Dingen die veel ruimte innemen in mijn hoofd de laatste tijd

Even een random artikel over allerlei dingen die de laatste tijd in mijn hoofd spelen. Van leuke tot wat lastigere momenten. Van hersenspinsels tot diepgaande gedachte. Alles komt voorbij. Kletstijd!

Married at first sight Australia (2019)
Hallo guilty pleasure… Ik geniet dus echt intens van dit programma he? Als we een aflevering hebben gekeken zit ik weer met mijn mond open of me af te vragen ‘HOE DAN’? Er gebeurd van alles wat drama met zich mee brengt en het is ook gewoon super leuk om te zien dat een aantal stellen elkaar geheel hebben gevonden. Of ik dit ooit zou doen? Ik denk het niet, aangezien hier een controle freak spreekt πŸ˜‰

Hoe moe kan een mens zijn
HEEL MOE. De afgelopen weken vond ik het moederschap zwaar. Korte nachten, vakantie, weer werken. Kortere nachten. En de rest draaide ook gewoon door. Het was even aanpoten, alle ballen omhoog houden en hopen dat er nu wat meer rust in ons vaarwater komt. Noa was ziek, sliep slechter, had last van hoestbuien en we moesten weer een ander ritme met slapen vinden. Tel dat bij elkaar op en ik merkte dat mijn lichaam ging protesteren. RUST schreeuwde het. Iets wat ik zoveel mogelijk probeerde maar helaas niet altijd gaat met een kleine die hier rond loopt. Maar gelukkig zit er de afgelopen weken weer flink wat verbetering in waardoor ik me eindelijk meer levend dan dood voel πŸ˜‰

Dat afstand nemen soms goed is
Van mensen. Van dingen. Van situaties. Eigenlijk is dit zeker iets wat ik de afgelopen tijden heb geleerd. Soms is het even goed een stapje terug te doen door offline te gaan, sommige mensen even niet te spreken, de boel de boel te laten…

Me time? Slapen?
DE CONSTANTE VRAAG: Ga ik slapen? Ga ik wat voor mezelf doen? Zodra Noa op bed ligt ben ik moe van de dag. Maar eventjes mijn mail of blog checken? Of toch maar gelijk naar bed? Dilemma. Elke. Dag. Weer. Ik maak dat er balans in is; de ene keer gelijk naar bed, de andere keer nog eventjes heerlijk bloggen of op m’n telefoon.

Wat wordtie groot…
Een gedachte die ik eigenlijk elke dag wel heb. Als ik Noa zelf met zijn vorkje zijn banaan zie eten. Zittend op zijn stoeltje. Waar is de tijd gebleven? Het is prachtig om te zien hoe snel de ontwikkeling gaat in de eerste maanden van zo’n kleine. Van niks naar van alles kunnen en willen. Ik blijf in ieder geval elke dag vol bewondering genieten van ons wondertje.

Lezen…
Ik wil het graag maar kan op een 1 of andere manier de rust er niet voor vinden. Het nieuwe boek van Nora (en zelfs nog 2 oude boeken om te herlezen) blijven maar liggen op mijn nachtkastje. Tsja. Ik heb nog nooit zo’n slecht leesjaar gehad voor mijn gevoel en kom er niet echt lekker in. Teveel in mijn hoofd. En dat terwijl ik graag die tijd voor mezelf wil nemen om eventjes te genieten. Echter kies ik vaak liever toch voor een serie of gewoon eventjes lekker niksen in huis of in bed voor het slapen.

Is er iets wat de laatste tijd veel in je hoofd zit? En hebben jullie de leesflow nog te pakken of hebben jullie net als ikzelf ook struggles ermee?

Artikel idee

18 reacties op “Dingen die veel ruimte innemen in mijn hoofd de laatste tijd

 1. Hier wil het lezen ook niet lukken dus dat is heel herkenbaar voor me. Ik ben nu trouwens op een andere manier aan het proberen om een reactie achter te laten want gisteren wilde het weer tweemaal niet lukken. Hopelijk lukt het nu wel. Goh, wat zit er allemaal in mijn hoofd … dat ik graag terug zou willen kunnen wegduiken in een boek zonder dat de pijnklachten of uitputting me er telkens weer uithalen, de vraag of kleine zelfstandigen dit jaar wel gaan kunnen overleven (al helemaal nu het er naar uitziet dat dit hele gedoe nog niet meteen achter de rug zal zijn), ik zit echt in mijn hoofd met mensen die het sowieso al moeilijk hadden en er nu dit Corona-jaar bovenop krijgen met alle bijhorende al dan niet financiΓ«le problemen, alle leuke dingen die ik graag terug zou willen kunnen doen en me dan vervolgens afvragen wanneer dat opnieuw mogelijk zou zijn, of we wanneer we wΓ©l naar Londen kunnen gaan er niet gewoon een extra dagje bovenop zouden doen zodat we meer kunnen doen maar dan in een rustiger tempo, …

  1. Ik vind het zo vervelend voor je, die pijnklachten <3 Zou willen dat ik meer kon doen maar ik stuur je een dikke digitale knuffel!
   Ik snap er echt niets van waarom het soms niet lukt; heb het nu met 2 andere bloggers ook gehad. Ene keer wel andere keer kunnen ze niet reageren. Rest heeft nergens last van :’) Vind het een raar verhaal.
   Gelukkig hier weer de leesflow gevonden met Nora (hoe kan het ook anders) En Londen, ik hoop dat je er snel naar toe kunt en een extra dag om wat extra rust te kunnen nemen en te genieten klinkt helemaal niet verkeerd πŸ˜‰

 2. Oeh ja, ik heb zo veel goeds gehoord over Married at First Sight Australia. Denk dat ik ook maar eens overstag ga en dat ga proberen πŸ™‚ De Nederlandse versie van MAFS vond ik ook altijd erg leuk. Jammer dat het de laatste tijd o.a. met de nachten wat minder gaat. Ik kan me voorstellen dat dat best wel wat energie slurpt. Hopelijk gaat het snel ietsje beter en lukt het dan ook wat beter om rust te pakken voor o.a. een goed boek <3

  1. Gelukkig nu wat betere nachten. En we zijn nu bij de laatste 2 afleveringen van MAFS <3 Maar het nieuwe seizoen ook opgenomen, dus komende tijd vermaak ik me wel πŸ˜‰

 3. Hm. Ik moet eerlijk zeggen dat er niet veel door mijn hoofd spookt. Al jaren weiger ik te piekeren of me druk te maken over dingen waar ik toch geen invloed op heb. Heerlijk rustig in mijn hoofd πŸ™‚ . Die leesflow heb ik altijd wel. Als-ie er niet is, ligt het aan het boek.

 4. Ik ben ook echt heel erg moe, tijd van het jaar zeker? Maar ook hier had Remus in de nacht een lastige week. MAAR vorige nacht sliep hij de ganse nacht eens door, dus ik hoop dat dit de voorbode was van weer heel wat nachten. Op zich kan ik anders niet zo klagen van zijn slapen. Ik kan trouwens moeilijk rusten als hij in de middag slaapt. Soms probeer ik het wel maar dan rust ik meestal, zonder echt in slaap te vallen.
  Zorg voor jezelf, hΓ©. Neem voldoende rust, waar je kan!

  1. Ken dat; vind het ook lastig. Vooral nu zijn slaapje vooral valt als ik richting werk moet :’) Dan gaat het rusten helemaal niet. Probeer dit wel te doen als we Vrijdag mama-dag hebben en hij slaapt. Lekker serie kijken of echt eventjes wat voor mezelf doen. Door de weeks gaat dit lastig; ochtenden met Noa, middag werk en terug thuis is het eten, Noa naar bed/douchen en dan ben ik zelf zo moe dat ik ook vroeg op bed lig.

 5. Dat slapen of iets doen dilemma heb ik ook al :p als Dallas slaapt maak ik ook telkens de afweging: ga ik nu zelf ook ff slapen of ga ik wat lezen / bloggen / mijn opgenomen series bekijken? Het zal ooit wel makkelijker gaan zeker? πŸ™‚ Mijn leesflow ben ik zelf ook wat kwijt. Ik lees af en toe wel maar na een paar pagina’s stop ik weer. Ik kijk nu ook liever een serie.

 6. Leuk om te lezen. Ik kan me ook voorstellen dat het snel gaat met Noa. Mijn nicht heeft een tijdje terug een kindje gekregen en ik verbaas me er elke keer weer over hoe snel ze groeit, haha.

 7. Nou ja, wat mij bezig heeft gehouden de laatste weken vooral, staat op mijn blog te lezen in 2 delen. En nu weer terug naar Harlingen, alsof er niks aan de hand is. πŸ˜‰

  Moe, dat hebben velen, is ook de omslag van het weer, weer even wennen, en straks ook weer de wintertijd, maar dan hebben we een uurtje langer om te slapen, niet dat Noa daar aan mee zal doen in het begin, hahaha alvast sterkte πŸ˜‰

  De me time, ja die is herkenbaar, ook voor het internet, tijdens mijn zwangerschap leerde ik te borduren, tel patronen dus, want voorgedrukt kon ik al, maar nu tel patronen, zeer intensief en niet te doen met een kleintje! Je start er niet even aan om dan na 5 minuten weg te leggen, niet te doen dan. Dus, ja… dilemma, ga ik even een uurtje borduren of ga ik ook even liggen, nog altijd herkenbaar. Dit zal altijd wel blijven tot ze wat groter zijn πŸ˜‰ Mijn ervaring was, dat na haar 5de jaar, ik de boel weer wat meer op kon pakken qua hobby’s van toen. Allemaal tijdrovend naast lezen.

  X

 8. Momenteel zit ik in een leesflow maar er zijn ook periodes dat ik geen boek aanraak omdat het tevol zit in mijn hoofd. Ik hoop dat het rustiger voor je wordt de komende tijd.

 9. Ik heb dat met Love Island, ik moet gewoon kijken terwijl er vaak niks gebeurt en toch vind ik het heerlijk om even een uurtje naar zo’n programma te kijken en ja, wat de leesflow betreft, het wisselt nogal. Vaak kan ik mijn hoofd er ook niet echt bij houden en leg ik na een half uurtje mijn boek weg om toch weer op mijn telefoon te kijken.

 10. Jammer dat het je even niet lukt om te lezen, maar ook wel begrijpelijk als je hoofd vol zit, dan lukt het mij vaak ook niet. Hopelijk heb je de komende tijd een wat rustigere periode. Gelukkig kan je wel nog van andere fijne dingen genieten en natuurlijk van je kleine man!
  Mijn hoofd zit ook wel een beetje vol op dit moment. Druk op het werk, dierbaren waarmee het helemaal niet goed gaat.

 11. Afstand nemen doe ik ook vaak maar dat lukt niet altijd. Omdat het vaak in mijn hoofd kan blijven malen. Wat ik wel meer en meer doe is afstand nemen van mensen die van allerhande voorveronderstellingen maken en uiteindelijk kun je toch maar wachten en zien wat er beslist wordt.

  Hier lees ik voorlopig wel vaak maar ik merk dat het niet altijd evident is om me te (blijven) concentreren.

 12. Married at first sight Australie is hier ook een groot guilty pleasure. Hier in Vlaanderen geven ze nu de laatste reeks op tv, maar naar die van vorig jaar heb ik ook met open mond gekeken. Al is het verhaal van Jules en Cam wel echt super mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *