Dingen die ik aankomende zomervakantie wil gaan doen

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Casimoda

Yay! De zomervakantie is vandaag gestart. Voor vele genieten, voor mij extra lange dagen werken op de NSO. Echter, wel langere dagen maar ik ben wel 1 dag meer vrij in de week. Ik werk dus 3 dagen (achter elkaar) en heb met 2 dagen extra 6 weken lang een xxl weekend. Ik hoop dat er tegen die tijd meer ‘kan’ zodat ik wat leuke uitstapjes als gezin kan maken of op bezoek kan bij vrienden. Zomervakantie 3 dagen werken, 2 dagen vrij. Noa 2 dagen naar de opvang & 1 dagje thuis met mijn moeder #blessher

Plannen heb ik zeker wel op deze vrije dagen, hoewel ik ook zeker extra wil gaan genieten.

Mijn to-do-list

Een lijst die ik zeker met een korreltje zout neem. Niet alles hiervan wil ik behalen en ik wil zeker ook juist vaker genieten van de extra vrije tijd (met Noa).

Het huis van onder tot boven opruimen/schoonmaken
Project 1-doos-per-keer ben ik gestart en wil ik zeker doorzetten in de zomervakantie. Telkens eventjes 1 doos uit de berging opruimen en herindelen. Dingen weg doen of weggeven… Het voelt fijn om op een kleine manier het huis van onder tot boven op te ruimen. Het einde van de zomervakantie wil ik zeker een opgeruimder huis hebben dan ervoor en lekker ontspullen. Ik ben al een aardig eind gekomen met de berging, als Noa zijn slaapjes heeft. Verder wil ik van kamer tot kamer alles een plekje geven. Het voelt nu al super fijn om alles wat meer georganiseerd te hebben.

Genieten van thee, boeken en series
Yay daarvoor! Ik wil vooral lekker veel serie kijken als Noa slaapt en elke avond voor het slapen gaan eventjes lekker lezen. Verstand op 0 en genieten. Ik neem sowieso vaker de tijd om heerlijk te ontspannen met een mok thee en wat fijns om te doen. Ook wil ik het DIY’en weer gaan oppakken en wat dingen maken voor vriendinnen en de dag van de leidster die eraan zit te komen.

Een nieuwe telefoon
In Augsutus mag ik een nieuwe telefoon uitzoeken. Maar eigenlijk; krijg ik de telefoon van M. door en kiest hij meestal een nieuwe. Zolang ik een goede camera heb ben ik allang blij. Het schijnt dat 1 op de 10 Nederlanders een gebarsten telefoonscherm heeft. Oeps. Laat ik daar nou nét bij horen. Hij heeft meerdere barsten (wel volgens mij op mijn screen protector). Hij gaat waarschijnlijk voor de nieuwe Samsung en gaat daarbij een hoesje voor de Samsung Galaxy A71 kopen. Ik ben allang blij als ik een krasvrije telefoon heb mét goede camera (de enige must voor mij)

Genieten van mijn nieuwe laptop
Na 8 jaar trouwe dienst toch ervoor gekozen een nieuwe laptop te kopen. De ander vertoonde kuren en laadde erg langzaam #frustratiedingetje Met pijn in m’n hart heb ik er afscheid van genomen, maar ik ben erg blij met mijn laptop. Ik wil er in de zomervakantie lekker mee aan de slag gaan.

Onze trouwdag <3
In Augustus zijn we alweer 8 jaar getrouwd. Het is een dag dat ik ook vrij ben en misschien dat we wel samen eventjes weggaan (als we oppas kunnen vinden) Het lijkt me in ieder geval leuk er iets kleins aan te doen. 8 jaar is toch een hele mijlpaal.

Leuke uitstapjes in het weekend (met Noa)
Ik hoop dat er tegen die tijd wat meer kan en dat we als gezin in de weekenden (M. werkt gewoon 5 dagen door in de zomervakantie) wat leuke dingen kunnen ondernemen, ook al zijn ze klein. Na de zomervakantie hebben we 3 weken vrij; gaan we richting Centerparcs in Nederland, heeft Noa zijn laatste prik-afspraak (voorlopig) bij het CJG en gaan we met z’n 3e voor het eerst naar de tandarts. Genoeg leuks om dus naar uit te kijken, maar eerst genieten van de xxl-weekenden die gaan komen. Heel benieuwd hoe Noa het deze weken ook gaat doen met een extra dagje kinderdagverblijf en voor mij om hem te brengen en dan vroeg te moeten gaan werken & laat thuis te komen.

Wandelen, Skaten en sporten
Uiteraard komt dit in het lijstje te staan. Wandelingen wil ik lekker veel gaan maken, vooral met dit fijne zomerweer. We hebben veel polders in de buurt maar ook speeltuinen en kinderboerderijen. Lekker veel met Noa gezellig naar buiten maar ook als ‘niet-mama-zijnde’ eventjes lekker skaten of ringfitten thuis.

Hebben jullie nog plannen voor de zomervakantie?

22 reacties op “Dingen die ik aankomende zomervakantie wil gaan doen

 1. Wat een heerlijke plannen. Lekker genieten maar… en ’t hoeven inderdaad geen spectaculaire dingen te zijn om het fijn te hebben.

  Mijn vakantie is al bijna voorbij. Veel te kort eigenlijk… Had veel plannen in gedachten maar niet erg ver gekomen ermee. Was zo moe van het drukke werk dat ik vooral veel gelummeld heb… Ga toch eens moeten bedenken om de verdeling werk / huishouden / ontspanning beter te maken zodat ik wanneer ik vakantie heb, ik ook echt aan leuke dingen kan toekomen en niet alleen bekomen.

 2. Zoveel leuke zaken om naar uit te kijken en vervolgens volop van te genieten. Mijn man had de laatste week van juni en de eerste van juli maar eigenlijk hebben we niets speciaals gedaan. Gewoon rustig thuis. Waarschijnlijk gaan alle vakantiedagen er dit jaar zo uitzien voor ons. Normaal had ik morgen afgesproken met blogvriendin Annelies en gingen we hier bij mij thuis gezellig samen knutselen maar doordat de besmettingscijfers behoorlijk aan het stijgen zijn werd er een oproep gedaan om contact met andere mensen zoveel mogelijk te beperken dus hebben we maar braaf onze afspraak afgezegd. Allebei met spijt in ons hart vermits we er enorm naar uitkeken. Hopelijk kan het binnenkort weer wel een keer.

  1. Ondanks dat het wel het beste is, kan ik me voorstellen dat het wel eventjes balen is. Helaas niks aan te doen. Ach en lekker genieten in eigen huis is ook nog niet eens zo vervelend en heeft ook z’n charme.

 3. We hebben genoeg leuks te doen, voor het eerst met zijn drietjes naar de tandarts, whooooooohahahahahaha wat jij maar leuk noemt 😉

  Hier? Op de planning? Niets… de tijd zal het opnieuw leren, ivm de Covid ook weer en het nieuws, daar worstel ik mee, en zien om mij heen wat er nu al gebeurd in het Noorden, dus wij blijven voorzichtig, het enige plan is, 1 vriendin komt voor het eerst volgende week hier heen, en ik wacht nog totdat mijn eigen dochter samen met oma en kleinzoon deze kant op komt ook.. maar dat hangt even af van het rooster van mijn schoonzoon, dochter moet het namelijk gaan doen, dat stuk rijden, vandaar oma mee, als veiligheid 😉 Ze moet nog even dat laatste stapje van zekerheid vinden. 😀

  Verder, hangt het ook van het weer af, is het warm, zwemmen we vast ergens, is het koeler, zijn we thuis aan de gang of juist lekker even niets.

  X

  1. Haha wij hebben nóóit wat bij de tandarts. Och wat zeg ik; bijna nooit. En ik klop even af. Ik ben vooral benieuwd hoe Noa het gaat vinden; aangezien hij tanden poetsen thuis fantastisch vind met een liedje… en dat hij mijn tanden mag doen. Klinkt verder erg fijn!

 4. Allemaal leuke plannen en vooruitzichten deze zomer! Lekker zeg 🙂 En zulke lange ‘weekenden’, heerlijk 🙂 Mijn plannen.. Momenteel vooral de laatste dingen in en om het huis aanpakken, en verder lekker cocoonen thuis. Mentaal ‘voorbereiden’ op de komst van de baby, voor zover je je daarop voor kan bereiden haha.

 5. Leuke plannen! Ik heb helaas wel een kapot telefoonscherm. Nooit gehad, maar vorig jaar haalde ik hem opeens gebarsten van de oplader en ik weet nog steeds niet hoe het komt. Dat heb ik laten maken, en toen liet ik hem vallen. Op straat: niks aan de hand. Op de zachte vloerbedekking op kantoor: barsten :'(
  Mijn zomervakantie heb ik weer ingeleverd, want alles wat ik van plan was gaat niet door. We willen nog wel graag een weekendje weg, maar verder geen plannen meer.

 6. Hm, lekker, hoor. Ik werk ook gewoon door, denk ik. Eerst was het te druk om vakantie op te nemen maar nu wordt het wat rustiger. Maar met dat vele thuiswerken voelt het als vakantie. Ik neem hier en daar wel een dagje vrij. Ik heb niet echt plannen. We (dochter en ik) gaan in augustus wel weer een stedentrip doen.

  1. Oh wat klinkt ook wel fijn en kan me voorstellen dat het thuis werken ook een ander gevoel heeft gegeven/geeft. Naar welke steden willen jullie gaan? #nieuwsgierig

 7. Ik kocht ook een nieuwe laptop omdat mijn oude van 12 jaar ook kuren kreeg. Hij blokkeerde altijd één keer per avond en dan moest ik terug opstarten.

  Ik heb nu 11 dagen verlof gehad, het waren vooral luie dagen met lang in pyjama zitten. Daarna wandelen met de windhonden. Ik sprak ook een aantal keer af met vrienden. Binnen twee weken heb ik terug verlof maar dan ga ik het wat meer plannen.

 8. In de zomerperiode werk ik gewoon door, maar in september heb ik drie weken vrij. We laten onze plannen afhangen van hoe de situatie dan is wat betreft corona, maar ik hoop wel heel erg dat we nog even een paar dagen naar het buitenland kunnen. Jij in ieder geval heel veel plezier met je zomerplannen!

 9. Deze zomer staat voor mij wel in het teken van het vinden van een tweede baan. En na de zomervakantie gaan wij ook nog even een weekje weg. Daar kijken we enorm naar uit!

 10. Klinkt als allemaal leuke plannen! Mijn vakantie voelt een beetje als voorbij aangezien ik net met mijn nieuwe baan ben begonnen, maar we hebben nog wel wat leuke uitstapjes en ideeën om te doen dus wie weet.

 11. Dat zijn leuke plannen! Ik vind het altijd wel fascinerend dat ik – als behoorlijk onhandig persoon – nog nooit een telefoonscherm kapot heb weten te krijgen, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *