Terugblik | Noa zijn eerste verjaardag

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Het Fotoalbum

Zijn eerste verjaardag is dus eindelijk geweest, 4 Juli 2020. Wat een mijlpaal en wat een fijne dag is het geweest. Door middel van deze vragenlijst en uiteraard een hoop toffe foto’s neem ik jullie graag mee in deze bijzondere dag, zijn aller eerste verjaardag 🎈🥳 Het duurde even dat dit artikel online kwam; aangezien ik bezig ben geweest de foto’s te selecteren (want wat hadden we er veel gemaakt) en om 2 prachtige fotoboeken te maken ervan.

Door bewust bloggen is Noa en zijn 2de naam niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Hoe heb je Noa zijn eerste jaar beleefd?
Ik schreef hier al een artikel over mijn eerste jaar als mama, een bijzonder jaar. Het moederschap is iets wat vanzelf is gegaan en waar ik intens van heb genoten. Vooral om zo zijn ontwikkeling zo op de voet te volgen. Van niets kunnen naar kruipen, staan, lopen…babbelen. Ik heb het als heel bijzonder ervaren en kijk al uit naar de aankomende jaren. Op zijn verjaardag ging hij steeds meer los lopen, wat hij nu inmiddels al doet. Prachtig om te zien. #trotsemama

Hoe zag jouw eerste-verjaardags-planning eruit?
Deze was door corona helaas aangepast. We hebben het dit jaar alleen gevierd met zijn opa’s en oma’s. Gezellig, dat zeker maar daardoor een stuk rustiger dan gepland. Terwijl hij zeker wel last heeft gehad van de prikkels die het met zich meegaf. De rest van de familie/vrienden hebben we verzocht een andere dag apart langs te komen. Zo blijft hij een aantal dagen jarig 😉 en verplichte we mensen niet langs te komen terwijl ze misschien liever afstand willen houden. Voor ons een fijne keuze en eentje waar ik zeker achteraf erg blij mee ben.

Hoe vond Noa zijn eerste verjaardag?
Hij was onder de indruk van de versieringen in huis, maakte met veel enthousiasme zijn cadeaus open en genoot van zijn taart en de visite. Hij was zich sommige tijden erg aan het uitsloven door los te lopen als de visite er was en beleefde alles met veel aandacht. Het is mooi te zien hoe hij geniet van de kleine dingetjes zoals zingen met een taart (hieronder) en daarna genieten van zijn cake smash.

Daarnaast geniet hij ook eens in de zoveel dagen nog van andere visite die langs komt voor zijn verjaardag. We zijn blij dat we het op deze manier hebben opgelost qua verjaardag vieren en merken dat het voor Noa ook een stukje rustiger is op deze manier.

Heeft hij zijn verjaardag ook gevierd op het kinderdagverblijf?
Ja uiteraard heeft hij ook z’n verjaardag de Woensdag ervoor gevierd. Super leuk, het lokaal was versierd en hij heeft z’n traktatie mogen uitdelen. Wat we hadden als traktatie? Het was corona proef (en mocht hierdoor niet eetbaar zijn): het was een klein klaphandje en ijsjesschieter ingepakt in een leuk sterrenzakje met erop: Noa 1 jaar!

Daarbij doen ze altijd aan toveren bij een grabbeldoos, waarbij hij een klein cadeautje krijgt. Het was een Nijntje boekje (je verwacht het niet haha) Super leuk, ook om de foto’s ervan te krijgen. Hij heeft zitten smullen van wat rozijntjes met zijn mooie verjaardagsmuts op. (die hij trots de hele tijd ophield)

Hoe probeer jij het opgroeien van Noa vast te leggen?
Net als de wekelijkse buikfoto’s heb ik ook wekelijkse en maandelijkse een foto gemaakt van Noa. Het leek me leuk zo zijn eerste jaar te kunnen vastleggen. Helemaal omdat ik er graag een album van wilde maken.

Het maken van het album ging super simpel. Je kan bovenaan de layout kiezen en beginnen maar! Je kan naar eigen wens alles indelen en dit maakt dat ik erg veel plezier heb gehad met het maken ervan. Als ik weer een aantal weekfoto’s had begon ik deze toe te voegen en maakte voor elke maand een kort verhaaltje. Zo hebben we een prachtige terugblik en zie je hem zichtbaar groeien op alle foto’s.

Door bewust bloggen is Noa niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Ook maakte ik een album van zijn aller eerste verjaardag. Een mooie, blijvende herinnering aan deze mooie dag. Zijn verjaardag op het kinderdagverblijf staat erin, zijn cadeaus, cake smash en foto’s met zijn muts. Ik koos voor een zwarte harde kaft.

Ik ben zo blij met beide albums. Ze zijn van goede kwaliteit en stevig materiaal. Hoewel ik al meerdere fotoboeken heb laten maken ben ik toch het meest tevreden over deze. Het lettertype viel iets groter uit dan ik had verwacht maar heeft daardoor juist wel wat. Heb je ook interesse om een fotoboek te maken? Ik raad het zeker aan om dat via Hetfotoalbum te doen. Vooral qua opties, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de site. Mocht ik ooit weer andere albums willen maken ga ik dat zeker via deze site doen.

Door bewust bloggen is Noa zijn 2de naam niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
Zwart album: 33×33 XL – Album met foto: harde omslag 24×33 XL staand

Had je een cake smash gepland?
Nee geen officiële. Wel heb ik zelf zijn taart gemaakt (en HELEMAAL GELUKT) en deden we een soort cake smash gewoon thuis voor de box. Het liefste had ik het buiten gedaan, maar het regende bijna de hele dag. Ik hing wat doeken/tafelkleden op en liet hem lekker smullen van zijn taart; met als gevolg deze geweldige foto’s…

Het is mooi te zien hoe hij genoot. Het glazuur en plak daardoor vond hij wat minder, dus meneer keerde zijn taartje gewoon om. Hij zat echt te genieten en zat helemaal onder.

Benodigdheden: tafelkleden met leuke print, Noa 1 jaar letters/cijfer (Xenos zelf geverfd), Letterbord had ik nog, ballonnen, Hoed (zelfgemaakt), oefenbroekje (Zeeman), Cake van Dr Oetker net als de versieringen erop/naast.

Door bewust bloggen is zijn 2de naam niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Wat kreeg Noa van jullie als verjaardagscadeau? En wat vroegen jullie aan de visite?
Ik maakte voor de visite een cadeaulijst via lijstje.nl wat altijd super handig is. Zie hier het artikel met een aantal van de items die op het lijstje stonden. Zo heb ik al tijden dingen kunnen bijhouden en staat zijn lijstje voor 2 jaar alweer klaar. Als ik dan dingen toevallig tegen kom kunnen ze er zo bij. Het liep natuurlijk door de corona eventjes anders maar hij heeft wat wat van zijn lijstje gehad.

Wat hij heeft gekregen? (linker foto) Onder andere: Playgro Lanceer en Duwstok Push Along Octopus , Playskool Roll ’n Stow Garage, Little Dutch Houten Autobaan, VTech Toet Toet Auto’s Luchthaven, Nachtlampje Vos Robin en de boeken Winnie de Poeh Eerste groot woordenboek, Een Rode Trein en andere kleuren en Kiekeboe – Wat is mijn beroep?

& van ons (rechter foto): Loopfietsje, HABA® knikkerbaan badplezier, Intex zwembadje, houten dierenpuzzel (de voertuigen variant had hij al), een pop-up emmertje, Mickey pet en een drinkset van Woezel & Pip.

Ik heb ZO genoten van de lieve kaartjes die we van iedereen kregen en alle cadeaus die aan de deur werden gegeven of werden opgestuurd. Hij kreeg een toffe ballon, het vossenlampje, Little Dutch baan (van mijn opa, die ik al tijden niet meer had gezien en aan de deur was), de tractor met geluid en duplo (inclusief leuk zingend filmpje) opgestuurd of aan de deur. Zo lief hoeveel mensen eraan hebben gedacht. Ik kreeg mega veel felicitaties zowel via social media als Whatsapp. We hebben ondanks de aangepaste verjaardag echt een super fijne dag hierdoor gehad.

Heb je nog tips voor ouders die de eerste verjaardag van hun kind willen vieren?
Bereid dingen goed voor. Ik heb over heel veel dingen al nagedacht en al van te voren gehaald. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook met de taart heb ik eerst een proefexemplaar gemaakt. Je zal zien dat hij het anders niet lust of het niet helemaal lukt. Dit maakte dat ik een rustige, fijne verjaardag van hem kon vieren doordat ik alles al had geregeld en niets op het laatste moment moest doen. Ook kan je veel ideeën vinden via Pinterest

Doe het op je eigen manier. Trek je niets aan van wat ‘zou moeten’ op zo’n verjaardag en doe het lekker op jullie eigen manier. Groot feest? Klein feest? Met alleen naaste familie of de hele bubs..? Geniet van dit mooie moment met de mensen die je echt écht bij wilt hebben. Niet dat je Pietje ool uitnodigde omdat Marie toevallig komt…

Door bewust bloggen is zijn 2de naam niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Idee vragen (+ aangepast) / » Lees meer over de affiliate links hier

Hoe heb jij de eerste verjaardag gevierd van je kind? En heb jij fotoalbums die dierbaar voor je zijn en waarom?

16 reacties op “Terugblik | Noa zijn eerste verjaardag

 1. Zo fijn dat je creatieve plannen (de decoratie, de taart, Noa’s kroon, …) allemaal zo goed gelukt waren. Super ook dat je het fotoboek gecombineerd hebt met anekdotes. Ik moet binnenkort nog eens aan de slag gaan om een fotoboekje samen te stellen met enkele foto’s van mijn metekindje haar tweede levensjaar. Het lijkt me een leuk idee om er voor elk jaar eentje te maken en vermits ze rond half september drie wordt loop ik duidelijk nog wat achter.

 2. Gefeliciteerd nog met Noa’s verjaardag!
  Het zag er een heerlijke dag uit, leuke cadeautjes en fotoboeken. Ik vermoed dat zowel jullie als hij echt genoten hebben.

  ps: je nieuwe layout is tof!

 3. hahahahaha geweldige foto’s! Cakesmashing, ja dat hebben wij ook gedaan ooit, met mijn nu 28 jarige dochter, alleen toen zij 6 maanden was al… en ja er zijn foto’s in het album, geweldig!

  Alsnog van harte gefeliciteerd overigens!

  X

  1. Super leuk om zulke foto’s nog te hebben voor later. Wil het elk jaar gaan proberen als hij jong is, zo’n cake smash. Zie het hem niet doen als hij 18 is 😉

 4. Het ziet er allemaal superleuk uit! Maar wat een werk, joh! Ik heb destijds de kamer versierd met slingers en ballonnen. We hadden visite en taart. Dat was het wel. Als traktatie had ik plastic bekertjes met een na getekende Nijntje er op (we hadden nog geen printer toen, haha) en soepstengels er in.

  1. Het werk vond ik zelf wel meevallen haha, was zo gepiept. Maar wilde er zo voor de foto’s iets bijzonders van maken, juist omdat er nu ook bijna geen visite aanwezig was. Hij heeft in ieder geval genoten.

 5. Aww, die cakesmash-foto’s! Zo schattig! En de taart ziet er inderdaad supergoed gelukt uit. En aan Noa’s enthousiasme te zien, smaakte hij ook nog eens heerlijk. Het klinkt als een geslaagde verjaardag. En wat mooi dat je nog altijd dit prachtige fotoboek hebt als aandenken daaraan!

 6. Mooi deze terugblik, klinkt – ondanks de gekke coronatijd – al een bijzondere verjaardag en Noa heeft zo te zien naar zijn zin gehad! En die albums zijn inderdaad heel mooi om te hebben, zo leuk om herinneringen mee op te halen. Mijn schoonmoeder heeft van mijn vriend tot aan ongeveer zijn 15e een album gemaakt van ieder levensjaar. Heel leuk om zo per jaar terug te kijken!

  1. Oh wat super leuk zeg! Ik wil zelf alleen de maandfoto’s erin houden en hier later ook weer een album van maken 🙂 Zo leuk om als herinnering te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *