Home sweet Home | Over onze tuinverbouwing 3.0

Het is alweer een tijdje terug dat onze 3.0 tuinverbouwing plaats vond. En ook gelijk de laatste. Afgelopen Juni werd onze tuin aangepast met o.a. bloembakken en een heus stukje gras. Ik geef jullie graag een foto impressie van onze tuin.

De verbouwing

De aanpassingen in het kort

Er zijn dus 3 bloembakken bijgekomen: 2 smalle en 1 grotere. Onze drempel is eruit gehaald en verlaagd. Zo kan Noa met zijn loopfiets (en ook onze fietsen) en de vuilnisbakken op een normale manier vanuit de tuin worden gerold. Ook is er een mooi stukje kunstgras aangelegd. Een echt speelplekje voor Noa.

Before & After

De onderste foto was van voor Augustus 2021, toen we onze schuurmuur van wit naar stenen maakte. Hij was totaal nog niet Noa proof en er lagen alleen nieuwe tegels in.

Hoe het er nu uitziet

Inmiddels is dit dus onze fijne tuin 🏡🧑🏻‍🌾 Ik ben er super blij mee. Op de foto niet te zien: voor het huisje & doeltje is nog een zelfde soort dunne plantenbak die te zien is naast onze lounge set. Deze is helaas niet op de foto te krijgen vanaf boven, want dan staat de rest er weer niet op.

Er zijn heel wat aanpassingen gedaan qua ‘look’ Zo is de stenen muur echt prachtig geworden en ben ik erg blij met het nieuw geverfde kozijn (en nieuw raampje) en geschilderde deur (niet op de foto te zien) van onze schuur. Het fijnste is wel dat Noa nu ongestoord gewoon lekker in de tuin kan spelen. Niet telkens roepen dat hij moet uitkijken en er staat genoeg voor hem om zich te vermaken. Ook de parasolvoet maakt dat hij gewoon veilig een weg kan vinden in de tuin. Ik zit vaak heerlijk op mijn lounge set te genieten van Noa die heerlijk aan het spelen is.

Hebben jullie een fijne tuin/balkon/buitenruimte?

6 reacties op “Home sweet Home | Over onze tuinverbouwing 3.0

 1. Zo fijn om die tuin beetje bij beetje te zien veranderen en nu het eindresultaat te kunnen bewonderen. Onze tuin is eigenlijk enkel gras. Met het eenvoudige terras ben ik nog steeds heel blij en ik merk dat ik sinds we dit hebben veel sneller buiten ga zitten al zal dat nu in het najaar natuurlijk wel weer minderen. Wel zou ik graag wat mooie plantenbakken op het terras en de vensterbanken zetten zodat we ook wat meer kleur hebben in onze tuin.

 2. Leuk geworden, zeg! Nu maar hopen op een mooie, lange nazomer. Hoewel Noa zich in de regen ook prima vermaakt! 🙂
  Ik heb een flink balkon met daarom een loungebankje en een klein tafeltje. Ik heb strandmatjes tegen de balustrade gemaakt tegen de inkijk en ik heb bijna veertig bloembakken (30 aan de balustrade en de rest los). En oh, hele leuke tegels op de vloer! Ik ben er erg tevreden over!

 3. Dat ziet er een stuk gezelliger uit Sas! Hebben jullie mooi gedaan. Wij hebben een kleine, maar wel fijne tuin. Alleen, vooral manlief, is niet zo tevreden met de beplanting. Dus dat gaat waarschijnlijk volgend jaar op de schop.

 4. Wat een mooi resultaat van de verbouwing! Het zorgt voor een soort ‘kamergevoel’ hé, en maakt het knusser nu er wat onderverdeling is.
  Kunstgras is niet mijn favoriet (wegens plastic) maar in jullie geval begrijp ik het wel helemaal.
  Ook handig dat je nu makkelijker met de fietsen en vuilnisbakken weg kan. Dus helemaal geslaagd! Kan me voorstellen dat je er al van genoten hebt.

  Wij hebben wel een fijne tuin hoewel sommige dingen met de hetere en drogere zomers wel eens goed herbekeken moeten worden. Maar goed, dat is mijn werk natuurlijk.
  We zijn ook stiekem aan een zwemvijver aan het denken maar ontzien ons wel de rompslomp (vergunning vragen, deel van de leibomen en haag weer afbreken voor doorgang voor de werken,…) dus we weten het nog niet goed.

 5. Momenteel nog totaal geen aangename tuin, maar wel een plan om hem heel mooi te maken. Gaat nog een werk van maanden (of zelfs jaren) zijn want we hebben een heel grote tuin, maar ik kijk er wel naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *