De hoogtepunten van het eerste half jaar van 2020

Er waren een hoop dingen het eerste half jaar lastig door de corona-tijd. Juist daardoor wilde ik graag stil staan (een beetje laat aangezien we al 11 dagen in het 2de half jaar van 2020 zijn) bij de mooie herinneringen die ik heb aan het eerste half jaar. 1 foto, 1 hoogtepunt.

De hoogtepunten van het eerste half jaar van 2020

Noa een half jaar
Noa werd alweer een half jaartje oud het begin van dit jaar. Een mooie mijlpaal die waarbij hij ineens een heleboel weer zelf kon. Mooi om te zien hoe zijn ontwikkeling gaat en hoe hij van die sprongen maakt. Ik heb in ieder geval erg genoten van het eerste half jaartje met hem. Dit was ook de periode dat hij ging lopen aan de hand.

Sporten oppakken
Ik begon weer wat fanatieker met sporten. Omdat ik niet altijd kan skaten is het ideaal te kunnen Ringfitten gewoon in de huiskamer als Noa op bed ligt. Ik probeer het regelmatig te doen. Het is fijn op deze manier wat meer bezig te zijn. En het werpt blijkbaar (inclusief het wandelen en skaten) zijn vruchten af aangezien ik zeker een aantal kilo kwijt ben.

Bezig zijn met mijn blog
Ik ben zeker wat meer offline geweest maar daardoor niet minder bezig geweest met mijn blog. Er kwamen heel wat fijne artikelen online, had heel wat toffe samenwerkingen en genoot van de artikelen die ik bij jullie las. Ik ontdekte wat nieuwe blogs die ik toevoegde aan m’n feed en ruimde wat blogs op die ik toch weinig tot niet meer volgde.

Visitekaartjes door Drukwerknodig (klik om het artikel te lezen)

Hapjes zelf maken voor Noa
Ik begon met 6 maanden zelf hapjes te maken voor hem. Een leuke bezigheid, alleen eentje die ik niet heb volgehouden. Ik merkte dat als ik het invroor dat hij het minder lekker vond. Voor mij dus de keuze om hem nu potjes te geven of zelf een banaan met liga te prakken.

Lunchen met vriendinnen bij het Kattencafé
Pré corona tijd gelukkig; had ik een date met mijn liefste vriendinnetje in het kattencafé. Lees hier een uitgebreid fotoverslag. Voor mij de eerste keer bij een kattencafé en ik heb zeker genoten van het fijne gezelschap (zowel van mijn vriendinnetjes als van de poezenbeesten)

Andere leuke dates
Fijn dat ik in het begin van het jaar nog wat leuke dates had met vriendinnen. Zo genoot ik bij Bagels en Beans en ging op de thee bij een aantal.

Februari 2020

Date met M. in Scheveningen
Ook hadden we eindelijk weer eens een date night, een verrassing van M. Ik heb zeker genoten van heerlijk uit eten gaan, wandelen bij de pier en drankjes doen op de boulevard. Lees hier wat meer over de date night in het maandverslag van Februari.

Verjaardagsviering pré corona
Net voor corona vierde we onze verjaardag! Het was gezellig met een aantal vrienden en familie thuis; zoals elk jaar. Lees hier onze birthday recap. Nog steeds altijd bijzonder om samen onze verjaardag te vieren.

Leesflow
Eindelijk had ik de leesflow weer een beetje te pakken. Na de geboorte van Noa was ik deze een beetje kwijt. Ik nam me voor meer te lezen en deed dit dan ook. Na de onderstaande boeken ben ik begonnen met het herlezen van de pockets van Nora Roberts. Heerlijk even mijn verstand op 0 en iets anders dan van die gruwelijk bloederige thrillers, die komen wel weer. Ik hoop dat ik de rest van het jaar deze leesflow vast hou en heerlijk wat uurtjes kan genieten met een mok thee.

Skate ritten
Ik geniet nog steeds zo erg van het skaten en doe dit nu wat regelmatiger (mits het weer het toelaat) Ik heb wat nieuwe routes ontdekt en geniet ook nog van de oude. Het is zo fijn te wonen in de polders waardoor het makkelijk is te genieten van de natuur. Ik heb heel wat ritten erop zitten en ben zo blij dat ik het weer regelmatig kan doen.

Werken in corona tijden
Ondanks alles wil ik hieraan toch een hoogtepuntje toevoegen. Corona kwam ons land binnen en maakte dat iedereen even de pas op de plaats moest houden. Ik, met een vitaal beroep moest doorwerken. Lege lokalen, soms kinderen, soms niet. Administratie, schoonmaken, cursussen online… Ik werkte op een gegeven moment een dag thuis en het was in combi met het moederschap aanpoten. En toch, ben i dankbaar voor de extra tijd die ik heb gehad met Noa. Voor de extra tijd die mijn (schoon)moeder in hem hebben gestopt met oppassen (zodat ik met een gerust hart naar werk kon) Het was een rare periode, die nog steeds niet geheel voorbij is. Maar de vollere lokalen en gewonere werkdagen maken me wel wat blijer nu.

Vele wandelingen
In de avond uren maar ook overdag ging ik vaak wandelen met Noa. Het was heerlijk met hem op pad te zijn en maakte dat ik middels quality time met hem ook mijn hoofd leeg kon maken. Dat was soms echt wel nodig met alle hectiek van de dag.

Me time
Ik genoot meer offline (en genoot 2 weken zonder sociale media) Ik las meer, knuffelde met Noa, beeld belde met vriendinnen/collega’s. Nam een extra lange douche, ruimde thuis wat kamer op en genoot van een mok thee en een stukje taart. Ik probeerde de slow down methode en zet deze de aankomende maanden nog door. Het voelt goed bewuster bezig te zijn met mezelf en het offline leventje.

DIY projecten
Een aantal DIY projecten deelde ik in een aparte blogpost en ik was weer lekker aan de knutsel. Zowel voor Noa als voor mezelf. Het was heerlijk weer creatief bezig te zijn en voor de rest van het jaar liggen er ook nog een aantal DIY klaar. Ik ben erg blij met alle DIY’s die ik heb gemaakt; in het bijzonder Noa zijn geboortekist.

Noa zijn ontwikkeling
Ik heb zoveel gezien in zijn ontwikkeling. Van 6 maanden naar bijna 1 jaar. Willen kruipen maar niet weten hoe, tijgeren op de grond, staan. Lopen, los lopen. Mama zeggen. Papa zeggen. Wijzen. Luisteren naar het woordje Nee (en het dan ook niet doen) Zelf willen eten. Zelf willen drinken… Zelf… Het is een heel eigen persoontje met een pittig karakter. Ik ben nu al benieuwd wat we allemaal nog met je gaat meemaken. Het was een bijzonder half jaar waarin ik vooral de ochtenden en dagen thuis met je heb genoten.

Mijn eerste Moederdag
Bijzonder en zeker iets om bij stil te staan. Mijn aller eerste Moederdag. genieten samen met mijn gezinnetje. Lees hier uitgebreid over mijn aller eerste Moederdag

Genieten van warme vrije dagen
Hoewel het weer het nu laat afweten hebben we zeker heel wat mooie dagen gehad. We hebben heerlijk genoten van wandelingen, spetteren in je zwembadje, uitstapjes (op afstand) maken en in de tuin spelen met water.

Voorbereidingen eerste verjaardag Noa
Deze mag zeker niet ontbreken: de voorbereidingen voor meneer zijn eerste feest. Ik had van alles in mijn hoofd; wat uiteindelijk allemaal aangepast werd door corona. Maar wat heb je een fijne verjaardag gehad. Ik heb genoten van de voorbereidingen om deze speciale dag ook, ondanks dat je niet alles doorhebt ook speciaal te laten zijn. Ons zonnetje.

En dan toch ook… Zijn eerste verjaardag.
Hoewel dit eigenlijk plaatsvond in het 2de deel van 2020 vond ik het toch kort het noemen waard. Onze kleine meneer werd 1 jaar. Een prachtige mijlpaal waar van de week een uitgebreid (foto) verslag van online komt. Je hebt zo genoten en daardoor papa en mama ook.

Wat waren jou hoogtepunten van het eerste half jaar van 2020! 🙂

About the Author

14 Comments

zwartraafje

Wat een leuke blogpost Sas. Het dierenbroekje op de eerste Noa-foto is echt super schattig. Jullie mannetje zelf uiteraard ook. 🙂 Wel gek hé dat we nu over een pre-Corona tijdperk spreken. Het heeft ook echt zo’n grote impact dat je niet anders kan als dat onderscheid maken. Ik ben heel blij voor jullie dat je ondanks de maatregelen en impact toch heel wat fijne momenten hebt beleeft in de eerste helft van dit jaar. Daarnet heb ik trouwens zelf bagels gebakken. Een hartige bagel burger met zalm, cheddar, sla en tartaarsaus en een hartige met roomkaas, banaan en kaneel. Het is natuurlijk niet hetzelfde als met een vriendin bij Bagels & Beans gaan genieten maar het was wel lekker.

Reply
SAS

Ik probeer dan ook zeker, juist ondanks deze tijden te blijven genieten van de mooie dingen die er ook zeker mogen zijn. Oh en wat klinkt zo’n zelfgebakken bagel heerlijk. Moet ik (ondanks dat ik geen kookkunsten heb haha) ook eens proberen. Of M. even aan de tand voelen of hij het eens voor me wilt doen.

Reply
Sofie

Mooi om eens bij stil te staan. Zeker gezien de corona-tijden waar we nu zoveel focussen op negativiteit.
Mijn hoogtepunten waren verhuizen naar een eigen huisje. Een natuurgebied ontdekken hier rechtover plus een zelfoogstboerderij.

Reply
Madelon

Mooi om hier bij stil te staan en wat een fijne hoogtepunten staan er tussen! Mijn hoogtepunten zijn denk ik wel afstuderen, werk vinden en het fijne (online) contact met mensen in deze gekke tijd. En het moment dat ik mijn neefje (2) en nichtje (8 maand) weer mocht/kon zien!

Reply
nicole

Wat heerlijk dat je zo vaak gaat wandelen! En wandelen is ook perfect te combineren met een baby natuurlijk.

Wat houdt dat ringfitten precies in?

Reply
SAS

Ik zal er eens een uitgebreider artikel over maken, Ringfitten. Het is een spel voor de Nintendo, waarbij je d.m.v. spelletjes aan het sporten bent kort gezegd 🙂

Reply
Nicky

Wat een leuk overzicht! Hier was toch wel de oplevering van het huis van dochter een hoogtepunt. Ik moet er nog steeds om grinniken dat ze nu een echt grote-mensen-huis heeft. Het lijkt wel gisteren dat ze nog uit zo’n beker net als Noa dronk! 😁

Reply
Morgaine

Jeej… hoogtepunten, hahahaha eigenlijk meer contra? Nog meer thuis zijn, de liefde laten bloeien, tijdelijk samen in 1 huis, nog steeds overigens, zolang mijn werk nog stil blijft voor mij.

Een tuin opknappen, is nog werk in uitvoering, maar al een hele verbetering. Toch, omdat het kon, veel mensen bezocht en andersom, lekker genoten met zijn tweetjes, huis opruimen. Uitruimen, schoonmaken, was nodig, na 15 jaar amper 😉 Mannen alleen zoiets 😉

Picasso!!!! Voor hem eigenlijk de grootste verandering, ineens van balkon naar tuin, wat al was, maar nu.. na al die maanden, is het ineens gewoon, hij weet zelfs vanuit de voortuin terug naar achter te komen, voor laten we hem niet buiten nog, maar soms loopt ie even met ons mee naar de schuur en dan valt de deur dicht, en weg, bleek dat hij achter binnen kwam rennen, hahahaha Dat was van de week.. ja dat zijn dan toch wel mooie hoogtepuntjes.

Friesland, de natuur… zwemmen in de vele meren, mooie plekjes, zee… zoet water.. brak water… schaapjes.. koeien… Kortom, gewoon genieten is mijn hoogtepunt.

Oh ja, het snoepreisje met de Wilhelmina natuurlijk! Wadgenieten.nl met zijn viertjes maar aan boord, onze vrienden de eigenaren van …

X

Reply
SAS

wat een hoop fijne hoogtepuntjes! En wat super fijn voor Picasso zeg <3 Hij is zo te horen lekker aan het genieten (zoals het hoort ;-))

Reply
Jenn

Mooie hoogtepunten! De mijne staan in de terugblik die ik zelf schreef over het eerste half jaar..

Reply
Darina

Hele mooie hoogtepunten, ondanks de heftige tijd waarin we leven. Al deze momentjes zijn zo belangrijk om te koesteren.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Ondanks de lastige tijd heb je gelukkig nog heel wat hoogtepunten mee mogen maken. Super mooi om te lezen! Mijn hoogtepunten bestonden ook met name uit dingen met familie en vrienden.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *