Terugblik | De maandfoto’s van Noa en terugblikken op de babytijd

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Fotofabriek

Sommige momenten zou ik willen dat ik voor eeuwig vast kon leggen. Die momenten dat ik de slappe lach heb met Noa. Of dat hij me uit zichzelf kusjes en knuffels geeft. Of 1 van die zeldzame ‘jij bent mijn wereld’ blik. Maar dat zou het moment alleen maar verpesten. Het genieten van deze momenten maakt het mama-zijn zo speciaal. Waar ik wél foto’s van heb is elke maand met een fotobord. Ik ben hiermee begonnen toen Noa net geboren was tot zijn 3de verjaardag. Ik had al een fotoboek van zijn eerste jaar maar… Ik wilde graag nog een boek met alle foto’s om zo zijn ontwikkeling vast te leggen. Mijn vriendinnetje maakt ook graag uitgebreide fotoboeken en ik laat graag beide boeken van ons aan jullie zien.

[ Samenwerking fotofabriek 2x fotoboek (Non) ] Terugblik | De maandfoto’s van Noa en terugblikken op de babytijd

I.v.m. bewust bloggen zijn Noa & Maud en de 2de naam van Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Favoriete momenten leg ik graag vast op deze manier: tastbare fotoboeken. Het zijn herinneringen die je bij je draagt maar ook fijn om een fotoboek te maken. Alle foto’s uitzoeken, eventueel een verhaaltje erbij en ook nog een leuk ontwerp maken met achtergronden en stickers. Het eerste boek van Noa was van geboorte tot 1 jaar inclusief alle verhaaltjes erbij. Super leuk om terug te lezen, want ik weet zeker niet alles meer. Het was in corona tijd (corona begon toen hij 10 maanden was) en is het dus zeker leuk om het terug te lezen. Hoe anders was alles toen!

Via Fotofabriek maakte ik zelf een boek en een lief vriendinnetje Manon van haar dochtertje Maud van nu alweer 1.5 jaar oud. Van haar is het echt een gebundeld boek met foto’s en verhalen. Ik koos zelf voor een maandfotoboek: 1 maand tot 3 jaar. Zoals jullie weten heb ik trouw elke maand met meneer een foto gemaakt met een fotobord erbij. Het is echt super leuk om zijn voorderingen te zien en hem echt ouder te zién worden. Tevens gebruik ik de foto ook elke maand in mijn maandoverzichtjes.

Nog altijd kijk ik dagelijks naar hem en denk: ‘Heeft hij in mijn buik gezeten?!’ Elke keer ben ik weer dankbaar en ik merk dat ik rond zijn verjaardag altijd even terugblik op mijn bevalling en babytijd.. Het gaat zo snel… Daarom juist heel fijn om deze herinnering te hebben door dit boek. Nu nog de hamvraag: ga ik door met zijn maandfoto’s en borden per maand? Ja. Hij vind het nog steeds leuk om ermee te zitten en ik gebruik ze bij mijn maandelijkse foto overzichtjes. Ik blijf denk ik doorgaan totdat hij het niet meer leuk vind.

Fotoboek van mijn vriendinnetje Manon: Maud haar eerste jaar

Mijn vriendinnetje maakte een dik boek met ontzettend dik boek met echt heel wat pagina’s van haar allereerste jaar. Echt super leuk als terugblik en heb hem met plezier bekeken.

Fotoboek van Noa: Maandfoto’s 1 maand tot 3 jaar

Ik ben echt super blij met dit mooie fotoboek. Hij was makkelijk te maken, er waren verschillende lay-outs te maken, achtergronden en leuke stickers ter toevoeging. Het boek was erg snel gemaakt en ik ben echt super blij met de kwaliteit ervan. De foto’s zijn allemaal mooi scherp en ik vind het erg tof om nu een overzichtje te hebben van zijn groei. Want wat gaat het hard. Enige minpuntje: zelf een foutje gemaakt waardoor ik een foto van 2 jaar bij 1 jaar heb geplaatst. Whoops. Eigen schuld, dikke bult! Eens per zoveel tijd blader ik erdoorheen om te zien hoe klein hij wel niet was. Het is nu bijna niet meer voorstellen dat het zo’n ieniemienie was.

Maken jullie wel eens fotoboeken? En waarvan?

About the Author

4 Comments

NIcky

Ik vind het zo knap dat je er steeds aan gedacht hebt om een foto te maken. Ik maak eigenlijk nooit fotoboekjes. Ik monteer mijn lievelingsfoto’s (en filmpjes) achter elkaar met een muziekje er onder. Ook zo leuk om te doen! En ik kijk de filmpjes heel vaak terug.

Reply
SAS

Ja op een 1 of andere manier denk ik daar altijd wel aan, foto’s nemen. Ook van mijn zwangere buik maakte ik elke week trouw een foto… Ik blijf het doen zolang hij het leuk blijft vinden. En bij mijlpalen zoals eerste keer naar school wil ik ook zeker letterborden gebruiken. En waarschijnlijk weer een boek maken in de toekomst 😉

Ik vind je lievelingsfoto’s van een jaar in een filmpje altijd ZO leuk! Ik heb een app waar ik 1 foto/moment per dag upload. Hiervan kan je dan ook een filmpje maken. Eerste keer dat ik dit jaar deze gebruik dus ben erg benieuwd naar het resultaat. Ik ga hem zeker (als het lukt) delen op mijn blog (heb met bewust bloggen rekening gehouden expres zodat ik hem eventueel kan delen)

Reply
nicole

Ik vind het prachtig! Volgens mij is dat ook de truc: gewoon elk jaar een fotoalbum maken. Op die manier wordt het nooit te veel en je krijgt een prachtig tijdsbeeld.

Reply
Annelies

Vroeger maakte ik enkel fotoboeken van vakanties.
Maar de laatste jaren maak ik eentje van de hoogtepunten van het jaar en dat vind ik ook wel leuk om door te bladeren.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *