Vorige week was ik in het Kattencafé + rondje Leiden

Vorige week had ik een leuke date op de planning staan met mijn 3 liefste vriendinnetjes. We gingen naar een huis kattencafé. Deze was net geopend in Leiden. Ik was heel benieuwd, aangezien ik er nooit bij eentje ben geweest. Ook maakte ik een mooie wandeling door Leiden en laat jullie wat mooie kiekjes van deze stad zien.

Wat is een kattencafé precies? ‘Een plek in Leiden waar je in een gezellige huiskamersfeer kunt genieten van heerlijke koffie, een lekker taartje of lunch in het gezelschap van 8 lieve katten, die vanuit de opvang hun gouden mandje in het café gevonden hebben. Kom gezellig langs, plof neer op de bank of loungestoel en kom ervaren wat voor positief effect de aanwezigheid van katten heeft! ‘ Bron: Sophies Kattencafé.

Het kattencafé

Wat me aller eerst opviel was dat je vanuit binnen de katten al kon zien rennen en genieten. Daarna moest je door een sluis, zodat de katten niet weg kunnen lopen. Ook is het desinfecteren van je handen een vereiste.

Het was een erg gezellige huiskamer sfeer, fijne bediening en lekker eten. Een simpele menukaart maar wel voor ieder wat wils. Ik nam zelf een ontbijtje inclusief muntthee en als toetje een lekkere brownie taart.

Het was echt super gezellig, de katten waren erg aanhankelijk en lieten zich aaien, kwamen op je tafel of op schoot liggen/zitten. Heel bijzonder vind ik dat, aangezien het toen wij weg gingen steeds drukker en drukker werd. Alle katten hadden het leuk met elkaar en zochten soms zelf de rust op. Erg gezellig dus om onder het genot van een lekker hapje & drankje inclusief lieve katten, te verkeren in goed gezelschap. Ik ga er zeker nog eens heen.

Check hier de site van het Kattencafé waar wij waren, hier kan je ook van te voren reserveren.

Lalalala Leiden

Leiden, de stad waar ik járen heb gewoond. Zowel thuis als ons eerste flatje met M. stond hier. Het is dan ook een stad die ik op mijn duimpje ken. Voordat ik naar het Kattencafé ging had ik even tijd en besloot een rondje Leiden te doen. Ik kwam heel wat prachtige plekken tegen met voor mij heel wat nostalgie.

Ik kan genieten van de steegjes, de oude gebouwen, de Burcht, bruggetjes over water en de smalle huizen die er staan. Ik kwam heel wat winkeltjes tegen waar ik vroeger heel wat tijd doorbracht.

De Burcht
Charlie heeft zeker gelijk 😉

Het is zo grappig hoe je de stad vroeger voor lief nam en ik nu alles met andere ogen bekijk. Ik heb echt genoten om mooie foto’s te maken, te wandelen in mijn oude hometown en vooral even lekker buiten te zijn. Na een zware week was het fijn om dat weekend op deze manier mijn hoofd even leeg te maken en alles in me op te nemen om me heen. Ook Marcella maakte in 2016 een heel fijn artikel over Leiden.

Zijn jullie wel eens in een Kattencafé geweest en hoe beviel dit? En is er een stad waar jullie uren kunnen ronddwalen?

15 reacties op “Vorige week was ik in het Kattencafé + rondje Leiden

  1. Ik ben nog nooit in het Kattencafe geweest. Heb er wel over gelezen. Toen ik pas begon met bloggen, kwam ik op de blog van iemand uit Leiden terecht (of hij mij bij, geen idee hoe dat ging). We lezen inmiddels al járen bij elkaar en hebben elkaar ook wel eens ontmoet. Heel bijzonder. Hij logt over Leiden, dus ja… van horen zeggen ken ik Leiden heel goed. Ik dacht al (destijds) dat je daar woonde. Leuke stad!

    Ik vind het leuk om langs oude adresjes in Breda te gaan. Het huis waar ik opgegroeid ben. Mijn lagere school. Mijn eerste huisje, waar ik met Mich woonde. Zó leuk!

    1. Aww wat een prachtige herinneringen he? Ik heb er een hoop in Leiden 🙂 Leuk dat je zo op die manier contact krijgt met iemand he..

  2. Ooooh zo leuk!! Ik hou zo van katjes <3 Als ik er eentje zie, moet ik altijd spontaan glimlachen. Kattencafés zijn dan ook heel erg leuk. Ik ging eens naar eentje in Budapest en ook in Gent.

  3. Ik ben helaas nog nooit in een kattencafé geweest, Lief is helaas allergisch voor katten dus die krijg ik sowieso niet mee, en alleen gaan vind ik toch nog wel een dingetje. En de mensen die eventueel wel mee zouden willen wonen zo ver weg :’)

  4. Dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt dus ik vind het heel fijn dat ik er via deze blogpost mee van kan genieten. Super dat jullie zo’n fijne dag hebben gehad in Leiden.

  5. Wat heerlijk, zo’n dag in Leiden! Ik blijf dat ook een fijne stad vinden. Ik wist helemaal niet dat er een kattencafé zit in Leiden. Het kattencafé in Amsterdam (Kopjes) heb ik wel al een paar keer bezocht. Heel leuk daar! 🙂 Sowieso is het natuurlijk nooit verkeerd om tussen de katten iets lekkers te eten en een kop thee te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *