Voor het hebben & behouden van een goede nachtrust

Dit product is ter beschikking gesteld door Slaapwijsheid

Een goed nachtrust: iets wat voor iedereen denk ik wel belangrijk is. Het laad je op. Je rust uit. Je voelt je er goed door. Ik kan vertellen dat ik altijd al een onrustige en slechte slaper ben geweest. Het in slaap vallen kan bij mij eeuwig duren. De laatste jaren ging dit iets beter en toen kwam Noa: weg nachtrust. Gelukkig is hij (in tegenstelling tot zijn moeder) wél een goede slaper. Ik helaas niet meer. Met elk geluidje ben ik alert en ik slaap helaas nu erg licht hierdoor. Met deze koude wintermaanden tijd om eens onder de loep te nemen wat ik aan kan doen.

[ Samenwerking verzwaringsdeken ]

Dingen die ik doe of heb voor een betere nachtrust

Elektrische deken in de wintermaanden ❄️
Deze kreeg ik vorig jaar met Sinterklaas & ik vind het nog steeds het beste cadeau ever! Ik slaap een stuk fijner in aangezien ik het altijd koud had in bed. Ik merk dat mijn lichaam deze warmte fijn vind en ik daardoor een stuk eerder kan ontspannen en in slaap kom.

Een aanpasbaar hoofdkussen 💤
Ik had vaak ook rugpijnen en nek klachten. M. kocht een persoonlijk aanpasbaar kussen en ik ging toch ook maar overstag. Resultaat? Sinds die dag minder hoofdpijnen en ik slaap echt een stuk beter. Soms is hij weer te plat en kan ik hem weer naar wens bijvullen, ideaal!

Een lees-uurtje in bed voor het slapen gaan 📚
Ik probeer altijd te ontspannen voordat ik naar bed ga. Even mijn hoofd leeg maken met een fijn boek i.p.v. te scrollen op mijn telefoon of met andere dingen bezig te zijn. Ik probeer het elke pauze op werk en elke avond voor het slapen gaan te doen. Het geeft een stukje rust, unwinden van de dag en maakt dat mijn hoofd wat leger is met de dingen die erin zitten voordat ik ga slapen.

Een opgeruimde en rustige kamer 🐢
Mijn streven is om de slaapkamer zo opgeruimd mogelijk te houden. Er was een tijd dat het echt een zooitje was met spullen en dergelijke. Dit maakte dat als ik in bed lag erg veel onrust ervaarde. Ik probeer het nu zo opgeruimd mogelijk te houden en bij te houden waar dit kan. Lukt gelukkig steeds vaker aangezien Noa lekker in zijn nieuwe peuterkamer aan het spelen is en mama dan eventjes wat dingetjes kan doen 😉

Slapen onder een verzwaringsdeken 🛏️
Ervaar rust in de puurste vorm. Een quote die me erg aansprak als echte stresskip. Ook is mijn nachtrust flink anders nu ik moeder ben. Ik was al een lichte slaper maar hoor nu elk geluidje, slaap heel licht en ben vaak wakker tussendoor. Iets van een ‘moeder-voelspriet’ die ’s nachts ook aanstaat blijkbaar.

Een verzwaringsdeken had ik al vaker over gehoord maar ik was er nogal sceptisch over. Toch om te testen besloot ik het te proberen en in ieder geval een kans te geven. Ik koos zelf voor de Calmzy Bamboe verzwaringsdeken van 7 KG. Het idee van het gewicht is dat je 10% van je lichaamsgewicht neemt en hier de deken op afstemt. Deze deken heeft 300 vakjes van 10 x 10 cm en is alle seizoenen te gebruiken.

Mijn ervaring? Deze is wisselend. De ene dag vind ik het super fijn, de andere keer gooi ik hem na een halve avond eraf. Toch vind ik hem over het algemeen erg fijn. Sinds ik deze deken gebruik slaap ik dieper en mijn hoofdpijnen waren zelfs geheel weg. Ik kies er nu de ene keer voor hem te gebruiken en soms een dagje niet. Ik merk dat ik de druk erg fijn vind en het me nét eventjes dat geborgen gevoel geeft wat ik met mijn eigen deken mis. Het uit deze slaap komen als er wat met Noa is ervaar ik wel als lastig: iets met dieper slapen en eruit komen. Inslapen daarna ga met de deken wel een stuk fijner en sneller, wat zeker een bijkomstigheid is.

Benieuwd of een verzwaringsdeken iets voor jou is en welke het beste bij je past? Bekijk de verzwaringsdeken test pagina. Ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen werkt, maar ik was ondanks sceptisch te zijn aangenaam verrast!

Doe jij iets speciaals voor een goede nachtrust? Ben je een goed slaper of…?

About the Author

admin

3 Comments

Geke

Wat goed dat je toch wat manieren gevonden hebt om je nachtrust te verbeteren. Maar ik kan begrijpen dat met Noa de nachten soms wat korter zijn dan ideaal.
Ik zou een betere routine moeten vinden. Op zich heb ik meestal voldoende slaap alleen voelt het niet zo omdat ik altijd heel erg chaotisch en ook veel droom. Vaak drie tot vier dromen per nacht. Ik heb altijd het idee dat mijn hoofd ’s nachts nog drukker is dan overdag (wat ook al erg druk is dan). Dus ik word zelden uitgerust wakker. Ik heb het al aangekaart bij de huisarts en andere dokters maar krijg altijd als antwoord dat dromen normaal en goed is.

Reply
Simone

Sinds ik werk slaap ik véél beter. Voor mij maakt het dus ook echt uit of ik voldaan ben op een dag. Soms druppel ik essentiele olie (lavendel) op een wattenschijfje naast mijn bed. Dan slaap ik nog beter.

Reply
Nicky

Ik heb vooral moeite met op tijd naar bed gaan. Als ik braaf om elf uur in bed ga liggen, lig ik wakker tot een uur of half een. Schiet niet echt op. Ik heb een dekbed op mijn bed liggen met daarover heen een dekentje want mijn balkondeur staat altijd op een kiertje. Als ik dan ga slapen gooi ik ook mijn badjas nog over mijn bed. Dat is ook een soort verzwaringsdeken.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *