Wat te doen met al die foto’s op je telefoon? Tips & ideeën en ik deel graag mijn vernieuwde fotowand

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Fotocadeau

Onzichtbare’ foto’s. Ik heb er echt ontzettend veel op mijn telefoon staan. Foto’s die daar eigenlijk op blijven staan zonder dat ik er wat mee doe. Zonde! Steeds vaker maak ik leuke fotoboeken (vooral van Noa) of hangen er persoonlijke foto’s in huis. In onze woonkamer hingen al heel lang 2 canvasdoeken van oude foto’s van Noa. Tijd voor een vernieuwde fotowand. Ik laat jullie graag zien hoe hij (bijna af) is geworden en geef jullie tips en ideeën wat je allemaal met je leukste foto’s kunt doen.

I.v.m. bewust bloggen zijn Noa, M. en ik op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Foto collages op de muur
Ik heb verschillende collages op de muren hangen in huis maar ook grote, eigen gemaakte foto’s. Zo hangt er een prachtig grote canvas van Londen in onze hang en heb ik heel wat hexagons in de gang met een tal aan foto’s. In onze woonkamer hing dus al tijden een schilderij met foto’s van Noa als baby zijnde. Deze krijgen een mooie andere plek maar ik zocht nog wat voor boven onze bank als vervanging. Ik kwam deze Mucho frames met passe Partout tegen en vond ik passen in onze woonkamer. Ik bestelde er 9 (lastig hoor, kiezen uit AL die leuke foto’s die op mijn telefoon staan. Het is een mengelmoes geworden van mooie herinneringen ♡ Hieronder het resultaat. M. heeft een prachtig vierkant op de muur geschilderd met daarin onze Mucho frames. Ik ben echt ontzettend blij met dit resultaat.

De momenten van links naar rechts: Foto van ons in Londen 2016 – Met Noa die me spontaan tijdens de foto knuffelt – Noa samen met M. bij de speeltuin wat ik een hele mooie foto vond – Noa met zijn kastanjes afgelopen jaar in het park – Een mooie quote: Trust the magic of new beginnings. Deze kan je zeker op meerdere fronten in mijn leven koppelen (Noa, nieuwe baan…) – Onze eerste gezinsfoto net na de geboorte van Noa – Ik met Noa samen genieten in de tuin – Een foto van mij en M. op onze laatste date night en een foto van Noa in het bos.

Maak er een leuk fotoboek van
Wat ik al eerder aangaf: maak er een leuk fotoboek van! Ik ben dit steeds vaker gaan doen. Zo heb ik fotoboeken van onze trouwerij, huwelijksreis, reis naar Londen, een geboorteboek voor Noa en een boek van zijn eerste verjaardag (toch wel bijzonder). Nu ben ik zelf bezig met een maandfoto’s fotoboek van foto’s van zijn eerste maand tot 3 jaar. Toch leuk om vast te kunnen houden en te kunnen terugblikken op deze manier. Zie hieronder de creaties tot nu toe…

Of plak ze in een fotoboek
Inplakken is zo lekker ouderwets en heb ik zeker een aantal keren gedaan. Zelf heb ik uiteraard ook een hoop fotoboeken gewoon geplakt (iets met van die tijd) en ook voor Noa en M. heb ik een fotoboek met ‘echte’ foto’s. Blijft toch leuk om ermee bezig te zijn i.p.v. alles digitaal te maken. Hoop werk maar maakt toch het net even extra leuker om in te bladeren vind ik zelf.

Print foto’s op woondecoratie
Tegenwoordig kun je foto’s op allerlei producten printen. Fotomokken, sleutelhangers, kussens, woondecoratie… Tegenwoordig kun je een hoop personaliseren. Erg leuk, om te geven maar ook zeker om te krijgen. Zo kreeg ik een gepersonaliseerde mok voor Moederdag. Ook heb je tegenwoordig een beschermplaat inductie van Fotocadeau iets wat ik echt wel eerder had willen weten. Die van ons heeft nu ontzettend veel krassen en het lijkt me ideaal zo’n een afdekplaat fornuis te bestellen bij Fotocadeau.nl. Helaas wist ik dit te laat maar we kunnen als nog eens kijken of we hiermee onze keuken kunnen personaliseren (met bijvoorbeeld een foto van mijn stad Londen) en zo onze kookplaat ook wat meer bescherming bieden.

Wat doe jij altijd met je foto’s op je telefoon?

10 reacties op “Wat te doen met al die foto’s op je telefoon? Tips & ideeën en ik deel graag mijn vernieuwde fotowand

 1. Heel mooi gedaan. Ik vind de foto’s van Noa met zijn letterbord ook steeds heel leuk. De meeste foto’s op mijn gsm verdwijnen nadat ik ze in een blogpost heb verwerkt maar uiteraard telt dat niet voor alle foto’s. Sommige blijven in mijn mapje zitten als souvenirs en af en toe scroll ik daar doorheen om herinneringen op te halen. Foto’s van mijn metekindje en neefjes laat ik af en toe afdrukken en die hang ik op mijn magneetbord of ik verwerk ze in scrapbooking projecten. Met foto’s van uitstapjes met vriendinnen doe ik dat soms ook. De foto’s op mijn gsm zijn wel allemaal in mapjes gesorteerd zodat ik ze snel kan terugvinden.

 2. super leuk hoor, ik heb ook zo belachelijk veel fotos op mijn telefoon staan en soms maak ik er een blog van, of ik probeer iets te vinden idd zoals een fotoboek of een schilderij of fotolijstje om het dan toch tastbaar te maken!

 3. Super mooi gedaan en de achtergrondkleur vind ik ook erg mooi!
  Zelf doe ik echt te weinig met mijn foto’s. Heb wel een mooi fotoalbum gemaakt van foto’s van mij en mijn beste vriendin (die overleden is). Dat is me heel dierbaar!

 4. Mooi geworden! Ik vind de kleur ook erg mooi, trouwens!
  Ik maak mijn telefoon regelmatig leeg. En mijn camera. En mijn iPad. Zucht. Ik sla alles op op mijn externe harde schijf (per jaar en dan ook nog eens per maand). Ik heb dan ook een prachtig foto-archief! En, zoals je weet, maak ik aan het einde van elk jaar een montage van de leukste/mooiste/liefste foto’s en filmpjes van dat jaar. met mijn favoriete muziekje van dat jaar er onder. Ook een uit de hand gelopen hobby. Maar zo leuk om te doen! En die filmpjes kijk ik vaak terug.

  1. Echt bewondering voor! Zou willen dat ik van die foto filmpjes kon maken. Ben nu wel bezig met 1 foto per dag en wil daar ook een filmpje van maken voor mijn blog het einde van dit jaar.

 5. Leuk gedaan! Ik heb ook een samenwerking met ze, en toevallig ook van telefoonfoto’s een diamond painting en een schideren op nummer genomen. Verder doe ik eigenlijk weinig met foto’s op de telefoon, behalve delen en nog eens bekijken. En af en toe overzetten naar de computer omdat mijn geheugen vol is :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *