Home sweet home | 5 dingen waar ik extra gelukkig van kan worden

Dit product is ter beschikking gesteld door Loviy

Thuis. Al eerder gaf ik aan dat ik altijd super blij ben als ik weer thuis kom. Van werk. Van vakantie. In de weekenden lekker thuis zijn. Home sweet home is een uitspraak die ik zeker voel tot in mijn tenen. En niet alleen omdat ik uit werk altijd uitbundig begroet wordt door mijn kleine bundeltje geluk. ‘Mama, je bent er weer. Wat heb ik je gemist’ Afgezien van dat dit het mooiste thuiskomen is wat er kan zijn, zijn er zeker in huis nog extra dingen waar ik intens gelukkig van kan worden.

[Samenwerking Loviy bloemen] Home sweet home | 5 dingen waar ik extra gelukkig van kan worden

Een prachtige bos bloemen in huis 💐
Ik deed dit veel te weinig maar kan daar echt intens van genieten: een prachtige bos bloemen in huis. Echter, kan ik deze na een aantal dagen altijd weggooien, zo zonde! En ik kan niet altijd een bos bloemen vinden die ik mooi vind en nog betaalbaar is. Ik wilde dus eens iets anders proberen wat ik al tijden bij anderen in huis zag staan: droogbloemen. Ik vind ze altijd prachtig en ze gaan langere tijd mee.

Ik koos via Loviy het prachtige boeket Lolypop life en ik werd zeker niet teleurgesteld. Het was een echt een gevarieerde bos en precies wat ik zocht. Ook zat er een mooie, zwarte vaas bij die prima past in ons industriële interieur. Uiteraard zijn er ook andere kleuren vazen verkrijgbaar. Toen Noa hem zeg staan was het eerste wat hij zei: ‘Wauw mama wat zijn ze mooi’ En hij heeft helemaal gelijk. Het geeft gelijk een heel ander sfeertje in onze woonkamer. Telkens als ik binnen loop denk ik: Ja. Dit is een hele goede keuze geweest.

Ze zijn 75 cm hoog, wat echt wel maakt dat het een volle bos is. Ze hoeven geen water (ideaal, aangezien dit niet mijn sterkste punt is *kuch), zijn met de hand gebonden en hoeven niet in het zonlicht te staan.

Een opgeruimd & schoon huis 🧹
Ik kan hier steeds meer van genieten. Ondanks dat ik als mama zijnde echt wel heel wat minder tijd heb om echt wekelijks alles te doen. Het is heerlijk een opruimde kamer te hebben of tafels die helemaal leeg zijn. Er waren tijden dat ik tijdens het avond eten een hoop moest weg zetten op het dressoir omdat alles vol lag. Het is echt wel een stukje rust om gewoon een opgeruimde tafel te hebben, net als onze slaapkamer. Maar ook als Noa lekker zelfstandig aan het spelen is maak ik vaak alles schoon. Ook het einde van de dag ruim ik al het speelgoed netjes op (eerst deed ik dit ook tussendoor, waarmee ik maar ben gestopt #onbegonnenwerk) en dit heeft zeker zijn weerslag op mijn gemoedsrust als ik ’s ochtends weer beneden kom.

De ochtenden in alle rust starten 🌙
Ik ben dus zo’n vroege vogel en een echt ochtend persoon. Extra fijn als je een kind hebt kan ik je vertellen 😉 Had ik eerst een uitslaper, wordt Noa nu steeds eerder wakker. Nog niet ontzettend vroeg hoor (ik heb het over 06:30/07:00) maar ik maak wel dat ik tijd voor mezelf vrij hou. Ik sta nét even eerder op om eventjes mail te kunnen checken, theetje te doen en te ontbijten. Lukt niet altijd met Noa die al wakker is, maar ik doe er in ieder geval wel dagelijks (ook op mijn vrije dagen) moeite voor. De dag op deze manier opstarten geeft mij al een stukje rust om op te laden voor de rest van de dag.

Minimaliseren 🤏🏻
Per kamer ben ik nu alles aan het opruimen, sorteren en weg doen. Ik heb zóveel spullen wat met een kind alleen maar meer is geworden. Ik breng een hoop naar de kringloop, kledingbakken of zet het voor een klein prijsje op Vinted. Ik merk dat ik hierdoor ruimte in huis krijg maar ook zeker een stukje rust in mijn hoofd. Het is een hele klus van onder tot boven te doen, maar telkens wat doen geeft al een zetje in de goede richting. Ik hoop eind dit jaar te kunnen zeggen dat alles geminimaliseerd is en opgeruimd.

Muziekjes luisteren (& erbij dansen) 🎷💃🏻
’s Avonds als Noa op bed ligt is het vaak tijd voor huishoudelijke klusjes. Zijn overige speelgoed opruimen (hij moet van mij altijd wel 1 ding geheel opruimen om dit te leren) of de vaatwasser uit & in ruimen. Dit soort klusjes doe ik het liefste met een fijn muziekje op. Ik ben dan ook super blij om Spotify dit jaar te hebben ontdekt (i know, spuit 11 hier) Ik luister muziek van de jaren ’90 of gewoon leuke liedjes van nu. Het is heerlijk een gevarieerde mix te hebben en lekker tijdens dit soort klusjes extra te kunnen genieten. Playbacken. Dansen. En tussendoor opruimen.

Noem een aantal dingen waarvan jij ontzettend blij van kan worden in (je) huis of toekomstige huis

About the Author

7 Comments

zwartraafje

Bloemen in huis zijn altijd een gelukspuntje hé. Maar orde in huis ook. Ik heb de laatste tijd (ok, al een heel lange periode ondertussen vermits het maar blijft aanhouden) heel veel last van ernstige uitputting waardoor ik niet alles even netjes geordend kan houden dan anders en ik wordt daar heel onrustig van. Orde in huis brengt mij rust. Ik probeer het nu beetje bij beetje te doen en me niet te ergeren in het feit dat het niet sneller lukt. Mijn knutselkast met alle kaart -en scrapbooking materiaal is net onder handen genomen en ik heb daarbij weer heel wat zaken weggedaan. Af en toe moet dat gewoon vermits je anders veel te veel bij elkaar krijgt. Hopelijk kan ik binnenkort een andere kast onder handen nemen.

Reply
Geke

Fijn dat je zo kan genieten van lekker thuis zijn. Daar helpen die prachtige bloemen zeker bij kan ik me voorstellen!
Veel herkenbare puntjes, zoals het opgeruimde huis.
Minimaliseren probeer ik ook, maar dat is met wisselend succes 😉

Reply
Simone

Ik kan dus helemaal blij worden van een schone badkamer… Ja, misschien wat gek maar ik voel me zelf dan ook schoner als ik gedoucht heb.

Reply
Nicky

Ik kan ook heerlijk genieten van mijn huisje. Alleen niet zo vroeg als jij 😉
Ik ben nog steeds blij met de kleuren op mijn muren en op mijn nieuwe meubeltjes.

Reply
Darina

Mooi artikel. Ik vind het ook heel fijn om thuis te zijn. Ik ben ook bezig met minimaliseren, het geeft zo’n fijn gevoel en rust in je hoofd. Ik breng alles naar de kledingcontainer of kringloop. Hopelijk kan ik er zo iemand anders blij mee maken.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *