Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: De voorwaarden die ik stel aan een samenwerkingsartikel

This content is password protected. To view it please enter your password below:

5
Blog
Previous Story
Next Story

50 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Morgaine
  18/04/2017 at 10:46

  Check, ik ga er straks eens even mee aan de slag.

  Dank je wel!

  X

 • Reply
  Anouk
  12/09/2016 at 15:27

  HΓ©, zo’n documentje inderdaad misschien wel handig! Goed idee! Ik heb het alleen op mijn zakelijke pagina staan tot op heden.

 • Reply
  jeapiebel
  22/02/2016 at 12:51

  Wat leuk om te lezen. Soms sta ik verstelt hoe een bedrijf in zijn werk gegaan is. Sommige ervaringen van jou lijken mij ook niet leuk.

 • Reply
  Meryl
  10/12/2015 at 09:56

  Wat een handige post! ik krijg steeds meer samenwerkings aanvragen en zo’n document maken is dan inderdaad wel handig πŸ™‚

 • Reply
  Nicky
  06/12/2015 at 22:05

  Pfoe, best wel een gedoe. Daar zou ik geen zin in hebben. Past ook niet zo bij mijn weblog, denk ik. Heel soms plaats ik wel eens logjes over een product (zoals onze miskoop-stofzuiger) maar da’s toch anders.

 • Reply
  PatriciaKleijn
  06/12/2015 at 17:44

  Handig artikel hoor, zelf begin ik ooknsteeds vaker mail te krijgen voor samenwerkingen en moet me er echt even in gaan verdiepen want zoals ik nu lees bij jou vergeet ik nog wel het 1 en ander.

 • Reply
  Marcella
  06/12/2015 at 16:46

  Dat document wat jij gebruikt heb je een tijd geleden eens naar mij gemaild. Ik heb intussen nog geen zelfde soort document in gebruik. Moet ik eens gaan doen want het is erg overzichtelijk. Goede reminder!

 • Reply
  Carmen Jardin
  06/12/2015 at 15:44

  Fijn artikel. Hier heb ik veel aan! =D

 • Reply
  Paul
  06/12/2015 at 11:51

  De laatste alinea is denk ik belangrijk: dit is niet jouw hoofdinkomen. Dus kun jij je eerlijke mening over producten geven.

  Voor professionele bloggers ligt dat soms anders. Ik twijfel oprecht bij sommige bloggers aan hun objectiviteit. Dat komt doordat ik eens een drinkfles kocht die overduidelijk lekte, bij heel veel mensen, maar waarover door een blogger niets werd gezegd. Op de lange termijn ben je dan volgens mij niet betrouwbaar voor je lezers.

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  06/12/2015 at 11:37

  Super handig eigenlijk, zo’n documentje met voorwaarden! Ga ik ook eens over nadenken πŸ™‚

 • Reply
  Eske
  05/12/2015 at 17:09

  Super handig om te weten! Ik ben net begonnen met bloggen, maar het is inderdaad heel slim om alles zwart op wit te hebben staan.

 • Reply
  Nesrin
  05/12/2015 at 16:26

  Ontzettend fijn dat je dit deelt. Het lijkt mijnheer handig om zo een standaard voorwaarden lijst klaar te hebben. Ik aardig wat aanbiedingen gehad en ik zeg vaak nee omdat het simpelweg niet bij mij en dus bij mijn blog past. Ik vind overigens nergens voor nodig dat er een taboe op dit onderwerp heerst.

 • Reply
  Mariska
  05/12/2015 at 16:10

  Dat doe je goed zo’n document op te stellen. Zelf zit ik er al een tijdje over na te denken maar is het nog niet echt van de grond gekomen. Je hebt me weer even op het pad gezet πŸ˜‰

 • Reply
  Puck
  04/12/2015 at 21:45

  Thanx voor deze lijst. Wij hadden het er ook al over gehad welke voorwaarden we zouden stellen en hoe we dat moeten communiceren. We pikken dit graag even mee als inspiratie!

 • Reply
  Linda
  04/12/2015 at 21:31

  Heel handig dit! Volgens was het bij jou dat ik al eens eerder iets over voorwaarden las en toen ben ik ermee begonnen, met deze tips heb ik ze eindelijk eens afgemaakt. Bedankt!

 • Reply
  Vivian
  04/12/2015 at 20:06

  Supergoed dat je dit doet! Ik werk eigenlijk nooit samen met bedrijven, maar vind het wel heel slim om dit te hebben, lekker duidelijk!

 • Reply
  Florentine
  04/12/2015 at 18:58

  Geweldig artikel! Erg fijn voor mij als beginnende blogger πŸ™‚
  Leuk dat je regelmatig samenwerkingen doet, en goed dat je zo goed weet wat je wilt en wat niet.

 • Reply
  BySilke
  04/12/2015 at 17:22

  Superhandig artikel! Bij mij is het nog niet aan de orde, maar ik ben het zeker eens dat je echt op je strepen moet staan πŸ™‚

 • Reply
  Els
  04/12/2015 at 17:20

  Dit artikel ga ik eens goed bewaren. ik moet ook echt eens een standaard mail opstellen met voorwaarden, dan is wel zo makkelijk voor mijzelf. Maar ja, ik ben nog echt een groentje op dit gebied πŸ™‚ .

 • Reply
  Bibiane
  04/12/2015 at 17:07

  Deed iedereen het maar zoals jij! Ik erger mij echt aan bloggers die niet aangeven dat ze dingen kregen of betaald werden voor een artikel.

 • Reply
  Simone
  04/12/2015 at 16:40

  Handig artikel, Sas. We hebben het er wel eens over gehad. Gelukkig heb ik nu geen problemen er meer mee. Als ze niet willen dat ik in de omschrijving zet dat het om een samenwerking gaat, gaat het voor mij sowieso over. Eerlijkheid duurt het langst.

 • Reply
  Nina
  04/12/2015 at 16:28

  Heel helder document! Ik heb hier nog niet mee te maken gehad, maar ik zal je tip noteren πŸ™‚

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  04/12/2015 at 16:27

  Goed dat je telkens aangeeft dat het om een samenwerking / advertentie gaat. Ik sla dat soort blogjes eerlijk gezegd wel eerder over met lezen, maar juist daarom waardeer ik het des te meer dat je het vermeld. Zou iedereen moeten doen

 • Reply
  Saskia
  04/12/2015 at 15:57

  Fijn dat je hier zo openhartig over bent. Ik ben zelf nog een beginnende blogger en heb nog geen samenwerkingen gehad met bedrijven. Maar nu ik dit artikel heb gelezen ben ik wel een beetje op weg geholpen, mocht de eerste samenwerking zich aandienen dan weet ik wat me te doen staat πŸ˜‰

 • Reply
  Tamarah
  04/12/2015 at 15:46

  Ik heb niet vaak samenwerkingen (hoeft van mij ook niet persΓ©), maar als ik het dan wΓ©l doe… wel volgens mijn eigen voorwaarden. Erg prettig! Mijn voorwaarden lijken erg op die van jou, heb het ook gewoon in een .pdf staan met daarin ook prijzen/vergoeding/productwaarde. Scheelt een hoop heen en weer gemail.

 • Reply
  Joycerdt
  04/12/2015 at 15:04

  Wat een handig artikel zeg!

  Lfs.x

 • Reply
  Sammie
  04/12/2015 at 14:38

  Nogmaals bedankt voor je mail! Merk inderdaad ook dat hier veel geheimzinnigheid over is onder bloggers, zo niet nodig, vind ik dan. En heel blij met jouw voorbeelden, nu wist ik waar ik moest beginnen. Die plugin kende ik nog niet, ga ik is even naar kijken! Super fijn artikel dit πŸ™‚

 • Reply
  Ilona | Inspiration for you
  04/12/2015 at 13:51

  Handig! Ik stel zelf ook altijd wat voorwaarden op bij een samenwerking!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  04/12/2015 at 13:40

  Interessant om te lezen hoe jij het aanpakt.

 • Reply
  jackie
  04/12/2015 at 13:33

  wat geordend en georganiseerd van je zeg…
  Fijn om te lezen…

 • Reply
  Marushi
  04/12/2015 at 13:29

  Heel handig ideetje! Ga ik zeker over nadenken om dit te doen. -x-

 • Reply
  annouska
  04/12/2015 at 13:02

  FIjn artikel waar veel mensen wat aan zullen hebben. Ik heb zelf ook al goede voorwaarden voor ik begin aan een samenwerking. Alleen die plugin kende ik nog niet, die ga ik meteen even downloaden.

 • Reply
  Astrid
  04/12/2015 at 12:57

  Hey Sas,

  Zeker handig zo’n voorwaardendocument. Ik stel ook altijd eerst voorwaarden op en hier moeten ze ook mee akkoord gaan, voordat ik met een artikel bezig ga. Vooral de vraag of geen vermelding van samenwerking bij komt te staan, krijg ik vaak. Nou dat is verplicht en ook zo eerlijk tegenover mijn bezoekers. Willen ze het niet, dan zoeken ze maar iemand anders πŸ™‚ . Vaak gaan ze dan wel ermee akkoord haha.

  Ik denk dat veel mensen hier aan hebben! Handig artikel πŸ™‚ .

  Liefs!

 • Reply
  Daenelia
  04/12/2015 at 12:50

  Eigenlijk zit ik niet te wachten op een samenwerking. Maar ik vind het wel transparent als je lezers ook weten hoe je een samenwerking aangaat.
  Het zal me verder niets uitmaken of een blogger wel of niet iets heeft gekregen om er over te schrijven, maar ik zou wel willen weten of ze het helemaal zelf in de hand hebben of niet. Uit jouw voorwaarden maak ik op dat ik me geen zorgen hoef te maken dat er hier een artikel komt te staan waar jij niet achter staat. Dat vind ik dan belangrijk, als lezer. (En mocht het voor mij ooit zover komen dan er iets van een samenwerking komt, dan zal ik mezelf eraan herinneren hoe belangrijk ik dit vind, en net zo transparant zijn naar mijn lezers toe.)

 • Reply
  Sylvia
  04/12/2015 at 11:31

  Dat komt wel overeen met mijn voorwaardenlijst. Ook ik vind het vooral belangrijk om bij een artikel te vermelden dat het gesponsord is, dat zou toch wel de basis moeten zijn van een samenwerking.

 • Reply
  Morgaine
  04/12/2015 at 11:26

  Dit is gewoon totaal niets voor mij, maar ontzettend goed dat jij dit gewoon deelt, als ik het wel zou doen, samenwerkingen, dan zou ik de tips en trucs ook geven. Heel lief van jou!

  X

 • Reply
  Anneleen
  04/12/2015 at 11:19

  Ik heb (nog) geen samenwerkingen met bedrijven… Erg slim van je dat je een voorwaarden-documentje aanmaakt! Zo zijn jouw verwachtingen ook duidelijk naar een bedrijf toe. En ik vind het net goed van je dat je steeds op een vaste, herkenbare plek aangeeft op je blog wanneer het om een samenwerking gaat!

 • Reply
  Amy
  04/12/2015 at 10:50

  Wat een fijn artikel Sas. Ik merk dat ik zelf steeds selectiever word, maar dat er bedrijven zijn die toch het onderste uit de kan willen halen ten nadele van jou. Thanks ook voor je mail, ik ga snel reply’en!

 • Reply
  Michelle
  04/12/2015 at 10:45

  Wat een handig artikel! Ik kan me voorstellen als je vaker een samenwerking aangaat dat je zo’n artikel op stelt, als is het maar om jouw en je blog te beschermen of voor duidelijkheid. Ik ga nu voor de tweede keer een samenwerking aan ( komt nog online) en daar was alles eigenlijk heel duidelijk voor beide partijen en zonder poespas. Ik heb dus ook geen voorwaarden gesteld, voor een volgende keer zou ik misschien wel een documentje op stellen.

 • Reply
  Anita
  04/12/2015 at 10:35

  Wat een fijn artikel Sas! Ik save hem even om er later nog eens goed naar te kijken. Samenwerkingen zijn leuk maar het moet inderdaad wel bij je passen.

 • Reply
  Jennifer
  04/12/2015 at 10:18

  Handige tips! Ik heb ooit eens meegemaakt dat een bedrijf naderhand ineens tig links erbij wilde hebben terwijl dat niet de afspraak was :S Wat voelde ik me toen genaaid.

 • Reply
  Ilse
  04/12/2015 at 09:45

  Wat een fijn artikel, echt heel handig ook! Ik heb laatst voor het eerst een samenwerking met een bedrijf gehad, maar als ik dit nu lees, had ik ook zo’n document gemaakt. Voor de volgende keer dan maar!

 • Reply
  Jenn
  04/12/2015 at 09:45

  Wat een handige tips! Zelf heb ik geen voorwaardendocumentje, misschien moet ik die maar eens gaan opstellen. Wat ik vooral belangrijk vind bij een samenwerking is dat ik gewoon eerlijk kan zijn. Ik heb idd ook wel eens iets afgewezen omdat ik er niet bij mocht vermelden dat het een samenwerking is. Heel jammer, naast dat het eerlijk is zijn we het ook gewoon verplicht om te vermelden. Ik geef altijd mijn eerlijke mening bij een review en een samenwerking moet bij mij passen.

 • Reply
  kim
  04/12/2015 at 09:13

  Wat een handig artikel! Misschien dat ik ook maar zo een document moet aanmaken… ik vind het altijd lastig om een bedrag te bedenken als vergoeding.

 • Reply
  Renske
  04/12/2015 at 09:07

  Enorm handig artikel! Zelf heb ik weinig samenwerkingen gedaan. Of omdat het niet bij mijn blog past of omdat zij niet kunnen voldoen aan mijn voorwaarden (en andersom). Ik denk dat ik ook eens zo’n documentje ga maken.

 • Reply
  Lies
  04/12/2015 at 09:00

  Ik heb nog nooit een samenwerking gehad. Het lijkt me wel een keer leuk om een product te krijgen om deze te mogen testen voor een bedrijf πŸ™‚ .

 • Reply
  Anne-Sterre
  04/12/2015 at 08:40

  Ik vind het fijn dat je hier een artikel over schrijft. Zelf heb ik laatst ook iets geweigerd, omdat ik vond dat het niet voldoende bij mij en mijn blog paste. Ik wil niet ergens over schrijven waar ik niet achter sta en waar ik me niet in wil verdiepen.. Ik vond dat best moeilijk om aan te geven (misschien omdat ik nog redelijk beginnend ben hier in) maar ik was heel blij dat ik het had afgewezen. Het is goed om te weten dat ik dus niet de enige ben die er zo over denkt.

 • Reply
  Saskia
  04/12/2015 at 08:31

  Hoe maak je zo’n live link voor een bedrijf?

  • Reply
   Anne-Sterre
   04/12/2015 at 08:42

   Dat wil ik eigenlijk ook wel weten.

   • Reply
    SAS
    04/12/2015 at 09:27

    Ik heb een link toegevoegd in het artikel met de plugin die ik ervoor gebruik! Mochten jullie meer informatie willen weten jullie me te vinden πŸ™‚

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png