Ontdekt: Vinted. Wat ik er zoal verkocht, kocht & 6 plus en minpunten

Vinted. Een app waar je kleding kan verkopen. Ik hoorde er al vaker verhalen over en zag de reclame en dacht. ‘Nee’. Ik bedoel ik heb al Marktplaats en plaats dingen op die Facebook Martketplace. En het is altijd zo’n gedoe hé dat verkopen. Foto’s maken, advertentie voorzien van informatie. Over en weer bieden. Uiteindelijk verkopen, inpakken en verzenden. Soms had ik in een maand heel wat verkocht en zo stond het maanden echt letterlijk stil. In onze kerstvakantie (ik had immers tijd) en trok toch de stoute schoenen aan om er toch eens me in te verdiepen. Hup. Account. Hup. Wat items erop en zelf eventjes er neuzen wat ze hebben en vogelen hoe het werkt.

Ik neem jullie graag mee in mijn Vinted verhaal. Wat ik er al heb verkocht en gékocht ook vooral. En, aan het einde van dit artikel deel ik mijn persoonlijke min en pluspunten van deze app.

Ontdekt: Vinted. Wat ik er zoal verkocht, kocht & 6 plus en minpunten

Verkocht

Het verkopen ging eigenlijk wel snel. Ik had de notificaties aangezet, maar tot de dag van vandaag (ondanks dat het aanstaat) geeft hij geen melding. Toen ik de app weer voor het eerst opende had ik ineens 2 items verkocht! Ik heb inmiddels redelijk wat spulletjes verkocht via Vinted. En hoewel ik van mening was dat het álleen voor kleding was (ik bedoel: hoor de reclame) kan je er van alles kopen en verkopen. Eigenlijk beetje jammer dat dit niet meer bekend is. Ik heb er namelijk voornamelijk hele andere dingen gekocht dan kleding.

Iemand klikt op verkocht, ik krijg een verzendlabel, plak deze op de doos en breng hem naar een aangegeven verzendpunt. Done. Ik vond het héél wat makkelijker dan Marktplaats en merkte met het kopen zelf dan de verzendkosten ook tamelijk laag zijn naar een verzendpunt. Sommige dingen die ik al lange tijd te koop had staan op andere accounts waren zo weg. Het vervelende is alleen dat ik telkens de app moet openen, aangezien hij dus geen melding geeft.

Aankoopjes

Maarja, dan zijn er natuurlijk ook dingen die je er ziet die je wilt hebben 😉 Ik ging opzoek en kwam erachter dat er ook veel van Paw Patrol qua speelgoed en kleding te vinden was. Super leuk natuurlijk voor onze kleine. Maar ik kwam ook zeker wat leuke dingen voor mezelf tegen die ik al favoriet markeerde.

Inmiddels staat de mok te shinen in mijn mokken collectie van Londen, de 2 broeken zitten prima (alleen de kuiten even wat opgerekt) Ik had eigenlijk ook nog een super leuk shirtje gekocht, maar de verkoper heeft hem niet op tijd verzonden. Mijn geld dus terug gekregen maar geen shirtje helaas. Een verkoper moet namelijk binnen een x aantal dagen het pakketje versturen, zo niet krijg je je geld terug gestort op je Vinted portemonnee. Voor bovenstaande items was ik ongeveer €19 kwijt, inclusief verzending.

Op de foto: Een Rubble van Paw Patrol met graafmachine ☆ Paw Patrol Jungle wagen inclusief poppetjes ☆ Pup Pad ☆ Beanie van Paw Patrol ☆ Handschoenen met touwtje (aangezien meneer zijn handschoenen telkens kwijt raakt) ☆ Mighty Pups vliegtuig met 2 pups ☆ Paw Patrol Patrouille wagen ☆ Kurio hoesje voor zijn tablet

♒︎♒︎♒︎

En dan natuurlijk hierboven de aankoopjes die ik voor Noa kocht. Inmiddels heb ik bijna alles binnen behalve de Pup Pad, die al meerdere weken onderweg is en een aantal keren vertraging had. De rest is binnen sinds vorige week en ben ik allemaal ZO blij mee. Alles van goede kwaliteit en vooral Noa is in z’n nopjes. Zijn favoriet is tot nu toe wel de Jungle wagen. Tot nu toe (nog) geen miskoop gehad en alles is van goede kwaliteit. Sommige dingen waren eventjes zoeken, maar dan heb je ook wat.

Wat er inmiddels ook nog aangaat komen is bovenstaande. Als aanvulling op zijn Jungle wagen en voor zijn Mega Blocks Paw Patrol, waar hij Rubble (eerste foto) nog miste. Nu is zijn collectie geheel compleet! Ook komt er nog een Stokke badje aan voor Noa en dan…. #stoptmetkopen

De 6 plus en 6 min punten eventjes op een rijtje

Uiteraard is dit mijn eigen mening en ervaring na een maand gebruiker te zijn en kan dit voor iedereen anders zijn.

Plus 👍🏻

+ Snelle verkoop
Het is eigenlijk klik en klaar. Soms krijg je een berichtje dat iemand een bod uitbrengt, maar 9 van de 10 keer is het gewoon klik en verkocht. Heel simpel en snel.

+ Je werkt met verzendlabels
Die verzendlabels vind ik dus ideaal he. Niet berekenen hoeveel de verzendkosten zijn, wachten op het geld en dan verzenden bij een punt. Nu geef je aan of een pakketje klein, middel, groot of een aangepaste verzendkosten is en dan betaald iemand gelijk alles. Verzendlabel erop, afgeven en klaar. Er wordt gewerkt met een Vinted portemonnee, dus je geld krijg je binnen zodra de koper het pakketje heeft ontvangen.

+ Afhaalpunten
Ik heb er een aantal in de buurt ontdekt waardoor het ideaal is het pakketje weg te brengen. Zowel PostNL, DHL en vooral favoriet nu Mondial Relay (eentje die ik nog niet kende). Alle punten zitten op mijn weg naar werk en kom ik dus meerdere keren per week langs. Hoef ik er ook niet speciaal voor weg te gaan.

+ Fijne zoekfuncties/favorieten
Ik vind dat je fijn kan zoeken erop en je favorieten artikelen makkelijk kan aangeven. Ook krijg je een melding als een favoriet artikel is verkocht. Ik vind eigenlijk altijd wel dingen erop door de zoekfunctie. Zowel Paw Patrol gerichte spullen die ik zoek, boeken (van Nora hou ik ook in de gaten!) of bepaalde kledingstukken.

+ Er wordt gewerkt met een Vinted portemonnee
Je geld wordt dus vast gehouden, heel fijn! De koper kan aangeven als er iets mis is met het artikel en het geld terug gestort krijgen. Ook kan je makkelijk betalen (niet zo goed voor € 😉 ) via deze manier. Ik kan ook zien welk geld eraan komt en welke bedragen ik zelf heb uitgegeven. Inmiddels heb ik spullen voor ruim €130 verkocht in minder dan een maand tijd. Ook alweer heel wat van uitgegeven uiteraard 😉 Echter nu is alles van de verkoop om van mijn Vinted account af te halen en te storten op mijn eigen rekening. #genoeggekocht

+ Vakantiemodus
Je kan je account op vakantiemodus zetten zodat je artikelen niet vindbaar zijn. Ideaal als je eventjes geen tijd hebt om pakketjes weg te brengen. Bij de andere verkoop accounts staat het eigenlijk altijd aan, of je moet de advertentie eraf halen. Ik vind het erg prettig om alles even op ‘off’ te kunnen zetten met 1 knop (en weer aan)

Min 👎🏻

Je moet een bedrag invullen
Ik ben gewend dat je ook bieden kan invullen, maar hier moet je dus een vast bedrag invullen. Ik heb geleerd altijd wat hoger te beginnen om daarna nog in prijs te kunnen zakken. Mensen die het item gemarkeerd hebben als favoriet krijgen dan een melding dat het item doorkoper is.

Sommige dingen zijn erg snel weg
Soms knipper je met je ogen en is het weg. Of je klikt erop en ziet de melding verkocht. Dat is af en toe wel balen. Ik zie dan liever al direct dat het verkocht is, hoef ik me er ook niet op te verheugen. Zo baal ik nog steeds van een goedkoop items waarvan ik twijfelde. 2 minuten. En het wilde kopen. WEG. Heeft me doen beseffen dat ik soms gewoon maar even moet klikken.

Je moet UPS als verzendpunt aangeven
Je kan dus zelf verschillende verzendpunten aangeven. Zo heb ik er een tweetal uitstaan omdat ik geen verzendpunt in de buurt heb. UPS MOET je aanzetten (net als PostNL), wat erg vervelend is aangezien ik geen verzendpunt in de buurt heb. Ik heb het nu zo opgelost dat ik het verstuur zodra ik 1 dag in de week bij mijn ouders ben met Noa.

Het kost tijd (verschillende verkoopbedragen)
Het kost tijd. Om eventjes goed te zoeken, te vergelijken. Zo heb ik die Paw Patrol Jungle wagen voor relatief weinig geld en in goede staat. Hij staat er heel vaak op, soms veel duurder zonder figuurtjes. Soms maar met 2 erbij en dan het 3 dubbele. Het is maar net wat je er zelf voor over hebt en of je een pareltje tegen komt.

Soms koop je iets en wordt het geannuleerd
Ik had iets super tofs voor Noa aangeschaft maar de verkoper stuurde het te laat. Hierdoor werd het geld weer op mijn Vinted account terug gestort. Maar ik wilde het zo graag hebben. De verkoper gaf ook geen response. Uiteindelijk stond het item er opnieuw op voor duurder. EN GELIJK WEG. Dat was wel even balen.

Sommige prijzen…
Zijn BIZAR. Ik zie dingen voorbijkomen die voor €10 worden verkocht, terwijl ik ze hier bij de Action (PRECIES HETZELFDE) voor €2 kan kopen. Ik zie dan echt zoveel bij Paw Patrol. Stickers, vingerpoppetjes… Schandalig dat mensen er eigenlijk zoveel voor vragen. Ook zijn sommige dingen echt duur en loont het dus ook even te wachten met aanschaffen. Zo kan je kijken of het item er niet toch ook opkomt. Zo niet, heb je natuurlijk wel pech 😉

En als iemand me kan helpen om die fijne push meldingen aan te zetten zou dat h”eel fijn zijn, dan hoef ik geen 180 keer op de app te klikken per dag 😉 #anyone?

Interesse in mijn Vinted account? Laat in de comments een berichtje achter of stuur een emailtje naar contact@iliveformydreams.com Ik deel hem i.v.m. bewust bloggen niet hier, aangezien mijn woonplaats erop zichtbaar is. Ik verkoop er veel kleding en speelgoed van Noa, maar ook zeker HOME decoratie, sportkleding van mijzelf enzovoorts. Inmiddels heb ik er ruim 145 items erop staan!

♒︎♒︎♒︎

Hebben jullie Vinted? Waarom wel of niet? Hoewel ik er eerst heel sceptisch over was ben ik erg blij een account aangemaakt te hebben. Zowel voor mijn verkopen als voor de toffe spulletjes die ik heb kunnen scoren.

Deel jullie account, ik volg jullie graag!

About the Author

14 Comments

zwartraafje

Het vaste bedrag zou ik zelf precies als een voordeel ervaren want dat bieden of afbieden bij Marktplaats en Tweedehands vind ik altijd lastig. Zelf heb ik het voorbije jaar wel een aantal boeken verkocht via Tweedehands maar via Vinted heb ik nog niets verkocht of gekocht. Die postlabels klinken wel super handig. Veel sneller dan wanneer je ze zelf individueel moet gaan aanmaken.

Reply
Heidi

Wat fijn om te lezen.
Je hebt al vast leuke spulletjes gekocht.
Ik zelf zit er niet op.
Meestal geeft ik gewoon mijn kleren door aan mijn zussen.

Reply
Geke

Ik heb ook een account en vind het wel makkelijk gaan eens je een artikel wil kopen of verkocht hebt. Maar er staat zoveel op dat ik het idee heb dat de kans dat je iets verkoopt niet heel erg groot is, tenzij je het echt spotgoedkoop erop zet.
Ik heb wel al een aantal dingen verkocht en ook wat dingen zelf gekocht waar ik ook wel blij mee ben.
Moet soms wel eens lachen met items die als nieuw aangeprezen worden maar er zo versleten uitzien… Of van die totaal verfrommelde dingen waarvan je niet eens kan zien wat het eigenlijk is… 🙂

Reply
SAS

Oh dat komt me bekend voor: Nieuw zonder prijskaartje en dan zie je de foto’s… :’) En wat sommige mensen ook vragen is belachelijk! Maar het is even zoeken en heb toch echt wel hele fijne items voor een fijne prijs kunnen aanschaffen.

Reply
Nicky

Hm. Ik probeerde wat spullen te verkopen via Marktplaats. Maar dat is me een drama, zeg! Wat kunnen mensen toch zeuren! En slecht lezen. Ik was het binnen een week zo zat dat ik aller er af gehaald heb. Misschien moet ik dit eens proberen. Maar eerlijk gezegd breng ik het net zo lief naar de kringloop. Pffff.

Reply
SAS

Ik wil over een aantal maanden alles van m’n Vinted kastje lekker weg doen. Opruimen, maar nu even proberen te verkopen zodat ik weet wat kan terugkopen voor Noa.

Reply
nicole

Wat een fijn en uitgebreid verslag! Ik heb Vinted niet, omdat ik het idee heb dat het alsnog best duur is. Maar ik heb dat idee eigenlijk nooit echt onderzocht…

Reply
SAS

Er zitten zeker dure items bij, maar ook zeker heel wat koopjes. Soms even zoeken maar dan heb je ook wat. Ik ben tot nu toe in ieder geval erg tevreden met al mijn aankoopjes.

Reply
Irene

Toffe spulletjes heb je gekocht! Ik koop eigenlijk bijna al mijn en D’tjes kleding via Vinted maar speelgoed ofzo heb ik nog niet echt gekocht. Wel een keer een vintage schaaltje en theepot. Ik vind Vinted het beste platform om tweedehands dingen te verkopen en kopen eigenlijk. Vind er ook bijna geen nadelen aan en de nadelen die er zijn vind ik meer algemene nadelen van tweedehands kopen via internet. Het enige minpunt is dat je heel wat omwegen moet nemen om met iemand van de klantendienst te kunnen chatten. Jammer inderdaad als een bestelling geannuleerd wordt maar als ik het dan vergelijk met 2dehands.be van vroeger (ik weet niet of het nog hetzelfde is want ik gebruik het niet), dan is het gewoon allemaal veel efficiënter en beter geregeld. Je bent goed beschermd als koper ook en krijgt bij een niet verstuurde bestelling gewoon je geld terug.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Heel erg leuk om te lezen dat je zo positief bent over Vinted.
Ik verkoop eigenlijk nooit wat. Mijn kleding draag ik tot het echt niet meer verkoopbaar is en de andere spullen die ik heb ben ik ook nog echt blij mee. Bovendien vind ik het altijd toch teveel gedoe, haha. Helemaal geen energie voor.
Zelf iets kopen via Vinted doe ik eigenlijk ook nooit omdat ik niet van online shoppen houd. Saai hè.

Reply
Johanne

Leuke dingen heb je er gevonden! Ik gebruik Vinted alleen om af en toe wat tweedehands speelgoed of handige dreumes/peuteritems te kopen. Andersom zet ik er niets op. Maar mijn ervaring met kopen is opzich prima. Soms duurt het wel even voordat ik vind wat ik (denk dat ik) zoek, maar daarna is het ook heel snel geregeld. Pakketjes kan ik altijd ophalen bij het tankstation bij ons in de buurt en liggen er ook altijd relatief snel!

Reply
Ilona Wielinga

Je kan er leuke pareltjes scoren, maar het werkt niet altijd even goed inderdaad. Ik had ook een keer een item gekocht en kreeg vervolgens mijn geld terug omdat ze het niet kon vinden. Je hebt er toch zelf een foto van gemaakt denk ik dan.

Reply
Annelies

Ik heb het wel eens gebruikt en ook een paar dingen op verkocht (en eentje gekocht). De laatste tijd heb ik wel het idee dat kleding alleen maar verkocht raakt als je er heel weinig voor vraagt. De tijd die je er dan in steekt om pakweg €2 te verdienen vind ik het niet echt waard.
Vroeger was het echt alleen voor kleding maar heb de indruk dat het sterk is uitgebreid, dus misschien dat het voor andere spullen anders is.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *