Een eerste indruk | Kurio TAB Lite

Dit product is ter beschikking gesteld door Kurioworld

Hallo kerstvakantie. Hallo lockdown. We hadden echt ontzettend veel leuke plannen, zowel als gezin als samen even wat quality time doorbrengen. Dit ging allemaal de ijskast maar weer in, change of plans. Ik maakte dat ik genoeg knutsel materiaal had voor onze kleine knutselaar maar een echte uitkomst was de Kurio TAB Lite deze vakantie. Graag vertel ik jullie mijn (eigenlijk Noa zijn) ervaringen ermee en wat hij allemaal kan.

Een kindertablet. Nu al?

We kunnen er tegenwoordig eigenlijk niet omheen. De digitale wereld is er al van jongs af aan. Waarbij ik tv series moest opnemen en een week moest wachten op de volgende aflevering (of als het niet goed was opgenomen gewoon pech hebben), kan je nu hele seizoenen kijken met 1 druk op de knop. Noa maakt al gebruik van mijn telefoon waar Kinder YouTube op staat en weet dit prima swipend te gebruiken. Ook kijkt hij veel Paw Patrol via Netflix. Het was dan ook de vraag, gaan we een eigen tablet nu al geven? Maar aangezien ik wéét dat hij er super blij van gaat worden, je zelf een tijdslimiet in kan stellen (je bent er zelf nog bij en hij hoeft niet de hele dag erachter te zitten) en het echt voor ons drukke kind een ‘rustpuntje’ is om eventjes wat te kijken/doen erop. Hierdoor hebben we toch besloten dat ondanks zijn maar bijna 2.5 jaar voor Noa het wel een uitkomst zou zijn. Ook is het een kindvriendelijke en veilige tablet iets wat zeker de doorslag gaf. Of hij nou filmpjes op mijn telefoon kijkt of op een fijne tablet. Dan kies ik toch eerder voor het laatste.

Tevens staat er op de doos dat het aan te raden is voor kinderen onder de 3 om ze maar 10 minuten speeltijd te geven. Dit is ook iets wat ik zeker ga doen. Ik ben vooral van plan hem YouTube Kids erop te laten kijken, de spelletjes komen wel als hij 3,4,5 jaar is. Want via de Kidoz store zijn er echt ontzettend veel leuke spelletjes verkrijgbaar voor verschillende leeftijden en doeleinden. Zo staan er vermakelijke spelletjes op maar ook oefen spelletjes voor rekenen en taal. Een must straks voor ons kleine cijfer en letter-monster.

Hoewel ik altijd best strikt omging met schermtijd heb ik dat eigenlijk geheel los gelaten de laatste maanden. Hij vindt het leuk, leert er wat van en het staat niet de hele dag aan. Ook is het soms even een momentje van rust voor mij of kan ik juist even wat klusjes doen waar ik met een stuiterende 2.5 jarige niet aan toekom. Daarbij met de lockdown en de afwisseling die ik hem bied vind ik het wel goed zo. Hij knutselt, speelt veel met zijn speelgoed en we zijn ook vaak buiten te vinden. Ik vind het dus een mooie balans om sommige dagen wat meer tv aan te hebben dan andere dagen. Ik ben dan ook erg blij met de Kurio TAB Lite en de ontspanning die het Noa biedt.

‘Een veilige omgeving om te leren, spelen en ontspannen…’

Veiligheid & design

Tevens bezit deze tablet een tijdcontrole en ouderprofiel “Kurio Genius”. Ik kan dus zelf instellen welke tijd Noa op zijn tablet mag zitten. Ik ben erg benieuwd of hij dit gaat begrijpen, maar met de filmpjes die hij kijkt lukt dit ook wel als ik het tegen hem zeg van te voren. De tablet geeft van te voren een seintje voordat hij geheel uitschakelt. Ik vind het echt ideaal en ook vooral fijn qua zelfstandigheid stimulering van Noa. Een ouderprofiel is helemaal ideaal: hij kan niet zelf dingen instaleren, ziet geen content wat niet voor zijn ogen bestemd is en ik kan zelf alles instellen.

De tablet is verkrijgbaar in 3 kleuren: groen, licht blauw en roze. Zoals jullie al konden zien heb ik zelf voor de blauwe variant gekozen. En niet alleen is de kleur leuk maar is dit juist ook een stevige stootvaste siliconen body. Hij heeft een handzame 7 inch formaat voor kinderhandjes, is licht en dun waardoor hij ideaal in gebruik is. Knoeiproof, waardoor een aantal druppels erop geen probleem zijn. Een bak water is natuurlijk iets anders 😉 Tevens leer ik Noa altijd met spullen voorzichtig om te gaan, dit zal met zijn tablet niet anders zijn. Ook voorzien van blauwlichtfilter, wat extra fijn is voor kinderoogjes.

De functies en mogelijkheden op een rijtje

8 verschillende profielen
16 GB geheugen
Voorgeprogrammeerde content met apps
Wifi
Download en kijk Netflix, Videoland en Disney+
Camera waar je foto’s en filmpjes mee kan maken
Speciale appstore “Kidoz store”

Er zijn ook verschillende Kurio accessoires beschikbaar en hij schijnt ook ideaal (ook zonder Wifi) te zijn voor onderweg. Zelf nog niet uitgeprobeerd maar ik weet zeker dat deze op het inpaklijstje staat zodra we richting vakantie gaan volgend jaar.

Wat vond Noa ervan?

En dan nu uiteindelijk de échte expert review. Ik kan er wel laaiend enthousiast over zijn, maar misschien zou hij hem zo aan de kant schuiven en denken: ‘Mam. Wat is dít nou weer?’ Gelukkig was dit niet het geval, wat al te verwachten was. Hij was er zo mee in zijn nopjes om zijn eigen schermpje te hebben. Hij weet al hoe het allemaal werk door mijn telefoon en de bediening zelf spreekt ook voor zich. Tijdens het eten kijkt hij nu een filmpje via YouTube Kids. Ik ervaar minder ‘strijd’ met deze tablet dan als hij via mijn telefoon keek. Na een aantal filmpjes legt hij hem gewoon weg als er is uitgelegd dat het de laatste is.

Wat hij nu vooral kijkt? De voorleesverhaaltjes van Dikkie Dik, de dieren geluiden herkennen, een dierentrein met tellen en uiteraard luisteren we hierop heel erg veel kinderliedjes. Hij vindt het heerlijk de tablet vast te houden, ondanks dat ik er tijdens het eten een standaard voor gebruik.

De blauwe variant kost €9899 en o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en verschillende speelgoedwinkels. Een goede prijs voor een fijne, gebruiksvriendelijke kindertablet.

Komen jullie deze lockdown een beetje door?

5 reacties op “Een eerste indruk | Kurio TAB Lite

 1. Zolang je zo’n ding niet als oppas gebruikt, is er toch niks mis mee? Bovendien ‘vroeger’ waren er ook al computers voor kinderen. Jij kent ‘m vast nog wel “Ont-bre-kende let-ters” met zo’n raar muziekje erbij.
  En als antwoord op je vraag: is er een lockdown dan? Ik merk er echt helemaal niks van. Geen kinderen thuis, werk gaat gewoon door. Oh ja! Mijn pilates gaat niet door. Maar dat vind ik stiekem helemaal niet erg. 🙂

  1. Hier net zo, we werken beide gewoon door dus de lockdown hebben we weinig van gemerkt. En dat is ook the key, het niet continu gebruiken. En daar zijn we zelf bij vind ik dan 🙂

 2. Fijn om te lezen dat het zo goed bevalt! Ik ben eigenlijk niet erg streng in verband met schermpjes. Wij kijken zelf best veel televisie. Nu is D ook wel nog te klein om al zelf dingen op te zetten maar ik merk dat het voor hem ook een moment is om wat te ontprikkelen en daarom vind ik het wel oké dat hij af en toe een paar filmpjes kijkt op onze televisie.
  Daarbij vind ik eigenlijk ook dat je kinderen moet leren omgaan met de nieuwe technologie want anders creëer je volgens mij net dat ze er moeilijk afstand van kunnen doen als ze het eenmaal ontdekken.
  De tablet lijkt me fijn! Ik ga ‘m opslaan voor als we het hier ooit overwegen 🙂

  1. Ja dat heb ik dus ook. Zolang hij ermee leert omgaan en niet de hele dag met zijn neus ervoor zit vind ik het wel prima. Hij ont prikkelt ervan. Zou het zeker overwegen, hij is erg fijn! Nu ook een hoesje erbij wat ideaal is.

 3. Wat een fijne review. Wij hebben een ander merk geprobeerd, maar veel gedoe mee gehad. Wie weet dat we dan deze maar eens moeten proberen. Nu is mijn mobiel vaak verdwenen in de handen van onze zoon haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *