Hoe skaten een groot onderdeel is geworden van mijn leven

Tigra Trio 3-in-1 Bluetooth Fitness Sensor is ter beschikking gesteld door Hoesjesdirect

Skaten; een bezigheid die jaren een groot deel van mijn leven verrijkt. Ik ben zo super blij dat ik dit als sport heb ontdekt en er nog na zoveel jaren van kan genieten. Eventjes op de skates; heerlijk genieten in de buiten lucht. Van de zon, de vogels en al het groen. Een hobby die maakt dat ik écht even mijn volle hoofd leeg kan maken. Waarbij ik uitgeput maar voldaan thuis kom en heerlijk na geniet van een rit. Ja, dat is skaten voor mij.

Hoe het skaten ooit begon

Ik wilde wat gaan doen qua sporten, aangezien ik een baan had waar ik veel zat. (stil)zitten is niet zo mijn ding dus was de keuze voor een sport uitkiezen gauw gemaakt. Hardlopen is niets voor mij en zo vielen er nog meer dingen af. Tot ik me realiseerde dat ik toen ik op de middelbare zat skaten erg leuk vond om te doen. Járen geleden maar het leek me wel weer eens leuk. We gingen naar de winkel en kochten beide (M. en ik) een paar skates. Dit was in 2013 en inmiddels zijn we in 2020 beland. Skaten doe ik jaarlijks nog steeds graag, en tijdens mijn zwangerschap heb ik het ook zeker gemist.

[ Samenwerking hoesjesdirect Tigra Trio 3-in-1 Bluetooth Fitness Sensor ]
Eerste skaterit 2013

Nu het eindelijk weer een beetje een skate seizoen wordt heb ik m’n skates onder het stof vandaan gehaald. In Maart 2020 maakte ik de eerste & 2de rit van dit jaar. In 2019 maakte ik, door mijn zwangerschap maar 1 rit. De overige jaren heb ik heel wat kilometers in mijn benen zitten met als PR 10 km.

Hoe ik het skaten nu combineer

Het is nu wel een uitdaging om te gaan skaten, aangezien ik niet meer als moeder zijnde ‘zomaar’ altijd erop uit kan. Daarom wandel ik ook vaak de dagen dat ik Noa heb, maar heb ik me voorgenomen 1 keer per week te gaan skaten (als het weer dit toelaat). Het gaan de Zondagen worden, als M. thuis is en ik in de ochtenden een lekker rit kan gaan maken. Een goed begin van het einde van de week zullen we maar zeggen.

Ik zet vaak 2 apps aan om mijn kilometers en dergelijke bij te houden en hou mijn sportdagen bij d.m.v. foto’s/stories op mijn Instagram met de hashtag: #sasfitgoals2020 en #inlineskaten #skaten. Ik geniet van de mooie natuur die naast mijn deur ligt en kom even helemaal tot rust.

When I get bored, or get stuck on an equation, I like to go skating, but it makes you forget your problem. Then you can tackle the problem with a fresh new insight. Einstein liked to play the violin to relax. Every physicist likes to have a past time. Mine is skating. (deel quote Michio Kaku)

Wat ik gebruik bij het skaten

Er zijn in de loop der jaren heel wat gadgets bij gekomen waarmee ik skate. Waren het eerst alleen mijn beschermers; heb ik nu een compleet uitgeruste sportoutfit met benodigdheden. Allemaal nodig? Nee. Leuk? Dat wel. Even een opsomming van alles wat ik gebruik tijdens het skaten:

Uiteraard mijn skeelers (dateren van de eerste rit in 2013)
Sportkleding
Polsbeschermers & handschoenen als het koud is
SpiBelt voor mijn telefoon
Klein waterflesje
Sport apps om mijn prestaties bij te houden
Sport oortjes voor eventueel een muziekje
Elastiekje voor in mijn haar (ik draag 9 van de 10 keer een staart)
Nieuwe gadget: Tigra Trio 3-in-1 Bluetooth Fitness Sensor (ook te gebruiken op de iPhone 11 Pro & tijdens andere sporten) Toen ik de tekst: ‘Beoefent u een sport, bent u fanatiek en wilt u uw training naar een hoger niveau tillen? De Trio Sensor van Tigra neemt uw training op terwijl er een meting wordt gestart over de conditie van uw lichaam en hart. ‘ las ging mijn hart zelf al een beetje sneller kloppen (en dat zittend). Ik ben namelijk altijd opzoek om het sporten naar een hoger niveau te tillen.

Van elke rit kan ik weer genieten. Meer lezen over skaten?
Lees hier over mijn favoriete sport leggings
Een vragenlijstje over skaten / Sport tag
7x waarom ik zo van skaten hou

Wat voor sport beoefenen jullie? En gebruiken jullie hiervoor bepaalde sportattributen?

About the Author

14 Comments

zwartraafje

Ik kan jammer genoeg niet echt sporten. Skaten heb ik als tiener een keer geprobeerd maar dat kwam niet in goed in combinatie met een slecht evenwicht. Ik ben vaker omgevallen dan dat ik recht bleef staan. 🙂 Wel probeer ik 5x per week Tai Chi te doen om mijn spieren en gewrichten wat soepeler te krijgen.

Reply
Nicky

Ik wandel heel veel. In het begin deed ik dat met de Runkeeper app. Maar tegenwoordig gebruik ik die niet meer. Ik stap 5 km stevig door en ik weet nu wel hoe ver ik ongeveer moet lopen om die 5 km te maken.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Skaten is zo leuk! Ik vind het nog steeds jammer dat ik dat niet meer kan. (Volgens mij heb ik dat al heel wat vaker gezegd, sorry!). Fijn dat jij er weer zo van aan het genieten ben!

Reply
Geke

Skaten is zo fijn hé! Jij hebt wel een prachtige omgeving om het te doen. 10 km is echt super zeg!
’t Is ook mijn favoriete sport maar al een hele poos niet meer gedaan omwille van hartritmestoornissen. Ik heb ook een tijdje in een club gezeten hier in mijn woonplaats maar dat lijkt me nu niet meer aangewezen omdat die mannen die erin zijn, altijd erg ‘hevig’ zijn dusja. Voor een rustig tochtje heb ik toestemming van de dokter maar het is er sindsdien nog niet van gekomen (druk met werk en dan nu ook de tuin). Ga er toch echt eens werk van moeten maken want het begint steeds meer te kriebelen. Gaat me ook mentaal deugd doen vooral.

Reply
SAS

Kan me voorstellen dat het dan begint te kriebelen, vooral als je moest stoppen door hart problemen. Fijn dat je weer groen licht hebt gekregen van de arts. Alvast veel plezier met je eerste rit gewenst! 🙂

Reply
Sofie

Ik sport niet omdat ik mij dat na een werkdag ontzie. Maar ik wandel wel heel veel met mijn twee windhonden. En ik haal makkelijk meer dan 15.000 stappen per dag 🙂
Skaten lijkt me wel leuk maar ik zou geen snelheid durven halen.

Reply
SAS

Wandelen met de honden lijkt me echt heel fijn om te doen! <3
En ach snelheid gaat het mij ook niet om; meer het aantal kilometers en het genieten ervan. Ik skate speciaal op wegen met asfalt en wegen die niet met hoge bruggen e.d. zijn.

Reply
Morgaine

Mijn sport ligt even stil, zwemmen dus… wat ik ervoor nodig heb? Een badpak, hahahaha en wat handdoeken voor erna is ook wel fijn.

Verder fietsen, maar ja, dat kan in gewone kleding, naar gelang de dag en de warmte aan te passen 😉 Ik heb 2 weken geleden even nieuwe korte fietsbroekjes gehaald, maar dan gewoon legging kort, met kant 😛 En op warme dagen, kan ik natuurlijk mijn badpak aantrekken op de fiets, handdoek in de fietstas, mocht ik een lekker plekje tegen komen.. kan ik altijd even het water in.

X

Reply
Darina

Vroeger heb ik wel veel geskate tot ik last kreeg van mijn knie 🙁 . Tien km is veel!! Fijn om zo te genieten van de natuur en je hoofd lekker leeg te maken.

Reply
Lilian Visser

Tien kilometer is flink wat! Ik skate als student heel veel, toen woonde ik aan de rand van de stad en had ik een heel mooi fietspad om over te gaan. Nu skate ik alleen met Anna, als we gaan oefenen (het schiet niet echt op, ze is echt te voorzichtig…). Maar ik moet het ook weer meer gaan doen. En volgens mij reageer ik dat bij elk bericht die jij schrijft over skaten haha 😉

Reply
SAS

Haha dat mag ook zeker; skaten is zo leuk! Ben ook erg blij dit te hebben ontdekt als sport. Veel plezier en succes samen met Anna.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *