4 jaar wonen | Dankjewel (t)huis!

november 23 2020

Deze onderstaande foto is alweer 4 jaar geleden gemaakt, toen we net de sleutel kregen van ons droomhuis. Destijds samen. Nu inmiddels als ouders van en een hoop aanpassingen verder. Ik ben hier gegroeid als persoon, hebben mooie herinneringen gemaakt en er komen er zeker nog heel wat aan. Ik ben dankbaar, dankbaar dat we op deze prachtige plek mogen wonen. Een goede keuze is het destijds zeker geweest. Ik vulde al eens een TAG in hoe blij ik was met dit huis en dit ben ik zeker nog steeds.

Maar niet alles was rozengeur en maneschijn. Er was heel wat mis ook aan het huis toen we erin gingen. Dingen die we van te voren niet hadden kunnen ‘zien’/checken. De begin weken waren dus zuur. Erg zuur, vooral als je denkt een huis ‘kant-en-klaar’ te hebben gekocht en er een hoop geld in hebt gestoken. We hebben het, ondanks contact met de verkoper en makelaar laten rusten. Het vergalde een beetje ons woonplezier en dat is toch wel zonde de eerste periode. Gelukkig heb ik een handige man, die alles tot in de puntjes heeft kunnen fiksen. En zoals ik al eerder vertelde; zijn de plannen nog lang niet klaar! We willen de tuin herindelen, de voortuin opknappen, ooit nieuwe kozijnen (planning zomer 2021), een vernieuwde badkamer, dakkappelen over de gehele lengte, wc opnieuw tegelen… De lijst houdt eigenlijk niet op. Een investering voor onszelf en we zijn al een heel eind gekomen.

Het fijnste is dat het een prachtig dorpje is voor Noa om op te groeien. Ik geniet van de natuur die echt om de hoek ligt. Ik geniet van het feit dat alles zo gemoedelijk gaat, rustig is en vredig. Het is een fijne plek om te zijn en het is echt ons plekje geworden. We hebben er ons plekje van gemáákt. Met mooie herinneringen, persoonlijke items en een huiselijke sfeer. Ik vraag me ooit af hoe we ons huis de eerste jaren hadden zónder speelgoed van Noa en zonder zijn box die prominent in de kamer aanwezig is. Als ik daaraan terug denk, vond ik het toen al een thuis. Maar het miste warmte. Gezelligheid. Kleine voetjes die op het laminaat trappelen.

De dingen die ik hier heb geleerd….

Er zijn zeker heel wat dingen die ik hier over mezelf heb geleerd en we hebben een aantal mooie herinneringen gemaakt.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn
Zoals ik al aangaf, was het niet altijd makkelijk. Het huis niet met alle dingen die we uiteindelijk nog tegen kwamen. De stress die ik ook de afgelopen jaren heb gehad en onze relatie die na 12 jaar samen ineens heel anders werd toen we papa en mama werden. Het is hard werken, zowel voor relaties als voor het bouwen van een (t)huis. En toch ben ik erg dankbaar voor alle paden die we hebben bewandeld en nog gaan bewandelen. Het maakt van dit huis met stenen een écht thuis.

Zorgen voor jezelf is belangrijk
Het stond centraal dit jaar; nog meer dan normaal. Rust voor mezelf. Cocoonen met mijn gezinnetje en de tijd nemen mijn lichaam tot rust te brengen. Het is belangrijk dat je lekker in je vel zit. Iets waar ik bewust mee bezig ben geweest, aangezien het niet niets is als je slopende nachten hebt en gewoon daarnaast je baan, privé leventje. Ik was dit jaar meer offline dan anders. Ik keek series. Films. Ik las. Ik genoot. Ik blogde (niet geheel offline maar toch 😉 het gaf ontspanning)

Je weet nooit hoe het leven precies gaat lopen
Ik had nooit gedacht dat we het huis zouden krijgen tijdens het bieden. Ik had nooit durven dromen dat we naar onze toekomstige kinderkamer van Noa stonden te kijken bij de bezichtiging. Ik had nooit gedacht mijn opa in de straat te hebben wonen in een verzorgingstehuis (en te wonen in de geboorteplaats van mijn overleden oma). Er zijn zoveel dingen die je niet kan sturen. Waar je geen grip op hebt. En dat maakt het leven met al zijn verrassingen juist alleen maar leuker.

Volg altijd je hart
..want dat klopt.

De mooiste herinneringen

De verhuisperiode
Van de minuut dat we de sleutel in de deur staken totdat eindelijk alles af was en stond. Het was zo fijn om na het verhuizen klaar te zijn, nog even te genieten van de vrije weken die we erachter aan hadden geplakt en echt even bij te komen. Het jaar ervoor was niet niets; een flatje wat niet verkocht, de stress die erbij kwam kijken en daarbij de stress van het binnen een maand verkopen & kopen met alles wat daarbij hoort om te regelen. Het was heerlijk na die hectische tijd eventjes met de voetjes omhoog te zitten en te genieten van ons nieuwe huis.

Het aanpassen van onze achtertuin (x2)
Wij paste onze achtertuin 2x aan en ben er nog steeds erg blij mee. Zie hier het fotoartikel van de verbouwing. Er komt nog een 3.0 verbouwing, met was gras en andere groenverbouwingen.

Het upgraden van ons huis
Denk daarbij aan onze steenstrip muur in de woonkamer, operatie schuur en zolder, aanpassingen wc, nieuwe kleurtjes op de muren in verschillende kamers, de verbouwingen van Noa zijn kamer/zolder/mancave,

Thuis komen
Het is altijd thuis komen. Vanuit werk. Vanuit een vakantie. Ik verlang altijd weer naar ons eigen thuis als we zijn weggeweest. Het is genieten in mijn vrije tijd van onze woning, samen met Noa. Genoeg ruimte voor ons om ook ons eigen ding te doen. Ik doe altijd de voordeur met een glimlach open (meestal ook omdat ik begroet word door een lachende Noa die aan komt rennen. ‘Mama’)

De start van mijn bevalling
In ons bed begon middernacht op 4 Juli 2019 mijn bevalling. Heel bijzonder om de eerste centimeters thuis te doen en blij toe om best snel richting het ziekenhuis te kunnen. Toch een prachtig moment dat mijn water brak en ik dacht een ‘beetje’ te lekken (tot ik opstond….) Ook was het puntje erboven er weer; thuis komen. Dit keer met een klein hummeltje die je hele leven veranderd.

We zijn 4 jaar verder. 4 jaar waarin we echt fijn woonden en we hebben nog vele jaren te gaan. Dit is het huis waar ik graag oud wil worden. Dit is het huis waarin we gaan investeren. Waarbij we heel wat dingen eind 2022 af willen hebben. Op naar de volgende 4 jaar!

Zijn jullie blij met jullie (t)huis?

Artikel idee

16 comments

 • Sofie

  27/11/2020 at 21:15

  Wat vliegt de tijd toch! Balen hé, maar het schijnt wel typisch te zijn dat er mankementen zijn aan een huis die je niet zag. Hier is het ook zo. Ik heb al een nieuwe wc, nieuwe kraan en binnenkort een nieuwe verwarming mogen laten plaatsen. Helaas heb ik hier geen klusser in huis. Dat is het nadeel van een alleenstaande vrouw te zijn.
  Maar dat stukje natuur vlakbij maakt het dan weer allemaal de moeite waard. Dat is hier niet anders. Ik hoef de straat maar over te steken en ik kan er zelfs hertjes spotten en dat te midden van een (kleinere) stad.

  1. SAS

   06/12/2020 at 10:39

   Och jaloers hoor, ik zou zeker ook wel (ooit) hertjes willen spotten en bij jou zitten ze naast de deur… Kan me voorstellen dat dit een hoop goed maakt. Gelukkig hier een handige man in huis die gelukkig alles kan oplossen.

 • Louise

  26/11/2020 at 12:43

  Mooi stukje opgedragen aan jullie huis. Wat knap dat jullie er in het begin een streep onder hebben kunnen zetten en met zulke goede moed voorwaarts zijn gegaan. Ik ben ook ontzettend blij met mijn huis en steek er dus ook graag tijd en geld in 🙂

 • zwartraafje

  24/11/2020 at 21:30

  Oh, het gaat echt wel snel. Ik herinner me jullie appartement nog, de zoektocht naar een woning, het proberen te verkopen van jullie appartement toen jullie deze woning hadden gevonden. Het lijkt allemaal nog maar net geleden en we zijn alweer vier jaar verder. Ja hoor, ik woon hier heel graag. Ik hou van het huis en ons kleine tuintje, we hebben heel lieve buren en als we willen kunnen we op de dijk gaan fietsen of gaan wandelen in een natuurgebied hier in de buurt.

 • Madelon

  23/11/2020 at 21:59

  Mooi geschreven! Wat fijn dat jullie huis ook echt een thuis is en jullie zo blij zijn met de omgeving. Het lijkt me heerlijk om zo’n huis te hebben waar je weet dat de investeringen de moeite waard zijn omdat je er blijft wonen en het helemaal van jou is! Wij zijn best blij met ons nieuwe huisje maar het is een huurhuis en we weten dat het voor een paar jaar is. Ooit verhuizen we misschien naar het huis van mijn schoonouders, dat is al generaties lang in hun familie (door een bet-overgrootvader gebouwd). Dat lijkt me zo bijzonder, ondanks dat er veel aan moet gebeuren. Het idee dat daar hele generaties zijn opgegroeid en wij er ooit ook onze kinderen hopelijk mogen laten opgroeien. Wat een prachtige foto’s trouwens van de omgeving waar je woont, heel mooi!

  1. SAS

   25/11/2020 at 10:21

   Och dat lijkt me zeker bijzonder zo’n woning die van generatie op generatie gaat. Heel bijzonder met alle mooie herinneringen en met echt een stukje familie geschiedenis. Kan me voorstellen dat het tof is als je daar ooit zou gaan wonen. Maar het is wat je zegt; de investering moet de moeite waard zijn.

 • Tamara

  23/11/2020 at 14:47

  4 jaar is toch al een hele poos! Ik heb me ooit eens laten vertellen dat je nooit klaar bent met een huis te verbouwen of te herinrichten en ik denk wel dat dit klopt. Jammer wel van de valse start van het huis maar gelukkig is je man handig en hebben jullie het kunnen loslaten.

 • Lilian

  23/11/2020 at 11:54

  Ik weet nog dat je ging verhuizen en hoe blij je daarmee was. Blijkbaar lees ik je al ruim vier jaar. Wij wonen al 6 jaar in hetzelfde huis, ook naar tevredenheid. Soms zijn we het wel een beetje zat, altijd hetzelfde. Maar we hebben net een hoop muren geverfd, dat werkt ook 🙂

  Wij wonen op de Veluwe, dus ook een prachtige omgeving.

  1. SAS

   23/11/2020 at 13:29

   Oh dat lijkt me zeker een prachtige omgeving. En kleine aanpassingen maken het huis ook weer ‘nieuw’
   Nog steeds erg blij hier dus kunnen ons gelukt niet op. Op maar nog meer mooie herinneringen maken (nu samen met Noa)

 • Nicky

  23/11/2020 at 11:18

  De tijd vliegt, he? Het lijkt me heel raar om ergens te wonen en te weten dat je daar nog dertig jaar of langer blijft wonen. Ik kan dat dus niet. Wij wonen hier nu drie en een half jaar en ik heb nog steeds geen spijt, hoor. Het dorp is geweldig, het appartement ook.. Maar ik zou best wel weer willen verhuizen… Gewoon.. omdat ik dat leuk vind en omdat alles dan weer ‘nieuw’ is….

  1. SAS

   23/11/2020 at 13:28

   Kan me voorstellen, dit gevoel hadden wij ook niet in ons flatje. Altijd geweten te gaan verhuizen, ondanks de koop en verbouwing ervan. Maar ben zo blij en hoop dat we hier nog jaren kunnen genieten. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt maar daar ga ik wel vanuit 🙂

 • Morgaine

  23/11/2020 at 10:24

  De tijd gaat zo snel, ik weet nog zelfs, dat jullie zo op zoek waren en dat ik jou al zei, voor het einde van dat jaar, heb jij jouw droomhuis… hahahaha Onze huizen, want we LATten nog steeds, nee niet echt, maar ja het is even niet anders door omstandigheden, wie weet ooit dat we samen op zoek kunnen naar ons ultieme droomhuis. Maar de make over in Liefste zijn huis doet al heel veel! In mijn huis, ben ik juist alles als dat nodig is, in oude staat aan het terug brengen langzaam aan 😉

  X

  1. SAS

   23/11/2020 at 13:27

   Ja zo blij dat alles op z’n pootjes terecht is gekomen, juist door het lange wachten. En fijn dat je bezig bent met een make-over in je liefste zijn huis. Dat kan inderdaad het verschil al maken.

 • Els

  23/11/2020 at 09:26

  Wow, alweer 4 jaar! Wat gaat de tijd snel. Zo fijn om te lezen dat je huis zo fijn is. Al vele mooie herinneringen gemaakt 🙂 .

 • Darina

  23/11/2020 at 08:02

  Prachtig geschreven! Mooi om te lezen dat je huis en je omgeving zo goed voelen. Dat is zo belangrijk en helemaal in deze tijd. Ons huis voelt ook heel goed en de omgeving ook. We hebben dit jaar een grootschalige verbouwing gedaan en nu voelt het nog meer als een echt thuis.

  1. SAS

   23/11/2020 at 13:26

   Ja heerlijk! Wij krijgen een grote verbouwing richting zomer 2021, ook zo spannend.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *