Waarom er de laatste tijd wat meer samenwerkingen voorbij komen…

Samenwerkingen, de laatste tijd komen ze wat regelmatiger voorbij op mijn blog. Ik weet mijn eerste samenwerking in 2012 nog goed; met Zalando. Wat was ik vereerd. Maar ook in de begin periode heb ik allerlei samenwerkingen voor lage bedragen aangepakt want ik vond het al tof dat ze me benaderde. Achteraf gezien niet zo slim, aangezien er een hoop niet bij mij of mijn blog paste. Nu, jaren later pak ik dit toch een tikkie anders aan en wijs ook zeker een hoop samenwerkingsvoorstellen af. Hieronder leg ik graag uit over de frequentie van de samenwerkingen; hoe ik aan mijn samenwerkingen kom, welke er zijn op mijn blog en waarom het er de laatste tijd wat meer zijn dan anders.

In mijn enquête een tijdje geleden had ik een kopje over de samenwerkingen verwerkt. Ik was namelijk best wel nieuwsgierig hoe jullie dit zagen. De gehele uitslag kan je uiteraard lezen als je op de link klikt. Maar hieronder even kort.

Het is en blijft jouw blog. Ik vind de samenwerkingen geen probleem en vaak leuk om te lezen als je er een persoonlijke draai aangeeft.

De meeste vinden de samenwerkingen passen bij m’n blog, storen zich er niet aan en jullie vinden het fijn dat het bovenaan gelijk zichtbaar is. Hier twijfelde ik zelf wel eens over, aangezien ik het vaak bij andere bloggers of onderaan of geheel niet vernoemd zie staan.

Ruim 3 kwart was neutraal op de vraag of jullie minder samenwerkingen willen zien op mijn blog. Uiteraard kwam er wel vaak naar voren dat niet voor iedereen de baby-gerelateerde samenwerkingen interessant zijn. Niet zo gek, als ik lees dat het merendeel die mij nog steeds volgt zelf geen mama is.

Wel probeer ik altijd samenwerkingen uit te kiezen die bij mij of mijn blog passen. Soms krijg ik een voorstel waarvan ik al een geheel artikel klaar had staan om te posten. Dan komt het juist mooi uit dat een bedrijf een linkje erin wilt plaatsen. Het had anders toch al op deze manier online gestaan.

‘Ik vind dat je de samenwerkingen hartstikke leuk aanpakt en daarbij altijd trouw blijft aan jezelf. Gewoon lekker zo doorgaan! ‘

Hoe ik aan mijn samenwerkingen kom? Met sommige bedrijven heb ik vaker dan eens een samenwerking, bedrijven benaderen mij, soms benader ik een leuk bedrijf (nogmaals) of ik krijg een opdracht via 2 bureaus waar ik ingeschreven sta. De ene keer wijs ik veel af, de andere keer komen er juist een aantal voorbij waar ik blij van kan worden. Dat laatste komt de afgelopen tijd dus echt wel wat voor, waardoor de frequentie omhoog is gegaan. Soms komt bijna wekelijks wel een samenwerkingsartikel voorbij.

Het is en blijft jouw blog. Ik vind de samenwerkingen geen probleem en vaak leuk om te lezen als je er een persoonlijke draai aangeeft. Maar je moet vooral doen wat goed voelt en waar jij plezier aan hebt!

Ik vind het lastig; aangezien ik niet te commercieel wil worden. Daarbij gaven jullie ook neutraal hierin te staan in mijn enquête. Wat ik dan ook probeer is de samenwerkingen zo persoonlijk mogelijk te houden. En uiteraard, nu ik minder ben gaan werken is dat extra zakcentje zeker wel fijn. Daarbij (wat ik al eerder aangaf) zeg ik alleen een ja als ik al een artikel ervoor in mijn hoofd heb, als ik er echt iets aan heb qua producten of als ik er een persoonlijk artikel van kan maken. Ik blijf dus wel dicht bij mezelf en haal plezier uit het maken van de artikelen. Echter heb ik soms wel een vervelend gevoel als ik wederom weer eens eentje online zet. ‘Zullen ze denken dat…’ Ik wil dan ook met klem benadrukken dat het een persoonlijk blog is en BLIJFT. Maar dat wil niet zeggen dat ik alle leuke samenwerkingen afsla, want daar kan ik toch wel blij van worden. Het kan dus voorkomen dat er maanden geen samenwerkingen online komen en soms weken achter elkaar.

Welke soort samenwerkingen heb ik op mijn blog

Affiliate links
Ik maak soms gebruik van affiliate links in blog artikelen. Wat dit inhoudt is dat als jij op de link klikt en besluit het te kopen, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Het kost je niets extra’s en levert mij een kleine bijdrage op. Deze gebruik ik veel via het partner bol.com en onder aan het artikel wordt het vermeld als er linken in het artikel zitten.

Betaalde samenwerkingen
Ik heb ook een aantal samenwerkingen voor een x bedrag. Dit geld steek ik in mijn blog, koop ik een nieuwe laptop van of er gaat een deel naar de spaarrekening. Het zijn geen bedragen waar je fulltime van zou kunnen leven en dat is ook zeker niet mijn insteek. Denk aan (de meest recente) Overstappen > wat je allemaal moet regelen als je een baby krijgt, Casmoda > Dingen die ik aankomende zomer wil gaan doen en Hoesjesdirect > over digiminderen Artikelen waar ik toch al wat over geschreven zou hebben maar nu met een link erin.

Samenwerkingen in ruil voor goederen
Dit zijn eigenlijk de leukste samenwerkingen; reviews in ruil voor goederen. Zowel producten voor onszelf als voor bijvoorbeeld Noa. Producten die ik graag gebruik of die ik al tijden wilde hebben. Ik vind het het allerleukste om leuke pakketje te krijgen waarna ik kan genieten van de inhoud. Denk aan (de meest recente) de mooie sieraden van Noa, de toffe fotoboeken van zijn 1ste jaar & 1ste verjaardag, boeken of visitekaartjes/stickers voor mijn blog.

In het kort

Lees sowieso meer over mijn samenwerkingen op mijn disclaimer-pagina.
In het kort de voorwaarden die ik stel aan een samenwerking
Er komt nooit meer dan 1 samenwerking tegelijk online per week
Mijn samenwerking staat altijd bovenaan aangegeven
Al mijn samenwerkingen komen altijd in de categorie ‘Blog’

Ik blijf dus lekker bezig met wat leuke samenwerkingen aannemen. Er staan er dan ook nog een aantal ‘in de pen’ om gemaakt te worden. Maar wees niet bang een commercieel blog zal dit nooit worden. Daar vind ik het hobby-bloggen veel te leuk voor.

Heb jij met je blog samenwerkingen? En hoe vind je de samenwerkingen op mijn blog?


15 reacties op “Waarom er de laatste tijd wat meer samenwerkingen voorbij komen…

 1. Wat interessant om te lezen hoe dit werkt! Zolang je authentiek blijft is er denk ik niets mis mee om samen te werkeb met andere partijen. Bij welke bureaus sta je ingeschreven?

 2. Ik ontvang af en toe recensieboeken verder zijn mijn samenwerkingen vrij beperkt. Dit jaar heb ik er wel eentje gehad dat qua timing perfect uitkwam. Toen mocht ik namelijk een aantal producten uitkiezen bij Drukwerknodig.nl vlak nadat ik een portret had besteld bij AnotherView. Dat portret wilde ik sowieso delen op mijn blog en nu kon ik het meteen ook in andere vormen laten zien. Een kaartje, bladwijzer, sluitzegels. Maar er komen soms ook verzoeken binnen waarbij heel duidelijk te merken is dat ze mijn blog niet bekeken hebben. Lingerie vind ik bijvoorbeeld niet bij een boekenblog passen. Of ze zouden ook Harry Potter pyama’s of kamerjassen met boekenprint moeten verkopen. 😉

  1. Haha leuk is dat he, dat samenwerkingen precies op het juiste moment komen. Heb ik ook een aantal keren gehad, ook voor Noa. Super fijn!
   Oh dat soort mailtjes krijg ik ook regelmatig, met dingen die geheel niet bij mij en mijn blog passen. En dan nog verbaast zijn als ik het afwijs…

 3. Omdat jij het persoonlijk maakt, lees ik het zeker wel, maar iets bestellen via via, welk blog dan ook, nog nooit gedaan. Weet ook niet of dat ooit zal gebeuren omdat. Dus in die zin, hoeft het voor mij niet zo, want als ik wat nodig heb, zoek ik het zelf wel uit 😉

  En precies wat er al staat, het is jouw blog, dus als jij je er goed bij voelt? Doen! Zelf nu 1x gedaan zoals jij weet, ik vond het veel te veel werk, niets voor mij, hahahaha
  Als ik ergens enthousiast over ben, dan schrijf ik er toch wel over eventueel.

  X

 4. Omdat je er een verhaal omheen schrijft, maakt het mij niets uit.. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog nooit iets gekocht hebt omdat ik er over gelezen had op een blog. Zelf doe ik niet aan samenwerkingen. Soms schrijf ik wel een logje over een product maar dat isgewoon omdat ik enthousiast ben over iets. Of ontevreden, dat kan ook 😉

 5. Fijn om te lezen dat je ook iets doet met de uitkomsten van de enquête en overdenkt wat je lezers fijn vinden. Ik ben het met je eens, het is ook gewoon heel leuk om iets terug te zien voor al het harde werk wat je in een blog stopt. Ik heb tot nu toe voornamelijk reviews in ruil voor goederen gedaan, voornamelijk omdat het altijd erg leuk is om nieuwe dingen uit te proberen!

 6. Ik vind het totaal niet storend en begrijp als blogger dat de inkomsten juist fijn zijn. Ik zie het als een mooie manier om een blog draaiende te houden. Nou zal ik zelf ook blijven bloggen zonder de samenwerkingen, maar het is een mooie bijkomstigheid.

 7. Leuk om te lezen hoe je ermee omgaat en naar wat voor soort samenwerkingen je voorkeur uitgaat. Ik deel de mening van de anderen dat je het altijd erg leuk aanpakt en je er een leuk persoonlijk tintje aan geeft.

 8. Ik vind je samenwerkingen ook echt niet storend, omdat je ook altijd wel een verhaal maakt van die topics. Ik heb nooit het gevoel dat je iets wil aansmeren of dat je echt reclame maakt voor een product, ofzo! Ik ben toevallig ook mijn eerste samenwerking aangegaan, de post komt online op 13 oktober! Ik heb er intussen ook al redelijk wat afgeslagen, enkel wat echt bij me past, komt erop 🙂

  1. Lief om te horen! Daar doe ik dan ook zeker mijn best voor met samenwerkingen. Ben erg benieuwd naar je post op 13 Oktober… *bijna

 9. Ik vind dat je de samenwerkingen hartstikke leuk aanpakt en er altijd een fijne persoonlijke draai aan geeft. Mooi om te lezen hoe jij ermee omgaat! En zoals ik al zei in de enquête: gewoon lekker zo doorgaan 🙂 Ik steek zelf ook altijd veel tijd in samenwerkingsartikelen om er toch iets persoonlijks van te maken. En ik denk dan maar “Als iemand het toch niet leuk vindt, dan klikt diegene maar weg” 😉

  1. Mooi om te lezen dat we er eigenlijk dus hetzelfde over denken. Ik probeer inderdaad er juist meer tijd in te steken om het ook echt zo persoonlijk mogelijk te maken. En je hebt gelijk; dan klikken ze maar lekker weg 😉

 10. Een mooi artikel en ik vind jouw blog samenwerkingen ook altijd leuk om te lezen. Je geeft er een persoonlijk tintje aan en dat maakt het leuk om te lezen. Dat is ook mijn insteek als ik een blog samenwerking heb. Het moet bij mij en mijn blog passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *