Dit was mijn 2022

Bijna de laatste dag van 2022. God wat een veelbewogen jaar is het geweest. We starten bijna weer een nieuw jaar. Vol nieuwe mogelijkheden, kansen, positiviteit en uitdagingen. Uiteraard, zoals elk jaar blik ik terug d.m.v. deze vragenlijst.

Wat heb je in 2022 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Ik maakte Vinted aan. Ik schreef in de begin periode een artikel over de aangeschafte spulletjes via Vinted en over de voor & nadelen ervan. Ik dacht eerst ‘Men, weer zo’n verkoop site en een hoop moeite’ maar ik ben echt super blij deze stap te hebben genomen en ik ben om. Ik verkocht echt een hele hoop spullen en kocht er ook zeker wat dingen voor terug. Wat ik allemaal zo kocht? O.a. Heel wat kleding voor Noa, Super Marshall (een kleine & grote wat nu zijn favoriete knuffels zijn voor in bed), een shirtje voor mezelf met vogels erop en een gestreept shirt, een hele fijne joggingbroek waar ik zowat in woon, speelgoed voor Noa, schoenen (met lichtjes) en zo kan ik deze lijst nog wel even aanvullen. Ik heb net zoveel weer gekocht als verkocht en denk dat ik schrik als ik bereken hoeveel het me ‘zou hebben opgeleverd’

Ook hadden we voor het eerst kennismakingsgesprekken op school. Volgend jaar is het zover en er moest een keuze gemaakt worden die we ook uiteindelijk hebben gemaakt. Het was echt super leuk hem zo in de school te zien lopen & hem echt te zien groeien. Ik ben echt super benieuwd hoe hij het uiteindelijk gaat vinden.

Ontslag genomen bij een baan heb ik dit jaar ook voor het eerst gedaan. Mijn contract werd altijd niet verlengd en dit is de eerste keer dat ik heb gekozen ergens na 9 jaar weg te gaan naar een andere werkgever. Was dus even wat meer werk wat je in orde moest maken. Ook zeker een hele stap om te doen maar ik heb er super veel zin in.

Het aanmaken van Spotify was ook een uitkomst, zowel voor mezelf als voor Noa. Dagelijks staat hij aan en ik geniet er nog telkens van om mijn muziek zo makkelijk bij de hand te hebben. Ook in de auto naar werk geniet ik er extra van.

Welke landen heb je bezocht?
We zijn dit jaar lekker in Nederland gebleven. Dit keer Terschelling, 10 jaar na dato naar hetzelfde hotel als onze huwelijksreis. Zie hier het gehele fotoverslag want we hebben echt super fijn weer gehad en zeker als gezinnetje genoten van deze mooie reis. Een prachtige herinnering die via foto’s in onze woonkamer hangen.

Wat zou je in 2023 willen dat je in 2022 niet had?
Vertrouwen in de toekomst, dat dit ALTIJD goed komt. Het was het jaar van toch wel wat zorgen, onstabiliteit en vooral ook lichamelijke kwaaltjes hierdoor. Ik zou wat meer vertrouwen willen hebben vooral nu er heel wat veranderingen gaan komen: een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever en Noa die naar school gaat met het nieuwe ritme wat erbij komt kijken.

Wat zijn je favoriete momenten van 2022?
Dat zijn er een heleboel, maar in een notendop:
☆ Bagel dates met vriendinnen waarvan ik er meerdere had
☆ Met een vriendinnetje ging ik naar het Kattencafé
☆ Samen met de kids van mijn beste vriendinnetje gingen we paaseieren zoeken
☆ Leuke shop en lunchdates in het algemeen, die waren er genoeg dit jaar
☆ Een dagje Afivauna met mijn ouders
☆ Me-time momentjes met een boek of serie, die had ik dit jaar erg veel en genoot ik van
☆ Alle lieve kaartjes voor mijn nieuwe interne baan wisseling, deed me ontzettend goed.
☆ Onze gezins-pannenkoekendate
☆ We waren dit jaar 15 jaar samen & 10 jaar getrouwd
☆ Vierde onze vakantie op Terschelling en genoten sowieso van onze algemene 3-weekse vakantie
☆ Ook was het extra genieten van de verlengde kerstvakantie, die was ZO welkom einde van dit jaar
☆ En ik heb echt ontzettend genoten in onze vernieuwde tuin

Daarbij nog de mijlpalen van Noa:
3de verjaardag van Noa
Zindelijkheid ☆ Peuterbed ☆ Zonder speen ☆ Eerste keer logeren ☆ Kennismakingsgesprekken op school. Ik schreef over alle mijlpalen in het artikel ‘Kleine jongetjes worden groot…’ Maar ook zijn ontwikkeling in het algemeen. Wat ging het hard en wat was het een voorrecht om hier deel van uit te mogen maken.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Toch de sprong wagen en intern wisselen van baan. Na 8.5 jaar een vaste plek te hebben gehad was dit mega spannend. Hieronder een fotocollage. Uiteindelijk zelfs ontslag genomen het einde van dit jaar en nu onderweg naar een nieuwe baan. Lees hier het artikel over mijn weg ernaar toe.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld?
Noa en M.

Ben je verliefd geworden?
Elke dag een beetje meer op mijn gezin & hoe we het allemaal maar doen. ❤️

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
De fijne verbouwing van de tuin, waarin ik in de zomer écht heb genoten. Daarbij schafte ik een nieuwe mama fiets aan (waar nog weinig op gereden is moet ik toegeven) en gingen we dit jaar lekker op vakantie naar Terschelling. Kerst was ook een uitgave op zich aangezien meneer bij de kleine cadeautjes nog een nieuwe fiets kreeg.

Waar heb je het minste geld aan uitgegeven? Een eigen toegevoegde vraag
Aanschaffen voor mezelf. Voor anderen koop ik erg makkelijk dingen, voor mezelf ben ik hier een stuk kritischer in. Ook heb ik steeds vaker spullen tweedehands gekocht via Marktplaats, Vinted of via de kringloop. Net zo leuke ne en heel stukje goedkoper.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht? #nospon
Nieuwe bekers van de kringloop: Even rust / Offline. ZO blij met deze super fijne vondsten voor een koopje. Ik geniet er nog dagelijks van. Ook de theebekers via Vinted ben ik dagelijks nog blij mee. Ook kocht ik een nieuwe waterkoker, aangezien het hier zoveel wordt gebruikt dat de vorige aan vervanging toe was. Een aanschaf voor Noa? Toch wel zijn tweedehands aankoopjes via Vinted: zijn 2 Marschall knuffels (waar hij elke avond mee slaapt) en zijn Blaze baan en overige autootjes. Hij kan er echt úren mee spelen.

Wat is het leukste dat je hebt gekregen? #sponEen eigen toegevoegde vraag
Het toffe maandfotoboek van Noa ☆ Loopfietsje via Etrias (waar Noa nog dagelijks van geniet) ☆ onze prachtige fotowand (die wel toe is aan nieuwe foto’s) ☆ de zindelijkheidsbox als steuntje voor Noa ☆ de Femme pillen van Vitakruid waarbij mijn menstruatieklachten echt veel minder zijn (goud!) ☆ en ook het mooie droogboeket wat op onze tafel staat te pronken.

Wat deed je op je verjaardag?
We vierde dit met familie en met vrienden had ik apart afgesproken aangezien er een hoop niet konden. Het was nét het weekend dat alles van corona weer wat meer werd vrijgegeven. 2 jaar ervoor kwam na onze verjaardag de eerste lockdown, kan je nagaan. Ik ben super verwend door M. familie en vrienden. Ook kreeg ik van Liesbet & Romy een leuk pakketje en kreeg ik van andere mede bloggers ook nog wat kaartjes. De brievenbuspakketjes verschenen ook met lekkere tony’s repen en thee.

Waar werd je erg verdrietig van?
Ik heb vooral dit jaar gehuild van spanningen/stress en lichamelijke klachten. Het was in dat opzicht een heel pittig jaar.

Waar werd je heel erg blij van?
Spotify playlist met daarbij ook veel nummers uit de jaren ’90 (en nieuwe liedjes ontdekken)
Nieuwe nummers van mijn favoriete artiesten
Nachten doorslapen. MAAR ECHT. Dat kan een mens zo goed doen
Super leuke samenwerkingen gehad met mijn blog dit jaar
Het contact met vriendinnetjes en mede bloggers
De mama dagen samen met Noa doorbrengen en genieten

Wat stond er op de uitjeskalender?
Paaseieren zoeken met Noa in de natuurspeeltuin ☆ Geitenboerderij ☆ Ballorig / Bubbel Jungle ☆ Speeltuinen ☆ Bioscoopdate met M. ☆ Playdates van Noa ☆ Avifaunabezoekje ☆ Bos bezoekjes ☆ Kermissen (zowel kleine als grote) ☆ Strandbezoekjes ☆ en nog véél meer.

Leukste dat je hebt gemaakt? Een eigen toegevoegde vraag
Ik maakte een plaspot voor Noa zijn zindelijkheid. Met het woord ‘Plaspot’ erop waaruit als het goed ging hij iets lekkers mocht pakken ☆ Koekjes, cakejes en zelfs taarten samen gebakken met Noa ☆ ik maakte een sensomotorische rijstkist ☆ maakte een PAW Patrol verjaardagstaart en traktatie voor Noa zijn 3de verjaardag ☆ Ook voor zijn verjaardag: Blikken gooien van Paw Patrol en klein cadeautje voor de kinderen die op zijn verjaardag kwamen ☆ Afscheidscadeautjes voor mijn werk (beide keren) ☆ voor de dag van de leidster iets voor de juffen van Noa ☆ een sensomotorische hoepel voor op mijn werk ☆ sleutelhangers voor vriendinnen, de oma’s en voor op mijn werk voor collega’s ☆ Vaderdag cadeautje ☆ afscheidscadeautje alvast voor in het nieuwe jaar voor de kindjes van mijn werk

Wat heb je vaker gedaan dan voorheen?
Ontspannen. Lezen. Selfcare / tijd voor mezelf nemen. Dit jaar stond die centraal en het laatste half jaar is dat zeker meer en meer gelukt. Ik was veel offline en keek veel series, las boeken en luisterde meer en meer naar wat mijn lichaam nodig had. Ik zei nee. Plande tijd vrij. Nam tijd voor mijn gezin. Maar ook zeker tijd voor mezelf. Ik nam dagen vrij en genoot van dingen waar ik van op kan laden.

Wat zou je meer hebben willen doen?
Skaten. Ik heb welgeteld 1 rit gemaakt en dit hadden er veel meer kunnen zijn. Aankomend jaar wil ik het zeker gaan oppakken en vaker, vooral regelmatiger gaan doen. Het geeft me rust en is goed voor mijn lichaam dus dit zou motivatie genoeg moeten zijn. Let’s do this!

Wat had je minder willen doen?
Piekeren om dingen waar ik toch geen controle over heb. Punt. Ik kan hier een hele uitleg schrijven maar dit is in een notendop waar het om gaat. ‘Kan ik er wat aan doen, heb ik het in eigen hand? Nee. Let it go.’ Makkelijk gezegd maar ik probeer het met dit mantra toch wat vaker toe te passen.

Heb je iemand gemist?
Mijn opa.

Wat is het belangrijkste dat je in 2022 geleerd hebt?
Het leven loopt, hoe het leven loopt
Let it go
Verandering is niet altijd slecht

De rest van de lessen deel ik uiteraard in een uitgebreid artikel die binnenkort online komt.

Liedjes van dit jaar:

Pink – All I know So Far
Keala Settle – This is me (en deze live versie, get’s me everytime)
Westlife – Hello my love (accoustic)
Kelly Clarkson – Broken & beautiful
Jonas Brothers – Who’s In Your Head
Ed Sheeran – Celestial

Nog 3 dagen tot het nieuwe jaar. Hebben jullie nog plannen?
En deel in de comments je mooiste herinnering van 2022 ⭐🪄

10 reacties op “Dit was mijn 2022

 1. Hopelijk kwam mijn kaartje met kerst – en nieuwjaarswensen wel op tijd aan want op je blog ben ik veel te laat om je een heel gelukkig nieuw jaar toe te wensen. Ik hoop vooral dat het er eentje met minder spanning/stress zal zijn en dat je lichaam wat liever voor je wil zijn. Zo leuk om plots mijn eigen naam op te merken in deze blogpost. Jouw lijstje met favoriete momenten van 2022 toont mooi aan dat het vaak kleine zaken zijn die je het gelukkigst maken. Hier is dat ook zo want ik ben me momenteel aan het afvragen wat mijn favoriete moment van het afgelopen jaar was en er schiet me niet één groot iets te binnen maar allerlei kleinere fijne zaken. Al werden die het afgelopen jaar wel deels overschaduwd door het onverwachtse afscheid van een geweldige vriendin.

 2. Mooi overzicht! Ik wens je een gelukkig nieuwjaar 🙂 Mijn mooiste herinnering van vorig jaar was denk ik wakker worden uit de narcose en voelen dat de pijn weg is (twee keer). Klinkt wrang want dat zijn natuurlijk herinneringen die je liever niet hebt. Maar als je pijn hebt is het verdwijnen daarvan toch wel het beste wat je kan overkomen.

 3. We zaten in hetzelfde schuitje met schoolgesprekken dit jaar (bizar hé?) en veranderen van werk (ik start de 3de!!!! Vind het zo spannend!)
  Ik deel je enthousiasme over Vinted maar heb besloten het nu toch een tijdje van mijn telefoon te halen. Dat zal iets beter zijn voor mijn portemonnee 😛
  Fijn nieuw jaar Sas! <3

 4. Mooie uitgebreide terugblik! Vervelend dat je zoveel spanning hebt gevoeld dit jaar, maar tegelijkertijd ook heel fijn dat je veel tijd kon vinden om even tot rust te komen met een boek of serie. En jeetje, Noa alweer ‘bijna’ naar de basisschool. Klinkt voor ons echt mega ver weg, terwijl ze niet eens zoveel in leeftijd schelen haha (7 maanden). Spannend hoor, en vast heel erg leuk voor hem!

 5. Leuke terugblik. Ik zie op 1 van je foto’s de klaspop Puk staan, haha. Ik heb die niet zo graag. Hij gaat soms mee met Remus naar ons maar Remus vindt er niets aan en dan zit ik foto’s te nemen met Puk en te doen alsof we leuke dingen samen aan het doen zijn, haha.

 6. Mijn mooiste herinnering is het krijgen van een contract. Nog wel een hele recente maar goed.

  Jouw jaar was inderdaad hectisch te noemen. Hopelijk krijg je het komende jaar wat meer rust zodat je lichamelijke klachten ook rustiger worden. Fijne jaarwisseling en al het moois voor 2023!

 7. Wat een leuke terugblik op 2022! En ja, van baan veranderen is inderdaad een grote stap, maar soms komt er iets op je pad en moet je gewoon die sprong in het diepe wagen.

 8. Och, mijn mooiste herinnering… Dat zijn er teveel om op te noemen. Gelukkig maar. Leuk om je overzicht te lezen! Ik heb geen plannen (nog) trouwens. Gewoon in mijn eentje thuis; niks mis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *