MOM life | Sites/apps die ik gebruik als mama zijnde

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met MamaLove

Als je mama wordt komt er een hoop op je af. Hoe moet ik sommige dingen doen en wat leert mijn kindje nu? Heeft hij een sprongetje omdat hij zo huilerig is? Hoewel je natuurlijk niet alles kan weten maken verschillende apps & websites het moederschap wel gemakkelijker.

MOM life | Sites/apps die ik gebruik als mama zijnde

Baby Daybook (app)
Een dagboek voor Noa die ik dagelijks gebruik. Zo zonde dat ik deze app niet vanaf zijn geboorte had; dat had ideaal geweest! Je kan alles invullen: zijn luiers, slaaptijden, eten/drinken, prikken/doktersafspraken, temperatuur en nog veel meer. Een handige app in gebruik. In een notendop nog wat functies: meldingen als de volgende fles gegeven moet worden; je kan de kleuren personaliseren/ foto’s uploaden, zijn gegevens van het CJG bijhouden qua gewicht/lengte/e.d. en nog veel en veel meer. En dat is nog maar de gratis versie (die ik gebruik). Echt een absolute aanrader.

Screenshot van de app / foto Noa is niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Mamalove (site & app)
Ik kwam de site MamaLove tegen en was hier erg blij mee. Er staat hier heel erg veel informatie op over zwanger worden, zwanger zijn en over kinderen (van baby tot schoolgaand kind) maar ook voor de mama’s zelf is er een sectie. Ik vond het erg informatief om hierop informatie op te zoeken, super fijn als je met vragen zit!

Kijk op ontwikkeling (site)
Hoewel ik ontzettend veel van (jonge) kinderen af weet door mijn werk is het toch wel fijn om eens te raadplegen op Kijkopontwikkeling, wat Noa op dat moment doormaakt. Uiteraard heeft elk kind zijn eigen lijn die hij/zij volgt (ik bedoel maar Noa kon al lopen aan de hand met 6 maanden maar zitten was hij tussen de 10 en 11 maanden) Toch fijn om zo af en toe eens te koekeloeren.

Baby pics free (app)
Zoals jullie weten maak ik wekelijks foto’s van Noa.
Voor de weekfoto’s van Noa bewerk ik met een leuke krans met ‘weeks’ eronder en typ het aantal weken in de krans. Uiteindelijk komt er een fotoboek van zijn eerste jaar, met alle week en maandfoto’s. Het is sowieso een erg handige en leuke bewerkingsapps voor zwangerschapsfoto’s maar ook als je kindje eenmaal is geboren.

Voorbeelden van foto’s die ik wekelijks heb gemaakt

24 Baby (zowel app als site)
Handige informatie site. Zowel online als de app gebruik ik regelmatig om wat op te zoeken. Ook krijg ik elke nieuwe maand een melding met alle mijlpalen die deze maand gaan komen en extra leuke weetjes.

Printscreen 24Baby site

BabyTV en Kinder Youtube. (app)
Deze keek Noa altijd graag op tv. Tijdens corona hadden we hem gratis, maar nu wel moeten betalen niet meer. Ideaal is dan (Kinder)Youtube maar ook de BabyTv app. Je kan er niet alles op kijken maar er zit een vakje ‘free’ op, waarbij je een aantal afleveringen (in het Engels, dat wel) kan kijken. Noa is er dol op, vooral op Billy & Bam Bam.

Oei! ik groei (app) ik heb de gratis versie
Handig om te zien of je kindje een sprongetje maakt. Ook heel informatie waar je baby mee bezig is of wat hij aan het leren is. Er staat heel veel informatie in en wat ik juist fijn vind is ook soms het beknopte ervan. Lijstje met dingen die je baby nu of binnenkort gaat leren en ook tips (geschreven en filmpjes) om dingen te doen om je baby dingen aan te kunnen leren.

Ouderapp Konnect (app) voor kinderdagverblijf Noa
Een app die ik wekelijks gebruik als Noa naar het dagverblijf gaat, maar die ik ook dagelijks gebruik op mijn werk Konnect. Ik krijg een dagverslag te zien van Noa, er zit een agenda in, je kan via een groepslogboek berichten sturen en krijgt foto’s gestuurd van je kindje. Super leuk om op deze manier een dag op het verblijf te zien. Tevens erg leuk om het nu van beide kanten mee te maken: zowel als pedagogisch medewerkster als ouder.

Zijn er apps die jij vaak gebruikt? Zowel als ouder/niet ouder?

About the Author

6 Comments

Annouska

Ik moet eigenlijk wel stiekem lachen om mezelf. Bij Tygo gebruikte zowel papa als ik meerdere apps, al hoe wel geen apps om alle voedingen en luiers bij te houden. Toen vonden we ze nog super fijn. En nu bij Levi? Geen enkele baby app.

Ik merk dat ik het allemaal wel zie hoe het loopt. Ik heb wel een oude versie van het oei ik groei boek en die pak ik er wel eens bij. Niet om naar de sprongetjes te kijken, maar meer voor activiteiten inspiratie.

Reply
SAS

Gek is dat he? Ik moet zeggen dat ik in het begin meer apps gebruikte dan nu. Soms nu juist alleen eventjes fijn om op te zoeken in welke ontwikkeling hij zit… Maar ook het babydagboek gebruik ik toch dagelijks. Ergens vind ik het fijn (aangezien ik niet zo goed met cijfers ben en de dagen soms op elkaar lijken) om wat meer structuur op deze manier te creëren. Anders moet ik teveel dingen onthouden.

Reply
Nicky

Wow! Wat veel! Dat was er allemaal niet in de prehistorie, toen ik mijn baby kreeg. 🙂 Sommige dingen vind ik ook een beetje gek, hoor. Een melding voor de volgende fles? Daar moet ik wel een beetje om grinniken. Ehhhh? Zijn er mensen die vergeten hun baby te voeden?

Ik had toen ik zwanger was een abonnement op Ouders van Nu en Kinderen. Maar toen Mich er eenmaal was, heb ik ze nooit meer gelezen. Eerlijk gezegd deed ik maar wat, volgens het schema van het consultatiebureau en mijn eigen gevoel.

Reply
SAS

Haha ja er zijn er echt ontiegelijk veel. Die alarmen vind ik zelf onzin en heb ik nooit gebruikt. Is denk ik meer omdat er eerst 4 uur tussen de voedingen moet zitten en dat je dit dan secuur doet. Hele andere tijden dan vroeger 😉 Het ‘waar wat doen’ en soms vragen bij het consultatiebureau zo gaan wij ook te werk. Soms wel fijn eventjes een app erbij te pakken om te kijken welke sprong hij zit of welke dingen hij aan het ontwikkelen is. Gewoon, voor de leuk 🙂

Reply
Morgaine

hahahaha het enige wat ik kan denken met al die baby apps nu.. is hoe lastig mijn oma en mama het wel niet gehad moeten hebben dan, of ikzelf zelfs nog 😉 Gezien jullie beiden, jij en Eliza dus ook van net voor internet zijn, wat je nog wel of net niet meer weet, en dat we het zelf maar moesten uitzoeken allemaal hoe het werkte. Zelfs het Oei in Groei boek, kwam uit net toen jullie er al waren en net te ver eigenlijk volgens mij om dat nog aan te schaffen, daar ga je al.

Gebruik ik nu apps? Terwijl ik mama en oma ben? Zeker wel, soundhound komt mij wel goed uit, nummers die ik niet ken even op laten zoeken als ze voorbij komen. Wie is de Mol als dat er weer is, FB natuurlijk wel, en WordPress heb ik erop, what’s app, ik denk vrij standaard en meer past er niet, ik vind het zo knap! Dat velen zoveel apps erop krijgen, die bij mij niet eens passen schijnbaar, en oh ja.. dat weet bijna niemand, het zal ook komen door de camera om foto’s mee te maken die ik gebruik, ik gebruik niet mijn standaard foto camera op de foon, je kunt andere downen om te schieten. IG natuurlijk…

X

Reply
Irene

Die 24baby site heb ik ook echt al vaak bezocht. Heb de app ook een tijd op mijn telefoon gehad maar ik deed er niet echt iets mee dus heb ‘m weer verwijderd. Oei ik groei lijkt me nog interessant voor als de baby er is!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *