukkig vals alarm voor R. waardoor we er na de testuitslag weer er uit konden. Achteraf gezien hoefde ik dus niet mee in quarantaine (stond in de folder die hij meenam uit de teststraat), wat ik super raar vond. Ik ben toen wel gewoon mee in q gegaan. Gelukkig ben jij er nu in elk geval weer uit, hopelijk knapt M ook snel op!

  PS: Ook erg bedankt voor je lieve appje <3 Waardeer ik zeker!

  1. Fijn te horen dat het toch vals alarm was. Is toch heel wat hoor dat verplicht binnen zitten, helemaal in onze situatie met een klein buiten-monstertje. Gelukkig weer wat meer richting ‘normaal’ de aankomende weken.

 5. Ja ik kan me voorstellen dat dat pittig is om Noa te laten testen ocharm.. Wel goed dat ge er nu vab af zijt! Geniet er nog maar wat extra van, jullie hebben het verdiend 🙂

 6. Wat wordt Noa groot, zeg! Al een echt kerel! 😄 Die zandbak is slim bedacht. Mijn moeder haalde vroeger altijd een paar stoeptegels uit de achtertuin. Daar lag wit zand onder. Ik moest altijd wel even wachten tot de beestjes weg waren. Brrr.
  Zo’n test voor zo’n uk lijkt me inderdaad geen pretje, zeker voor jou niet. Noa was het vast eerder vergeten dan jij.
  Hier totaal geen COVID-toestanden tot nu toe. Gelukkig!

  1. Fijn te horen dat er geen COVID toestanden bij jullie zijn <3
   Ja hij gaat het echt super leuk vinden, weet ik nu al. Waarschijnlijk deze week alles halen voor zijn verjaardag!

 7. Klinkt toch wel echt intens zo’n huislockdown. Ik heb er bewondering voor dat je zo dat evenwicht goed kan bewaren tussen activiteiten doen met Noa, maar ook voldoende me-time inlassen als dat kan. Bij mij zou dat waarschijnlijk allemaal in de soep draaien, haha.

  1. Ik liep mezelf ook zeker best af en toe voorbij hoor. De me-time nam ik vaak als meneer op bed lag of eventjes zelf aan het spelen was. Verder zorgen, zorgen, zorgen en zorgen maken… Hoop aankomende periode wat meer rust te kunnen pakken nu er extra vrije dagen aankomen.

 8. Heftig hoor… ik had het hele verhaal gemist want het wachtwoord wat ik van je had werkte niet meer, ik denk dat je het vernieuwd hebt? Maar ik vergat het steeds te vragen, ga je meteen even een berichtje sturen. Fijn dat je weer uit quarantaine bent.
  Hier in de directe omgeving gelukkig niks ernstigs meegemaakt.

 9. Jezelf bezig houden in quarantaine lukt vaak nog wel, maar met zo’n klein jochie erbij maakt het toch een stuk lastiger. Gelukkig zijn jullie er toch redelijk goed doorheen gekomen!
  Bij ons is de quarantaine alweer ruim een jaar geleden. Dat waren weken vol spanning of mijn vader en mijn collega het wel zouden gaan halen. Maar het was toen wel echt prachtig weer, dus tussen al het zorgen door kon ik lekker in de tuin zitten. ☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *