DIY projecten | Geboortekist, Buggyboekje koord, hartje en IJsstokjes Kat

Een aantal producten zijn ter beschikking gesteld door My Little Buddha

De afgelopen tijd ben ik heerlijk bezig geweest met weer een aantal DIY projecten. Super fijn om weer creatief bezig te zijn en mijn hoofd op deze manier even leeg te maken. Ik had er de afgelopen tijd gewoon even geen zin in en vond het dan super fijn dat ik de crea-bea flow weer te pakken had. Ik heb het zeker wel gemist. Ik laat jullie graag 3 DIY projecten zien die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.

Geboortekist

The making of…
Ik wist al toen Noa geboren was dat ik graag een geboortekist wilde maken voor zijn eerste spulletjes. Uiteraard zitten er veel van zijn eerste spulletjes in het DIY geboortebord, maar zo’n kist leek me wel een prachtige toevoeging. Ik was dan ook wat blij toen ik alle benodigde spulletjes ervoor in huis had en eindelijk ermee kon starten.

Gebruikt: Houten kist (Lobbes.nl), Decoverf (Action) Schuurpapier, naamsticker MyLittleBuddha / Door bewust bloggen is de 2de naam van Noa niet zichtbaar op deze geboortekist (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Ik ben dus heerlijk bezig geweest om hem te schuren, te verven (de deksel) en de mooie naamsticker erop te krijgen. Deze naamsticker is dezelfde die groot op zijn muur in de kamer hangt. Ik ben zo blij met dit mooie lettertype, dat ik zeker deze op de kist wilde hebben: in het groot bovenop en in het klein voorop met daarbij nog zijn geboortedatum.

Het resultaat…

Door bewust bloggen is de 2de naam van Noa niet zichtbaar op deze geboortekist (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Op Moederdag heb ik de kist geheel ingeruimd. En ach wat een prachtige herinneringen liggen er nu in. Het lijkt allemaal alweer zo lang geleden, terwijl het nog niet eens een jaar terug is. Bizar om te zien wat de tijd met je doet. Hij staat nu nog in zijn kamer, maar zodra hij wat ouder wordt krijgt deze zeker een mooi plekje in onze slaapkamer.

Nog steeds ben ik ook erg blij met onze gekozen naam/namen. Het is best samen even puzzelen omdat je gezamenlijk tot een naam moet komen. Deste bijzonder was het dat we de dag na de 20 weken echo beide namen al gewoon hadden voor ons wondertje. Telkens als ik zijn naam (en combinatie ervan) zie maakt m’n hart een sprongetje. Het is een super fijne keuze (ondanks dat we er geen H achter hebben, wat meestal voor een jongen is) en past helemaal bij ons en de kleine man. Binnenkort weid ik er een artikel aan, zijn naam en zullen de prachtige onderstaande naamblokjes zeker hierin terug komen.

Blokjes via MyLittleBuddha

Zo leuk, aangezien deze blokjes geheel naar wens te personaliseren zijn, ze zelfs een lampje met naam hebben en naamslingers en allerlei soorten stickers & posters. Zo heb ik er ook een tijdje terug een poster besteld voor mijn lieve vriendinnetje, die trouwde in een old timer. Deze is geheel met haar datum, naam maar ook de precieze kleuren aangepast. Ze was er super blij mee en het was fijn zo’n persoonlijk cadeau te geven. Neem zeker, ook voor de overige producten een kijkje op MyLittleBuddha.

Buggyboekje koord

Ik kreeg van mijn ouders een Buggyboekje, super leuk aangezien Noa zoals jullie weten fan is van lezen. Echter zat er een lelijk plastic riempje aan om hem vast te maken. Deze hadden mijn ouders er dus afgehaald. Aangezien het handig is het boekje aan de wagen te kunnen maken besloot ik zelf een koord te maken van kralen. Noa is er erg blij mee en stop het koord maar wat graag in zijn mond, om daarnaast te bladeren in zijn fijne boekje. Echte ideaal als je aan het wandelen bent.

Gebruikt: DIY kit (AliExpress) Buggyboekje: Gekregen ouders

Het resultaat…

Door bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Hart met verf

Mijn schoonouders kregen een nieuwe woning. Ik besloot met Noa een mooi hart te verven; verven waarbij hij geen vieze handen kreeg. Op het hart maakte ik kleine stipjes met verf, doorzichtig folie eroverheen en hij kon lekker met zijn handen eroverheen gaan. Het resultaat is erg leuk geworden. NOTE: Ik heb het adres, de namen en veel woon plezier er nog op geschreven echter hier niet zichtbaar i.v.m. bewust bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Door bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

IJsstokjes Kat (@ work)

Aangezien alles op werk even anders liep door Corona leek het me fijn naast alle administratie en rompslomp lekker creatief bezig te zijn. Ik maakte en voorbeeldje van ijsstokjes om met de kids, zodra alles weer wat meer ‘normaal’ zou worden kon gaan maken. Het was een heel werk en ben er een aantal dagen (paar uurtjes per keer) mee bezig geweest. Het was even zoeken maar als je eenmaal de slag te pakken hebt…

Het idee? Je legt de ijsstokjes over een geometrisch figuur neer, en lijmt deze aan elkaar. Je kan allerlei verschillende maten en ook geometrische vormen vinden op internet. Ik zag deze ‘rage’ op een Action Facebook pagina en het leek me leuk dit te gaan doen.

Gebruikt: IJsstokjes, lijmpistool, schaar, spuitbus/verf en geometrisch figuur

Het resultaat…
Hallo kat! Ik heb hem nadat hij geheel was gedroogd en ik de lijmresten had weggewerkt, gespoten met een grijze spuitbus van de Action. De kinderen vonden hem leuk en binnenkort wil ik (maar dan met houtlijm want zo’n lijmpistool is best heet heb ik ondervonden) maken. Ik heb me er in ieder geval heel wat uurtjes mee vermaakt.

Wat is het laatste dat jij hebt geknutseld?

16 reacties op “DIY projecten | Geboortekist, Buggyboekje koord, hartje en IJsstokjes Kat

 1. Wat Super leuke en mooi geworden.
  Voor mijn zoon (10j) heb ik een mega doos waar alles van zijn geboorte der in zit dat ik wou dat hij dat kreeg en alles van zijn tekeningen maar ook vrienden die ik voor hem heb geschreven. Want je weet nooit waneer je der niet meer bent. Zo heeft hij dingen van zijn geboorte en zo verder.

 2. Hehe, eindelijk de tijd gevonden om hier weer even wat blogposts bij te lezen en reacties achter te laten. Wat een mooie dingen heb je gemaakt. Die geboortedoos vind ik heel knap geworden. Zowel de kleur, als het bekende lettertype … echt super mooi. Ook de kat vind ik heel chique. De boekenketting is dan weer super handig want nu moet je niet telkens stoppen tijdens een wandeling om keer op keer dat boekje op te rapen. ๐Ÿ™‚

 3. Wat een hoop creatieve projecten heb je gehad. Ik heb van de week nog foto’s gemaakt met een mede-fotograaf. Dat was erg gezellig! Komende week de foto’s maar eens bewerken.

 4. Die kat is echt super leuk geworden! Zo’n herinneringen- / geboortedoos wil ik ook graag maken als ons kindje geboren is. We hebben er nu ook eentje staan voor vb geboortekaartjes, tickets van de cinema, … Lijkt me fijn om dus ook zo’n doos voor de baby te hebben.
  Ik heb al mega lang niet ge-diy’d eigenlijk. Mijn laatste projectje is het borduren van een jeansbroek maar het ligt wat stil. Heb er niet zoveel zin in en ik pas toch niet in de broek nu, haha :p

  1. Kan me voorstellen dat je die broek dan liever maakt als je hem past ๐Ÿ˜‰
   Ja is echt heel erg leuk hoor zoiets te hebben voor baby <3 Om alle dierbare spulletjes in te bewaren.

 5. Die kat is erg leuk! Eigenlijk is alles wat je gemaakt hebt leuk! Ik heb vanmiddag weer een windgong van schelpjes gemaakt. De vierde alweer. Het begint een afwijking te worden.

 6. Wat gaaf zeg, die kat! Echt een leuke bezigheid en ook nog eens heel mooi gemaakt! Die geboortekist is ook iets heel moois en bijzonders om te hebben. En natuurlijk extra bijzonder dat je die op Moederdag hebt ingeruimd met Noa als bijna 1-jarig mannetje om je heen ๐Ÿ™‚

 7. Fijn dat je weer in de flow zit! Je hebt heel toffe dingen gemaakt. Ik vind die ijsstokjesfiguren inderdaad erg leuk. En dat verven zonder vieze haden heb je ook echt superslim bedacht!

 8. De kat is echt gaaf geworden Sas! Prachtig, de rest ook, en handig van het plastic met schilderen van Noa… lol.. je moet er even opkomen!

  wat is het laatste hier, nou op het moment kun je dat zien op mijn IG account natuurlijk, de gehaakte mandala’s en inmiddels heb ik al een kleintje af, denk ik… voor een kleiner raampje, en ben ik gestart aan een grotere weer voor op de slaapkamer hier. Bij liefste, in lavendelpaarse tinten ๐Ÿ˜€

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *