10 Mei | Mijn eerste moederdag (en wat het voor me betekend)

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met My Jewellery

Gisteren was het Moederdag. Vorig jaar ‘vierde ik moederdag’ met kleine Noa nog in mijn buik. Dat was al bijzonder, maar dit jaar: de eerste keer echt Moederdag. Het kom even extra binnen dat ik toch echt een mama ben. #sentimenteel. Ik neem jullie graag mee naar gisteren via een TAG. Wat deden we allemaal, wat heb ik gekregen en hoe heb ik het beleefd?

10 Mei | Mijn eerste moederdag (en wat het voor me betekend)
Cadeaus die ik kreeg in 2019 voor Moederdag, toen kleine Noa nog in mijn buik zat

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?
Ik was 32 en ben dit nog steeds. In werd in maart 2019 32, in Juli van dat jaar is Noa geboren.

Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama
Het was een dag met een lach en een traan. Zo bijzonder om vorige keer Noa nog in mijn buik te vieren en nu voor het eerst Γ©cht moeder te zijn.

Ik werd verrast met een mooi hartje wat Noa had gekleurd (met hulp van papa) en een ophangsysteem voor mijn gipsenbuik. Ik wil hem al heel lang een plekje in het trapgat geven en daar was dit ideaal voor. Zodra hij hangt zal ik de foto zeker toevoegen aan dit artikel! Ook ging M. de keuken in en maakte van bladerdeeg deze lekkere Nutella taart. Heel machtig zo op de vroege ochtend maar oh zo lekker! Ook kreeg ik een leuk invulboek *ik hou ervan* voor Noa om tot zijn 4de verjaardag in te vullen. Ik kan dus weer aan de slag als hij 1 is geworden met mooie herinneringen vast leggen.

Daarbij had ik de middag eventjes voor mezelf omdat M. met Noa naar zijn moeder ging. Heerlijk om eventjes stil te staan bij alle mooie herinneringen van de afgelopen +10 maanden als mama. Ik maakte zijn geboortekist af (die binnenkort te zien is op mijn blog!) en genoot even in stilte van al zijn eerste spulletjes.

Het betekend veel voor me dat ik nu me tot de club van moeders kan scharen. Vorig jaar Moederdag zat Noa in mijn buik, het jaar ervoor liet ik een traan om een lege buik. Ik sta bij alle momenten stil vandaag en probeer juist deze dingen extra te koesteren. Soms kan het zo anders lopen en ik ben zo dankbaar dat me dit elke dag weer is gegeven. Mijn hart huilt een beetje voor de moeders die nog geen moeder zijn. Voor de ongewenst kinderloze stellen. Voor degene die een miskraam hebben gehad of moeten wachten op een traject. Voor diegene die hun moeder moeten missen of nooit hebben gehad… Voor degene die gewenst kinderloos blijven en hier onbegrip over krijgen. Ik kan me voorstellen dat dit een dag is wat extra beladen is; zowel vreugde als verdriet wat het sommige geeft. Ik denk aan jullie β™₯

Ook kreeg ik een lief kaartje van een vriendinnetje. Zo lief, thnx!

Wat is het mooiste Moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?
Iets persoonlijks vind ik altijd fijn. En of dit nu een mooie tekening is of een cadeautje maakt me niet zoveel uit. Als het maar uit het hart komt. Zo ben ik nog erg blij met mijn initialen ketting van My Jewellery die ik kreeg met kerst van M. Zoiets zou ik ook zeker aanraden om te geven op Moederdag. Ze hebben er hele persoonlijke en minimalistische sieraden. Leuk om te geven en te krijgen. Mijn ketting draag ik elke dag nog met heel erg veel plezier. (en is van goede kwaliteit, aangezien Noa er graag aan zit te trekken)

Ketting van My Jewellery – Ketting initial ‘N’ munt zilver

Ben jij of je partner wel eens vergeten een Moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?
Aangezien dit mijn eerste Moederdag is heeft hij nog even te gaan πŸ˜‰ Ik zal over een aantal jaren terug komen op deze vraag. Ik denk niet dat hij het vergeet, aangezien ik hem er (net als deze keer) vast aan zal herinneren haha.

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?
Och daar heb ik wel erg veel van: eigenlijk alleen maar. Het gezellig wandelen in het bos of op het strand (en dan schelpen zoeken om een schelpen enkelbandje te maken of een mooie ketting). Het samen op vakantie, het helpen met mijn huiswerk toen ik ouder was. Maar ook het (vals) meezingen in de auto met liedjes en de zorgzaamheid die mijn moeder heeft (en die ik van haar wel heb overgenomen als eigenschap) Tevens nu maak ik mooie nieuwe herinneringen met mijn moeder; nu als oma van Noa. Prachtig om te zien!

Ik en mam

Het leukste of meest bijzondere cadeau dat ik op Moederdag kreeg/gaf was…
Soms geef ik op Moederdag mijn eigen moeder(& schoonmoeder) en bosje bloemen. Vroeger knutselde ik wat of gaf ik een mooie tekening. We vierden het eigenlijk nooit zo. Ook omdat mijn ouders beide in deze periode al jarig zijn en we dat eigenlijk al extra vieren. Mijn eerste Moederdag cadeau ga ik zeker wel koesteren.

Uiteraard vond ik mijn eerste Moederdag heel bijzonder. Gelukkig gaan er nog vele volgen, maar zo’n eerste blijft denk ik altijd wel speciaal.

Hoe zou je later herinnerd willen worden?
Als een vrolijk, zorgzame en positieve moeder. Dit zijn toch wel de belangrijkste eigenschappen die ik ook bezit. Ik hoop dat ik word gezien als moeder die streng (doch rechtvaardig) maar gezellig is. Als een moeder die verteld wat wel mag i.p.v. niet. Als een moeder waarbij hij altijd terecht kan, ook als hij straks ouder is.

Vierde jij gisteren Moederdag? (en wat heb je dan gegeven/gekregen?)

About the Author

17 Comments

Nicky

Stiekem toch leuk, Moederdag. Ook al is het een winkeliersfeestje. Ik ben de dag voor Moederdag naar mijn moeder gegaan (omdat het op de dag zelf een stuk kouder zou zijn). Vriendje-lief mocht voor het eerst weer mee. Dat vond-ie leuk! We hebben lekker in de tuin gezeten. Van mijn dochter kreeg ik een cadeautje per post. Zondag hebben we even gebeld. Verder hebben we er niet veel aan gedaan.

Reply
Pleegmoeder

Ik vierde weer een moederdag als pleegmoeder en dat is toch altijd een heel dubbele dag. De dag dat ik door de kinderen verwend en gevierd wordt, kinderen die ook ergens een buikmama hebben die deze dag ook zΓ³ graag met ze doorgebracht had…

Reply
SAS

Kan me voorstellen dat dit een erg dubbele dag is <3
Ik denk ook zeker aan alle kinderen die een moeder moeten missen. Maar het lijkt me echt prachtig pleegmoeder te zijn!

Reply
Morgaine

Jeetje Sas, wat denk jij aan veel mensen op moederdag. Heel eerlijk? Moederdag bij ons is het punt waar de kinderen op school of peuterzaal, nu misschien ook het kdv, iets zelf knutselen en daarmee thuis komen, het ontbijtje op bed eventueel, ook als je daar een hekel aan hebt zelf, ontbijten op bed, hahahaha Verder, mijn oma was meestal jarig, net als jouw moeder dus, dus bij ons… zolang de kinderen op school zitten is het leuk, daarna wordt het 1 grote commercie troep, dus nee, dan vieren wij het niet meer.

MAAR, dit jaar, omdat het anders is, dankzij de corona, heb ik voor het eerst ever, een kaartje aan mijn moeder gestuurd, waar ik dat voorheen op fb even tussendoor had geplant eventueel. Heb ik zelfs mijn dochter een lief kaartje gestuurd, haar 2de moederdag…. en heeft dochter, mij ook iets bijzonders gestuurd, wat niet had gehoeven, iets met droogbloemen nieuwe stijl… het zit nog in de doos, omdat ik er hier geen ruimte voor heb denk ik, zal straks eens kijken.

X

Reply
Sofie

Ik ben gewoon even langs geweest bij mijn moeder. Ik liet een pakje toekomen, ik hoopte er op dat het zaterdag zou toekomen maar het was pas vandaag (maandag). Ik kocht haar een thriller met als titel: Moederdag

Reply
Irene

Lijkt me een fijne Moederdag zo! πŸ™‚ Ik kreeg een kaartje van m’n broer en zijn vriendin en mijn vriend haalde frietjes ’s avonds om mijn dag te vieren, ook al zit de baby nog in mijn buik πŸ˜€ We zijn zelf bij mijn mama op bezoek geweest voor een taartje.

Reply
Tamara

Fijne moederdag! Ik deed mezelf een mummy & me photoshoot kado, haha! Ik mocht ook slapen tot 9 uur want manlief stond voor de verandering eens op met de baby. Heerlijk!

Reply
Simone

Leuk om te lezen! Ik ben even bij mijn moeder en schoonmoeder geweest. Mijn moeder kreeg een puzzel en een flesje drank. Voor mijn schoonmoeder hadden we een WoodWick kaars gekocht, dat wilde ze graag.

Reply
Lilian

Leuk, zo’n eerste Moederdag πŸ™‚ Anna werd eind mei geboren, dus ik moest een jaar wachten, terwijl Yuri meteen een verfwerkje kreeg voor Vaderdag (met hele baby onder de verf, baby in de tummy-tub, natte poep in de tummy-tub, baby onder de douche, haha)

Reply
Johanne

Klinkt alsof je goed verwend bent op je eerste Moederdag. Wat heerlijk! Mijn vriend is helaasn iet zo romantisch en had dus welgeteld nul cadeautjes, haha. Maar hij was wel heel lief. Dat dan weer wel. De jongens hebben mij een goede nacht gegeven, dus daar was ik ze heel dankbaar voor πŸ˜›

Reply
SAS

Kan me voorstellen dat dat ook wel een fijn cadeautje was πŸ˜‰
Sinds Moederdag slaapt onze kleine man juist minder goed, door zijn doorkomende tandjes.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *