3 jaar in ons droomhuis | Waar ons huis woont TAG

Hiephiep… Alweer 3 jaar geleden dat we onze sleutel in handen kregen van ons droomhuis. Alles ging 3 jaar geleden in een sneltreinvaart na een trip naar Londen en al die jaren wonen we hier echt fantastisch. Nu helemaal als gezinnetje ben ik extra aan het genieten van de grote, ruime woning, de omgeving en natuur en de rust die dit dorp heeft. Ik vind het super fijn om in een dorp te wonen en geniet dan ook elke dag weer van deze fijne plek: dit is thuis! Ik sta er dus graag even bij stil met de ‘waar je huis woont’ tag. Deze vul ik uiteraard bewust in, dus mijn woonplaats zal niet herkenbaar zijn.

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?
Nogmaals: uiteraard ga ik hier geen naam noemen waar ik woon, i.v.m. bewust bloggen. Wat k wel kan zeggen is dat het een erg fijn dorp is, met een klein winkelstraatje en met de auto ben je zo weer bij de grotere steden. Ook onze familie is op 20 minuutjes afstand. Ik ben hier in de buurt geboren, en heb eigenlijk altijd in de stad gewoond. Dit is dan ook echt een droom: zoveel natuur rondom onze woning. Ik wandel er graag met Noa en maak prachtige skate ritten.

2. Voel je je hier thuis? Waarom woon je hier (niet) graag?
Ik voel me hier zeker thuis! Het is heerlijk rustig en gemoedelijk. Tijdens een wandeling naar de winkels heb ik al een praatje gemaakt met een aantal mensen, mensen die je begroeten en het is een beetje ons-kent-ons. Heel erg fijn en vooral niet zo op de bemoeizuchtige manier. Daarbij hebben we fijne buren in de straat en wat ik al aangaf is de natuur hier prachtig. Ik woon op een paar minuten afstand van de polders, heb een prachtig park nabijgelegen en in onze straat zit zelfs een kleine dierenweide. Het is een heerlijke plek om te wonen, helemaal nu we Noa hebben.

Wandelen met Noa

3. Wil je hier blijven wonen?
Ja, dit is wel het huis wat we voor de komende tig jaren hebben gekocht. Het is steeds meer ons huis geworden door allerlei aanpassingen zoals de steenstrip muur in de woonkamer of onze achtertuin verbouwing.

4. In wat voor soort huis woon je?
Wij wonen in een rijtjeshuis; eengezinswoning van 130 m2. We hebben een voor en achtertuin en 3 verdiepingen. Deze telt beneden de woonkamer, keuken, gang, wc: boven Noa zijn kamer, slaapkamer, badkamer en extra kamertje (opslag) en boven nog een overloop met de wasmachine/droger en knutselspullenkast en een ruime zolder waar M. zijn kamer is en mijn boekenkast staat. We hebben lichte kleuren in huis (die er al op zaten toen we hem kochten) en zelf nog wat muren bruin geverfd.

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan jouw woonplaats?
Het leukste vind ik toch wel de natuur. Als je uit de stad komt ben je dit helemaal niet gewend. Ik hou ervan om heerlijk met Noa te kunnen wandelen (heb er dan ook extra van genoten in mijn zwangerschapsverlof) en kijk ernaar uit weer te kunnen doen in de zomer. Daarbij vind ik het skaten in de polders erg fijn. Het maakt mijn hoofd leeg en zorgt voor ontspanning. Ik voel me hier gewoon thuis.

Het aller stomste is toch wel de afstand van onze familie, dit is maar 20 minuutjes maar ik breng Noa 3x per week in de middagen bij oma. Dit maakt dat ik (tussen werk-oma-naar huis) ruim een uur reistijd heb. Ik begin alle dagen laat, maar ben dus hierdoor ook extra laat thuis. Dat is zeker even wennen. Ook hebben we maar 1 winkelstraatje waar ik een drogist mis. Als ik dus wat wil halen moet ik dit van te voren bedenken als ik op werk ben (daar zit het om de hoek) of ik moet met de auto naar een plaats hiernaast om het te halen.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?
Ik zou nooit hebben gedacht in dit kleine dorpje te gaan wonen, maar we zijn toch echt voor dit huis gevallen. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt, aangezien dat ook nog maar de vraag is als je van stad naar dorp verhuist. Ik ben erg fijn hier en wil hier zeker mijn hele leven wel wonen. Welke andere plaats dan waar ik nu woon ik zou willen wonen? Dit zou dan toch echt Londen zijn, maar emigreren gaan we toch niet doen 😉

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?
We hebben hier erg weinig qua hotspots haha. Er zit wel een fijn café waar ik wel eens met vriendinnen afspreek om heerlijk te lunchen. Je zit dan heerlijk aan het water en kan genieten van een drankje.

Waar woon jij en ben je blij met waar je woont?
Waarom wel of niet? En waar zou je graag willen wonen? Ik ben erg benieuwd dus laat het achter in de comments…

Artikel idee

14 reacties op “3 jaar in ons droomhuis | Waar ons huis woont TAG

 1. Huh, drie jaar al? De tijd vliegt echt zo snel voorbij. Ik herinner me heel jullie zoektocht nog alsof het nog maar net achter de rug is. Net als jij wonen we in een dorp met een goede verbinding naar de stad toe. Dus we kunnen genieten van de rust en natuur in een gezellig dorp met voldoende supermarkten en kunnen vrij makkelijk naar de stad toe wanneer we iets nodig hebben dat hier niet te vinden is.

 2. Leuk om te lezen! Ik ben heel blij met waar ik woon, aan de rand van het dorp, natuur om de hoek maar qua winkels wel alles binnen bereik. Niet echt sociale controle maar wel gewoon leuk contact met de buren. Vroeger wilde ik graag in het centrum van een stad wonen, maar daar moet ik nu eigenlijk niet meer aan denken.

 3. Morgen verhuizen we offically, maar ik ben nu al zo happy in onze nieuwe woonplaats en woning. Ik moet nog echt mijn draai gaan vinden daar, maar dat komt wel goed!
  Misschien moet ik deze tag even opslaan voor over een half jaar. Leuk om het dan zelf in te kunnen vullen.

 4. Leuk om te lezen! Ik woon in een stadje in de Randstad maar woon niet in het centrum maar vlakbij de natuur. Ideaal! Voorlopig gaan we ook zeker niet weg 🙂

 5. Ik woon in een heerlijk appartement in een kleine stad. Alle voorzieningen en leukigheidjes vlak in de buurt.
  Als ik ga verhuizen is het om kleiner te gaan wonen, niet om naar een andere buurt / stad te trekken.

 6. Ik denk nu aan het programma voor hetzelfde geld…. op maandag avond rtl4…. van stad naar landelijk gaan wonen.

  Nu wil ik dat al vanaf dat ik klein ben, echt… omdat we een caravan in Ermelo hadden, midden in de bossen, later werd dat Drenthe, Zuid Limburg is voorbij gekomen als ideaal, en ja nu dan? Ik heb geen idee waar ik heen zou willen, ja Friesland is het nu, whahahahaha

  Maar ik zit nog even vast in Almere, komt goed, ooit 😉 Dennis en de vrije geesten, op sbs6, weet alleen de dag niet… van uitzending, soms moet je gewoon echt springen!

  X

 7. Ik woon in een klein dorp. 1800 inwoners, weinig te beleven. Zou eigenlijk liever in een stad wonen. Weet wel dat ik manlief dan niet meekrijg.

 8. Jullie hebben een super leuk huis, dus snap dat jullie daar voorlopig wel goed zitten. Lijkt me een hele fijne gedachte. Wij wonen nu in Nieuwegein en voelen ons daar niet helemaal thuis. Daarom zijn we ook op zoek naar een huis in een dorp, met veel natuur en RUST. Lijkt me heerlijk 😀

 9. Heerlijk om zo lekker te wonen. Zoals je weet ben ik van Breda naar Amsterdam verhuisd. En toen naar Heemskerk. Ook een dorp. En ik vind het zo fijn hier! Onze hotspot is toch wel de zee, het strand en de duinen. Geweldig dat ik daar zó naar toe kan fietsen! We hebben ook nog 2 kastelen, een leuk centrum met veel winkels en horeca. We hebben een zwembad, een manege en een sauna. Er is een geweldige markt iedere week en er wordt van alles georganiseerd. Ik lijkt de VVV wel, haha! Toen ik Amsterdam woonde, had ik wel eens heimwee naar Breda. Nu niet meer. Ik vind het heerlijk hier.

 10. Wat mooi om te horen dat je met zo veel plezier in dit huis en in dit dorp woont! Het klinkt echt als een fijne plek om te wonen en om Noa te laten opgroeien. En nadat ik je huis laatst had gezien, kan ik me al helemaal heel goed voorstellen dat je jezelf hier nog wel tig jaren ziet wonen <3 Op naar nog veel meer jaren woonplezier!
  Ik woon zelf in een dorp naast het dorp waar ik ben opgegroeid en vind het ook een superfijne plek. Er is water, er zijn leuke winkels en restaurantjes, de mensen zijn fijn en alles is dicht bij – ook mijn ouders.

 11. Leuke tag! Ik ben heel blij om in dit huis te wonen. Ik wilde per se in het dorp blijven wonen waar mijn ouders ook wonen. Het is een fijne plek met volop natuur, en met het oog op de toekomst vind ik het ook heel fijn dat zij zo dichtbij wonen. We zitten trouwens ook niet al te dicht bij elkaar – er zit 1 km en een grote weg tussen. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *