Waarom de jaren 90 zo leuk was om in op te groeien

 photo pokemon_by_artisticyeh001-d2pm8nh_zps5fc23977.jpg

Wat ben ik blij dat ik in de jaren 90 ben opgegroeid. Als je ziet wat de jeugd van tegenwoordig allemaal heeft en vooral wat er uit hun monden komt ben ik blij dat ik een generatie eerder ben geboren.

Jaren 90 kinderen keken vol plezier naar Samson & Gert (als je het nu over een Vlaams sprekende hond hebt kijken ze je waarschijnlijk raar aan), Bassie & Adriaan, DinoBabies, Boes Boes, Dommel, David de kabouter, Vrouwtje Theelepel, Inspector Gadget met z’n waanzinnige Go Go Gadget Arms, Seabert, Toa Toa, Ducktales en Ovide. Wat waren dat nog leuke programma’s. Om nog maar te zwijgen over het geweldige Telekids.


We hadden in onze etui een Tamagotchi zitten, speelde met Pokémon-kaarten en spaarde flippo’s of plakplaatjes voor stickerboeken. We hadden een zwart-wit telefoon met Snake I erop en oh wat was je hip als je Snake II had. Ik heb de cassetterecorder, videoband en de discman nog meegemaakt.

Wij speelde verstoppertje, anne maria koek-koek en knikkerde buiten. Je was van het Spice Girls-team of voor de Backstreet Boys (het laatste was in mijn geval zeker waar). Eind jaren 90 kwam Westlife, waar ik 14 jaar met veel plezier naar heb geluisterd. Wij hadden van die leuke reclames zoals van de BN koekjes (BN BN tududududu) en aten vaak een Ring Pop. Op school moest je verplicht met vulpen schrijven, keek je Ik Mik Loreland (wat kinderen nu de dag nog steeds op school kijken) en ik vond Karbonkel maar wát eng.

In welk jaar ben jij opgegroeid en wat vond jij het leukste uit dat jaar?
Oh en voor de liefhebbers van de jaren 90, er is ook en twitteraccount

66 reacties op “Waarom de jaren 90 zo leuk was om in op te groeien

 1. Ik ben geboren in ’89. Ook hier de flippo’s, pokémon kaartjes, tamagotchi’s, samson (die toen nog origineel was & met een betere Alberto :D). Ook werd er vaak power rangers gespeeld op de speelplaats. En de zwart witte gameboy toen nog :D.

 2. Jee DinoBabies! Ik ben in 88 geboren, dus ook echt opgegroeid in de jaren 90. Dat waren nog eens tijdens, met die Flippo’s, Pokémon-kaartjes en Tamagotchi’s! =D

 3. Ik denk er precies zo over, ben wel een decade eerder geboren maar voel het net zoals jij beschrijft! Ben blij dat ik in mijn jeugd en puberteit geen mobiel had en internet en spelcomputers…En dat je op woensdagmiddag ‘kinderuurtje’ had met Rembo en Rembo en je daar de hele week naar uit keek! Heerlijk al die herinneringen. (^)

 4. Oh wat vreselijk herkenbaar!
  Haha ik was voor het SpiceGirls team, kan nu nóg alle liedjes meezingen.
  Erg jammer dat dit allemaal achter ons ligt..

 5. Oooh wat een fantastische blogpost 😀 Heimeeeee.. wat een mooie tijden waren dat zeg. Nooit gedacht dat de tijden zoveel zouden veranderen. Love the 90’s (spin)

 6. KARBONKEL! Ik dacht altijd dat ie in de pot zat dus durfde nooit te gaan hahaha
  En BN BN! Heb ‘m net lekker op Facebook geplaatst hahaha, sowieso was dat de leukste tijd! Die kinderen nu doen niks behalve achter de computer hangen of roken..

 7. Dit kon wel een blog zijn die ik zelf zou hebben geschreven!!! Ik ben in 87 geboren, maar dus ook helemaal kinds in the 90’s!! GE_WEL_DIGE post!

 8. POKEMON! Ik mis die tekenfilmpjes zo. En dat was de tijd dat je nog uren op de wc kon zitten met je Gameboy (Color) of nog die enorme grijze, haha. Met Pokemon natuurlijk.

 9. In 1991 geboren, dus ook in de jaren 90 opgegroeid. Zo leuk als ik aan dingen van vroeger terugdenk! Telekids is idd briljant. En een Samson & Gert was ik ook wel lichtelijk verslaafd. Ik was team Spice Girls én team Backstreet Boys (ik vond altijd dat de Spice Girls met de Backstreet Boys moeste gaan trouwen XD). En de cd van Linda, Roos en Jessica (heel fout, ik weet het) heb ik ook grijs gedraaid. Ben sti

 10. Ahjaaa, de videobanden en cassette’s! Ik heb die dingen nog steeds, en ik kan er nog steeds naar luisteren/kijken (^)

 11. Geweldig, ik ben van het jaar 90, en wat je opschrijft is helemaal waar, zo herkenbaar. Bijna alles wat hier staat deed ik ook 😉 Mooie tijd he 😀

 12. ik ben dus van dezelfde generatie van Joten hierboven. En ook van ons decennium circuleren er mails van dat wij gelukzakken waren…
  Als je maar een gelukkige jeugd, en ook leven hebt, Saskia!

 13. Zeker was de 90’s leuk! Vooral die tekenfilms ook helemaal anders dan nu. Geen 3D tekenfilms bijvoorbeeld en Telekids keek ik echt elke zaterdag naar met broodje vlokken samen met mijn zus op de bank voor de tv waaaaah ik wil terug!! (yeah)

 14. Die twitteraccount ben ik gelijk gaan volgen!! Die koekjes, was ik vergeten! Nu heb ik dat deuntje in mijn hoofd, argh! 😉

 15. Boes Boes blijft het hillarischt…Mooiste van al is, je hebt het nog in de ochtend op tv…

  De jeugd van nu kijken naar South Park, Dragon ball z,famely guy enz…Geef mij maar de series van de jaren 90…Vond het fantastisch!! X)

 16. ik keek dit idd ook allemaal… al die tekenfilms. Heidi vond ik ook altijd zo leuk ! En natuurlijk telekids daar is iedereen uit die tijd mee groot geworden, en geef nooit op dat was altijd zo geweldig hihi

 17. Wat veel herkenning. Ik ben in ’83 geboren. Ik keek vroeger naar tiktak, boes boes, de snorkels, seabert en telekids was het inderdaad helemaal. Echt super.
  Op school keken we naar nieuws uit de natuur en schooltv weekjournaal. Ik was eerst fan van BSB en later ook van Westlife en 3T. Toen ik in groep 8 zat was Marco Borsato met de meeste dromen zijn bedrog helemaal in….en zongen we het allemaal mee.
  Ach die tijd. Inderdaad…nu zoveel geweld voor de kinderen op tv. Maar ook oude programma’s zoals david de kabouter, mevrouwtje theelepel. Voor de kids vind ik dora, chuggington, pieter post ook erg leuk hoor. En op nederland 3 komen ;s morgens ook nog wel leuke programma’s door de week.

 18. Ik ben vier jaar jonger maar weet helemaal wat je bedoelt. Karbonkel was zo eng! En Ducktales was awesome haha.

 19. Ah jaaa, Pokémon-kaarten sparen en ruilen deed ik altijd! En tamagotchi’s, oh daar had ik veel plezier van 😀

  Ik was altijd van de Spice Girls 😉

 20. Ik ben geboren in 1994, ik heb het dus maar zes jaartjes meegemaakt, maar toch komt heel veel uit dit blogje me erg bekend vooral. Vooral de tv-programma’s!

 21. WOW, ik hou van deze post. Ik hou van Boes Boes, dommel, telekids, karbonkel was inderdaad een engerd!

  Eigenlijk klopt gewoon alles in deze post! (haha)

 22. Ik ben geboregn in de 80’s en heb dus de jaren 90 heel bewust mee gemaakt. Ik heb geen bijzonder jaren als het om gebeurtenissen enzovoort gaat, maar wel dingen.

  Ik moest ineens aan mijn tamagotchi denken, dat arme ding is een keer afgepakt en heb dat ding nooit terug gezien, waardoor ik een nieuwe moest kopen. Wat zal dat beestje het zwaar hebben gehad zeg haha.

 23. Oh, wat een zalig thema. En zo herkenbaar, ik ben ook een kind vd jaren negentig, ik ben in 1986 geboren. Samson en Gert, een tamagothi, kampen bouwen, … als ik zulke dingen tegen mijn neefjes zeg, dan kijken ze me raar aan. ik vond onlangs allerlei inktvullingen terug, ik dacht: waar is de tijd vd vulpen. Misschien schrijf ik hierover ook nog eens iets.

 24. Ik kom uit 92, dus ik ben een jaren 90, 00? kind. Ik had ook een tamagotchi, en wij mochten ze op een gegeven moment niet meer mee naar school nemen, waardoor onze ouders ze moesten voeren. Ook wij zaten na school voor de tv voor pokemon, en ik was niet bang voor karbonkel, want dat programma keek ik niet, maar ik was als de dood voor carchamel (schrijf ik dat goed?) van de smurfen. En die kat vond ik zowaar nóg enger haha

 25. Jaa tegenwoordig is dat echt wel anders! Maar er zijn ook zat kinderen (zoals mijn nichtje en neefje) die genieten van alles op Zapp enzo. K3, bumba..noem maar op! Ik zelf ben geboren in 1987 en dus opgegroeid in 1990. Ik keek ook heel veel cartoon netwerk! Was altijd een leuke tijd!

 26. Yeah baby (yeah) volgens mij hebben wij de leukste kindertijd ooit gehad!
  Tegenwoordig heb je alleen maar stomme dingen 😉

 27. Jaaa! Ik kan me hier zo goed bij aansluiten! Ik zou ook echt niet nu klein willen zijn. Die rare tekenfilms e.d. En wat speelgoed betreft hadden wij niet echt veel ingewikkelde dingen nodig.

  Soms wil ik nog wel even een dagje terug naar de jaren 90, lekker onbezorgd was dat nog!

 28. Ik ben de tweede helft van de jaren ’90 opgegroeid, maar kan me bijna alles nog herinneren wat je hier noemt! Een paar dingen niet, maar dat ligt meer aan het feit dat ik ook tot 2001 in een ander land heb gewoond.

 29. Pokémon, flippo’s, knikkeren, verstoppertje, Tante Soesa (haha), Five/5ive, Spice Girls.. Ohh wat mis ik die tijd!

 30. Ik ben ook in de jaren ’90 opgegroeid. Mappen vol Flippo’s. Pokemon deed ik niet aan. Ik keek ook naar My Little The Pony. De laatste jaren van ’90 keek ik Heartbreak High.

 31. Ahh jeugdsentiment. Love the 90’s! Ben ook in 1990 geboren en inderdaad: Karbonkel was echt eng! Heerlijke blog meis.

 32. Ik herken veel van wat je schrijft.. ik ben in 1991 geboren en naar veel dezelfde dingen keek ik.
  Wat grappig dat jullie ook Ik Mik Loreland op school keken, ben nog nooit iemand tegen gekomen die dat ook keek. ^^

 33. Jaaaaa telekids was zo leuk! En dan had je ook nog Pokemon en the power rangers vond ik al helemaal geweldig! Vooral die afleveringen dat de ranger van het vorige ‘seizoen’ bij de nieuwe rangers kwamen enzo xD! hihi (stiekem mis ik the power rangers wel een beetje :P) En natuurlijk ook bassie en adriaan! Dat heb ik ook echt een hele tijd gekeken en soms nog als ik het toevallig tegen kom 😉

 34. Ik ben trouwens geboren in 93 dus in 99 was ik 6, maar alles wat hierboven staat herken ik als de dag van gisteren 🙂

 35. IK MIS HET ZO ERG, POKEMON IN DE OCHTEND, EN DE FLIPPO’S EN AL DIE GEKKE KLEERTJES, EN SCHOOL EN EN EN…ALLES! (love)

 36. Ja, leuk! Ik mik loreland! Hehe, ik wist niet dat ze dat nu nog steeds keken, joh! Dommel kijk ik af en toe nog steeds als het op Kindernet is! Heer-lijk! Kids from room 402! Ook een heel leuk programma en dan was er een keer in de zoveel tijd een marathon en dan kwam de hele zaterdag of de hele zondag (of allebei) alleen maar die tekenfilm. Geweldig vond ik het!

 37. Ik ben geboren in 87 en dus ook echt opgegroeid in de jaren 90. Mijn kleutertjes nu zijn trouwens ook nog pokemon-fans en spelen ook anna maria koekoek!Gelukkig 😉

  Een programma dat ik graag keek en dat weinig mensen kenden…Maple Town! Echt een aandoenlijke tekenfilm 🙂

 38. De jaren 70 en 80 waren ook heel leuk om in op te groeien. Ook wij hadden Bassie&Adriaan en Vrouwtje Theelepel. Op woensdagmiddag Avro’s Kinderbios met leuke tekenfilms en een bakje chips op schoot.

 39. 1980 geboren. Flippo’s waren voor mij al ‘niet leuk meer’. Mijn zusje (we schelen maar 20 maanden) spaarde ze wel.
  Sesamstraat, Fabeltjeskrant. Muziek opnemen op videoband vanaf MTV. De leukste liedjes vanaf de radio opnemen op casette. En idd de tv programma’s die jij noemt. Mini playback show. Soundmixshow. En zo was er nog veel meer. Soms mis ik dat wel, even terug naar de jaren 90…

 40. Ik ben geboren in het jaar 1992. Ik kan me weinig herinneren van dat jaar, maar ik kan me nog herinneren dat ik helemaal gek was van de Spice Girls toen ik jonger was! Haha. Oh ja en iedere zaterdagochtend keken we Telekids op de bank! Ik keek ook Ik Mik Loreland! Daarnaast had je ook nog Huisje-Boompje-Beestje, haha!

  Oh.. wat mis ik die tijd.. 😀

 41. Ja! Eindelijk iemand die ook Tao Tao keek!! Mijn vrienden denken volgens mij dat ik dat programma verzonnen heb, haha. Maar heel weinig mensen lijken het te kennen. Maar ik heb zelfs nog een aflevering op videoband (ook al zoiets, haha) 🙂 Ik ben ook echt een kind van de jaren 90, heerlijk herkenbaar allemaal!

  1. Haha hier nog een. Tao Toa? Ja tuurlijk, dat bestaat toch niet? Was echt super leuk! Fijn dat ik een mede Tao Toa-liefhebber heb gevonden.

 42. Jaaaaa ik ben ook in de jaren 80 geboren en in de jaren 90 opgegroeid!!
  Verbaas me ook nog steeds over de kids van nu.. hebbuh hebbuh hebbuh! Ik was al blij met vouwblaadjes of bosjes zodat ik een hut kon bouwen. Nu moeten ze vermaakt worden met allerlei dure speelgoed..

  en wat mis ik de oude telekids.. keek het elke zaterdagochtend!!

 43. Ik ben ook opgegroeid in de jaren ’90 en heb daardoor gelukkig het Pokémon en K3-tijdperk grotendeels gemist. Voor de televisieprogramma’s die je opnoemt zat ik inderdaad ook aan de buis gekluisterd, al had ik niks met Telekids. We deden niet aan Spice Girls of Backstreetboys-teams, maar ik weet nog wel dat ik in de lagere klassen altijd samen met de jongens de Power Rangers speelde, uiteraard was ik de roze 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *