Waarom ik wat minder met mijn blog bezig ben (en dit helemaal niet erg vind)

Ik gaf in mijn maandoverzicht van Mei al aan dat ik niet zo lekker in mijn vel zat. Niets ergs hoor, maar lichamelijk liep het allemaal even niet zo en ook mijn hoofd zat overvol. Er waren heel wat dingen vanuit werk waarover ik moest nadenken; mijn PDS speelde wat vaker op, had meer hoofdpijnen van de korte nachten door Noa zijn tandjes.. Alles samengenomen was het even tijd om de pas op de plaats te nemen.

Ik was wat minder op mijn blog, wat minder op social media en koos even wat vaker voor andere dingen.

Zodra Noa op bed ligt neem ik vaak eventjes tijd voor mezelf. Even wat dingen in huis aan kant (zoals de vaatwasser, aangezien dit met meneertje niet te doen is; die trekt alle borden eruit) en ga 9 van de 10 keer even ontspannen. Iets wat ik lastig vond in het begin wat er is in huis eigenlijk altijd wel wat te doen. Maar juist toen ik niet lekker in mijn vel zat besloot ik lekker deze tijd ook écht voor mezelf te reserveren. Vooral als ik een erg korte nacht had gehad door Noa met een paar uurtjes slaap. Tanden krijgen is een b*tch kan ik je vertellen.

Ik ben wat vaker aan het knutselen. De afgelopen weken maakte ik heel wat leuke DIY projecten en ben er nog met een aantal bezig. Het is fijn weer eventjes lekker crea-bea bezig te zijn.

Daarbij heb ik de leesflow weer te pakken. Hoewel ik heel wat nieuwe boeken heb liggen, grijp ik toch altijd weer naar de pockets van Nora. Ik ben er dus een aantal aan het herlezen die ik jaren geleden las. Erg ontspannend en fijn. Even mijn gedachten op 0. Zodra hij slaapt duik ik met mijn neus het verhaal weer in. Nog steeds vind ik haar boeken altijd zo fijn om te lezen. Ook neem ik nu in bed de tijd om eventjes wat te lezen, om zo wat meer tot rust te komen.

Schilderij via Otto.nl / Bekers van de Kwantum / Potten: Action

Ik dronk thee, wandelde soms eventjes buiten, nam een extra lange douche. Eventjes bezig zijn met selfcare, vooral dit naast het mama zijn en het werken. Het is een gekke periode; waarin ik voor mijn gevoel alleen mama ben en richting werk ga. Hoewel ik zeker geniet van de dagen thuis zijn ze soms best zwaar vooral na een korte nacht. Ik beantwoorde mailtjes, was soms achter de schermen bezig met samenwerkingen (en de leuke spulletjes die ik ervan kreeg) en bezig met Noa zijn verjaardagsviering. Ik probeerde me meer en meer te focussen op waar ik echt blij van werd.

Ondanks de vele op spelingen van PDS probeerde ik wel lekker in beweging te blijven. Zo genoot ik het Pinksterweekend van fijne wandelingen met Noa (ook gingen we voor het eerst naar de speeltuin met hem, super leuk!) en maakte een heuse ochtend skaterit. Heerlijk in het zonnetje, een aantal kilometertjes maken om vervolgens onder de douche te springen en te genieten (opgeladen) van de rest van de dag.

Ik merk dat ik mezelf weer aan het re-chargen ben wat erg fijn voelt. Dit was even wat ik nodig had en waar ik zeker de komende tijd meer mee bezig ga zijn. Vanaf 8 Juni krijgen we weer wat voor onze kiezen; het wordt weer wat meer ‘normaal’ Op werk ook hectische tijden wat maakt dat ik juist extra geniet van de fijne momentjes (met Noa) samen.

Hoe gaat het écht met jullie in deze tijd?

24 reacties op “Waarom ik wat minder met mijn blog bezig ben (en dit helemaal niet erg vind)

  1. Wat ben ik blij voor jou dat je terug wat meer aan lezen toekomt en dat je daarbij echt je gedachten even op nul kan zetten. Van zo’n momenten krijg je meer energie hé. Ik ben nog steeds aan het lezen maar merk dat het me veel moeite kost om de buitenwereld buiten te sluiten en weg te duiken in een boek. Ook bij het bloggen merk ik dat het me moeite kost om me te kunnen concentreren. Dus doe ik beide wat minder vaak, of vooral minder snel. Ik ben echter nog steeds teveel tijd kwijt met online ‘snel’ even iets opzoeken of voorbereiden dus daar moet ik echt eens werk van gaan maken.

    1. Ja heb echt door Nora haar boeken weer een beetje leesflow te pakken. Super fijn om eventjes te ontspannen; dat heb ik wel gemist de afgelopen tijden.

  2. Ja, die tandjes! Wat een ellende. Dochterlief kreeg ze tijdens onze verhuizing. Heb tollend op mijn benen ons nieuwe huisje opgeknapt destijds. Maar het gaat over, dus gewoon volhouden. En inderdaad tijd nemen voor jezelf en lekker rustig aan doen!
    Hier gaat het weer een klein beetje beter. Therapie van mijn verkering is weer een beetje begonnen en dat doet hem goed! En ik ga een dagje extra naar kantoor, samen met één collega. Dat was toch wel weer even wennen, zeg!

    1. Inmiddels gaat het met Noa stukken beter en heeft hij nu weinig last meer van zijn tandjes. Pfhoe, wat een opluchting. Gelukkig passeert alles gelukkig weer inderdaad 😉
      Fijn te horen dat de therapie wel aanslaat en dat er een start is gemaakt.

  3. Ik snap jouw gevoel heel goed. Ik heb een werk en tot de opvang weer begon voelde ik mij niks anders dan mama. Opladen door tijd voor jezelf te nemen is zo lastig met zo weinig tijd alleen, maar o zo belangrijk. Ik hoop dat je dat komende tijd wat meer kan doen. Je blog komt dan vanzelf wel weer hoor!

  4. Wat mooi dat je echt even naar je hoofd en lichaam luistert en tijd neemt voor jezelf, dat is onwijs belangrijk. Hier is het de afgelopen dagen crisis in mijn koppie, maar ook dat gaat weer voorbij.

  5. Wat goed dat je zo voor je zelf zorgt en lekker geen druk voelen van je blog hoor. Hier gaat het oprecht wel prima. Een beetje gaar van het thuiswerken, maar verder niks te klagen 🙂

    1. Dat voel ik ook zeker nooit, druk van mijn blog 🙂 Niet voor niets gewoon een fijne hobby die ik zelf kan indelen hoe ik wil 😉
      Fijn te horen dat het goed gaat!

  6. Ik vond het de afgelopen weken soms best wel pittig waarbij ik regelmatig het gevoel had dat de winterdip me alsnog had ingehaald. Inmiddels gaat het weer een stuk beter, heb ik weer energie en is er weer balans tussen thuiswerken en op kantoor. Ook het feit dat we weer wat meer dingen kunnen ondernemen, geeft me energie want steeds hetzelfde rondje lopen is op den duur ook wel erg vermoeiend.

    1. Fijn te lezen dat het een stuk beter gaat. Die energie mis ik nog ergens dus hoop binnenkort me weer wat meer opgeladen te voelen.

  7. Wat goed dat je luistert naar waar je behoefte aan hebt en daaraan toegeeft door even wat minder te bloggen. Een pas op de plaats is soms hard nodig. Ik merk dat ik de laatste tijd ook echt de knutselzin weer te pakken heb. Soms heb ik daar ook even wat meer behoefte aan dan aan bloggen. Maar ik moet zeggen dat ik mijn blog in deze coronatijd juist wel een fijne uitlaatklep vind. Ik zie op dit moment vrijwel alleen mijn vriend live en mis het face-to-face-contact met andere mensen soms best wel. Dan voelt mijn blog als een fijne manier om toch in contact te blijven met anderen.

  8. Hier gaat het echt heel goed! Ik ben juist op blog, ben archieven aan het verwerken op blog van 2 jaar terug toen ik er even niet was, hahahaha Ik haak, ik ben druk met de huishouding, zometeen weer even een was draaien, bla… regen op komst, ook lekker.

    Laaksum, lekker gezwommen daar in open water, zo heerlijk!

    Wij komen de dagen wel door, en ze gaan sneller dan normaal lijkt wel. Natuurlijk mis ik mijn dochter en kleinzoon, mijn ouders, tegelijk weet ik, komt dat snel genoeg ook wel weer op gang.

    X

  9. Ik blog gewoon wanneer ik tijd heb, er zin in heb en inspiratie heb. Het is dus gewoon onregelmatig, maar ja dat is dan maar zo. Ik heb een eigen bedrijf wat tijd kost en nog 100 andere hobby’s waarmee ik bezig wil zijn 😛

  10. Dat herken ik van die nieuwe boeken maar dan toch teruggrijpen naar oude boeken die je al las. Ik ben nu ook veel van die pockets aan het lezen maar dan op mijn e-reader. Heb nochtans ook genoeg nieuwe boeken staan 😛
    Fijn om het digitaal wat rustiger aan te doen denk ik. Goed voor jezelf zorgen hé! Ik ga trouwens een dezer eindelijk je mail eens beantwoorden (echt erg dit!).

    1. Nu een nieuw dilemma.. Ga ik voor een nieuw of oud boek… ^^
      En je mail ga ik deze week terug beantwoorden <3

  11. Bloggen is superleuk! Ik zit er momenteel ook mee hoor, ik wil gewoon wat meer offline leven i.p.v. veel tijd achter de computer door te brengen.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *