De uitslagen van mijn blog enquête

Precies 3 weken geleden kwam de enquête online voor mijn blog. Ik neem jullie graag mee in de uitslagen, de dingen die ik ga doorvoeren of juist zo laat. Het was erg fijn dat 20 bloggers de moeite hebben genomen om hem in te vullen. Alvast dank daarvoor! Ik heb er zeker tips en vernieuwde inspiratie aan op gedaan.

Ben je een man of vrouw?
Hallo 20 vrouwen! Iedereen die de enquête heeft ingevuld is vrouw. Volgens mij heb ik ook maar weinig mannelijke volgers en die ik had zijn inmiddels gestopt met bloggen.

Hoeveel kinderen heb je?
70% van mijn lezers is kinderloos. Zeker dus niet zo gek welke feedback ik hier beneden ga uitleggen. Daarna komt met 15% 1 kind. Lezers van mij hebben geen 3 of meer kinderen.

Uit welke provincie of land kom je?
Super leuk om te lezen waar jullie allemaal vandaan komen! Ik wist dat ik een grote groep had van lezers uit België (zo te zien de grootst groep), vandaar dat ik deze optie er ook in had verwerkt. Grappig ook om te zien dat er maar 4 provincies zijn aangeklikt (exclusief België/buitenland) waar jullie vandaan komen.

Wat vind je de leukste artikelen op mijn blog?
Er was keuze uit: Persoonlijke artikelen, maandoverzichtjes, artikelen over het moederschap, Currently artikelen, Recensies/reviews/samenwerkingen, Geluksmomentjes en vragenlijsten & tags.

De persoonlijke artikelen staat met stipt op 1. Ook wel logisch met een persoonlijk lifestyle blog 😉 Daarna mijn maandoverzichtjes (die ik nog steeds met heel veel plezier maak) en de geluksmomentjes die ik soms deel. Leuk om te zien dat jullie ook het meest enthousiast zijn over de artikelen die ik het fijnste vind om te maken. Onderaan staat de recensies/reviews en samenwerkingen & vragenlijstjes en TAGS net daarboven.

Hoevaak bezoek je mijn blog?
De helft van jullie komt hier een kijkje nemen als er een nieuw artikel online komt. 45% bezoekt wekelijks mijn blog. 1 iemand komt zelfs dagelijks op mijn blog, leuk!

Wat vind je van de samenwerkingen op mijn blog?
Ik had deze vraag als schuifvraag met balkjes, maar dat bleek niet goed te werken. Die heb ik dus direct aangepast. Daarbij was ik erg benieuwd naar wat jullie van de samenwerkingen vinden. Hieronder beknopt de antwoorden.

Ik vind de samenwerkingen passen bij jou en je blog
50% is het daarmee eens. 18,8% vind het iets minder passen bij mijn blog.

Ik stoor mij niet aan de samenwerkingen op je blog en vind het persoonlijke artikelen
43,8% stoort zich niet aan de samenwerkingen op mijn blog. 8,8% is neutraal hierin en toch 2 mensen storen zich aan de samenwerkingen op mijn blog.

Dat de samenwerking bovenaan een artikel staat vind ik fijn
Wederom vind 50% het fijn dat het bovenaan zichtbaar is. 12,5% is hierin neutraal
*ik was hiernaar erg benieuwd aangezien ik bij collega bloggers vaak de samenwerking onderaan zie staan.

Ik zou graag minder samenwerkingen zien op je blog
75% is hierin neutraal. 12,5% zou graag minder samenwerkingen zien op mijn blog.

Ik stelde ook de vraag of jullie nog wat kwijt wilde over de bovenstaande stellingen.

Het is en blijft jouw blog. Ik vind de samenwerkingen geen probleem en vaak leuk om te lezen als je er een persoonlijke draai aangeeft.

Veel van jullie geven aan geen dingen kwijt te willen over de bovenstaande stellingen. Wel kreeg ik terug dat de baby gerelateerde dingen niet voor iedereen interessant is. Heel begrijpelijk aangezien ik dit voordat ik moeder was ook had. Wat ik dus lastig vond is dat ik hierboven terug krijg dat sommige van jullie minder samenwerkingen zouden willen zien op mijn blog. Maar in deze vraag kreeg ik vaak geen feedback terug. Ik zit dus nog steeds met de vragen: waarom jullie minder samenwerkingen geplaatst willen zien worden en of dit ligt aan de samenwerking, de inhoud, mijn schrijfstijl of omdat jullie het fijner vinden dat het meer een persoonlijk blog blijft?

‘Ik vind dat je de samenwerkingen hartstikke leuk aanpakt en daarbij altijd trouw blijft aan jezelf. Gewoon lekker zo doorgaan! ‘

Daarbij is uiteraard de frequentie omhoog gegaan van samenwerkingen. Punt is: ik krijg gewoon vaker aanbiedingen voor mijn blog. Vaak wilde ik al een artikel ergens over maken, waarna ik een samenwerking krijg waar deze link prima in past. Wie ben ik dan om nee te zeggen tegen een kleine vergoeding of een product? Uiteraard nu met Noa ook wel eens baby-gerelateerde samenwerkingen; die voor jullie dan helemaal niet zo interessant zijn als jullie mommy-artikelen minder vinden. De frequentie is hoger maar het blijft in principe hetzelfde. Als ik een samenwerking heb komt er maar 1 per week online, niet meer. Het ligt er dus aan hoeveel positieve aanvragen ik krijg hoe vaak jullie een samenwerking zien verschijnen wekelijks.

Wat zou je meer willen zien op mijn blog?
Hier werd ik echt blij van, want ik heb hieruit zeker wat inspiratie kunnen halen, hoewel sommige wel wat tegenstrijdig waren haha. Kreeg ik van een aantal van jullie juist de aanmoediging om meer over het moederschap te schrijven, vonden anderen dat ik meer een mommy-blogger ben geworden. Zelf zie ik mezelf toch niet als mommy-blogger dus ik was over dit antwoord wel verbaast. Ik denk zelf dat ik een goede balans heb tussen moederschap en andere artikelen (wat er een aantal van jullie ook aangaven). Uiteraard komen er meer mommy-artikelen online; aangezien het een heel groot deel van mijn leven is en ik hierover nu eenmaal schrijf. Maar het is zeker goed bewust erbij stil te staan hoeveel en op welke manier ik dingen deel. Ik ga zeker wat meer persoonlijke artikelen delen maar blijf uiteraard ook artikelen maken over Noa.

‘Meer artikelen over jou als moeder, zodat ik er inspiratie uit kan halen’

Tips die ik van jullie kreeg: Boekenlijstjes, meer persoonlijke artikelen, dagboekjes en over het sporten. Dat laatste staat toevallig nog in mijn concepten om uitgewerkt te worden over skaten, ringfitten en het afvallen.

‘De balans tussen artikelen zoals die nu is vind ik eigenlijk wel prima!’

Wat zou je minder willen zien op mijn blog?
Hier kwam ook naar voren de mommy artikelen over Noa. Precies waarom ik dit altijd apart doe, ook in mijn maandoverzichten zodat mensen die er weinig mee hebben of zelf een kinderwens hebben die niet is vervuld, er makkelijker overheen kunnen lezen. Ook werd er gezegd dat de Currently artikelen wat eentonig worden, dus daarvoor ben ik ook een nieuwe vorm voor aan het bedenken. #tipszijnaltijdwelkom (ik denk erover een dagboekje van de afgelopen weken te maken met geluksmomentjes en deels de vragen verwerkt van Currently… #brainstrormen)

Op welke manier volg je iliveformydreams?
De meeste bloggers volgen me via Bloglovin’ (55%) waar ik 1.192 volgers heb. #trotsalseenpauw Een goede 2de is Instagram (50%), een social media die ik met veel plezier regelmatig gebruik. Als overige wordt ik gevolg met Feedly (welke ik zelf ook gebruik, dus die had ik wel erin kunnen zetten) of via favoriet in bladwijzers. Ik kreeg terug dat ik niet meer via mail te volgen ben maar heb echt geen idee hoe dit komt.

Welk cijfer geef je mijn blog in zijn algemeenheid.
Ik vind dit toch wel een prachtig gemiddeld cijfer wat jullie mijn blog hebben gegeven. #trots #ietsmetweereenpauw 🦚

Wil je misschien nog iets kwijt?

‘Ik vind het heel tof om je blog al zo’n lange tijd te volgen en daardoor ook steeds je persoonlijke veranderingen (zoals met de geboorte van Noa) te zien. Ik volg je graag en hoop dat je nog lang van het bloggen blijft genieten.’

Ik kreeg bijzonder leuke reacties van jullie op het kletsplaatje. Dat ik een fijn mens/ goede moeder ben (dat ik echt het mooiste compliment wat ik kan krijgen), dat jullie graag bij me komen lezen en ook dat jullie het zo leuk vinden dat ik al zo lang blog.

Wel kreeg ik een kleine noot terug om soms te letten op mijn spelfouten en dat het dus inderdaad voor sommige meer een mommy-blog is geworden. Ook stond erbij dat de samenwerkingen niet interessant zijn maar meer specifiek werd helaas niet genoemd.

‘Voor mensen zonder kinderen is je blog enorm op kinderen geworden en baby’s geworden. Samenwerkingen vind ik persoonlijk niet interessant.’

A big thank you!

Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen deze enquête in te vullen bedanken. Voor jullie een kleine moeite voor mij juist meer inzichten over mijn blog. Het heeft me vernieuwde inspiratie opgeleverd en maakt dat ik (inclusief wat kleine aanpassingen) lekker door blijf bloggen.

En dan nu toch nog een vraag aan jullie: Wat spreekt jullie het meeste aan als je een blog volgt? Wat vind je belangrijk en wat lees je graag?

18 reacties op “De uitslagen van mijn blog enquête

 1. Wat een mooie score en complimenten heeft je enquete opgeleverd. Helemaal verdiend natuurlijk. Ik denk dat je nooit voor iedereen goed kan doen én dat het belangrijk is dat je blogt op de manier die voor jou goed aanvoelt. Je kiest er als lezer immers ook zelf voor of je iets wel/niet wil lezen dus waarom zou jij dan als blogger niet het beste kunnen en mogen beslissen wat voor jou het beste werkt. Net doordat je het graag doet komen je blogpost zo goed over. Ik denk dat je wel weet dat ik fan ben van je persoonlijke stukken én de persoonlijkheid van iemands blog is ook wat er voor zorgt of ik wel/niet regelmatig langskom dus op dat vlak scoor jij wat mij betreft heel goed.

  1. Zeker waar! Je kan ook niet altijd voor iedereen het goed doen; zolang je er zelf maar plezier in hebt en houd. En dat heb ik na al die jaren nog zeker. Maar heb zeker vernieuwde inspiratie gekregen hierdoor en dat was ook zeker de achterliggende gedachte. En lief je woorden van deze reactie <3 Doet me goed.

 2. Wat leuk om te zien! Zo krijg je nog eens een goed beeld van je bezoekers. Op Huisvlijt komen ook best heel veel mannen, valt mij altijd op. Dat vind ik bijzonder en leuk.

 3. Leuk die uitslag! Ik hoop dat je ook echt iets aan de reacties hebt. Dat je blog meer op baby en moeder gericht is, daar ben ik het mee eens maar die sla ik gewoon over. Ik begrijp het antwoord over die samenwerkingen wel, ik weiger ze standaard maar dan zie ik ze alsnog op diverse plaatsen voorbij komen. Dat jij die regel bovenaan zet mogen andere bloggers als voorbeeld nemen!

  1. Oh kan me zeker voorstellen dat dat frustrerend is; heb ik ook wel eens gehad samenwerkingen afwijzen en dan ergens anders (soms nog zonder het vernoemen dat het een samenwerking is) verschijnen. Fijn te horen dat het wordt gewaardeerd dat de samenwerking bij mij boven aan staat. Twijfelde wel (vandaar de vraag) aangezien ik ze vaak bij bloggers onder aan een artikel zien staan. Ik heb het liever boven aan dat als mensen samenwerkingen liever overslaan, dit gewoon kunnen doen. Net als de mommy artikelen; zo duidelijk mogelijk met MOM life in de titel dat voor iemand waar het niet relevant voor is gewoon kan skippen. Maargoed, als persoonlijk blog blijft er natuurlijk wel wat mom online komen 😉

 4. Ik heb de enquete gemist omdat ik op vakantie was met maar heel beperkt internet. Leuke antwoorden heb je gekregen! Ik kom wat minder vaak kijken / reageren dan een paar jaar terug, maar volg je nog steeds met veel plezier gewoon om de open en fijne persoonlijkheid die jij bent. Baby artikelen vind ik ook niet per se interessant, maar wel leuk om te zien hoe Noa zich ontwikkelt. Volg je hart, dan blijft bloggen ook het langst leuk!

  1. Lief <3
   Ik lees jou ook nog graag, sinds twintigennogwat. Nu wat meer reisgerelateerd waar ik minder mee heb, hier meer mommy aangezien ik mama ben geworden 😉

 5. Oh, ik heb die enquete helemaal gemist. #geeninternet Ik vind je blog altijd ook heel leuk om te lezen en zou vooral ook aanraden om te schrijven wat er op je lever ligt. Ik vind de mommy dingen net het meest interessante om te lezen 🙂

 6. Leuk om de uitslagen te lezen! Ik denk – maar dat is dus weer mijn persoonlijke mening 😉 – dat je gewoon moet schrijven over wat jou bezig houdt en wat je kwijt wilt. Het is jouw blog en je kunt nooit iedereen tevreden houden. Ik vind alles leuk om te lezen. Vooral omdat ik al zolang bij je lees dat je toch een soort band krijgt ook al ken ik je niet echt. Ik heb zelf niet heel veel volgers maar wel hele trouwe volgers (zoals jij, bedankt!) en dan voelt het als vriendschappen of zo. Dat maakt bloggen zo mooi. Dus vooral van genieten!

  1. Dat is ook zeker de insteek; zolang ik het leuk vind om te blijven doen is het prima. Maar heb zeker nieuwe inspiratie gekregen door antwoorden en dat is zeker wel fijn. Ja mooi is dat he, die vaste lezers en de band die je ermee krijgt. Ik vind het mooi <3 En waardeer het ook zeker!

 7. Toch een redelijk aantal uit België 🙂
  Ik vind de persoonlijke blogs het leukste om te lezen en ook als je blogt over het offline zijn 🙂
  Maar blog vooral waar jij liefst over blogt, dat is uiteindelijk het belangrijkste!

  1. Dat blijf ik ook zeker doen! Ook over het offline zijn komen steeds vaker artikelen online. Ook deze vakantie die we hebben wil ik onze vakantie in Centerparcs geheel offline gaan; heerlijk is dat alleen mijn telefoon gebruiken voor foto’s en filmpjes en verder even ‘offgrid’

 8. Ik ga denk ik ook nog maar eens een enquête opstellen. Interessant wat er uit komt! Wel jammer dat je qua samenwerkingen niet echt nuttige feedback kreeg. Zoals ik al zei stoort het mij totaal niet. Daarbij kan je ook niet voor iedereen goed doen dus ik zou er niet te veel mee inzitten eigenlijk.

  1. Nee je kan zeker niet iedereen tevreden stellen en het gaat erom dat IK het leuk vind en blijf vinden om te doen. Maar heb door deze vragenlijst toch zeker wat inspiratie opgedaan, wat dan weer super fijn is! Ik zou het zeker aanraden zo’n enquête te maken.

 9. Wat ik belangrijk vind? Dat jij het leuk vindt om te bloggen en te blijven bloggen. Ik zie ook gebeuren wat ik eerder had verwacht, dat als jonge dames als jij eenmaal een kindje krijgen, mij eigen dochter incluided, er ineens mee stoppen of veeeeeeeel minder bloggen ineens. Jij bent een uitzondering, en houdt het goed in balans.

  Als je het mij vraagt, natuurlijk lees ik het 1 liever dan het ander, vooral foto’s vind ik leuk persoonlijk, kortom je maandelijkse terug blikken. Dit lijkt soms ook op het currently, dat dingen terug komen, maar dat zie ik vaker op blogs, dan lijkt het een herhaling als je alles bij gaat houden bij een ander. Lijstjes en zo. Sporten zoals jij doet, daar heb ik dan weer weinig mee, maar dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om te lezen of even door te nemen.

  De samenwerkingen zijn logischerwijs veranderd nu je een kindje hebt, alleen zie ik dat zelf ook als jonge oma zijnde allemaal om mij heen, dus ja, ik ben eruit, tegelijk zit ik er ook weer in, maar dan denk ik wel, dat is meer voor Eliza, hahahaha Maar ja, dat lees ik dan of zie ik dan weer via de app. En ik heb je zelfs een tip gegeven over Little Dutch, dat wij daar helemaal weg van zijn als merk 😉

  Boeken, heb ik het minste mee, omdat onze smaken ver uit elkaar liggen denk ik… of in elk geval wat jij laat zien, lees ik niet, dus die sla ik eigenlijk over, om erop te reageren dan.

  Volg je hart, ook in deze, een echte mommy blogger ben je echt niet.

  X

  1. Wat lief om te horen allemaal! Ik probeer ook naast het moederschap zeker nog tijd te maken voor mijn blog. Al mijn hobby’s daarin tegen trouwens, anders verlies ik mezelf heb ik het idee en ben ik alleen nog ‘mama-van’ En hoewel het het mooiste geschenk is, is er ook nog wel meer in het leven. Zo kan ik genieten van een fijne serie, een goed boek, sporten, een fijne wandeling, afspreken met vriendinnen (nu met corona wat minder…) en uiteraard het bloggen. Uiteraard nu minder tijd voor, maar de vrije uurtjes dat Noa slaapt kruip ik nog wel eens achter mijn laptop.

   Ik ga binnenkort een artikel maken met lees/kijk/luister tips, waar ook wat meer diversiteit in voor komt (ook dus qua boeken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *