Mijn ochtendroutine (met een ruim 1.5 jarige)

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Babyslofje-online

Goodmorning! Ik zat me de ochtenden af te vragen hoe anders mijn dagritme is sinds ik Noa heb. Normaliteit werkte ik 5 dagen, begon op werk om 07:00 en was 18.00 klaar. 2 dagen in de week deed ik peuters waardoor ik rond 15:00 thuis was en heerlijk kon genieten voor iets voor mezelf. Inmiddels is dit zo’n 1.5 jaar geleden en heb ik sinds Oktober 2019 een hele andere dagindeling (en werk alleen de middagen). Ik kreeg in mijn functioneringsgesprek al te horen of ik al die werksoort niet mis? Nou nee ik vind het helemaal prima zo. Graag neem ik jullie mee in mijn ochtend routine zowel op een werkdag als vrije dagen.

Mijn ochtendroutine (met een 1.5 jarige)

De start van de dag

Elke ochtend, vrij of niet gaat mijn wekker tussen 06:00 en 06:30. Dit, aangezien ik het fijn vind een routine te hebben en graag de ochtend nog even tijd wil hebben voor mezelf. De ene keer is Noa al om 07:00 wakker, maar meestal is dit tussen 08:00/08:30. Voordat hij wakker is heb ik mezelf aangekleed, geniet ik van een mok thee, ontbijt, beantwoord m’n emailtjes en tikt dit soort artikelen om in te plannen. De meeste verklaren me voor gek dat ik zo vroeg opsta maar het geeft mij een stukje rust voordat de dag start en zo heb ik toch even een (opstart)momentje voor mezelf. Als het een slechtere nacht is geweest sta ik gemiddeld rond 07:00 op.

Wake up sunshine..

Noa wordt wakker. Uiteraard haal ik hem dan uit bed en ga hem aankleden. Ik ben zo’n miep die alles de dag van te voren al klaar legt dus dit is zo gebeurd. Na het aankleden gaan we naar beneden en gaan gezellig ontbijten. Hij krijgt altijd 2 broodjes met een beker melk. De ene keer eet hij zelf zonder afleiding, de andere keer zelf met een YouTube filmpje aan (zodat mama even de vaatwasser kan leegruimen) of we lezen samen een boekje. Daarna starten we samen de ochtend op. Hij kan lekker spelen en vaak gaan we ook nog even wandelen. Noa is een echt buiten kind zoals ik al vaker heb beschreven en is het zo fijn om met hem buiten te zijn. Helemaal met zijn mooie rubberen regenlaarzen (inclusief walvissen 🐳) en fleece muts op. #trotskind

De ‘schade’ na een ochtendje speeltuin 😉 De laarzen waren echt super makkelijk schoon te krijgen, ideaal voor deze mama.

Daarna hou ik de ochtend zijn ritme aan. Na het buiten spelen/wandelen/speeltuin/kinderboerderij/boodschapje doen doet hij heerlijk zijn fijne slofjes aan. Helemaal trots loopt hij er altijd mee door het huis en laat ze aan iedereen zien, ze zitten als gegoten! Hij krijgt daarna z’n fruit en doen we samen een spelletje of speelt hij alleen. De ochtend ben ik wel altijd geheel met hem bezig, hij is nog te jong om écht helemaal zelf iets te doen. Gelukkig met zijn Pippo boekjes of blokken kan hij wel eventjes zoet zijn. Daarna gaat hij rond het middag uur richting bed. Me-time! #momentjevoormezelf

Noa slaapt nog ’s middags tussen de 1 á 2.5 uur. Meestal maken we hem na 2 á 2.5 uur wakker, aangezien meneer anders ’s avonds slapen vertikt. Op mijn vrije dagen heb ik deze uren dus voor mezelf, mocht ik gaan werken is dit korter aangezien ik hem nog moet wegbrengen. Of hij slaapt bij mijn (schoon)moeder of na zijn slaapje breng ik hem direct weg. Daar gaat hij nog lunchen en soms eet hij daar ook warm (ligt een beetje aan mijn werktijden en of ik moet ophalen of niet) Op Maandag, Dinsdag & Donderdag passen mijn (schoon)moeder op. Woensdag is zijn kinderdagverblijf dag, echter met de corona periode is hij nu al tijden wederom niet geweest. Afgelopen Woensdag was hij er weer voor het eerst sinds een aantal weken en dat ging gelukkig helemaal prima. Op het slapen na: dat doet hij daar erg kort door alle prikkels van andere kinderen in de slaapkamer.

De slaapzak van Meyco ook gekocht via Babyslofje-online #nospon

Work work work

Daarna gaat mijn werkmiddag beginnen en is de ochtend voorbij. Voor mijn gevoel heb ik er dan al een hele dag opzitten. Op werk zien de dagen er nu door corona anders uit en dat is zeker even wennen. Legere lokalen, anders werken dan je gewend bent. Nee, ik mis al mijn werksoorten niet. Ik geniet zeker van de ochtenden met hem, ze zijn maar één keer klein. Ik vind het zo waardevol hem te zien opgroeien en deze tijd met hem thuis samen te hebben. Hoewel het soms wel lastig is dat ik erg laat thuis ben en de avond bestaat uit huphuphup van alles nog moeten doen. Het is avondeten, douchen en naar bed. Om de dag erna alles weer opnieuw te doen. Maar dat doe ik met liefde.

Hoe ziet jou ochtend routine eruit?

Artikel idee

About the Author

11 Comments

Tamara

Die LAARSJES owmygod! Die zijn zo cute! Ik had ook voor Remus laarsjes gekocht maar ze zijn prut (zou beter ook eens investeren in een deftig merkje). Ik zou het niet kunnen, om 6 uur opstaan, echt niet. Of misschien wel in de zomer. Maar denk ook eerder van niet, ik slaap veel te graag, haha. Hier is Remus op hetzelfde uur wakker. Meestal rond 8 uur maar het zou ook weleens wat eerder kunnen zijn.

Reply
Morgaine

Herkenbaar van vroeger, alleen zonder kdv dan voor mij. En hoe het er nu uit ziet? Dat bespaar ik je maar even, anders dan anders in elk geval. Rond 10 uur, prik, medicijnen en ontbijt tijd voor Liefste, rond 12 uur, volgende ronde, ergens douchen aankleden, boodschappen, verzinnen wat nu weer te eten, uurtje voor mijzelf? Dan de keuken alweer in, ivm het koken wat nu zoveel mogelijk zonder suikers moet, dus ben ik ook langer kwijt in de supermarkt of op de markt in de winkels met zoeken en zoeken naar de juiste producten nog. Pas na het eten is er weer rust, en ben ik ook doodmoe. Het komt goed!

X

Reply
Simone

Leuk om te lezen zeg! En die laarsjes zijn mega schattig. Mijn ochtendroutine duurt ongeveer 1,5 uur. Eerst een half uur wakker worden in bed, daarna ontbijten, douchen en aankleden. Om vervolgens de hond uit te gaan laten. Ja, ik ben ’s ochtends echt de snelste niet, dat kan ik gewoon niet…

Reply
Darina

Leuk om te lezen. Mijn ochtendroutine van maandag-donderdag is hetzelfde. Wekker gaat om 5.45 uur en rond 6.30 uur ga ik de deur uit. Op de andere dagen is het wat relaxter 🙂

Reply
Nicky

Voor mezelf vrij simpel: koffie – wassen – aankleden – brood klaar maken – kattenbak schoonmaken – naar mijn werk – ontbijten (geen honger ‘s morgens vroeg). Als ik thuis werk, hoef ik geen brood klaar te maken, uiteraard. Mijn verkering gaat twee dagen in de week naar dagbesteding (vindt-ie geweldig. NOT) dus dan moet ik tussendoor hem helpen met douchen en aankleden en zorgen dat hij op tijd klaar staat.
Op een gegeven moment is het écht routine, hè? Met zo’n dreumes. Je kunt je gewoon niet meer voorstellen hoe het vroeger was. Was ook altijd een fijn moment van de dag, vond ik. Als je de dag begint met een stralende lach van je ukkie. <3

Reply
Irene

Hier is niet echt routine 😛 Het is bijna elke dag anders. Er zit verschil in de dagen omdat hij op sommige dagen van ’s morgens naar de onthaalouder gaat en omdat we afwisselen wie de nacht doet met hem. Dus het hangt er wat van af op welke dag je me treft, haha.
Wel interessant om te lezen hoe het er bij iemand anders aan toe gaat.

Reply
SAS

& toch ben ik juist wel benieuwd naar de verschillende routines. Vind het altijd leuk te lezen hoe anderen dit doen.

Reply
Robin Schrijvers

Toch weer een zalige tekst om te lezen eh 😀 Echt fijn hoe je kan genieten van Noa!

Mijn ochtend routine is simpel: opstaan, ontbijten, terwijl krantje lezen, tanden poetsen en mij aan m’n bureau zetten voor te beginnen werken. That’s it haha 😛 Niet zo spannend helaas

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *