Throwback | 11 jaar aan het bloggen: Remember…

HAPPY BLOGaversary! 11 jaar geleden startte ik met dit domein. Een jaartje ervoor blogde ik op web-log.nl. Al ruim 12 jaar aan het bloggen dus🎉🎊 En wat heeft het bloggen ook een transformatie begaan in deze jaren! Postte je eerst artikelen over wat je ging doen, keek je niet naar SEO en of het eigen afbeeldingen waren of niet en had bijna niemand een blog. Dit is toch wel heel erg veranderd. En met mijn blog ben ik mee veranderd. Gegroeid. Vandaag is dit mijn 2,311ste artikel die ik al deze jaren met jullie deel. Wauw.

Nog steeds met heel erg veel plezier deel ik van alles via mijn persoonlijke lifestyle blog. Van eigen persoonlijke artikelen, lijstjes, samenwerkingen met bedrijven tot fotodagboekjes per maand. Het is lekker divers, persoonlijk en helemaal Sas. Nog steeds voel ik me ontzettend hier op mijn plek en ben nog altijd erg blij met mijn blognaam.

Throwback | 11 jaar aan het bloggen: Remember…

Nu ik al 11 jaar hier blog neem ik jullie graag mee op een trip down memorylane… Ik ben erg benieuwd of je de onderstaande artikelen, blog layouts of projecten je je nog kan herinneren.

Herinneren jullie nog..?

…mijn aller eerste blogpost?
Geplaatst op 17-01-2009, toen wij 2.5 jaar samen waren? Inmiddels zijn we alweer 12.5 jaar samen, wauw waar blijft de tijd. Het is al zolang geleden dat het plaatje van het artikel ook al verdwenen is haha.

…mijn introduceer jezelf artikel?
Ik heb een speciaal artikel gemaakt ‘Introduceer jezelf’ waarbij bloggers iets kunnen vertellen over zichzelf. Hier hebben al 186(!) bloggers op gereageerd. Zo leuk om jullie op deze manier te leren kennen. Heb je hem nog niet ingevuld? Het lijkt me leuk wat meer over mijn lezers te weten te komen.

…mijn #plukhetgeluk project?
Een geluks projectje waaraan 47(!) bloggers meededen. Lees hier alle posten van mijzelf en linken naar de deelnemers. Ik ben echt heel erg trots op dit project en dat er zoveel bloggers blij van werden.

Waarom dit project? ‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Pluk het Geluk.

…de rubriek Dromen is het halve werk?
Ik maakte een rubriek over dromen, die zijn uitgekomen of die je juist had. Hier kan je een samenvattingspost lezen over de vragen en de deelnames van bloggers. Het was super leuk de diverse inzendingen te krijgen van dromen die al waren uitgekomen of die nog moesten uitkomen. Van emigreren, life coach, verbouwen en vinden van een droomhuis tot het uitgeven van een boek…. van alles kwam voorbij.

Daarbij deed ik ook nog een interview reeks op mijn blog over droombanen. 22 bloggers (23 als je mezelf meetelt) deden hieraan mee en beantwoorden vragen over de baan van hun dromen die ze al hadden of juist wilde bemachtigen.

Herinneren jullie nog..?

…artikel over de jaren ’90?
Ook alweer een oud artikel dat ik met veel plezier maakte over de jaren ’90. Een veel gelezen artikel die puur gaat over de nostalgie van mijn jeugd. van annemaria KOEK KOEK, leuke tv programma’s, SNAKE op je telefoon tot het verplicht op school schrijven met vulpen… IK WAS ERBIJ 😉

…mijn TGIF posten?
Elke Vrijdag maakte ik een Thank God It’s Friday artikel. Dingen waar ik van hield, wat me bezig hield en dingen die ik graag met jullie deelde. Dit was in 2015 en ben ik mee gestopt nadat ik met de maandrubrieken ben begonnen. Lees hier alle TGIF posten.

…mijn oude blogheaders?
God wat heb ik in al die jaren een hoop layouts maar ook blog header gehad. Even een throwback naar mijn oude headers. Kennen jullie de onderstaande nog?!

Ik nam een duik in mijn archief en vond zeker nog heel wat oude blog headers. Super leuk om deze zo terug te zien. Daarbij ben ik erg blij met mijn custom made header die ik nu al tijden bovenaan mijn blog heb staan.

…het feit dat ik om de haverklap mijn blog layout veranderde?
De laatste jaren is het wat rustiger, maar manman wat een hoop layouts heb ik gehad in korte tijd. Ik was snel dingen zat en vond het super leuk achter de schermen me bezig te houden met css in layouts om ze zo helemaal eigen te maken.

…een aantal redenen waarom werken met kinderen zo leuk is?
Deze blogpost over het werken met kinderen is het best gelezen artikel áller tijden. Via heel wat zoektermen komt men op dit artikel terecht. Mensen willen weten of het werken met kinderen leuk is. Ik kan daar een volmondig JA op antwoorden.

Herinneren jullie nog..?

…mijn 2 persoonlijke posten over dyscalculie?
Ik was best wel huiverig om deze 2 artikelen te delen aangezien ze erg persoonlijk waren. Door bewust bloggen staan ze nu achter een wachtwoord maar lange tijd hebben ze ‘open’ gestaan. Dyscalculie is iets waar ik altijd tegen aan loop en nog steeds last van heb. Wel heb ik mezelf wat foefjes aangeleerd zodat dingen wat makkelijker zijn geworden. Ik was super verbaast over de reacties aan herkenning die ik kreeg en ook mijn inbox stroomde vol. Het was mezelf bloot geven maar uiteindelijk zijn dit zeker wel artikelen waar ik erg trots op ben.

‘Dyscalculie is een rekenstoornis. Het woord dyscalculie komt uit het Grieks en Latijn en betekent: slecht kunnen rekenen. Dyscalculie komt ongeveer even vaak voor als dyslexie, echter wordt deze aandoening minder erkend terwijl het net zo storend is voor een persoon als iemand met dyslexie.

…het artikel over het voeren van eekhoorntjes in Centerparcs? (en trouwens ook in Londen)
Toch blijft dit wel een hoogtepunt hey. Eekhoorntjes voeren in Centerparcs. Hoe tof is dat?! Daarna lukt dit me nogmaals in Londen. Ik geniet nog steeds van de foto’s en filmpjes die ik ervan heb. Want hey, hoe vet is het dat je kan zeggen je lievelingsdier gevoerd te hebben.

…het artikel over onze reis naar Londen en hoe deze een onverwachte wending nam?
Ik genoot super in Londen, een stad waar ik mijn hart heb verloren. En hoe bijzonder deze reis was, maakt het einde ook wel duidelijk. Ik deelde met jullie dat een dag na terug komst ons appartement na 1 jaar(!) wachten verkocht was onder voorbehoud. Bizar hoe snel het ineens ging en dat terwijl ik met mijn hoofd nog in Londen zat. Zo onwerkelijk allemaal, kan me ook niet meer voorstellen dat we daar hebben gewoond nu we al ruim 3 jaar onze droomwoning hebben.

Binnen een maand verkochten wij ons appartementje en kochten we ons huidige huis. In 3 maanden tijd moest alles geregeld en verhuisd worden. Een chaos maar het was het zó waard.

Foto’s van ons appartmentje gemaakt voor FUNDA verkoop door professionele fotograaf.
Een deel van onze huidige woonkamer / Lampen: Directlampen.nl – Meubels: Home Budget Store – Schilderij: drukbedrijf.nl

…de post waarin ik aankondigde zwanger te zijn?
Wat recentere artikelen waren toch wel waarin ik jullie vertelde over ons lievelingsvooruitzicht van 2019: wij waren in verwachting! Het voel bijna als de dag van gisteren en aan de andere kant alweer een héle tijd geleden. Ik weet nog dat ik het echt wel een beetje spannend vond om dit zo online te delen, het werd dan toch een stukje echter. Daarbij waren we erg voorzichtig en deelde het nieuws online toen we ruim 13 weken zwanger waren.

Daarbij deelde ik ook ons persoonlijk verhaal over onze weg naar deze zwangerschap. Iets waarover ik altijd erg open ben geweest (maar helaas door omstandigheden achter een wachtwoord staat). Ik kreeg veel reacties hierop, ook privé in mijn inbox van bloggers die het herkende of zelf in deze periode zaten. Ik vond het mooi om op deze manier ons verhaal te delen.

Oh en hierbij moet natuurlijk ook het artikel waarin ik vertelde dat Noa geboren was ♥ Een dag met een gouden randje.

En? Welke van het bovenstaande herinnerde jullie je nog?

Ik ben erg benieuwd hoelang jullie mijn blog al volgen (ongeveer) Laat het achter in de comments!

Artikel idee

About the Author

30 Comments

zwartraafje

Ik weet nog steeds niet exact hoelang ik je ondertussen al volg maar vermoed dat het behoorlijk lang is vermits ik de hele tijd vol herkenning zat te knikken terwijl ik deze blogpost las. Van je verschillende headers (op 1 of 2 na) tot je rubrieken. Ik vond het in het begin heel grappig dat je zo vaak van lay-out veranderde maar dat is normaal hé. Je zoekt tot je iets gevonden hebt dat helemaal bij je past. Zelf had ik het geluk dat ik die lay-out vrij snel ontdekt heb.

Reply
SAS

Dankjewel. Gelukkig zonder veel moeite want na al die jaren is het nog zeker een fijne hobby waar ik veel plezier aan beleef.

Reply
Nicky

Gefeliciteerd met je jubileum! Heerlijk toch om zo’n archief te hebben van je eigen leven! Ik vind het vooral leuk dat ik al zolang mee lees dat het net is of ik je ‘in het echt’. En ik heb (bijna) alle mijlpalen voorbij zien komen. Van een flat, naar een huis. De geboorte van Noa. Vooral dat laatste vond ik erg leuk om ‘van dichtbij’ mee te maken.

Reply
Darina

Gefeliciteerd met zo’n mooie mijlpaal. Ik denk dat ik je nu zo vier jaar volg en herken de layouts en een aantal artikelen. Een mooie terugblik!

Reply
lisa bouw

Ik heb net je blog ontdekt en hij is echt heel leuk. De manier hoe je schrijft is heel erg fijn om te lezen. Ga zo door!

Reply
Rianne

Wat ik zo herinner? Het verkopen van de flat, de zwangerschapsaankondiging, het veranderen van je blog layout. Ik herken een aantal van de oude headers.

Hoe lang ik je al volg? Ik ben zelf in december 2011 begonnen met bloggen… Ik vermoed vanaf januari 2012 dus. Ook al een behoorlijke tijd dus.

Gefeliciteerd met je jubileum!

Reply
Louise

Gefeliciteerd met zo’n mooie mijlpaal! En wat een leuke trip down memory lane. Ik volg jou ook al heel lang, ik geloof van net voordat je ging trouwen 😀

Reply
Simone

Het meeste herinner ik me zeker nog! En natuurlijk herinner ik me je zwangerschapsaankondiging nog als de dag van gisteren <3

Reply
Tineke

Het zegt mij niet allemaal meer wat. Ik ben een hele poos gestopt met bloggen en blogs volgen en kom er nu weer in. Jouw blog is wel een hele poos een van mijn favorieten geweest. Ik ga je weer volgen.

Reply
Els

Wow, da is een hele tijd en ik denk dat ik je ook al een hele tijd vol 🙂 . Veel dingen herken ik nog 🙂 . Vooral de mooie vormgeving wissels.

Reply
Irene

Zo leuk, deze blogpost… Ik heb je inmiddels ook toegevoegd aan mijn Blogroll…. 🙂 Enneuhm… gefeliciteerd met je jubileum.

Reply
Amy

Gefeliciteerd met je blogverjaardag Sas! Ik volg je inmiddels al heel wat jaren (Een jaar of 5,6?) en deed ook mee aan jouw Pluk het geluk project. Dat was echt heel leuk! Heb ook het gevoel dat ik je ondanks jouw bewuste bloggen toch best aardig heb leren kennen door de jaren heen. Keep on going, ik volg je graag! 😊

Reply
SAS

Leuk om te horen, juist omdat het bewust bloggen met een persoonlijk blog soms best wel lastig kan zijn 😉

Reply
Sofie

Wow!! Proficiat 🙂 Ik blog zelf 5 jaar dus het zal iets langer zijn dat ik je blog volg, vermoed ik. Ik heb wel eventjes een periode gehad waarin ik veel minder blogs volgde.

Reply
Annelies

Ik blog zelf bijna 5 jaar en denk dat jij toch 1 van de eerste bloggers was die ik ben beginnen volgen toen ik zelf begon.
Fijn overzicht heb je gemaakt!

Reply
Jenn

Leuk, veel herinner ik me nog! Ik keek even terug bij je introductieartikel, en daar reageerde ik eind 2011 zie ik. Toen schreef ik dat ik je ongeveer een week volgde, dus ruim 8 jaar inmiddels 🙂

Reply
Mirjam

Wauw, wat een mijlpaal: gefeliciteerd! Ik ben je nog maar recent gaan volgen en hoop de volgende mijlpalen mee te beleven 🙂
Zelf begon ik mijn eerste blog een jaar of 8 geleden, maar die heb ik opgeheven. Twee anderen volgden en op de laatste ben ik nu iets meer dan 2 jaar actief en daar hoop ik ook de 11 jaar (of meer) mee te behalen 😉

Reply
Anne

Ah, wat leuk om te lezen zeg! 12,5 jaar is ook echt al een lange tijd. Ik blog inmiddels bijna 8 jaar op mijn blog, maar heb heel veel oude posts op privé gezet omdat ze nog zijn van toen ik samen was met mijn ex. Dat voelde een beetje raar om nog online te hebben staan. 😉

Reply
SAS

groot gelijk 😉 Ik heb zelf ook een opruiming gehouden, aangezien ik de eerste jaren niet bewust blogte. Dus heb van alles gedelete of achter een wachtwoord gezet.

Reply
Romy

Wat een geweldig mooie mijlpaal! En zo leuk om een trip down memory lane te maken met deze artikelen. Je alleroudste artikelen kende ik nog niet, net als een aantal van de headers die je laat zien. Superleuk om zo terug te blikken en ook voor jezelf om terug te zien hoe jij en je blog zijn veranderd!
Op naar nog veel meer jaren blogplezier! Ik volg je nu volgens mij een jaar of 3,5 of 4 en hoop zeker nog vaak van je mooie artikelen te kunnen genieten 🙂 Ik lees je artikelen altijd met heel veel plezier.

Reply
Audrey

Ooo, wat leuk dit! Ik herinner me echt nog een heleboel. Ik kan me herinneren dat ik je blog een jaar of 5/6 geleden regelmatig las, en toen een tijdje niet (geen idee waarom), en toen vond ik je op een gegeven moment weer terug. En dat terwijl je nooit weg bent gegaan hier, haha. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

Reply
Evelyne

Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik volg je al bijna 5 jaar (Dit jaar blog ik 5 jaar!!) en blijf je met heel veel plezier volgen

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *